Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mr.Csizmás #6597 üzenetére
Juteszembe! Milyen a Goriziana?
-
#85578752
törölt tag
válasz
tomszli11 #6591 üzenetére
Sajnos nincs kegyelem, itt a fékezett habzású kávésznob topikban sincs maradásod, irány a kávékultúra legsötétebb bugyra, az egyszerű kávé topik. 👉
-
válasz
tomszli11 #6591 üzenetére
Ugyan elcsépelt, de van az az Esterházy idézet, hogy bizonyos szint felett nem süllyed az ember bizonyos szint alá. Namost az instant ez alatt van, akárhová tuningolod. Ha meg elköltesz valami fancy porra egy csomó pénzt, annyiból már ihatsz nespressot, ami szintén egy sz@r, de az instanthoz képest michelin csillagos, gasztro sz@r.
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem.
Szerintetek melyik a legjobb instant kávé ami hozza a kávézás élményét?
Én most ezzel szemezek:
Tchibo barista classicKöszi.
-
balazs0726
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #6589 üzenetére
Igen, ez igaz lenne, ha a dedica melegítené a grouphead-et, de mehet akár 3 óráig is, az nem lesz meleg amíg nem nyomsz át rajta egy kis vizet.
-
válasz
balazs0726 #6588 üzenetére
Mi az, hogy lehűti a kv-t? Amíg a gép melegszik, a kart a fejre csavarva tartjuk, így ő is átmelegszik; ez alap. Ha ez valami okból nem elég, mert előbb kapcsol ki az automatika, mint a kar meleg lenne akkor berakod forró vízbe fél percre, amíg előszeded a cuccokat...
-
balazs0726
csendes tag
Én rendeltem duplakifolyós tartót alliról(double spout portafilter), de nem éri meg. Egyrészt drága, másrészt túlságosan lehűti a kv-t. Még akkor is ha üresen átfolyatsz rajta 1-2 adag vízet. Kosarat meg AVXről tudsz rendelni, nekem is onnan van az 51-es IMS competition kosár, még tavaly 5k volt most úgy látom már 6. Kicsit nehezebb így becsavarni a tartót a gépbe, de gond nélkül használtam 1 évig. Az allis kosárhoz képest ég és föld.
-
Aha. Bocs. Sztenderd karból indultam ki, ott nem számít. Ha ki lehet operálni a rugót akkor az félmegoldás, mert felragadhat a szűrő a fejre és kellemetlen a forró vasakat piszkálni, feszegetni. Persze jól előkészített szűrő nem ragad fel, de lehetnek balesetek.
Som@@ fenntartom, hogy tanulásra a legolcsóbb is jó. Etttől még világos, hogy az IMS jobb. Egyébként nem néztem meg konkrétan az oldalt és nem gondoltam, hogy árul ims szűrőt Dedicára. Ha van kedved kicsengetni érte a pénzt, jobban jársz vele természetesen. Ez még mindig aprópénz mondjuk egy húsz rugós vst-hez képest.
Hogy világos legyen: szűrők esetében kettő számít: a geometria ill. a lyukak minősége. A kínaiak általában remekül koppintják a nemkínai mérnökök által gondosan kitalált geót, de a lukakat már valami kőbaltával robbantják bele - ez mikrokamerás felvételeken remekül látszik és nagyban befolyásolja a shot lefolyását.
-
_NCT
addikt
válasz
RetepNyaraB #6582 üzenetére
De nem fog teljesen belepasszolni, mert a rugó kinyomja kicsit. Legalábbis nekem itthon egyik ilyen van és nem passzol bele, akárhogy akartam.
-
Som@
őstag
válasz
RetepNyaraB #6584 üzenetére
Na várj, nekem azt mondtad, vegyem a legolcsóbbat. 🙈
Most akkor az egy fos. Akkor marad az IMS?Más egyéb alternatíva?
-
-
-
_NCT
addikt
válasz
RetepNyaraB #6580 üzenetére
+ apróság de jó tudni, hogy ezek ridgeless kosarak, tehát nincs bemetszés a kosáron ha a gyári karral, az abban lévő szorító rugóval használnád. Gondolom az is kivehető, max egy picit lötyögni fog.
-
Árban neked kell dönteni, meg
grammban is. Az IMS jobb lesz, mint a kínai kosarak, kérdés kiérzed-e. Meg drágább. A pavoni replikát hagynám. Ha ims, akkor a nagyobb szimpibb, már csak a dedica nagy nyomása miatt is. Kevésbé cseszi szét talán a súlyosabb pogácsàt. De befér-e a karba? -
Dyde
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6576 üzenetére
[link] Itt van IMS 5k-ért meg két másik 1,5k-ért melyiket lenne érdemes megvenni?
-
-
-
Som@
őstag
Akkor válaszolok magamnak.
A gyári kar is használható elvileg sima kosárral.
Több videóban is láttam, hogy a műanyag betétet kiveszik belőle (az alsó középső csavar tartja) és így teszik bele a nyomásfokozó mentes szűrőt...
Valaki próbálta már ezt innen?
Valamint honnan érdemes és milyen szűrőt rendelni?
EU raktáras AliExpress eladót nem találtam. 😑 -
_NCT
addikt
Sziasztok! Én is Dedica 685-höz kapcsolódóan írok, annyi mod-ot tettem a dologban, hogy az egyszemélyes kosarat kicsit megfúrtam (1.5mm-es fúrószárral) ahol gyárilag a kifolyó lyuk van, aminek az átmérője nagyjából mint egy gombostűfej nagyságú. Így kvázi nyomásfokozó mentes(ebb)é tettem és azóta jobb kávékat főzök, nincs már meg az a savanyú íz, már-már ki lehet érezni a kávé igazi ízét. Persze így az őrlővel is újra szórakoznom kell, de kiegyensúlyozottabb kávét lehet inni. Először nem hittem, amikor olvastam, hogy a nyomásfokozós kosarat ki kell dobni, de valóban szükség van rá.
-
Som@
őstag
Sziasztok.
Létezik Dedica 685-höz olyan kar, aminek van kifolyó része?
A videókat nézve annyira nem jön be a bottomless kifolyás...
Ha elszúrok valamit, a szép fehér konyha igencsak kávésan nézne ki.
De mindenképpen nyomásfokozó nélküli kosarat szeretnék, de olyan karral, amin van kifolyó rész.
Vagy ez teljesen halott irány?
A youtube-on találtam egy olyan videót, ahol a gyári kar műanyag részét vágja kisebbre, hogy a nyomásfokozó nélküli szűrő beleférjen... -
D@niel
addikt
Benne maradt sok citromsav lerakódás, szódabikarbónát oldottam vízbe, 5x átengedtem, patika.
-
-
D@niel
addikt
Sziasztok,
van itthon egy BlitzWolf bw-cmm2 főző, pár hónap után elérkezettnek láttam az időt a tisztításra, vízhez hozzá adtam kellő mennyiségű citromsavat és 3x átengedtem rajta.
Az eredmény félig jó: kiszedte a vízkövet mert sokkal könnyebben jön le a kávé.
Viszont, az eredmény ihatatlan, nagyon savanyú. Gondolom, maradt benne rendesen citromsav lerakódás.
Azóta 5x engedtem át rajta tiszta vizet de nem változott semmi.Tudok valahogy segíteni rajta?
Köszönöm. -
Dyde
aktív tag
válasz
hyperspace #6563 üzenetére
Most nem tudom vissza vigyem-e... Csak már lejárt a 14 nap
-
Dyde
aktív tag
Vettem egy Bialetti Brikkat újonnan. Normális hogy ez ilyen minőségű?
[kép] -
válasz
RetepNyaraB #6559 üzenetére
Ja és a "specialty medium kv" semmit sem mond. Ilyen nincs. Mint a "minőségi száraz vörös" nevű bor
Van termőterület, feldolgozás fajtája, pörkölési szint, pláne pörkölési dátum, meg hogyan tárolod. Utolsó kettő kritikus fontosságú, a legmenőbb babot is meg lehet dögleszteni akár napok alatt, ha igyekszik az ember.Amúgy ha összesen 3 szóba jöhető állásból a középső sem az igazi, az nem túl jó ómen az őrlőnek. Lehet, hogy szimplán túl nagyok a fokozatok. De mielőtt ezt kijelentjük, az előző poszt kérdéseit kellene tisztázni.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6559 üzenetére
bizonytalan kezűeknek maroktamper. nálam is ez van.
-
válasz
urbi107 #6557 üzenetére
Mivel az őrlőd nem ismerem, Pető bához tudok csatlakozni. Milyen kosár, hány gramm, milyen arányban készíted? Ha savanyú, az aluloldott. Ha a tamperelés egyenes (csekkold szemre a tamper szárát oldalról), egyenletes (wdt rulz) és erős (aggyá neki), akkor azt kizártad. Amúgy komoly hibaforrás .
-
válasz
urbi107 #6557 üzenetére
lehetséges, hogy nem azonos a két tamperelés, de ekkora különbség nem kellene hogy legyen közte.
Ha a két őrlőállás között lenne az optimális lefolyás, akkor próbálhatsz játszani a mennyiséggel - finomabb őrlésen -0.3-0.5g talán segíthet, vagy a durvább őrlésnél +0.5g ha még belefér a kosárba. (Milyen kosarat használsz, hány gramm kávéval?
)
Ha savas akkor vagy megpróbálhatod hosszabbra engedni (1:2 arány helyett 1:2,5-1:3), vagy lehet hogy magasabb hő kellene (93-95 fok), ha van PID akkor ezzel is próbálkozhatsz
-
urbi107
tag
válasz
RetepNyaraB #6555 üzenetére
Ha specility medium pörkölésű kávé savanyú és 15-20mp jön leakkor mi lehet a gond?
Anfim hs örlőm van.A gépem gaggia baby class.
Az örlőn egyel finomabbnál 30s meg se indul.És egyel durvábbnál meg árfolyik rajta.Mérem a kijövő kávét.A tampereléssel lehet gond? -
pecsenye88
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #6555 üzenetére
Köszi, minden infó érdekel, ha már bevásároltam. Nyilván tudom, a Dedica nem a legjobb, de azt olvastam sok helyen és láttam külföldi tesztereknél is, hogy elfogadható presszót lehet vele csinálni és a gép olcsó. Gondoltam elsőnek jó lesz, amíg gyakorlom a mesterséget.
A recept akkor gyakorlatilag ugyan az, csak a weblapon tól-ig van megadva és én inkább az "ig-et" írtam, de igen, lényegében akkor ezt a receptet tudom tartani. Más kérdés, amit írtam, hogy 14g őrlemény nem fér bele rendesen a gyári kosárba... Hamarosan egy másik fajta kv jön, kíváncsi vagyok megmarad-e ez a probléma, de szerintem meg.Amúgy igen, az olasz presszó érdekel, nem a speciality. Ha bármi okosságot meg tudsz osztani, azt nagyon köszönöm!
-
válasz
pecsenye88 #6554 üzenetére
Este tudok bármit érdemben, ha addig más nem előz be. Olasz presszó 7g be 25mp alatt 25g ital ki. Dupla esetében 14g 25mp 50g. Ristretto egy szimpla, félúton leállítva (10-12g) Ez a szabvány, ehhez dukál az olasz típusú presszó blend (sötét perk, némi robusztával).
Újhullámos, világos arabica (esetleg specialty) vonalon alapértelmezetten az 1:2 arányt kell célozni, 27-30mp alatt. Ez a bézik recept, az íz dönt. Ha savanyú, nem kerek; akkor aluloldott, ha kesernyés, üres, szárít, akkor túloldott. Ha mindkettő egyszerre, akkor el van cseszve az előkészítés (pl túl sok kv, bénán tömörítve).
Nyomifoki kosár nem alkalmas minőségi kvzásra, az cserés. Seggetlen kar csak opció. A dedica 15bar nyomása sem az igazi (túl sok), vele a klasszik vonalat érdemes célozni, világos, gyümölcsös tételeket hagynám. -
pecsenye88
csendes tag
Van bottomless-em is, de egyelőre a gyárit használom. De még mindig nem értem mi akkor a hivatalos arány egy presszó esetén?
A belinkelt oldal tanúsága szerint a presszó 7/20-25/20-25, a dupla 14/20-25/55-60. Videókban is gyakran látom a 14g-ot. Szívesen tanulok, de nagyon kuszák voltak a források, azért is kértem itt segítséget. -
Dyde
aktív tag
válasz
pecsenye88 #6548 üzenetére
Szia. Nem láttam az előzményeket, de ha a gyári nyomásfokozós kosárral szeretnéd/csinálod ezt azzal nem is fog működni a dolog. A 16g / 32 mg stb kombókat mind bottomless karral, rendes kosárral csinálják. A gyáriba ennyit bele se lehet tenni.
-
_NCT
addikt
válasz
pecsenye88 #6551 üzenetére
Nekem Graef-el 2 alátéttel 5ös őrlési fokozaton 0 crema-val 30 sec alatt 55g fekete jön le, 10es őrlésen viszont gyönyörű crema-ja van, és ugyanannyi jön le. Akkor itt hol a hiba?
-
pecsenye88
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #6550 üzenetére
Hello! Új vagyok a témában, minden érdekel. Nemrég kérdeztem itt, hogy mik az arányok és ezt olvastam a linken, amit kaptam. Ha nem jó ez, akkor esetleg megtudod mondani, hogy milyen arány legyen a végeredmény? Sima és dupla presszó érdekel csak igazából, mást nem iszik senki. Köszi!
-
válasz
pecsenye88 #6548 üzenetére
Kv függő nagyon, mekkora helyet foglal el a szűrőben. 4g diffi azért elég sok, de van rá példa. Az nem jó, ha beleér a felsőszűrőbe, ennyi biztos. Meg az, hogy 14g\25s\60g az nem jó arány, hacsak nem valami sötét presszó blend és lungonak készíted. Még akkor is hosszú.
Nem beleugatási szándékkal, de ha ketten isztok, akkor kétszer készíts 14g\25s\30g körül célozva (ill. 28g kimenő, ha olasz stíl) és ne az egy árva kosarat oszd ketté, homeopátiásra higítva (pláne specialtynél az tuti nem lesz az igazi). -
_NCT
addikt
válasz
pecsenye88 #6548 üzenetére
Szia!
Ez a sajnos ilyen kategória, nekem is ez a tapasztalat. Másik, dupla szűrőt kell használni, avx-en találsz hozzá, de a belső műanyagot vagy kiveszed vagy megmetszed, hogy a dupla szűrő belepasszoljon.
-
pecsenye88
csendes tag
Elnézést, hogy közbeszólok, de nekem is ugyan ez a kombinációm van, nemrég szereztem be. Első vásárolt kávé próbálkozásom, nekem sikerült a "nagykönyv" szerint 14g őrleményből, 25 mp alatt 60g-ot kinyerni (dupla presszó), mindezt "7-es állásba", magyarul a legfinomabb állástól nézve a 7. rovátka. Ez idáig rendben is van, viszont nekem nagy problémám az a Dedica-val, hogy a 14g őrlemény éppen belefér a gyári kétszemélyes kosárba. Megvan az őrlés, disztribútort is használok, tamperelek és itt jön a probléma. A gépbe a portafiltert "betekerni" annyira nehéz, hogy konkrétan tépni kell. Az őrlemény hozzáér feltehetőleg a gép szűrőjéhez. Mit csinálok rosszul? Hiszen ez még "csak" a 14g. Nekem nem is kell több, de olvasok 18g-os recepteket is. Az már egyszerűen bele se fér. Amikor szándékosan kevesebb őrleményt használok, akkor simán "bemegy" a helyére a portafilter, de 14g már egyszerűen nagyon szenvedős, "rátépős". Valami tapasztalat?
-
iatti
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #6545 üzenetére
nálam most az aroma piu megy. jobban tettszik mind a grand cru. a piros csomis aroma classico is jó. ennyi pézért meg ingyen vannak
-
válasz
Mr.Csizmás #6543 üzenetére
Esetleg ez?
Ennél jobb klasszikkal nem találkoztam mostanság. Nem is szén bár frissebb szokott lenni általában. -
válasz
Mr.Csizmás #6541 üzenetére
Alza kave?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
ahoj!
szemes kávét szerválnék be. PY nekem túl magas (nem érzem a difit, egyformán finom
), eszpresszo.hu-n gondolkoztam, esetleg tudtok más alternatívát?
vagy ha innen, akkor Bp-i group buy-hoz csatlakozna valaki? -
_NCT
addikt
válasz
balazs0726 #6539 üzenetére
Egy fokozattal durvábbra állítottam az őrlést, illetve 2 üres duplát lefőztem előtte, így már jobb lett az eredmény, jobb crema és nem olyan savanyú. Még erősen ki kell tapasztalni, de a következő must have egy nyitott szűrőkosár és nem nyomásfokozós szűrő lesz.
-
balazs0726
csendes tag
-
_NCT
addikt
Akit édekel, Dedica hőmérséklet tesztelés, kicsit profibban. Elég jól leírja a dolgokat.
Sajna akkor ez van, ezen már csak a PI(D)ócás ember segíthet…
-
Osynho
addikt
Az a kávé inkább sötét pörkölésű, mint világos (illetve viszonylag magas a Robusta tartalma, ezért számomra kicsit karcos az íze). Mivel ennyi idő után döglöttnek tekinthető, így az őrlő mostani beállításai irrelevánsak egy frissen pörkölt kávéhoz képest. Illetve, mivel nyomásfokozós kart használsz, eleve nincs akkora jelentősége az őrlésnek, tamperelésnek.
-
_NCT
addikt
Köszönöm mindenkinek a segítséget, a probléma abból fakadt, hogy egyáltalán nem volt a kúp alatt alátét, jelenleg 2-őt tettem alá, így értem el a kolléga által is említett állapotot, hogy konkrétan 5-ös alatt lefulladt a gép. kb 7-8-ason sikerült ~12g őrölt kávéból 43g-os löttyöt csinálni 25 sec alatt (tamperelni is nagyon finoman kellett). Így is elég nehezen indult be, kvázi csepegve folyt le. A végeredmény: valami cseszettül keserű és egyben savanykás erős lötty, de ezt betudom tanulós kávénak, ami közepes pörkölésű Pellini N85 Vivace (még tavaly vettem és elég régóta egy üvegben várta a szebb napokat). Jelenleg hallom a színeket, szóval azt hiszem valami sötétebb pörkölésű és frissebb kávéval fogok próbálkozni.
-
Dyde
aktív tag
Az durva, nekem tegnap jött meg ugyanez a kombó (dedica+cm702) hát a legfinomabb őrléssel bepróbáltam a gyári 2adagos kosárral, le tampereltem és konkrétan 1 csepp nem jött ki a gépből, kb elindulás után mintha leállította volna magát a gép, aztán vissza vettem az őrlést durvára és kipróbáltam az 1 adagos kosarat ott már működött. Uh gondolom túl "jó" volt a tömítésem
-
_NCT
addikt
válasz
pető bá' #6526 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom!
hyperspace: lehet akkor nem túl jó a mérlegem, de ha a darált kávé súlyát nézem, max 12-13g lesz a kétszemélyes kosárral, egyszemélyessel 9-10g. Nagyon többet nem is tudok beletenni, mert akkor rá se tudom húzni, illetve túlságosan fent van a kávé szintje.
-
válasz
hyperspace #6527 üzenetére
odáig el sem olvastam
de jogos, ha 18g-vel rendben, akkor nem kell az alátétezés
-
_NCT
addikt
Sziasztok! Viszonylag olcsón vásároltam egy Graef CM 702-es örlőt (újracsomagoltként, de amúgy hibátlan állapotban, valami 26k volt). Egy Delonghi Dedica mellé vettem, na már most a legkisebb beállításon finom a kávé szemcsemérete, ám még mindig túl gyorsan fő le a kávé. Dupla, nyomásfokozós gyári kosárban 12g Pellini 25 sec alatt 60g kávét eredményezett. Rossz az őrlő, vagy finomhangolni kellene?
-
justgiveup
tag
Kísérletezni mindig érdemes, lehet számodra simán ad megfelelő eredményt és hát az a lényeg
Ha úgy érzed nem tudod belőni az ízeket, mert nagyon inkonzisztens a szemcseméret vagy nem tud elég finomat darálni és nem tudod kifőzni belőle az ízeket, stb., akkor kell új daráló után nézni.
Én a Brikkámhoz a Timemore C2 kézidarálót használom és tudom is ajánlani. Áraban hasonló, talán kicsit drágább, de még 30k alatt megkapod. -
erzol
őstag
Sziasztok!
Saeco minuto hd8762 mellé beszereztem egy 4 személyes brikka - t.
Van valahol itthon egy rég nem használt krups gvx 242 darálóm.
Érdemes lenne ezzel kisérleteznem a kotyeszhoz vagy keressek valami értelmesebb darálót? -
cSuwwi
senior tag
válasz
pecsenye88 #6521 üzenetére
Táblázatba foglalva:
-
válasz
pecsenye88 #6519 üzenetére
-
pecsenye88
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani oldalt, ahol jól összefoglalva megtalálom az arányokat az egyes italfajtákhoz? Őrlemény mennyiség, mennyi idő alatt hány gramm kell legyen a végeredmény? Elsősorban a szimpla és a dupla klasszikus espresso érdekelne. Rengeteget olvastam a témában és mára megvan egy alap felszerelés, amivel elkezdtem kísérletezni, de elakadtam. Egy alap arány lenne az elsődleges, mert rengeteg félét olvasok.
Köszönöm szépen, ha valaki tud ilyet, vagy akár ide leírja. -
válasz
justgiveup #6515 üzenetére
Azért a Brikka "presszóbb" lesz (ha ez a cél), mint egy Moka.
Moka akkor finom, ha kicsit lazábbra veszed és nem a hagyományos magyar mérget próbálod megfőzni vele. Akár világosabb pörikkel is működik így, valahol átmenet a filter és a presszó között. -
bbuffy
senior tag
válasz
justgiveup #6515 üzenetére
Ettől függetlenül még mindig Brikka.
-
justgiveup
tag
Mit ajánlotok most kotyogós kategóriában? Azt olvastam, hogy az új Brikka már nem az igazi. Ígyis érdemes annál maradni vagy mondjuk egy másik Bialetti, mondjuk egy Moka?
-
-
closer
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #6506 üzenetére
Ezt a kategóriát (manuális-hordozható) szándékosan nem említettem, nagyon rétegterméknek néztek ki. Viszont tetszenek, árban is rendben vannak.
Pico mellett van még ajánlott darab? Pl. szintén ettől a gyártótól a Nanopresso?
Milyen minőségű espresso jön le belőlük?
Mennyire 'érzékeny' a rendszer az inputokra? Kávé minősége, szemcseméret, vízhőfok etc. - az lenne a cél, hogy konzisztens legyen az eredmény; Bialetti ebben sem jeleskedett.A víz külön melegítése mondjuk macerásnak tűnik, de egy kotyogós után vállalható alternatíva.
iatti: Jól néz ki a gép is, meg az eredmény is, de 300 GBP. Ennyiért már nem kotyogóznék.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6508 üzenetére
ha hiányérzetem lenne a gadzsával, lehet hogy egy ilyennel nyomnám a f.ngfürészelést
/most viszont van három mazzerom, kettőt eladnék
/
-
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6506 üzenetére
vagy egy nagy ugrás a trambulinról
-
-
closer
csendes tag
Sziasztok!
Bialetti Moka Express után a New Brikka csalódás volt. Fel sem tűnt, de rászoktam, hogy tejjel/vízzel öntöm fel a kávém, pedig korábban feketén ittam.
Nincs őrlőm, így előre őrölt alapanyagból dolgozom, ez jellemzően Tesco Finest vagy valamelyik nagyobb olasz márka kávéját jelenti. Több technikát is próbáltam a lefőzéshez, egyik sem hozta a várt eredményt. Egy jobb fajta Nespresso főzet is jobban ízlik, mint ami a Brikkából jön le.
Kérdés: mi lehetne a következő lépcsőfok espresso vonalon? (Tudom, a Bialetti nem azt főz)
Cél, hogy maximum annyit kelljen vele foglalkozni, mint a Bialettivel. Anyagiakban nem mennék 100k fölé, de minél olcsóbb, annál jobb. A minőségibb kapszulás gépek fajlagosan drágák (Illy-t néztem). A pod világ kevésbé ismert számomra, érdemes itt elindulni? Gaggia Classic esetében is elég hosszúnak tűnik a beállítási/tesztelési időszak, árban is határon mozog. Kinőttem a buherálásból, csak egy 'elég jó' kávét szeretnék inni.
-
_NCT
addikt
válasz
balazs0726 #6503 üzenetére
Köszi. A cserét néztem én is, de eléggé meg kell bontani a gépet, lehet inkább egy szakira bíznám.
-
balazs0726
csendes tag
Panarello nélkül, viszont a szilikonfej tetejét gyorskötözővel rögzítettem, miután egyszer lerepült róla habosítás közben bele a tejbe... Amúgy le lehet cserélni Rancilio Silvia Steam Wand-ra is a gyári csövet, de még odáig nem jutottam. YouTube-on van pár videó hogyan kell, de meg kell hozzá bontani a gépet így a gari is ugrik valószínűleg.
-
_NCT
addikt
válasz
balazs0726 #6501 üzenetére
Köszi. És gyári fém gőzölőfejjel (amin tudod a cappucino/hot milk-et variálni), vagy leszedted te is és csak a szilikoncsővel?
-
balazs0726
csendes tag
Én szoktam vele tulipánt meg szívet. Nem a legszebbek, de a páromnak tetszik. Kis gyakorlással lehetne javítani rajta szerintem. 350ml-s kiöntőben gőzölök 200ml tejet, ami két kisebb cappuccinora elég, de általában a második nem szokott sikerülni, mert a végén már túl sok a hab.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- Parkside szerszám kibeszélő
- Arena Breakout: Infinite
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged