Új hozzászólás Aktív témák
- 
			
			  MPowerPH félisten Sziasztok! Erdekelne, ki hogyan oldja meg vizet, mint alapanyag? Jelenleg Pecsen vagyok, igy sajnos az olyan, mint Norda nem opcio, Bp. -rol egy vagyon ide hozatni, meg akkor is, ha bevasarlok sok tizezerert. Az Inter Sparos viz, a Vera meg csak atmeneti megoldas volt, azert az mar nem idealis hosszu tavon. 
 Keveritek a desztvizet?
 Csak siman desztvizzel a gepnek jo, nekem nem, mert eleg gyengus ugy a kave. Kiprobaltam, palinka fozeskor azzal higitottuk, es raktam a kavegepbe is probabol.  
- 
			
			válasz  Mr.Csizmás
							
							
								#4095
							
							üzenetére Mr.Csizmás
							
							
								#4095
							
							üzenetéreÖregszem, feledékeny vagyok.  Lehet így volt, bár kevésnek tartom, de biztos le lett vezetve. Lehet így volt, bár kevésnek tartom, de biztos le lett vezetve.
- 
			
			  #85578752 törölt tag Aki környezettudatos nyerhet egy pakk kapszulát, örülni fog neki. Lehetett volna akár mint alternatív nyeremény egy Bialetti for Oceana Moka, ami a környezettudatosságról szól. Mindegy, persze, környezettudatosan vissza lehet vinni az üres kapszulákat, elvileg teljesen rendben van a Nespresso. De azért mégis, mégsem, vannak kételyeim. 
- 
			
			  looser addikt Sziasztok! Egy ismerősöm a dimplomájához kérdőívez kávé témakörben. Ha kitöltenétek, nagy segítség lenne neki. Üdv  
- 
			
			  looser addikt válasz  pető bá'
							
							
								#4085
							
							üzenetére pető bá'
							
							
								#4085
							
							üzenetéreGratulálok a szetthez! Annakidején nagyon sokáig kerestem a nagyobb szűrőt az EC155-höz (elméletileg a La Pavoni 51mm-es jó hozzá), normális tampert, de nem találtam. Csak a tamper lett volna, de a nagyobb szűrő lett volna érdekes. Eleinte Hario Minivel toltam, az elég izzasztó tud lenni egy duplánál (1-2 perc  ). De ezt igazán jó látni, hogy van hozzá normális kiegészítő. ). De ezt igazán jó látni, hogy van hozzá normális kiegészítő.
 Pohárból én is az Alihoz fordultam, négy darabot vettem ebből.
- 
			
			  RetepNyaraB veterán válasz  RetepNyaraB
							
							
								#4086
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#4086
							
							üzenetéreEzt nem ide akartam persze, hanem a hardkórba. Sebaj, itt is maradhat mosmá' 
   
- 
			
			  RetepNyaraB veterán Na akkor köszi bigbokának a kölcsön vst szimplit, már futnak a tesztkörök! 
 Nagyon szép lefolyást produkál csakúgy, mint dupla társa. Ám míg a dupla IMS-VST kapcsán a kinut durván finomabbra kellett állítani, a szimpla LM klónhoz képest megúgy látom alig, ráadásul mintha kevesebb kv-val beérné. Tehát mindkettő hivatalosan 7g, de az LM nekem stabil 9.5g-ot kér és aztán esetleg az őrlés finomsággal lehet játszani, míg a VST finom őrlővel szerintem 8-8,5-ből megállna. Vagy durvábbal 9. A 9,5 egyszerűen sok bele.
 Na, van egy hetem próbálkozni és elhitetni magammal, hogy jöhet az újabb buymycoffee rendeléskör  
- 
			
			szeretnék egy kis összefoglalót írni az állapotomról   először is köszönöm a korábbi tanácsokat és útmutatást, mostanra teljesen biztos vagyok benne, hogy ez volt a legjobb módja - egy jó őrlő, minőségi friss kávé, és a már meglévő belépő presszó főző egy naked filterrel-karral-tamperrel. Graef CM81 
 DeLonghi EC 153.B
 Alis filter-kar-tamper szettÚton van még egy tized gramm pontos mérleg Kínából, egyelőre egy gramm pontossal mérek; tapasztalataim szerint a filter és a főző a 15-17g tartományban használható. Ami szerintem a legfontosabb, hogy kialakult az ízlésem. Mármint nem feltétlen olyan értelemben, hogy tudom mit szeretek, hanem érzek ízeket a kávéban  . .Mostanra jutottam el odáig, hogy 10/9 iható-élvezhető a végeredmény, és már a kávé frissességét is észreveszem az ízen. Arra kellett rájönnöm, hogy hiába veszek 250g-os kiszerelést, szellőztetnem kell legalább 7 napig (Velencei gondolások), mivel a pörkölés után kb 3-4 napon belül már nálam van. Így hiába tanácsoltátok a fagyasztást, nem tudom mikor kellene lefagyasztani.. szellőztetés után? vagy ahogy érkezik? akkor nem a túl friss állapotban tartósítom, és a fagyasztott adag sosem lesz igazán jó? Most 3x 250g jött, és az utolsót bontottam ma, nem fagyasztottam semmit. Az első zacsit 7 napig szellőztettem, 1-2 naponta belekóstoltam, de kb 10 nap után volt jó. A többinél max 1-2 napig vártam, de ott nem éreztem elsőre sem, hogy túl friss. Amikkel eddig próbálkoztam (mindegyik a kapuczinertől a csibót kivéve ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) ): ):
 - etióp sidamo
 - Velencei gondolások
 - Espresso Italiano
 - Palermo aranya
 - Tchibo Milano Style (szemes, 1kg - 1 hónapos csomagolás - frissen egész jókat lehet belőle készíteni)Ezek közül ami legközelebb volt ahhoz, amit korábban kávéként fogyasztottam ( ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) ) az az Espresso italino, de a gondolás is nagyon közel van hozzá. A Sidamo-val rengeteget küzdöttem, hogy iható legyen, és néhányszor sikerült, de nem elég konstans a gép ahhoz, hogy reprodukálható legyen - ha jól olvastam akkor a hőmérsékletre érzékeny, az meg elég képlékeny egy ilyen kis gép esetén. A másik probléma, hogy az nagyon távol állt az ízvilágomtól ez a gyümölcsös vonal, nehéz volt megtalálni a benne rejlő ízeket. ) az az Espresso italino, de a gondolás is nagyon közel van hozzá. A Sidamo-val rengeteget küzdöttem, hogy iható legyen, és néhányszor sikerült, de nem elég konstans a gép ahhoz, hogy reprodukálható legyen - ha jól olvastam akkor a hőmérsékletre érzékeny, az meg elég képlékeny egy ilyen kis gép esetén. A másik probléma, hogy az nagyon távol állt az ízvilágomtól ez a gyümölcsös vonal, nehéz volt megtalálni a benne rejlő ízeket.A másik kaland, hogy hűsvétra hazavittem a szettet szüleimhez, és egy másik főzővel is próbálkoztam - kb ugyanaz a(z ár)kategória, mint ami nekem van DeLonghi, egy Electrolux EEA111 aminek a karjába pont belepasszolt a naked filterem, így a gyári karral lehetett mókázni (fix 15g az egyszerűség kedvéért). Nagyjából hasonló sikereket értem el, bár az a gép sokkal furábban működik (a tálcába kitol egy rakás gőzt a főzés után, akárhogy tampereltem "fellazította" a pogácsát), a harmadik-negyedik főzés után ízre konstans jó eredmények jöttek le. Ami az igazi siker volt, hogy anyám - aki 3 cukorral issza az őrölt szegafrédót nyomásfokozós géppel lefőzve - miután megállapította a két cukros duplapresszóról, hogy savanyú és megkóstoltatta velem, meggyőzhető volt arról, hogy ez így azért szar mert a cukor miatt nem érez semmi mást. Így a következő kávéját cukor nélkül itta és ugyan elsőre nem különösebben tetszett neki, de az utóízeket kifejezetten dicsérte, és kétség sem fért hozzá, hogy élvezhetőbb mint szétcukrozva  Apám mindent cukor nélkül fogyaszt, neki nagyon bejött mindegyik (gondolás-italiano). Apám mindent cukor nélkül fogyaszt, neki nagyon bejött mindegyik (gondolás-italiano).nem tudom merre tovább.. nem érzek késztetést, hogy szintet lépjek (presszógép tekintetében), ennél drágább/minőségibb kávékat nem nagyon vennék, és ezzel a szettel is egész jól elkészíthető egy gondolás.. inkább azon gondolkodom, hogy honnan-milyen 5k körüli-alatti kávékat kellene még kipróbálni? bár lehet jobb lenne hagyni, és stabilan gondolást inni pár hónapig  ja, és valami fancy duplafalú presszó pohár ajánlatot szívesen vennék  (az sem baj ha olcsó, és offline kapható (az sem baj ha olcsó, és offline kapható ) otthon vannak olyan kis porcelán kávés poharak, amikbe pont 30-35g kávé fért bele kényelmesen, így nem kellett a mérleggel szórakozni ) otthon vannak olyan kis porcelán kávés poharak, amikbe pont 30-35g kávé fért bele kényelmesen, így nem kellett a mérleggel szórakozni 50ml-esek voltak, kb ekkora kellene nekem is gondolom.. 50ml-esek voltak, kb ekkora kellene nekem is gondolom..
- 
			
			  viktorhu veterán válasz  Polarstar
							
							
								#4074
							
							üzenetére Polarstar
							
							
								#4074
							
							üzenetéreNem írtam olyat, hogy a pénz döntene a keverék készítésében, csak azt, hogy az ár nem tükrözi a tartalmat (túlárazott az ár/teljesítmény skálán), és hogy annyiért már igazi minőséget is lehetne kapni, ami pénzt itt magáért a márkanévért / hirdetésért fizetsz. Szerintem a Dallmayr és a jó akkor fér össze, ha pl. valaki nem szereti a kávét, és ezért ezt a megúszósabb németes ízvilágot keresi. A kolléganőim imádták Ausztriában az iroda kávézójában a szép nagy német kávésbögréikből, jó sok tejhabbal, de sima espressoként pont semmilyen íze volt. Sem rossz, sem pedig jó. De ezt a szintet 2000 forintos aldis espresso is teljesen megbízhatóan hozza. 
- 
			
			válasz  Mr.Csizmás
							
							
								#4077
							
							üzenetére Mr.Csizmás
							
							
								#4077
							
							üzenetéreNem értem mi a gondod Csizmás! Ha egy héten belül jár le - akkor 20% lejön az árból!   
- 
			
			  looser addikt Úgy egy éve vettünk céges automatába szemes sárga csíbót és meglepően jó volt. Szerintem jól eltalált keverék, ahogy a piros Sega is. A Bravosból két félét kóstoltunk, rettenetes volt. Kíváncsi lennék gyerekkorom kávéira, azok milyenek lennének most a karossal lehúzva. A cukrászdákban (ahol jellemzően kávézni is lehetett) mindig baromi jó kávéillat volt  
- 
			
			  #49155328 törölt tag válasz  Mr.Csizmás
							
							
								#4077
							
							üzenetére Mr.Csizmás
							
							
								#4077
							
							üzenetérePattintós tejszínnel jó az. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 
			
			  Deer76 aktív tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#4068
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#4068
							
							üzenetéreHát automata kávéfőzőjük van (azt hiszem, 100k fölötti amúgy), de láttam már tégla sárga Tshibot venni kollégától, szóval ha nekik az jó, akkor legyen. 
 A másik kolléganőm párja, aki meg szereti a Kapuczínert, mondta, hogy ezekből a kávékból a párja is szokott inni, pedig előtte nem igazán kávézott. AVX-nél nekem nincs postaköltség, mert ott a MediaMarkt, de ott azért drágább, mint a webshopban és nem akkor a választék. Nekem múltkor az AVX Silver Blend jött be és olyat vettem 2x, gond nem volt vele, a régi kedvencem tőlük (is) a Brasil Santos viszont veszett keserű és rossz szagú volt, azóta sem értem, hogy mi romolhatott el, most nem is merek venni. 
- 
			
			Kipróbáltam a Karabic Dallmayrt. Kurva szép a csomagolás. A beltartalom átlagos, némi közép amerikás jegyekkel. Elmegy. Közepes pörkölés, közepes ízek. Tetszik az édes-keserűsége, meg az enyhén gyümölcsös-kakaós íze. De nem akar megdöbbenteni. 
 Egy próbát megért.  
- 
			
			  #85578752 törölt tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#4068
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#4068
							
							üzenetéreDe ha drága volt, akkor először azt kell használni, ha szar is. 
- 
			
			  RetepNyaraB veterán válasz  Erdei88
							
							
								#4069
							
							üzenetére Erdei88
							
							
								#4069
							
							üzenetéreJa, teljesen igazad van erre nem is gondoltam. Én mindig megnézem mikori és ha túl friss, kivárom (vagy vállalom a kockázatot  ) )Amúgy tuti nem szellőztetném, az csak a tesztre váró kv-nak jó - ott főznek két csészét és szevasz. De neked utána még egy-két hét, mire elfogy a zacsi és ha kirakod a pultra, jó eséllyel annyi levegő éri, hogy romlik a szerkezete akkor is, ha amúgy frissen pörkölték. A szellőztetés csak a nitrogénes csomagolásra vonatkozik szerintem. A CO2 kiáramlását nem lehet barátságos módon felgyorsítani... 
- 
			
			  Erdei88 veterán válasz  RetepNyaraB
							
							
								#4068
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#4068
							
							üzenetéreLehet, hogy pont ez volt a probléma. A hardcore-ban a napokban kérdeztem, hogy érdemes-e szellőztetni a kávét mielőtt felhasználom. Friss pörkölés miatt lehetett egy kicsit nyers az íze. Ebbe a hibába én beleestem amikor elkezdtem a karossal a kávéfőzést. 
- 
			
			  RetepNyaraB veterán "húzta a száját" 
 feltehetőleg az ízlelőbimbaja nem tudott mit kezdeni a megszokott 650Ft/félkilós tégla (?) és egy nagyon alap Palermo blend közti különbséggel 
 Illetve a magyar az ugye híresen árérzékeny; "élvezeti cikkek" terén a minőség abszolút mindegy, csak óccsó legyen. Akinek nem inge...Kapucziner akciósoknál jobb ár/értéket nem nagyon tud egy hazai pörkölő se felmutatni (talán az AVX, de ott más gondok lehetnek időnként és a posta se olcsó), plusz én még két hetesnél régebbi pörkölést nem kaptam onnan. Sőt, többnyire várni kell, mert postára adás előtti napról származik. 
- 
			
			  Deer76 aktív tag Nekem egy kolléganőm sikerült megtérítenem és időnként rendelünk a Kapuczínertől, aminek a kávéi eléggé ízlenek neki. Múltkor egy másik kolléganőm is sikerült rávennem, hogy rendeljünk, ő Palermo aranyát és Velencei gondolásokat rendelt (automata géphez szemest). Ma megkérdeztem, hogyan ízlett, erre húzta a száját és közölte, hogy visszatértek a sárga Tchibohoz. Ezt most kudarcnak élem meg.  Amúgy múltkor kényszerből vettem a boltban Saegfredo Intermezzot, ami itt nagyon nem szerettek, de azt kell mondjam, hogy egész iható, nem kellemetlen, a Starbucks szerintem rosszabb volt (a blonde is), pedig drágább. (Sőt bizonyos AVX-es kávékkal is volt rossz élményem, amiknek a szaga sem volt jó.) Ettől függetlenül azért továbbra is főleg a Kapuczinertől rendelek, időnként Roastopus kávé is jön. Boltiból a Costa szemes kávéja volt egész jó. 
- 
			
			  hyperspace őstag válasz  Mosqu!to
							
							
								#4059
							
							üzenetére Mosqu!to
							
							
								#4059
							
							üzenetéreSzia, a Hardcore café lesz a Te topikod.  Ott nem horror árú gépek is szóbakerülnek, mint pl a Gaggia Classic, amiből pl 2015 előtti, és 2018-as változat is van. 2015-2018 közöttiek pedig nem ajánlottak. Ott nem horror árú gépek is szóbakerülnek, mint pl a Gaggia Classic, amiből pl 2015 előtti, és 2018-as változat is van. 2015-2018 közöttiek pedig nem ajánlottak.#4058 motoflug van a Pellininek is koffeinmentes kávéja, de igazából bármit próbálhatsz, ami megtetszik, és számodra elfogadható áron van. 
- 
			
			  Mosqu!to addikt Sziasztok! Szeretnék belépni az otthon minőségi espressot ivók táborába, mert ugyan nincs messze a Fekete vagy My Little Melbourne, de jó lenne az élményt minden nap átélni. Karos gépben gondolkodom, a kotyogós és pumpás nem az én világom. Nem szeretnék feltétlenül egyből sokszázezret ellocsolni erre a hobbira(?), így egy megfelelő szinten belépnék, ahol az elköltött pénz még egyértelműen minőségi javulást hoz. Van most valami bestbuy a piacon (aktuális akció, vagy használt gép amit megvennétek, ha nem lenne épp ott a saját főzőtök a konyhában)? Találtam egy '13 Gaggia Classicot korrektnek tűnő áron. Ajánlott ez még, vagy érdemes komolyabb gépet keresni? Ugyanez a kérdés vonatkozik darálóra, vn most no brainer deal valahol? Köszi előre is, 
 Mosqu!to
- 
			
			  motoflug őstag Sziasztok! 
 Egyre jobban szeretek kávézni, azt vettem észre, hogy már várom a nap ezen pontját. 
 Kávé nálam: Tchibo kapszulás gép, kapszula újrafelhasználva, benne Pellini Cremoso, tejszínnel, tejjel felöntve. Viszont délután már nem feltétlenül bombáznám magam koffeinnel, a hatásra ritkán van szükség, inkább a hangulatra. Ennek fényében milyen koffeinmentes kávét ajánlanátok? Mindenképpen őrölt vagy esetleg instant kellene, ami karakteresebb ízvilágú.  
- 
			
			  hyperspace őstag válasz  vtechun
							
							
								#4053
							
							üzenetére vtechun
							
							
								#4053
							
							üzenetéreAnno én még sima kis műanyag kapszulával próbáltam, és volt olyan jó, mint egy gyári. Rá kell érezni. Ma már lehet olyan fém kapszulát kapni, amihez van kis tamper, és kis segédkeret. 
 A legegyszerűbb, ha szétszeded az egyik Nespresso kapszulát, és megnézed a szemcseméretet. Vagy elkezded egy szemcseméreten, ha átzuhan rajta, akkor eggyel finomabbal próbálod, és így tovább, amíg nem lesz jó. Mindig ugyanannyira tömörítsd.
- 
			
			  Osynho addikt válasz  vtechun
							
							
								#4053
							
							üzenetére vtechun
							
							
								#4053
							
							üzenetéreSzia! Alap Nespresso gépem van (Delonghi Inissia EN80.B) és próbáltam az újratölthető kapszulát egy komolyabb, fém típussal. Nálam se jó. Graef 702-es őrlőm van, de amint finomabbra őrlöm a kávét, befullad, ha pedig nagyobb szemcséjűvel töltöm meg, fekete víz folyik belőle. Szóval én se értem, hogy működik sokaknál ez a megoldás.  Hozzáteszem, 5g kávéból amúgy se lenne jó presszó. Hozzáteszem, 5g kávéból amúgy se lenne jó presszó.
- 
			
			  vtechun veterán Sziasztok! Nemrég beszereztem a meglévő Dolce Gusto gép(ek) mellé egy Krups 897-es régebbi Nespresso masinát. Ez a gép szerintem a maga idejében és nemében nem lehetett rossz. Karos  
 Javarészt Dolce Gusto utántölthető kapszulát használok, mondhatom azt, hogy kimaxolva a lehetőségeket. Graef CM 702-es őrlővel, megfelelő finomságúra őrölve, hogy "szabvány" idő alatt jöjjön le a szabvány mennyiségű eszpresszó. Gőzölője is megfelelően működik.Nem én lennék, ha nem kezdtem volna el kísérletezni azzal, hogy egy lefőtt kapszulát kipucoljak és megtöltsem megfelelő mennyiségű őrölt kávéval. Gyárilag szépen, megfelelő idő alatt készíti el a kávét Nespresso kapszulával - pedig nincs benne megtömörítve, mert ha megrázom, akkor halom, hogy zörög benne az őrölt kávé. Viszont amit én töltöttem meg, nagyon hígan főzte le. Valaki használ Nespresso utántölthető kapszulát? Neki van valami tanácsa erre vonatkozóan? Néztem videókat ilyen utántölthető kapszulákról, ott szépen sűrűn, habosan szokott lejönni a kávé. Nem igazán értem  , hogy esetemben mi történhet, mert ugyanez az őrlet szépen fő le DG utántölthető kapszulába töltve. , hogy esetemben mi történhet, mert ugyanez az őrlet szépen fő le DG utántölthető kapszulába töltve.
- 
			
			  #49155328 törölt tag Kinek mi a minőség! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) Pl. itt ez a szerencsétlen : https://www.youtube.com/watch?v=zCpfTLEdxmA&t=1s, azt mondja ugyanolyat főz mit amit a kávézókban kap. 
 Szerintem a sarki talponállóba jár ez nem kávéházba. Na meg ugye az alapanyag is előre őrölt, friss nagyüzemi.  
- 
			
			  hyperspace őstag 
- 
			
			  Narxis nagyúr válasz  #85578752
							
							
								#4047
							
							üzenetére #85578752
							
							
								#4047
							
							üzenetéreIgen néztem a kapszulást is de napi 2 kávéval igen csak drága mulatság pedig tök jó lenne mert jó sok féle kapszula van. Így jutottam el a 2 személyes Bialetti Moka Express-hez mert olcsó a kávé, könnyű tisztán tartani és bónuszként még igazából el se romolhat, max. tömítő gyűrűt kell venni. Nehéz a döntés. 
- 
			
			  #85578752 törölt tag Karossal sem egyszerűbb, ahogy automatával sem, a kapszulás a gondmentes, de drága. 
 A Brikka külön kategória, még önmagán belül is, mert most már szilikon szelepes a nyomásfokozója, nem súlyszelepes mint eddig. Nem elég a víz hőfokra, térfogatra, vízkeménységre, őrlemény finomságra, tömörítettségre, mennyiségre figyelni, de még a nyomásviszonyok is mások egyiknél-másiknál, főleg ha ereszt a tömítés. A Moka Expresszek ennél egyszerűbbek, bár az 1 személyes az tévút, talán 3-tól fölfelé már jó a geometria, úgy pedig már sokkal jobbat főznek mint a lemez kotyogósok. Igaz több kávét is fogyasztanak, a Mokina nálam 6 és felet eszik, de jobb az egyensúlya a keserű-savanyú tengelyen mint a Moka 1-nek. Olyan mint a Brikka súlyszelep nélkül, csak kevesebb kávéból, nekem nyerő. Főleg a noname és Aeternum lemez kotyogósok után
- 
			
			
- 
			
			  MPowerPH félisten Helo. Azt hiszem, most ertem be egy jobb, elektromos daralora. Van e valami ajanlas, best buy? Erdemes kaves aprot turni hasznalt cucc utan, vagy szigoruan csak ujat szabad vasarolni? Eddig manualis daralom van/volt, Timemore Chestnut G1, es egy Comandante C40. 
- 
			
			  looser addikt válasz  RetepNyaraB
							
							
								#4037
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#4037
							
							üzenetéreÉn sem igazán szeretem (Brikka) de csak egy dolog miatt, akármilyen varázslat, tisztítás, megfelelőre darált kávé, tökéletes vízszint, alacsony láng (lassú főzés) egy kis adag "előnedv" (ehhe  ) mindig kijön és ráég az aljára, ami totál elviszi (elrontja) a kávé ízét. ) mindig kijön és ráég az aljára, ami totál elviszi (elrontja) a kávé ízét.
 Ebben nincs egy kis tégla alakú kiemelkedés H2O felirattal, amelynek tetejéig kell (illik, szabad) tölteni a vizet? Ha igen, azt a mennyiséget mérd le a kérdezőnek és kiderül :-)(#4027) Bazsi1987: jó ideje már csak egy kis vibrátoros  cuccot használok, mivel gőzzel sohasem sikerült megfelelő habot készítenem. Egy rakat videót megnéztem, Dritan Alsela nagy kedvenc, de egyszerűen nem tudom összehozni. Ez a kis rezgő izé meg lazán megoldja. Ezeket a habosító edényeket meg nem tudom, ki tervezi, de akárhányat próbáltam, a fogantyú mindegyiknél egy éles szélű fém, amit elég kellemetlen fogni. cuccot használok, mivel gőzzel sohasem sikerült megfelelő habot készítenem. Egy rakat videót megnéztem, Dritan Alsela nagy kedvenc, de egyszerűen nem tudom összehozni. Ez a kis rezgő izé meg lazán megoldja. Ezeket a habosító edényeket meg nem tudom, ki tervezi, de akárhányat próbáltam, a fogantyú mindegyiknél egy éles szélű fém, amit elég kellemetlen fogni.
- 
			
			  RetepNyaraB veterán Az automatát sem szeretem   
 Vicc félre, automata előnye a nevében van, de ezért komoly pénzeket én nem adnék (ld. Jura és barátai egy autó áráért). Egy régi Saeco Xsmart plus (mielőtt még a Philips tönkretette) remek volt a célra.
 Konkrétan ez a Bialetti nagyon kényes, anyám szutyok kotyogója nem az. Abba betolod a csíbófemilit és kijön a sárkányvér.
- 
			
			  #85578752 törölt tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#4037
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#4037
							
							üzenetéreA Mokina nekem bevált, a Moka Express annyira nem. A Brikka bevált Mokaként, gondolom ugyanolyan a geometriája mint a Moka 3-nak, sok minden a tölcsér átmérő/magasság arányon múlik, minél magasabb, annál jobb, a Mokina is azért jobb, kevésbé keserű, van egy rozsdamentesem is, az is kicsit laposabb mint kéne, nem túl kerek a produktum. 
- 
			
			  Narxis nagyúr válasz  RetepNyaraB
							
							
								#4037
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#4037
							
							üzenetérePedig még nagyanyáink is kotyogóssal főztek. Szerintem amivel szopás van az az automata kávéfőző, hiába fasza dolog, hogy egy gombnyomás és frissen őrli a kávét, takarítani egy rémálom, a tartályát lehetetlen normálisan kitakarítani, van vízszűrő amit meg 2 havonta cserélni kell és újabban az elektronikája se stimmel mert hibakódót dob ami kézikönyv szerint azt jelenti, hogy kosz van a gépben pedig nincs mert rendesen kitakarítom a belsejét is, áramtalanítás kell neki és akkor egy darabig működik. Delonghi Magnifica S ECAM nemtomhány, 4 éve vettük 100 ezerért. 
- 
			
			  Narxis nagyúr válasz  RetepNyaraB
							
							
								#4034
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#4034
							
							üzenetéreElég ha leméred, hogy szelepig mennyi víz megy bele. Kösz. Amúgy 2 adagosod van vagy 3? 
- 
			
			  #85578752 törölt tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#4034
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#4034
							
							üzenetéreDe elvileg annyival optimális amennyi a szelep alá pont befér. 
- 
			
			  Narxis nagyúr Sziasztok. A Bialetti Moka Express 2 típusú kávéfőző mennyi kávét főz le? 100-110 ml? Gondolkozom, hogy 2 vagy 3 adagost vegyek-e de szerintem a 3 adagos sok, arra 150 ml-t írnak több helyen. 
- 
			
			válasz  hyperspace
							
							
								#4026
							
							üzenetére hyperspace
							
							
								#4026
							
							üzenetéreNa, kíváncsiságból elolvastam a tesztet, azóta agyba-főbe kapom a BW kávéfőző reklámot.   
- 
			
			  RetepNyaraB veterán válasz  Bazsi1987
							
							
								#4027
							
							üzenetére Bazsi1987
							
							
								#4027
							
							üzenetéremásfeles is jó, legalábbis a tartósból. 
 De én 3,5-ös laktózmenteset iszom.
 Ha krémet akarsz buborékos hab helyett, akkor fontos megpróbálkozni minél kevesebb (lehetőleg nulla) levegőt a tejbe ereszteni. Tehát úgy ügyeskedni a propellerrel, hogy az örvény ne szívja be szörcsögve a levegőt. Megoldható, de kell egy alapmennyiségű tej hozzá és úgy sem egyszerű. Ha megfelel a hab is, akkor nem szóltam  
 Hideg tejből elég nehéz (nem reménytelen), de a hőfokot nem kell túlgondolni. Ne forrjon fel semennyire, az a lényeg.
- 
			
			  Bazsi1987 őstag válasz  hyperspace
							
							
								#4026
							
							üzenetére hyperspace
							
							
								#4026
							
							üzenetéreVettem egy tejhabositót, ki milyen tejet használ hozzá? A 2,8-as jó hozzá? 
- 
			
			
- 
			
			  RetepNyaraB veterán Ezt most nagyon nyomja a "szegénymagyarvegyenolcsódekurvajókínaipresszógépet" hájpvonat. Én nem ülnék fel rá a helyedben, na de ki vagyok én  
 Ugyanaz a szutyok, nyomásfokozós kosárral ellátott, rettenetesen alap kis masina, mint az összes többi műanyag nagyjából ebben az ársávban. A vakítós extra marketingtől nem lesz finomabb a kávé.sz.zs. azt állítja a Szarvasival nagyon jó kv-t lehet főzni. Nekem sose sikerült, de akkor ő tu valamit; nála érdeklődj... 
- 
			
			  Essejó veterán Sziasztok! Ezzel találkozott már valaki? Mondjuk most egyéb okokból épp nem tervezem a Szarvasit lecserélni, na nem mintha annyira elégedett lennék vele, de ki tudja mit hoz a jövő.   
- 
			
			  #49155328 törölt tag Egy kis újdonság, kirándulós kv-s cucc. 
 Nekem legalábbis, már 4 éves cucc de még nem láttam.
 https://briping.com/
 Pipázva lehet kávézni. 
 50 dollár a szett, nem is drága.
- 
			
			  #49155328 törölt tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#4012
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#4012
							
							üzenetéreEgyáltalán nem jó. 
- 
			
			  iatti aktív tag válasz  Silent77
							
							
								#4006
							
							üzenetére Silent77
							
							
								#4006
							
							üzenetérenálam is marad. lehet örökre. /nem nagyképűségből/, keret lenne valami nagyobb dögre,de minek melegítsek egy-egy kávéért 3-5dl bojlereket. bár most ezen a rézbojleresen elgondolkodtam  vagy majd egyszer fragolával csináltatok. persze ha szőrén ellehetne cserélni,akkor indulnák érdre vagy majd egyszer fragolával csináltatok. persze ha szőrén ellehetne cserélni,akkor indulnák érdre  
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Home server / házi szerver építése
- iPhone topik
- Synology NAS
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Hogy mi van? A TikTok lett az Xbox ellenfele?
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Macbook Pro 2019 // i9 // 32GB / 2TB // Számla+Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE VERSA H17 600W
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
 
								 
							 
								 de menj be a dm-be desztvízért, rakj az 5 literbe 0.3 g szódabikarbónát,meg 1.2 g keserűsót. ezt kapsz a gyógyszertárban.és kész a kevert vized
 de menj be a dm-be desztvízért, rakj az 5 literbe 0.3 g szódabikarbónát,meg 1.2 g keserűsót. ezt kapsz a gyógyszertárban.és kész a kevert vized  
								 
  
								 
							 Lehet így volt, bár kevésnek tartom, de biztos le lett vezetve.
 Lehet így volt, bár kevésnek tartom, de biztos le lett vezetve. 
							 
								 
  
							 
								 
							 
  
								 
								 
							 ). De ezt igazán jó látni, hogy van hozzá normális kiegészítő.
 ). De ezt igazán jó látni, hogy van hozzá normális kiegészítő. 
								 
							 
 ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) ):
 ): Apám mindent cukor nélkül fogyaszt, neki nagyon bejött mindegyik (gondolás-italiano).
 Apám mindent cukor nélkül fogyaszt, neki nagyon bejött mindegyik (gondolás-italiano). 
								 
							 
								 
 
 
							 
								 
							 
							 
								
 
								 
							 
								 
							
 
								 
								 
							 
								 
 
 
								
 , hogy esetemben mi történhet, mert ugyanez az őrlet szépen fő le DG utántölthető kapszulába töltve.
 , hogy esetemben mi történhet, mert ugyanez az őrlet szépen fő le DG utántölthető kapszulába töltve. 
							 
								

 
							 
								 
							 
							 
								
 
							 
								 
							 
								


