Új hozzászólás Aktív témák
-
kory24
őstag
válasz
RetepNyaraB #4496 üzenetére
A lidl-ben pont akciós a kávé főző.
Vett már vki innen olyat?
Ha igen, mi a vélemény róla?
-
válasz
Hoplitész #4498 üzenetére
Én is így vagyok a használt termékekkel, kivéve kocsi, és kávézás.
Mindig is használd gépeim voltak, jelenleg is felújított Gaggia van, és mellé egy Mazzer Major.
Ennyi kompromisszumon nekem belefér. Próbáld ki az aeropresszt, nekem is van itthon: french, aero, v60, brikka, pod-os. Egyik se tudja számomra azt az élményt amit a Gaggia ad.
2 perc egy jó kávé, ennyi időt megér. -
Hoplitész
junior tag
válasz
RetepNyaraB #4496 üzenetére
Várjál. Nem mondtam/írtam, hogy ezt venném meg. Tudom, hogy nincs olcsó és jó, egyébként semmiben sem. Csak rákérdeztem, hogy "hol tart ma a tudomány", hogy mennyi lenne az annyi - ennyi.
Alapvetően kerülöm a használt dolgokat, ezen nagyon nem fogok változtatni, főleg a kávézás miatt. (Kivéve antikvitás, műtárgyak - azokat nagyon szeretem.)
Szóval végeredmény, maradok a kotyogósnál egyelőre, illetve nézek alternatívát (talán Aeropress eddig), ugyanis az olasz kávék eleve nem a kedvenceim. Az sem tetszik, hogy ki kell képeznem magam, kísérleteznem kell egy csomót, hogy jó kávét csinálhassak egy full manuálissal, meg bemelegíteni, előfőzés, átmosás stb. ez nem az én világom. Van nekem bőven hobbim, nem akarok többet, nincs is rá időm, csak finom, jó minőségű kávét akarok inni.
Kérdéseket teszek fel egyfajta tapogatózásként. Köszönöm az eddigi válaszokat! -
válasz
Hoplitész #4495 üzenetére
Pedig elengedhetnéd ezt az új vonalat, mert sokat ártasz vele a pénztárcádnak.
Presszó vonalon nincs olyan, hogy "olcsó és jó". Vannak ár\értékben jó gépek, meg ilyen bullshit, de aki picit is elkezd rákattanni a kv-zásra, a végén többször fizet, mert eleinte próbálkozott okosban, olcsón megoldani.
Ha ragaszkodsz olcsón újat, akkor vedd a lidl, vagy aldi akciós karos gépeit, de a mezitlábas verziót. Aztán egy két múlva garantálom veszel egy jobbat -
looser
addikt
Súlyra pontosan annyi lesz, mivel ez az egy kiló toll, egy kiló vas analógia :-)
Ledarálni egyáltalán nem érdemes, rohamosan fog veszíteni - még levegővel való érintkezés nélkül is (bár kíváncsi lennék, légüres térben darálva romlana-e?...ez lehetne egy következő SpaceX küldetés egyik kutatása- az aromájából. Ittam már több éve lejárt, előre darált kávét kíváncsiságból, lényegében ázott zabpehely íze volt. Persze azért ez nem fog egy darabi érezhető lenni, szóval ha 1 hét alatt megisszátok, nem lehet nagy baj. Kotyogósba talán jó lesz, presszóhoz pedig - szerintem - egyáltalán nem érdemes előre ledarálni. De jó tapasztalat lehet, megoszthatnád majd itt
-
Sziasztok!
Szeretnék valamit kérdezni, hátha valaki már kipróbálta a dolgot. 1kg szemes kávét ha ledarálunk, mennyi darált kávé lesz belőle? Úgy értem daráláskor esetleg szabadul ki levegő a kávészemből, ami a daráltban már nyilván nem lesz benne. Van itt valami eltérés, vagy csak annyi, hogy mivel frissebben darálod más lesz az élmény?
Köszönöm szépen!
-
-
#49155328
törölt tag
-
Hoplitész
junior tag
válasz
RetepNyaraB #4487 üzenetére
Az újak közül mit ajánlanál? (Ódzkodom a használt cuccoktól.)
-
eastsider
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #4487 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Meg egyelőre várom a brikkat + orlot. Ilyen 50k-60k körül nem fájna a dolog... használt gépet venni probalamas lehet azért ?
-
válasz
eastsider #4485 üzenetére
A GC az egyáltalán nem beugró. Árban és tudásban sem. Főleg mert egy régebbi az szinte korlátlanul tuningolható.
Jóval barátságosabb áron Gaggia baby inkább, de az is régebbi. Pontos évszám ebből nincs meg, majd valaki kisegít.
De több régi vas fut a köztudatban: Turmix, Gaggia mini, quickmill - szorgos böngészés, türelem és szerencse kérdése. Állítólag Szarvasival is lehet jót húzni; nekem nem sikerült, de nem is erőlködtem túlságosan... -
iatti
aktív tag
válasz
eastsider #4485 üzenetére
inkább gaggia classic
de szerintem itt informálódj Hardcore café
-
eastsider
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #4484 üzenetére
Köszi
Már nézem a karos gépeket....
Gaggia classic/delonghi dedica ha beugró a jól olvasom vissza a topicot. -
-
eastsider
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #4482 üzenetére
Használtan igen. Köszönöm
Mire érdemes figyelni vásárlásnál? -
válasz
eastsider #4481 üzenetére
Mármint használtan veszed?
Egyrészt nem szabad ráfeszülni a kérdésre, pl. az alsó, fix részt ha rám hallgatsz soha nem próbálod szétszedni. Nagyon ronda szopás tud kialakulni belőle, mikor nem tudod honnan ugrott ki az az átkozott rugó, amely sehova se passzol utána és mikor rájössz egy óra múlva, akkor nem tudod összerakni úgy, hogy ott is maradjon
A felső részt egy csavar tartja, ellenkező irányban jön le, tehát óramutató járásával egyező irányban. Leveszed, valami durva ecsettel (pl gépiborotva tisztító) megpucolod, amennyire beleérsz a darálóba ott is, aztán összerakod és kész. Elmosni nem ajánlott (de ha rögvest megszárítod, nem is árt). A műanyag részeket mosogathatod (nem érdemes). -
eastsider
nagyúr
Köszi mindenkinek.
Úgy fest lesz egy cm702-m. A brikka2 jövő héten érkezik.
Hogy érdemes kitakarítani az orlot? -
válasz
Hoplitész #4479 üzenetére
Nem ismerem a brazilokat. Mondjuk a 25 év gari a szemlátomást kerámia késekre instant sátáni kacajra késztet, miközben az egész egy nyekergő fadobozon/fadobozban ül, ami rendszeres használat esetén gyaníthatóan megmakkan, szerencsés esetben még az 1 év garancia alatt...
Egyébként szimplán rosszindulatú vagyok. Nem ismerem a terméket.
A Skerton Pro szódával és kínban elmegy presszóhoz, a sötét vonalhoz esetleg. A tengelyét tudod körbetekerni pl. alufóliával, hogy kisebbet üssön. Nagyon nehéz tekerni, sokáig is tart. -
Hoplitész
junior tag
válasz
#85578752 #4478 üzenetére
A Hario Mini Mill olyan, hogy az ellenségemnek sem kívánnám. Eszembe sem jutna megvenni valamit komolyabb használatra, ha az kompromisszumos "mini" meg "utazó" jelzővel van illetve.
Értelemszerűen a Hario normál használatra szánt terméke a Skerton Pro, annak minőségére lennék kíváncsi. Sajnos itt többen az olcsóbb MINI-t próbálják ki, majd ebből vonnak le következtetést az egész termékportfólióról.A Zassenhausra azért figyeltem fel, mert rengeteg pozitív visszajelzést kapott - (jó)híre van.
Elektromosat nem szeretnék venni. -
#85578752
törölt tag
válasz
Hoplitész #4477 üzenetére
Zassenhaus - Polcon szépen mutat.
Hario Mini Mill Slim Pluszom van, szinte új állapotban vettem. Lötyögött - by design - a tengelyén a forgórész, a kerámia kúpos részben lévő műanyag cső, egy darabka zsugorcső kellőképpen rögzítette, az állórész is lötyögött, arra Scotch szalagból tekertem kb. 3 menetet, pont annyit hogy megszoruljon. Így már nem tologatják a babszemek össze-vissza a "késeket".
Brikkához így már jó, meg filterhez is, de azért ezek leginkább kukoricamorzsoló szinten vannak, nem elég élesek a kések.Kéziben én valami Kinut vennék, a többi csalódás volt azoknak akik presszózni is akarnak. Motorosban most egy Graef CM80-at használok más név alatt, olyan mint a CM 702 fémházban, ezt nem kell csapkodni, elég csak hátrabillenteni és ha előrezökken, kijön a pangó egy része, a többi a babtartály fedelének felemelésével és zárogatásával. Két tizednél nincs több pangó. Nekem ennyi megfelelő.
-
Hoplitész
junior tag
válasz
RetepNyaraB #4469 üzenetére
Mi a vélemény a Zassenhaus Brasiliáról?
..71. hsz.
Nem a Miniről, hanem a Skertonról (nálam meg a Próról) van szó. A Mini otthonra sz@r, ez evidens, kirándulásra meg tökmindegy szerintem. Jobban örül, majd ha újra otthon lesz.
Érdekes, hogy a jobb örlőket a Hario legolcsóbb variánsához méregetik, pedig a kérdés a Skerton Pro lenne. Ha a Hario azzal is rossz, akkor ennyit a Harióról, de addig az emberben marad egy kétely, főleg a kezdőkben, mert nincs elég infó. -
eastsider
nagyúr
Koszi,
tehat nem erdemes kezit venni, mert egy hasznalt cm702-hoz kepest aranytalanul szarabb vele dolgozni...
mondjuk nekem tenyleg csak a brikka2-hoz kell. ebed utan szoktam belole inni napi 1-et (bár még csak a moka express 1-em van meg, a súlyszelepes brikkát várom)tehát nem lenen sok kv vele nagyon darálva...
próbálok neki helyet keresni
delonghi kg89 esetleg? vagy nagyon ratyi? azért néztem, mert kicsi -
#85578752
törölt tag
válasz
#49155328 #4473 üzenetére
Akkor azt is szeretted volna ami ma itt lefőtt. De utána nem szép a pogácsa, nem száraz, inkább mocsaras, azzal nincs mit csinálni ha jól gondolom.
Vagy túltöltöm és száraz, tetején a felsőszűrő nyomával, vagy normális de akkor nedves a teteje.
Nyomás nélkül lefelé nem jön a maradék víz, felfelé meg nem folyik sosem.
Vagy akkor mégis töltsem túl annyira, hogy főzés végére elérje a felsőszűrőt? Egy gramm a diff. -
-
looser
addikt
válasz
eastsider #4468 üzenetére
A hariohoz van fokozatmentes mod, a kotyogás megszüntethető és én a végén egy ismerős által hozzá készített bitfejjel és elektromos csavarbehajtóval tekertem. Nyilván nem a legideálisabb, ezek után a mai napig használt Iberital Challenge (használtan volt 25e Ft) megváltás volt. A Hario megvan, vettem még Kínából valami kerámiatárcsás kézi izét, de az legfeljebb kotyogóshoz való. Szóval jó a Hario Mini, áthidalhatóak vele időszakok, például amíg szervízben van a rendes, nagy őrlőd
de egyébként - eszpresszóhoz legalábbis - zsákutca.
-
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Brikkahoz keresek orlot. Cm702-t néztem ebayen ki lehet fogni 20k körül. Itthon olcsóbb hario orloket néztem, de az is majdnem cm702 ár... Ami miatt mégis gondolkodom bennük az a helyhiány. Viszont lehet hamar megunnam a tekerest(?)
Melyiket válasszam, mit tanácsoltok?
Esetleg kompakt/olcsó elektromos őrlő létezhet?
Esetleg hario skerton használtan 10k alatt?
Előre is köszönöm -
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
RetepNyaraB #4464 üzenetére
Már megérkeztünk a cm800-nál a 4-es finomsághoz
Kettőt csavartam a késen amikor szétszedtem a gépet a finom felé, mert a csodavideóban valami olyasmi volt, hogy max 2-t egyszerre.
-
válasz
#49155328 #4463 üzenetére
Igazából kurvára mindegy, honnan számolja, csak legyen konzekvens, mert úgy hasonlíthatók egymáshoz a shotok.
De én is finomabbra venném az őrlést. Graefnél stimmelhet is a kettő. Legfeljebb sok és akkor vissza egyet.Polacheck@
Szép lefolyás volt, teljesen rendben van, gyakorlatilag nem spriccelt és be is állt középre. Ha ízre is jó, az a fontos, nem a kinézet.
ízlésekről nem tudunk vitatkozni, de egy halvány alapvetés azért lehet olyasmi, hogy sötét és közepes, klasszikus presszóalapanyag 1:2 arány táján van otthon (18g kv=36g kész ital), időben valahol 25-35mp között (ha pumpaindítástól számolsz, akkor adj hozzá pár mp-t), igazából pörkölésfüggően. Egy világos, hisztis cucc viszont inkább 1:2,5-1:3 felé és legalább 40mp (plusz előáztatás, miegyéb voodoo). Ha rövidebbet akarsz húzni az időt ne nagyon módosítsd, inkább az őrléssel állítsd be a lefolyást. A jó kioldódáshoz kell egy bizonyos időtartam, ami se túl hosszú, se túl rövid nem lehet. -
Polacheck
HÁZIGAZDA
Nah, naked kar + I.M.S. szűrő amit itt javasoltatok, első csapolás.
Lehet másnak ez semmi és vannak hibák, de nekem gyönyörű volt, ízre is nagyon jól sikerült. 18-19g kávéból (még mindig nem jött meg a pontos mérlegem, thx edigital) 25mp alatt 44g jött le. Csökkenthetem a mennyiségeket kicsit, ha rövidebbbet akarok, vagy inkább az időből fogjak vissza?
-
#49155328
törölt tag
válasz
Polacheck #4455 üzenetére
Ebben a hsz-ben említettem őket : https://logout.hu/tema/kave_kezdoknek_amator_koffeinistak_anonim_klubja/hsz_4434-4434.html
Tejhabhoz frenchpress!
1 honapban kétszer maximum. Nálunk a presszó fogy.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
RetepNyaraB #4446 üzenetére
Ezek a tuningok egyébként kb. milyen árban futnak és ki csinál ilyesmit? Jó lenne tudni a jövőre nézve.
-
#85578752
törölt tag
válasz
#49155328 #4453 üzenetére
Ez nem az a fajta Catler ami Breville/Sage, inkább az ami WPM, Sunbeam meg Graef néven fut, másik beszállító. 15 éves konstrukció, sok infó van róla itt: [link]
Nem olyan minőségi műanyagokból épül fel, de több benne a fém.
Gaggiával nem gőzölnél gyakran. Ha külön veszel egy gőzgépet, az is egy százas. -
Amúgy mennyi lenne?
-
#85578752
törölt tag
Megint 145e a Catler ES 8014 kétbojleres nagykonyhai dög, ha esetleg valaki ilyesmiben gondolkozik.
-
válasz
Polacheck #4440 üzenetére
PID nem rossz, hőstabilabbá teszi a gépet az által, hogy meghatározott hőfokon tartja a kazánt, nincs akkora kilengése, mint gyári állapotban. Valamint játéklehetőséget ad különféle pörkölési szintű kv-kat optimálisabban elkészíteni. Kezdetben tényleg nem érdekes, úgysem javasolt a világos pörkölésekkel kínlódás.
Innen erősen off ebben topikban:
Valamint egy szűkítő még jót tesz, ez sincs gyári modellekben. Lecsökkenti az átfolyó víz mennyiségét. Az OPV szelep sajnos nem állítható, ez maradt a spórolós, műanyag vacak. Ügyes szerelő meg tudja hekkelni 9 barra (gyárilag asszem 12), de ott is fennáll a veszélye, hogy eltörik közben. Igazából jobb cserélni egy rendes, állítható, örök darab rézre valamikor -> s akkor már jöhet duplaoffbana rézcsőtuning, körbe a kazán körül. Azzal válik rendesen hőstabillá.
Hoplitész@
mire kell az őrlő?
A Hario kotyogóra és barátaira még rendben van, presszóra már nem annyira, mert nagy a szemcseméret szórása és az ott baj (filterben is, de milliméteres szemcseméretnél már nem számít annyira a tengely kotyogása).
Jobb kézi (pláne presszóképes) jelentősen többe kerül. Esetleg használtan lehet kifogni jó vételeket. -
Sanki
addikt
válasz
RetepNyaraB #4424 üzenetére
Ez a fajta nyitott kar, amit linkeltél, jó lehet esetleg gaggia gran style-hoz is?
-
Hoplitész
junior tag
Szóval ha a Hario sem jó, akkor ilyen kézi darálót javasoltok?
Feltétlenül kézi legyen, elektromos nem jó. -
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
RetepNyaraB #4439 üzenetére
2018 utáni van hálistennek. Ehhez több helyen is láttam, hogy PID kit-et mindenképpen kéne majd beszereznem, de egyelőre még elvagyok ezzel, plusz nem is mondanám, hogy 100%-ban értem mire való, úgyhogy nem hiszem, hogy egyelőre kell nekem
Holnap jön a naked kar, kíváncsi leszek nagyon...
-
válasz
Polacheck #4428 üzenetére
Azért nem folyik egyenletesen, mert nem áll össze rendesen középre a kifolyó kv, hanem vagy csöpög jelen esetben a szűrő rendezői bal oldalán egy ideig, vagy több helyen is csöpög, aztán eccercsak beugrik középre és akkor már egyenletesnek látszik a lefolyás. Ezt is pucér karból lehetne megállapítani. Spriccelhet is, ahogy FPS írta, az randa hibára utal az előkészítésben. Az iszapos pogi több okból is lehet. Ha túl durva, ha túl finom az őrlemény, mindkettő ide vezet. Melyik GC-d is van? A 2018 utáni "újra használható", vagy a 2015-18 között gyártott? Utóbbi kár lenne, abból sokmindent kispóroltak a tetű Philipsék (ha 3 különálló nyomógomb van rajta, az a "jobb". Ha 3 egy keretre épített billenőkapcsoló, amelyek felső része világít, az a "rossz")
-
soldier2
őstag
válasz
#85578752 #4432 üzenetére
Ahol a leginkább bukik a "budget" kávé az az alapanyag. A boltok polcain régi kávék közt válogatunk, abból semmilyen géppel nem lesz finom ital. Ellenben egy 7-8000ft/kg-os friss kávéból már egy Hario Mini Mill/kotyogó kombóval jobbat készítesz mint bolti kávék + szuper gép párossal.
-
#49155328
törölt tag
válasz
Polacheck #4431 üzenetére
http://olaszpresszo.hu/opv-kell-e-allitani/
https://www.youtube.com/watch?v=1nwdbwjWSOY
Illetve ha segítségre van szükséged vagy javítani kell a gépet, akkor keresd sz.zs.-t vagy fragola.6035-t.
-
Osynho
addikt
válasz
Polacheck #4431 üzenetére
Over pressure valve, találsz youtube-on videókat a menetéről. 2015 előtti Classicom van, én ma fogom beállítani. Nálam is a naked kar használata közben jött elő, hogy egyes kávé típusokra nagyon kényes, és fröcsköl a folyamat során. Ez lehet a túl nagy nyomástól, amire a gyári GC-k be vannak állítva.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Hoplitész #4426 üzenetére
Komolyan kéne valami jó megoldás az ilyen igényekre, mert szerintem ez a legáltalánosabb, amiért idekerül az ember. Én is még a mára már hardcore kávés topikban kérdezgettem anno, hogy milyen géppel lehetne normális kávét készíteni, meg még egyéb akkor aktív fórumokon olvasgattam. Akkor talán még nem is volt a Gaggia Classic felfutóban, most meg már nem az, La Pavonin meg SiD által tuningolt Xsmall automatán gondolkodtam, a legelső gép ami majdnem elérte az ingerküszöböt egy podosból átalakított karos Francis Francis volt, de aztán végülis az nem jött össze.
Szerintem el lehet kezdeni harmincezres műanyag gépekkel is. Pl. DeLonghi EC146/156, ezek nyomásfokozó nélküli kosárral vannak, vagy van az új EC230 a jófajta gőzcsővel, de ezek kis bojleresek, szimplát lehet velük főzni, szörfölni kell hogy jó legyen a hőfok, van persze aki PID-elt is már ilyen műanyag DeLonghit meg naked karral használja, itt nem annyira népszerűek, mert műanyag az egész, de ha egyszer nincs a régi jól bevált ötvenéves modellekből egy eladó sem, kénytelen az ember valami mást venni. Őrlőben meg van a Graef belépőszintű modellje, meg a kézik kétszer annyiért. Kb. 60-ból jön ki egy használható cucc, meg a körítés, tejkancsó, ha kell, meg mérleg, tamper...
-
#49155328
törölt tag
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
RetepNyaraB #4425 üzenetére
Köszi neked is a hozzászólásokat.
Megrendeltem a nyitott kart + a szűrőt amit ajánlottál.
Ma reggel kettővel lejjebb vett csapolás. 30mp alatt ennyi jött le. Mérnem kéne, hogy pontosan mennyi is ez. Ízre egyébként nagyon jól sikerült. Viszont ezt nem értem, hogy miért nem folyik a két karon egyenletesen.
Plusz a pogácsa így néz ki a végén, vizes, iszapos marad kicsit, ez normális?
-
#49155328
törölt tag
válasz
Hoplitész #4426 üzenetére
Miért kellene fél milliót kv gépre költened, amikor lehet venni használtan is jókat.
és full manuálisat sem akarok Darálod a kávét, megtöltöd a kapszulát, lefőződ, kiüríted és elmosod a fém kapszulát. Tehát full manuálisan csinálod, ráadásul a végeredmény is max a csapba való lesz !
Nekem ez olyan, mintha szex előtt én szxxxxm fel saját magam.
Lehet ütős lett a hasonlat de na.
-
Hoplitész
junior tag
válasz
RetepNyaraB #4424 üzenetére
Nem használnám a Nespresso podokat/kapszulákat, hanem utántölteném saját friss őrölt kávéval és magam tömöríteném. (Ahogy a linkelt hozzászólásban le van írva.)
A gépre írták, hogy jó minőségű és az inkább bukta a gyártónak, ami a podok eladásából profitál, na én ez utóbbit hagynám ki, már csak a gyenge minőség miatt is.
Idevonatkozó hsz-ok: #102 #4398 A neten találtam cserélhető fém podokat, meg kapszulákat szinte minden masinához.
De úgy látom, ez itt annyira nem népszerű. Félmillióm nincs kávégépre és full manuálisat sem akarok, akkor talán nézek egy Aeropresst. Az a kotyogóstól azért feljebb van, nem? -
válasz
Polacheck #4416 üzenetére
Kimentem a szerkesztésből;
a lefolyás picit gyors, láthatólag elszalad egy ponton. Pontosabbat csak nyitott karral lehetne látni. Egy-(két) kattintással finomabbal lehet esetleg próbálkozni őrlésben. Nem hinném, hogy a május 21-i pörkölés döglött volna, kb. most érdemes felbontani a pihentetés után. Más kérdés, hogy mindig igen gondosan zárd vissza, kinyomva belőle lehetőleg minél több levegőt. -
válasz
Hoplitész #4417 üzenetére
Az inkább oldalra balettozás lesz, nem kimondott előrelépés. Helyén kezelve a Nespresso jó cuccot főz neked, de előrelépés az a kapszula lecserélése más rendszerre. Plusz ugye a Nes nagyon rondán lehúzós árban.
Cserébe egy gombos kényelem és a legjobb kapszula.
Ha kapszulát szeretnél, végy Nespresso-t, ezen a vonalon a csúcs.Polacheck@
FPS is mondja a 22g szűrő felesleges batár. Viszont nagyon jó árban adják. De én kezdetnek nem VST-t vennék, mert nem megbocsátó fajta. FPS linkelt IMS-e is overkill, ráadásul a nanotech nem mindenkinek jön be. Ez olcsóbb és egy stabil alap tanuláshoz.
Gyári nyitott kar ugyanitt, legolcsóbban. -
#49155328
törölt tag
válasz
Polacheck #4416 üzenetére
22 grammos szűrő kicsit nagy lesz.
Szűrő: https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/45-1-Barista-eszkozok/450-3-IMS-Precizios-szurokosarak/5/1653-IMS-E61-Nanotech-16-18g-58mm-es-SzurokosarSzerintem, állítsad még 2vel lejebb.
Lehet döglődik a kávé, akkor meg már mindegy hogy állítgatod nem lesz jó.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
#49155328 #4407 üzenetére
Próbálkoztam mégegyet az AVX Columbia-i közepes pörkölésű kávéjából (05.21.-es pörkölés), kicsit kevesebb kávéval (18g alatt) és fogpiszkálóval rögmentesítettem.
Jól gondolom, hogy az őrlésen finomítani kellene? Illetve az, hogy nem egyenletesen folyik tamperelési hiba?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
#85578752
törölt tag
válasz
Hoplitész #4410 üzenetére
Ennél már van valami jobb, Coffeeduck ami karossá alakítja a Senseo-t. Ilyet kellett volna vennünk mikor még Senseoztunk, de kuka lett mert eltört a víztartály könyök a vízkőtől.
-
#49155328
törölt tag
válasz
Hoplitész #4410 üzenetére
Ez kb. mindennek a legalja, bottal sem piszkálnam.
Amúgy ez nem pod hanem a Philips Senseonak valami tölthető podja. Kb. vágottvíz lesz az eredmény.
Viszont ha ezt szereted akkor nyugodtan vegyed.Milyen kv géped van, kezdjük ott.
sz.zs. kolléga az E.S.E. Podra gondolt amúgy!
-
#49155328
törölt tag
válasz
Polacheck #4405 üzenetére
Úgy állítsad be a darálót, hogy a lefolyás az 25-30mp legyen. Ez sötétebb pörkölésre igaz.
Világosabb pörkölést lehet és érdemes lassabb lefolyással készíteni.
Az időt az első csepptől számítsd.Mikor letamperoltad a kávét tegyél rá egy százas érmét és tedd fel a kart.
Hogyha teljesen belenyomódik akkor sok a kávé, ha félig akkor jó.Ja és a végeredmény az kávé x 1,5-3.
Attól függ, hogyan szereted. -
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
RetepNyaraB #4401 üzenetére
Köszi a kommenteket
Az őrlési finomság a képek alapján nagyjából jónak tűnik?
Nemsokára csapolok párat kicsit kevesebbel.
-
#49155328
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #4403 üzenetére
Felépítetted szépen csak a lényeg maradt le.
-
-
#49155328
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #4401 üzenetére
Csak a lényeget hagytad ki a friss kávé nak a fontosságát.
Döglött kávéval csak saját magát szopatja be a feneketlen szűrővel szerintem a Lidls döglött lehet. -
válasz
Polacheck #4400 üzenetére
-nem ismerem a kv-t, de az biztos, hogy "van feljebb"
- tamperelés előtt egy tűvel, fogpiszkálóval, esetleg parafadugóba szúrt több tűvel oszlasd el egyenletesre (vízszint) és rögmentesre a kosárban a cuccot. Ez tök fontos!
-már most is sok az őrlemény, mert látszik a felsőszűrő csavar nyoma a végén a zaccban. Alapvetésként a tömörített felületre teszel egy százast, felrakod a kart és ha minimálisan látszik a nyoma a pogin, az jó. Ha elsüllyedt, az nem jó.Mérleg kell, a plusz-minusz 1 g az elég jelentős különbség tud lenni.
Világos pörkökkel ne szivasd magad jó darabig, haverkodjatok össze a géppel. Jól hangzik az etióp, meg ruandai, még bármi más vilagos oldal, de nem kezdetnek.
Ha el akarsz indulni a lejtőn beszerzel egy pucér seggű szűrőtartót és egy jobb kosarat, mint a gyári. A naked karon jól látszik az előkészítés, a gyári kosár meg nem egy tigris.
Majd a szakértők cizellálják a többit :)
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Mobil flották
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- EA Sports WRC '23
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest