Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
sherlock82 #5299 üzenetére
tbh finom, de az epres milkával van egy kategóriában, havi 1x frissen bontva elég, meg inkább a helyszínen fogyasztva, a sütikkel együtt nasi.
-
ribarszki
őstag
Megbontottam a Lidl 10-04-es tanzániai kávéját. Szerintem ezt nagyon benéztük, mert ez inkább 2020.10.04-es pörkölés. Már a törökkávé felé jártam a darálón finomságban, de még mindig átzubogott a fekete lé minden crema nélkül. Ízre pedig egyszerre volt kegyetlenül keserű, égett gumis és olympus citromlé. 88fokon főztem le.
Ez úgy döglött ahogy van. Ihatatlan sajnos...Maradok az Alza Cafenál FlatWhitenak, abban soha nem csalódtam.
-
#49155328
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #5292 üzenetére
Olcsó
Na mindjárt meg kapod te is micsoda sznob vagy!!!
4500 Ft egy kiló kávéért? Nóóóooormális vagy, Margit? -
viktorhu
veterán
válasz
Mr.Csizmás #5292 üzenetére
Van itt egy csoporttag a közelből, lehet, hogy majd osztozhatnánk egy beszerzésen, 3 kilót nincs értelme feltankolni belőle, főleg, hogy én szeretem váltogatni is a kávékat, vagyis soha nem veszek kétszer egymás után ugyanolyat.
@Taltos0711?
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB #5276 üzenetére
Itteni Lidlben volt 2csomag tanzániai 10.04es pörkölés. Azt elhoztam, holnap bontok. Kíváncsi vagyok.
-
sz.zs.
senior tag
Ezt a kávét szívesen felajánlom valakinek, aki eljön érte Érdre, vagy oda tudom adni hétköznaponként délben a XIII. ker.-ben.
Nekem túl sok benne a robuszta, vagy inkább úgy mondanám, hogy nem túl jó minőségű benne a robuszta, mert írtam már 100 % robuszta kávét is, de az teljesen rendben volt. 20 g hiányzik belőle és nem a gyári csomagolásban van. -
#49155328
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5276 üzenetére
Bonthatod nyugodtan, finom édes, enyhén gyümölcsös.
Ma kóstoltam. -
looser
addikt
Szerintem elég jók ezek a szupermarketes sajátmárkás kávék; nekem a LIDL bordó Bellarom, az ALDI-s Bar Italia és a Pennyből mindkét féle Selection (Schirmer) kiváló volt. Vagy csak friss, de baromi jó volt. Ezek mind <3000Ft áron mennek. Nekem alapvetés, hogy igyekszem végigpróbálgatni mindent ebben az árszegmensben, mert kizárt, hogy ne legyen köztük jó és hát van is :-)
-
válasz
#49155328 #5281 üzenetére
Attól függ honnan nézzük. Akinek erős hobbija a kávézás, annak lehet hogy nem pénz, vagy szívesen kiadja, de pl. nekem, aki egy egyszerű átlag ember, aki csak szereti a normális kávét, sok 4750 1kg kávéért.
Tisztelem a hozzáértésed a kávékhoz és annak elkészítéséhez, de ez még mindig csak egy amatőr topik, nem a HC. -
maross
nagyúr
válasz
#49155328 #5281 üzenetére
Kar belekotni az "eleg draga ahhoz, hogy akar ihato legyen" mondatba...kapuczineres velencei gondolasok is eleg draga ahhoz, hogy ihato legyen, es ihato is, kis (na jo, kicsinel kicsit nagyobb) szerencsevel ez is az lesz. Az meg, hogy "4750ft az nem penz" par embernek eleg arculcsapas. Orvendetes, hogy neked nem penz, de nem kell messzire szaladnom ahhoz, hogy olyanba botoljak aki akkor iszik 5k-s kavet, ha en viszek ajandekba, es nem azert, mert elotte csak 85 pont folotti specialtyket ivott.
-
#49155328
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5280 üzenetére
Mindegy miről beszélünk, 4750ft az nem pénz.
-
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5276 üzenetére
Nem szokott szenes lenni, karossal leginkább ez jött be nekem a Bellaromok közül. A Colombiat is próbáltam, de a Tansania jobban tetszett. Persze ennél olcsóbb meg jobb is valami gyakorló zöldet venni.
-
#49155328
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5276 üzenetére
4750/kg az mióta drága?
-
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #5269 üzenetére
ezt nem mondod. 4-5 nap alatt kipasszolták a pörkölő masinából a butikba. ez a lidli tud valamit
-
maross
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5269 üzenetére
Majd szamolj be rola, bellarombol eddig osszesen egy szornyen negativ elmenyem volt. 100% arabica? Ha nem tanzania lenne, megkerdezni se mernem.
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB #5269 üzenetére
Köszi, erre ránézek. Hátha az itteni Lidl-ben is lesz friss pörkölés.
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5269 üzenetére
Bár kisebb fokozatot igényel, azért egész jó szokott lenni a tanzániai, bontás után.
-
-
Ezen mi az a hangerőszabályzó?
Lehet állítani, h milyen gyorsan jöjjön le a kv? -
sz.zs.
senior tag
A 702-höz képest a 800 nem előrelépés. Ugyanaz a kés van benne, viszont jóval több benne a pangó őrlemény, mert van benne egy lemezke ami az őrlemény antisztatizálásáért felelős, viszont vissza is tartja rendesen.
A DeLonghi KG521-ben is hasonló kúpos kés lehet.Szóval ezek közül a legolcsóbb a 702, bőven teszi a dolgát, felesleges többet kiadni az ilyen műanyag halmazokra.
-
Sedus
újonc
Sziasztok, ha a Graef 702-esnél eggyel komolyabb darálót szeretnék vásárolni mik az opciók? Esetleg Graef 800 vagy használtan 30-40-ért tudnék venni DeLonghi KG521-et vagy akár újonnan is, maximum 65ért.
Ami a gépet illeti szinte biztosan egy DeLonghi EC 860 M lenne, ezen a gépen kívül van még olyan karos gép aminek van tejrendszere és nem több százezer? Hosszas keresgélés után én csak ezt találtam.
-
#85578752
törölt tag
válasz
inf3rno #5257 üzenetére
Ó hát ez szuper. Itt vannak tippek: http://toolsandtoys.net/guides/making-the-most-of-the-delonghi-dedica-budget-espresso-machine/
-
f_you
tag
válasz
RetepNyaraB #5249 üzenetére
és sz.zs.:
Köszi! Meglátjuk mennyire döglöttek -
inf3rno
nagyúr
Ilyen tejhabosítót próbált már valaki? [link] FB most dobta fel reklámnak.
-
-
f_you
tag
Sziasztok!
Vettem egy Aeropress-t, és kísérletezésre/játszásra keresek valami olcsóbb, de azért használható kávét.
Láttam, hogy az alza kávét többen is dicsérték, ezen kívül esetleg van még valami használható aldiban, lidlben, sparban, egyéb szuperben kapható kávé?
Lehet kapni ilyen helyeken világosabb pörkölésű kávékat is esetleg?
Olvastam, hogy ezeken csak lejárati idő szokott lenni. Van valami hozzávetőleges módszer a pörkölési dátum becslésére? -
inf3rno
nagyúr
válasz
viktorhu #5246 üzenetére
Erre tudnál valami linket adni? Nekem úgy rémlik, hogy enzimaktivitást mértek, és nagy eltérések voltak benne, de már régen volt, és lehet, hogy neked van igazad. Azt tudom, hogy volt belőle valami EUs botrány szerűség, hogy a keleti országoknak gyengébb minőségű termékeket hoznak, és nem csak mosószerről, hanem rengeteg más termékről is szó volt.
-
viktorhu
veterán
válasz
inf3rno #5228 üzenetére
De azt is, hogy nem minőségi volt a különbség. Pl. hogy nem a hatóanyag, hanem a sűrítőanyag volt kevesebb az itteni mosószerben, ami miatt a nyugati változatot sokan minőségibbnek hitték. Igaziból egyáltalán nem jött le a vizsgálatból a fenti feltételezés. Akárhova mész, lesz néhány megszokott / kedvenc élelmiszered, aminek máshol más íze lesz, így azt fogod gondolni, hogy rosszabb minőségű.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5244 üzenetére
Jó ötlet, köszi!
-
válasz
inf3rno #5243 üzenetére
Csak fagyottan érdemes darálni. Eszedbe ne jusson olvasztgatni.
Az "ízét" nem tudod csekkolni, csak ha egy kontrollzacsit kint hagysz a konyhaszekrényen. Amennyiben két hét után nem érzel különbséget elkészítésben és ízben a fagyós javára, akkor megúsztál egy fárasztó bohóckodást! -
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5242 üzenetére
A hűtő sajnos teli, fagyasztóm viszont van egy, ami szinte teljesen üres. Nálam most csak az jöhet szóba. Egyelőre megkóstolom, hogy megéri e ezzel kínlódni. Ha már szóba jött, meg kell várni, hogy kiolvadjon, vagy lehet már fagyosan is darálni?
-
válasz
inf3rno #5238 üzenetére
Azt őröld le amit rögvest megiszol, egy grammal se többet, különben a lényege vész el az egész rituális b@szódásnak!
A fagyasztás is véleményes kérdés; az biztos, hogy nem jó ki-be rakosgatni. Kicsapódik rajta a pára óhatatlanul, minden egyes alkalommal és ez ugyanúgy oxidálni fogja, mint a levegő. Eredménye elillanó aromák, később pedig megdöglendés. Tehát olyan kupacokban érdemes fagyasztani, amekkorát utána igen hamar el is fogyasztasz, ha már előszedted. Az igen hamar az max. az egy nap, ahogy FPS prófétálja. Másik lehetőség a sima hűtő, ott nincs ilyen párasokk, nem kell porciózni se, ha egy-két héten belül elfogy. De a szelepet mindenképp ragaszd le, illetve az egész csomit tedd simítózárasba. Ha no frost hűtőd van, akkor meg pláne kötelező. -
sz.zs.
senior tag
-
inf3rno
nagyúr
Volt már szó az őrölt kávé fagyasztásáról. Na most én vettem 3 kiló Alza kávét. Azt is úgy eredeti csomagolásban van értelme lefagyasztani őrlés előtt, hogy tovább megmaradjon az aroma? Őrlésnél arra gondoltam, hogy olyan 2-300 grammokat őrölnék le egyszerre belőle, a többi pedig menne vissza a fagyasztóba. Nekem így egyszerűbb lenne, mint az egészet ledarálni egyszerre és kiporciózni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ribarszki #5234 üzenetére
A túró rudit én nagyon szerettem gyerekkoromban, akkor olyan savanykás íze volt. Manapság már nem tudom megenni, mert ennyi gejl édes. A savanyúsággal is ugyanígy vagyok, egyszerűen amit a boltban kapni, az már édesség kategória. Nem tudom mit csinálok majd, ha öreganyám meghal, és nem lesz itthoni.
-
ribarszki
őstag
válasz
Polarstar #5233 üzenetére
1.5 éve visszavettül a cukorfogyasztást. Szinte minimális szintre. Addig napi 1 Haribo, 1 Milka lecsúszott. Majd az édességeket, kristálycukrot, stb szibte teljesen kivezettük. Ami 2-3 hónap után a legszembetűnőbb lett, hogy minden bolti termék iszonyatason édes. Túl vannak cukrozva. Puding, üdítő, müzli, stb.. kellemetlenül édes. Addig nem tűnt fel.. de csatlakozom, indokolatlan mértékben használja a cukrot az élelmiszeripar.
-
válasz
inf3rno #5230 üzenetére
Csupán halkan jegyzem meg, de kib.szottul elegem van a "tegyünk bele egy kis műcukrot" dolgoktól.
Vecsési savanyúság? Hát persze, hogy műcukor is van benne!
Házimájas? Jobb lesz a műcukortól!
És a nagy kedvencem, az évek óta kedvelt kapros-eccetes-mustáros halkonzerv! Immár extra műcukorral!
Vecsésinek megírtam, hogy nem tetszik - letiltottak.
A húsosnak megüzentem...
A lengyelek meg.... Legszivesebben odamennék és jól fejbeverném a marha termékfejlesztőket! -
inf3rno
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5229 üzenetére
Nem csak erről szól, változnak a receptek. Egyre több cukrot és karamellt tesznek bele az élelmiszerekbe és a csípősek is egyre csípősebbek, mert jobban fogyasztják így őket. Plusz ott vannak az ízfokozók is. Az összetétel is változik, egyre silányabbak az alapanyagok, és egyre több az adalék, hogy ezt kompenzálják. Azért van ez, mert így olcsóbb előállítani, és nagyobb a profit. Az itthoni Milka pl nagyon látványos mélyrepülésben van, 10 éve még ehető volt, ma már bottal sem piszkálnám meg. Az enzim készítményeknél, pl mosószernél pedig mérhető, hogy közel sincs annyi az enzimaktivitása, mint a nyugatra eladottnak azonos márkából. Élelmiszereknél is egyébként vannak kóstolók, akiknek az a dolga, hogy értékeljék a termékeket nagyjából reprodukálható módon. Illetve vannak labor mérések összetételre vonatkozóan. Szóval többé kevésbé objektíven össze lehet hasonlítani a termékeket, főleg ha azonos márka azonos típusú termékéről van szó. Kávénál is biztosan megoldható mindez.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #5227 üzenetére
az ízlelés mibenléte is torzul, mivel nem egzakt (adatokkal mérhető) dolog, ahogy gyerekkorunk kedvenc ételeit se biztos, hogy megesszük x évtizeddel később jóízűen.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5227 üzenetére
Ezt bizonyította már a fogyasztóvédelem, és néhány éve volt politikai téma. Nem tudom, hogy azóta mi lett belőle.
-
Szerintem arról lehet szó, mikor hosszabb nyugat európai tartózkodás után hazajössz és elvileg ugyanaz a termék, de sajnos mégse. Ezt sosem bizonyították, csak gyanús tapasztalat (bár hét éve itthon élek és már halvány az emlék. Meg vakteszten is ki tudja hogy szerepelne a tézis). Kisüzemre nem vonatkozik nyilván, az teljesen más tészta.
-
Toobee
veterán
válasz
Polarstar #5223 üzenetére
Mutassak pár olyan lengyel pörkölőt, hogy az olaszok csak próbálkoznak ilyen minőséget létrehozni? Na jó, ez túlzás nyilván, de ha jó az alapanyag, megvan a megfelelő profil hozzá, meg, aki érti a dolgát, akkor bármelyik országban lehet jó cuccot perkelni.
Heresy
HayB
CoffeeLab
Figa
Hard Beans
Kafar
Fathers
Stb.Itt tudsz nézelődni
-
inf3rno
nagyúr
A Dedica-nál hogyan tudom kipucolni a feltapadt kávé zaccot? Egy ecsettel szoktam, de úgy tűnik, hogy bizonyos helyekre annyira feltapadt, hogy így nem jön már le. Van egy csavar azon a részen, ahol a forró víz kijön. Ha azt lecsavarozom, akkor ki tudom pucolni, vagy ennél bonyolultabb?
-
válasz
ribarszki #5222 üzenetére
Abszolút nem poén. Valami miatt ha ugyan olyan csomagolású lengyel és olasz kávét iszol egymás után akkor azonos tipusnak is lehet más aromája. És ezt nem csak én említettem már.
No persze ez nem mostani keletű.
Könnyen lehet, hogy azóta ez nem számít semmit. Mindenesetre ott van a kisördög a részletekben. -
válasz
Mr.Csizmás #5220 üzenetére
-
-
sz.zs.
senior tag
-
Sefter
veterán
Sziasztok!
Kaptam egy “melós” kapszulás főzőt. Müllerben lehetett kapni régebben akciósan, ez van az alján: lzp5016 smart.
Nem találtam semmit róla, ez milyen kapszulát eszik -
viktorhu
veterán
válasz
pető bá' #5210 üzenetére
Dél-amerikai pörkölésű kávékkal érdemes (nem a kávébab eredetéről beszélek). Azok nem alkalmasak presszókávénak, csepegtetős technikával főzik általában a kávét, de french press-szel nagyon finom tud lenni. Peruban durvábbra is őrlik, kb. mintha teafüvet látnál, ez jól passzol a french press durvább szűrőjéhez.
-
nem hagyott nyugodni a gondolat, és a tejhabosítás miatt vásárolt french press-ben készítettem egy kávét. Szerintem soha nem ittam filter kávét sem, így nem tudtam mire számítsak.
Találomra feltekertem az őrlőt egy közepes állásra (presszó tartomány: 5-9 -> 17) 16gr etióp sidamo -> 250ml víz forrás után picit pihentetve, "Hoffmann technika". Meglepően élvezhető lett, bár csapvizet használtam és az őrlés finomság sem volt egyenletes, de a presszóból ismert ízek visszaköszöntek.. reggeli tea helyett lehet, hogy néha rápróbálok még világosabb kávékkal -
viktorhu
veterán
válasz
#85578752 #5208 üzenetére
Nekem is a Jacobs Krönung volt az egyetlen, ami igazán bevált, csak nem akartam említeni, mert mástól még nem hallottam, mindenki a nescafét tolja, úgyhogy azt hittem, egyedül vagyok ezzel
Egyébként én akkor instant kávéztam, amikor a munkahelyen nagyon rossz ízű volt az automatás kávé, szóval van annak realitása, hogy az embernek ilyesmire legyen szüksége, bár sokat fejlődött a kávékultúra, most már majdnem minden irodában van normális kávégép.
-
#85578752
törölt tag
válasz
dani0113 #5207 üzenetére
Pedig van sok rossz, pattogatott kukorica és égett gumi, de leginkább semmilyen ízűek. Nekem a Jacobs Krönung vált be régebben, csak tejjel.
Van olyan tanács hogy hideg vízzel érdemes feloldani és akkor nem illannak el az aromák olyan könnyen. Hát, nem nagyon vettem észre aromákat.
Talán még a Mount Hagen instant ami érdekes ilyen szempontból. -
Köszönöm szépen a válaszokat, lehet marad akkor a Gold Espresso és nem szenvedek ezzel, mert az Instantok között hibátlan. Csak egyszerűen nem bírom elhinni, hogy ez ilyen rossz lenne.
-
Sziasztok.
Bocsi ha szentségtörés az "igazi kávékhoz" képest,de kis segítséget szeretnék kérni Nescafé ügyben mert már megőrülök.
Vásároltunk nemrégiben Nescafe Gold azonnal oldodó kávét. Nekem korábban a Gold Espressot sikerült beszerezni, amit 75ml vízben kell elkészíteni 2 TEÁSkanálnyi kávéval. Nagyon finom is a maga nemében,jók az arányok így. A sima Goldnál már KÁVÉSkanálnyit ír, viszont magyarul nem ír víz mennyiséget, de más nyelven írja a 150ml-et. Ma megcsináltam 150ml vízzel 2kávéskanálnyi kávéval és hát kb semmi íze nem volt, rátettem egy TEÁskanálnyival többet úgy meg már kellemetlen, szó szerint szörnyű íze volt. Mégis mi ennek a jó elkészítési módja?Mert elsőre nem volt íze, többet rakva meg már rossz volt. Az espresso pedig nagyon finom így nem gondolom,hogy ez ennyire rossz lenne.
Köszönöm előre is!
Szép estét.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Nyaralás topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest