Új hozzászólás Aktív témák
-
#49155328
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5999 üzenetére
Na meg a kazán felső sem szereti.
-
-
bigmasterg
addikt
Ezaz, hogy változó hogy melyik kávéből mennyi kell, illetve az is, hogy melyik fajtát milyenre érdemes őrölni.
Múltkor visszaraktam a babtartályt az örlőre, mert negyed kg elmegy 5 nap alatt, így nincs ideje nagyon dögleni. Single dose-ban meg hamarabb elkezdem váltogatni a kávékat és sosem lesz jól belőve.17-18-20g per adag főzök. Megiszok 2-3 duplát per nap, párom is 1-2-t.
Van még itt negyed kg 3 napja pörkölt kávé, ha azt jövőhéten beleborítom a babtartályba, nem hiszenm hogy bedöglene. Sőt lehet hogy még pihentetni kellene előbb. -
roBEEsz
csendes tag
Gaggia Classic 2018 utáni modell PID-elése befolyásolja a gőzölést?
-
-
Azért kényelmesebb nem?
Asszonypajti sem szeret sokak bíbelődni..
Meg kávé váltásnál elég könnyen utána állítasz ha úgy kívánja..
Oké, lehetne adagonként előre kimérni és őrölni is.. az is járható út.
Ebben az esetben mi a bevált? Vákuumos tárolóba 15-20gramm és ez van frissen darálva? -
És mire jó a timer? Szerintem annak akkora szórása van gramban mérve, hogy nem lesz konzisztens a kávéfőzés. Illetve van olyan kávé amelyikből 16 gram kell egy kosárba és van olyan amelyik ből 20 gram. Szerintem őrlőben az egyik leghaszontalanabb funkció az otthoni kávézást figyelembevéve. Nem beszélve arról, hogy ezeknek a funkcióknak a használatához a bab tartályban kell dögleszteni a kávét.
-
Sziasztok!
CM702 örlő után mi lehet a következő lépés presszóra? Ami mindenképp fontos, hogy beépített timer / mérleg legyen benne - páromnak így egyszerűbb a használat
Továbbá ha kis helyen elfér sem gondElső körben az Eureka Mignon Specialiá-t néztem ki, ez jó lehet?
-
Nikla
tag
Sziasztok,
Úgy alakult a karácsony, hogy egy delonghi dedica-val és egy sage bambino-val lett végeÉrdemes a bambino-t megtartani, tud annyival többet (elő áztatás, stb.) ami miatt majd kétszer annyiba került?
Köszi!
-
iatti
aktív tag
válasz
roBEEsz #5973 üzenetére
én pár napja szedtem le a felsőszűrő+vízterítőtt. egy év alatt szinte semmi kosz,meg a zsírtalanító port is most használtam egy év alatt egyszer.
filterpapír,meg vakszűrőzni sűrűbben. felesleges ennyit vegyszerezni,meg leszedni a felsőszűrőt. olvasgass inkább itt. Hardcore café több infó van. a gc-k 80-90%-án van pid.az enyémen is.
-
roBEEsz
csendes tag
válasz
Silent77 #5972 üzenetére
Először is köszönöm Silent! Szerinted érdemes a Classicot pidelni?
Egy teljesen más téma..
Ez mi a bánat??
https://youtube.com/shorts/WxrnlD7kumM?feature=share
Most adtam neki egy vízkőtelenítést.. (egyébként kb 5 hónapos gép...)
Hetente kapja a zsírtalanítót , rendszeresen leveszem a felső szűrőt és tartóját.. átmosom mosogatószerrel ..
Gondolom alapvetően ez hatással van a kávé készítésére.. és már eléggé unom, hogy többet takarítom, mint amennyi kávét készítek rajta..
-
roBEEsz
csendes tag
Halihó!
Mint ahogy egy korábbi hozzászólásomban említettem, az utóbbi időben brutál mód rácsúsztam az otthoni kávékészítős vonalra, a cél pedig nem más mint itthoni körülmények között király shotokat húzni.. Most már kb. 4 hónapja próbálkozok vele, nem túl nagy sikerrel. Sok infót megosztottam veletek múltkor, gép, kiegészítők és magát a folyamatot..
Ezekkel talán nincs is akkora gond.. az én tippem, hogy talán az őrlő beállítás, vagy az időmérés a probléma, -amelyek valamilyen szinten összeköthetőek egymással..-
Na most én alapvetően redditen, James Hoffmanonn, Whole Latte Art-on nevelkedtem az utóbbi időben.. ami viszonylag érdekes, hogy nem találtam még egyértelmű választ arra, hogy hogyan időzítsek.. Én alapvetően a gombnyomástól, gombnyomásig tartó folyamatot nevezem "extraction"-nek.. viszont a fórumon több hozzászólásban is láttam, hogy valaki a csészébe pottyanó első csepp után indít stoppert..
A problémám az, hogyha a gombnyomástól mérem, akkor gyakran viszonylag hamar megindul a kávé, illetve nálam gyakori probléma, hogy gyorsan kiszőkül.. (na most így legalább általában beleférek a 25-30mp-be.. vagy akár kicsit többe) (arra azért figyelek mondjuk, hogy sima szűrőben a lefolyás 5mp után induljon csak meg... viszont jelenleg nakedben egyből el kezd folyni..)
Viszont ha pedig az első cseppet várom meg, (ami lehet hogy ezesetben akár 7-8-9mp-t is igénybe vesz..) akkor nem fog hamar szőkülni, de lehet hogy túl finom lesz az őrlemény és keserű a végeredmény.. v erre is van 1 szabály? első csepp után mondjuk 25mp?
Illetve még az érdekelne, hogy különböző pörköléseket, hogy érdemes készíteni?
Tudom, hogy sötétet mondjuk rövidebb ideig, akár csak 1:1,5 ratio alapján, világosat hosszabban, de van esetleg ezekre vmi konkrét tippetek?
(Ja.. igen, tudom hogy a hőfok is számítana, de sajna egyelőre nincs PID
)
Köszi a válaszokat!
-
válasz
eastsider #5962 üzenetére
Szép ez. Íze a lényeg. Én nem venném gyorsabbra. Még mintája is van a végén :)
Ashyo@ ahogy fentebb írták, vegyél Georgeklúni kompatibilis gépet. De pl a lildli kapszulákat meg nehogy
inf4rno@ én a tizen1-ben ittam tavaly a legkomolyabb hondurasi élményemet. Utána vettem tőle valami brazilt, mert aszonta meglepő és tényleg az volt, megérte az árát.
A hely meg egy egérlyuk, néha jelentős forgalommal és egyedül van a srác. Ez ilyen; szerintem az eredmény kárpótol... -
eastsider
nagyúr
válasz
hyperspace #5963 üzenetére
Ez az alza café már egész jó. De megkóstolnam másnál milyen.
Most egyet visszavettem, így szebb lett a lefolyás (ugyan az a mennyiség in/out), gyorsabban megindult
kemcso: kb fokozatmentes a graefom, mert nincs benne a biztonsági retesz (így vettem), csak tartani kell a babtartalyt amíg orlok...Lehet azt fogom csinálni, amit olvastam a csoportban, hogy kávézókban ezekből a kavekbol kérek (van még otthon casmo és impresso, mert néha nem tudom eldönteni hogy keserű/savanyú ...
Azon gondolkodtam, hogy lehet tényleg nincs értelme a diszributornak, rögmentesitve a kávét egész szépen lejon, habár tuti nem full full full egyenletesen van a kosárban, csak kb ahogy sikerül eloszlatni fogpiszkaloval, rogmentesites után /közben
-
Dalares
tag
-
inf3rno
nagyúr
Voltam közben a Tizen1ben Veszprémben. Nem rossz a kávéjuk. Ami nem tetszett, hogy nekem kellett kivinni valahogy a 2 kávét és szódát az asztalokhoz. A srác oldaláról nulla segítőkészség mutatkozott ilyen téren, úgyhogy tyúklépésben valahogy megoldottam. Egy tálca sokat segített volna, ha már önkiszolgáló hely többé kevésbé. Fura volt ez a része. A kávé nekem tetszett, akivel voltam, annak nem. Azért vettem egy 250-es zacsival, aztán majd kitesztelem, hogy az Alzáshoz hogy viszonyul. 3x annyiba kerül, eddig ennyi derült ki.
-
Ashiyo
csendes tag
Sziasztok! Elnézést ha rossz helyre írok. Tudom, hogy ez sokaknak nem "rendes kávé", de.. Kapszulás kávéfőzőt keresnék, maximum kb 30 ezer forintig. Design és méret alapján ezekre szűkítettük a listát:
- Tchibo Cafissimo Pure, 11k
- Tchibo Cafissimo Easy, 11k
- DeLonghi Nespresso Essenza Mini, 22 - 25k
- DeLonghi Nespresso Inissia, 24 - 26k
- Krups Nespresso Inissia, 26 - 30k
- Krups Nespresso Essenza Mini, 30 - 35kNyilván nem várunk csodát egy 2 gombos, ilyen árkategóriájú eszköztől, de ha már költünk rá, melyiket lenne érdemes megvenni? Van köztük bármi érdemi különbség? Külsőre nekünk a legdrágább tetszik, de nem tudom, hogy van e értelme. Belegondolva, ha a legolcsóbbat vennénk helyette, akkor abból a 20k különbözetből meglenne jó pár adag kapszula is. Köszi!
-
Sanki
addikt
válasz
RetepNyaraB #5957 üzenetére
Ja a spriccolást azt láttam, de gondoltam ott az előkészítés nem volt jó.
-
-
Sanki
addikt
válasz
RetepNyaraB #5955 üzenetére
A 11-es képen lévő?
Mi a baj vele amúgy? -
-
Sanki
addikt
Ez a kis saeco poemia milyen jól fel lett tuningolva.
[link]
Bár gondolom ez már nem kezdő dolog.. -
K1nG HuNp
őstag
válasz
justgiveup #5949 üzenetére
én még egy aergrindot is az ajánlott listára tennék.
-
Nutra
tag
válasz
justgiveup #5949 üzenetére
justgiveup talán a Hario Skerton Pro.
De ha teheted, próbálj ki valami jobbat is (Timemore, 1Z Presso). Ezek már ugyan lényegesen drágábbak, de ég és föld.
Szerk: közben látom, hogy sz.zs. javasolt egy axv-t. Hallgass rá. -
válasz
justgiveup #5949 üzenetére
Sztem ez a legalja ami jó lehet: [link]
-
#49155328
törölt tag
válasz
justgiveup #5947 üzenetére
Az nem 10k körül lesz ami egyenletesen darál!
Nagyon sok lesz a fine, hiába fogsz durvára őrölni vele. -
justgiveup
tag
Sziasztok!
Van egy french pressem és szeretnék venni egy kávédarálót, amivel megfelelő méretűre tudnám darálni a kávészemeket. Egy egyszerűbb, kisebb, akár manuális darálóra lenne szükségem, amit már azért érdemes megvenni és mondjuk nem fog 2 hét alatt elkopni vagy összevissza nagyságra darálni. 10k körül költenék rá, ha ez lehetséges.
Előre is köszi! -
Sanki
addikt
Hogy tovább megtartsa a frissességét a kávé szabad esetleg vákuumcsomagolni?
Van itthon egy lidl-s vákuumos fóliahegesztő és arra gondoltam kisebb adagokban lezacskóznám (most visszább fog esni a kávéfogyasztás, ezért gondoltam erre).Többnyire kapucziner és pacificaffe kávék vannak itthon.
-
roBEEsz
csendes tag
Hmmm.. tehát akkor abszolút ne engedjem le 1-2mp hosszan a fejben lévő forróvizet? Lehet akkor ez is egy rossz lépésem volt.. Alapvetően igyekszem szakszerűen tárolni a babokat.. ezekben a vákumos konténerekben vannak és csak annyira nyitom ki, míg az őrlőbe rakom.. persze az őrlőben mindig van egy kisebb mennyiség..
-
iatti
aktív tag
válasz
roBEEsz #5942 üzenetére
felesleges az ims felsőszűrő. az ims kosár is bőven jó. nálam a vst most pihen
koszos felső szűrő ellen jó a filterpapír. ez alap dolog,hogy ne szívj vele. még egy ami megütötte a szemem. a "vízleengedés".ez egyáltalán nem jó. kis bojleres gép,csak visszahűtöd a vizet. persze pid nincs rajta. az impresso kávé jó kis alap. evvel jónak kell lennie. egy hét alatt azért le tud dögleni minden féle kávé,ha sok levegőt kap. na meg próbálj a kávé mennyiségével variálni. nálam is próbáltam 18g-ot beletenni az ims-be,de elvettem 0.5g-ot,és az lett a jó adag./goriziani grand cru/
-
roBEEsz
csendes tag
Huhh.. nagyon köszi a gyors reakciókat!
Igen, így kezdésre úgy gondolom elég sok infót megosztottam veletek, bár mégis akad ami pedig kimaradt..
RetepNyaraB: Konkrét széria számot most nem tudok írni neked, de a Cadynél jelenleg kapható 2018-as szériáról van szó.. Utólag kissé megbántam, mivel lehet egy korábbi modolt verzió sokkal ütősebb lehetett volna. Egyelőre annyi történt, hogy 9 bar OPV rugót beleraktam a gépbe, illetve a felső szűrő tartó körüli "O" gyűrűből vettem szilikont, de még nem dobtam bele.. Semmi komolyabb módosításon nem esett még át.. PID egyébként tervben van, de ígyis nagyobb elánnal ugrottam bele a pressozásba, mint szerettem volna
Szégyellem a pofám, de ahogyan írtad, a tartályban döglesztem a babokat, viszont kb csak 1, max 2 napi adagot.. a java része konténerben sötétben áll
Abszolút tudok azonosulni azzal, hogy minőségi kávéból kapsz minőségi pressot... most utóbbi időben Impresso volt a terítéken, de kövire rémegyek PallYotz kávékra szerintem
Lehet, hogy élni fogok a youtube elemzéssel, köszi!
koxx: IMS 12/18 ridgeless, elsőnek nem akartam még VST-t mert rohadt drága... PID egyelőre sajnos még nincs a gépben!
iatti: hmm.. változó.. igazándiból mindig más bajom van.. mikor vettem közepes pörkölést impressotól, azt kb nem tudtam úgy belőni, hogy ne legyen savanyú.. most megvettem a brazilt, ez meg olyan mintha az elkészített presso pogácsáját a pofámba dobták volna.. mintha a zaccot nyalnám.. sokszor keserű... Próbáltam már több verziót is 1:1,5 , 1:2 .. kiinduálsi alapom 17,5g (bár egyébként ez lehetne több is, de nem akarok túl tolni sem..) 25-30 mp általában míg lejön..
+ infó, hogy vízszűrős kancsót használok, úgy néztem hogy van hozzá kávévizes patron, kövi próba az lesz.. (tudom, tudom... ez nem az igazi, de a csapvíznél mégiscsak jobb!)
UI: a hócipőm tele van vele, hogy a Gaggia felső szűrője állandóan dzsuvás... kb 2 naponta le kell szednem, mert spriccel belőle a víz mintha muszáj volna.. érdemes IMS-t venni belőle?
-
válasz
roBEEsz #5938 üzenetére
Ajaj. Te a hardkórban fogod végezni
-A GC melyik széria és van-e benne bármi mod? Ez elég meghatározó alapkérdés.
-Az őrlőd nem nagyon szereti az adagonként darálást ha jól rémlik, ugyanakkor viszont remélem nem a tartályban dögleszted a babot.Mindig aszongyák a menő arcok, hogy a kv legyen jó, az a legfontosabb. A pellini, meg főleg a metro NEM a jó kategória akkor sem, ha gyakorlásról van szó. Legkisebb közös többszörös az alza koffi szok lenni, mint rendes arab, zarándokszartól mentes alapanyag.
A többiről esetleg tudsz tyúb videót megosztani és okosodunk. Gaggián még segít, ha használsz aeropress papírt a szűrőre. Javítja a vízterítését (bár nem ettől fog hirtelen megjavulni a kv, de filléres cucc).
-
roBEEsz
csendes tag
Sziasztok!
Eddig csak a háttérből figyeltem a fórumot és próbáltam magamba szívni a hasznos információkat, de elérkezettnek láttam az időt, hogy végre beregisztráljak.
Nagyon sok hasznos infót láttam, így gondoltam kikérem a véleményeteket!
Amit az én sztorimról érdemes tudni, hogy a tavaly nyári olasz nyaralás ébresztett rá, hogy szeretnék otthon is minőségi espressot fogyasztani..Kis keresgélés után meghoztam a döntést és megvásároltam a kezdő szettemet (Gaggia Classic 2018 - Eureka Mignon Specialita őrlő). Az eleje nagyon kínkeserves volt, igazán abszolút nulla tudással vettem karosgépet és próbálkoztam autodidakta módon használni, hát nem jött össze..
Azt lehet mondani, hogy már annak idején is igyekeztem jobb minőségű, 100% arabica kávét készíteni.. Pellini Top kategória körül kedztem, bar a sok kudarc után lejebb adtam és a Metro saját márkás 100% arabicajat vettem a barista oktatóm ajánlása nyomán..
Lassan 4 hónapja megvan a szettem, de talán 2 alkalommal sikerült számomra ízletes és jól eső pressot készíteni.. ami igencsak aggaszt.. Tejes italokat fogyasztok, mivel az ápol és eltakar.. de alapvetően pressozni vettem ezt a nyamvadt szettet
Tényleg eléggé nyomom a témát, mivel folyton keresem, hogy mit kéne upgradelni (9 bar, WDT stb..), de kezdem azt hinni, hogy én rontok valahol, mivel mások sokkal kevesebb odafigyeléssel, esetleg egy ennél is kezdőbb szettel is kiváló eredményeket tudnak hozni..
Úgy sejtem, hogy a jelenlegi kávémra sem lehet panasz.. kb 1 hónapos Impresso Brazil...
Maga a folyamat,
Őrlés - 17,5g
WDT
3 finom ütés a "tamper tálcán"
Puck Pefercter
Tamp
Víz leengedés
... és mehet a shot..Nem rég vettem egy nakedet és láttam némi csatornásodást pár alkalommal, de nem igaz, hogy ennyire béna vagyok
Esetleg van valami ötlet? (Tudom ez most így kicsit tömörre sikerült, de valahol el kell kezdeni..)
Köszi!
-
mesehabbal
tag
válasz
geri1111 #5936 üzenetére
Nálunk annyira vízköves a víz, hogy anno évente kellett cserélni a kávéfőzőket. Még akkor is, mikor felfedeztük a citromsavat és azzal főztük ki. Aztán mióta Brita kancsóból öntjük a kávéfőzőbe a vizet(főzni is általában ezzel a vízzel főzünk), azóta nulla a benne lévő vízkő mennyisége. Szerintem a filteres kávéfőzővel 5 éve kb. nem kellett ilyen formában foglalkozni. Ha Brita nem, akkor mosógatóra kell tetetni egy tisztavíz csapot és szűrőt. 50k és visszahozza az árát. Így ásványvizet sem kell soha többé venni.
Na, de tulajdonképpen nem is a kérdésre válaszoltam, szóval bocs.
-
geri1111
tag
Sziasztok.
Jura F 70 kávégépemhez melyik zsírtalanító tablettát ajánljátok ami ár-minőség terén az arany középút?
Továbbá Vízkőtelenítő adalékot melyiket?
A család elég komoly kávé fogyasztó, ezért lenne fontos.
Köszönöm. -
Dorian
félisten
Brazil Fazenda Da Lagoa Specialty 86p:
Tetszik! Mondjuk örülök, mert kapásból egy kilót vettem
Igazi brazil krémes, telt íz. Nem a gyümölcsös ízjegyek dominálnak, hanem a édes, kakaós, étcsokisok. -
mesehabbal
tag
Hú, köszi srácok. Nézelődök, aztán jövök és írom, mi volt.
-
+1 a felújított Jura gépre, nekünk ~2,5-3 éve van egy S70, azóta is hibátlan, és finom kávét főz.
(Azt azért túlzásnak érzem, hogy "valami" jön belőle, teljesen jó amit ezek tudnak. Biztos jobb a külön daráló, karos gép kimérve, beállítva, de nem is annyi idő elkészíteni.
)
-
Nutra
tag
válasz
mesehabbal #5928 üzenetére
mesehabbal a többi javaslat mellé: használt, felújított Jura ezzel foglalkozó szervízből
-
válasz
mesehabbal #5928 üzenetére
Nem tudom igazán, mit mondjak.
Épp két napja voltam vendégségben, ahol egy Gaggia Velasca volt üzemben. Kíméletlen szar kv-t adott, hiába tekertem rajta az összes kamu lehetőséget jobbról-balra. 200k+ az ára.
Utoljára 10-12 éve volt egy Saeco xsmall plusom (mielőtt eladták a Philipsnek) ami az árához képest tudott valamit, de már rég nem gyártják asszem.Szóval az automaták azt tudják, hogy bekapcsolod és egy perc múlva megnyomsz egy gombot, aztán jön belőle valami. Ha nagyon drága, akkor még villog is, meg tekergethetsz rajta ezt-azt. De ugyanezt megkapod egy tetszőleges kapszulástól is, csak ne diszkont kapszulával etesd.
Sikerült elvenni a kedved?
Remélem -
#85578752
törölt tag
válasz
mesehabbal #5928 üzenetére
Vagy DeLonghi. Ennyiért pannarellos, manuális gőzcsöves gép valószínű, ami nem rossz, sőt! Egy tejkiöntővel jobb gőzölt tejhabot készíthetsz vele mint az automata tejhabosítós típusokkal, csak nem egy gombnyomás az ára, hanem a dőlésszög, örvénylés, tej felszínének figyelése, a tudás ami karos gépen is működni fog.
-
válasz
mesehabbal #5928 üzenetére
Barmelyik saeco/philips, nagy csodat egyiktol sem kell varni.
-
mesehabbal
tag
Sziasztok!
Tudtok tippeket adni első automata, őrlős kávégéphez? Végre jó fajta cappuccino-t innék itthon. Meg a vendégek is. Olyan 100k körül lenne a lélektani határ.
-
#64905664
törölt tag
válasz
madmike #5919 üzenetére
Szia.
Nekem ma jött meg az őrlő és van 3 db + alátét. Először gondosankicsomagoltam kora délután és alaposan??? átnéztem minden zacsit....ezután összeállítottam kicsit bekapcsoltam (még nincs hozzá más) és a konyhaasztalon csináltam neki helyet. Tetszett. Később a "nagyobb" kv-topikot olvasgattam, majd az ottani összefoglalót és ráakadtam egy fórumozó leírására a darálóról mit hogyan és rájöttem, nekem sincs alátét....előszedtem a jól elrakott dobozt és a többi zacskó és egyéb csomagoló anyag között volt egy vékony, jól összecsavart nylon zacsi, amiben szinte hihetetlen módon ott volt a 3 db alátét. Azért hihetetlen mivel tapintásra sem lehetett érezni meggyőződésem volt kicsomagoláskor, hogy az üres.....szerintem nézd át te is még egyszer.
Sőt, a tartozékokhoz nem írtad be, hogy 2 db perselyszerű plexi vagy akármi is van amit az adagoló cső alá gondolok egyiket ha karba őrlünk, másikat ha dobozba.
Bocsi most olvasom, hogy használtan vetted.
-
-
madmike
őstag
válasz
RetepNyaraB #5914 üzenetére
Ez a típus szerintem nem a kar nekinyomására indul, hanem programozható az 1 illetve 2 csészés mennyiség, illetve manuálisan is indítható.
Most nézem, hogy tegnap itt a hardvarapróra is felkerült egy patika 702, persze már jegelve van...
-
válasz
madmike #5913 üzenetére
Teljesen téves ezeknél a "fémből van, az a tuti" megközelítés. Nem kapàlni fogsz vele.
Ha kapcsoló hibás az nemtudom mit jelent; akkor megy, ha nekinyomod a kart, vqgy poharat. Ha nem megy, az sucks.Viszont nem néztem utána a cm90-nek. Ha nagyobb a kése pl. az jó. Csak ha nem indul el, az nem
-
-
-
cSuwwi
senior tag
Én egyszer teljesen szétszedtem a 702-est (műszaki ártalom)
A felső rész kitakarítására elég a porszívó, vagy kefe amit adnak hozzá, alulra nem megy le semmi. Az alját leszedve igényel némi kézügyességet az összerakásnál a felső részt blokkoló gomb és a biztonsági gomb visszarakása, mert alig van hely. A biztonsági gomb a fázist szakítja meg, volt is egy megrázó élményem vele. Ha jól működik, inkább ne szedjétek szét. -
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB #5907 üzenetére
én a gyári kosár aljára tettem és úgy főztem,akkor azt nem is úgy kellett volna használni?
-
-
madmike
őstag
Sajna nem igazán találok Graef őrlő használtan, 35.000et pedig most nem szeretnék adni egy újért.
Néztem olcsóbb alternatívákat.
Ezekről mit gondoltok?sencor scg 6050 ss
krups gvx242Euronicsben most mindkettő jóval olcsóbb mint máshol.
-
inf3rno
nagyúr
Bottomless témában én úgy vettem észre, hogyha duplát töltök, akkor vagy dupla lefőzet kell Dedicaval és azt ketté osztani kancsóból, vagy az első és a harmadik, amit egybe kell önteni és a második, ami jó magában is. Ha egy szimplát tolok az első lefőzetre, akkor annyira erős, hogy ihatatlan, habja sincsen és adagra is inkább csak megnedvesíti az őrleményt, de fele annyi lé jön csak, mint a másodikra vagy a harmadikra. Hab terén a másodikra megy a legtöbb hab. Szóval most azt szoktam, hogy az első és a harmadik az enyém, a másodikat másnak adom. Érzésre tényleg jobb így a kávé, mint nyomásfokozóval.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged