Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Andraskiss6 #7398 üzenetére
Ha alul szivárog, akkor valamelyik tömítésnek annyi, és jobb, ha szerelőhöz viszi, ha fekete lé, akkor meg szintúgy, mert akkor valahogy felment benne a kávé és eldugította. Nyitott szűrővel mondjuk tudja ez mindenfelé spriccelni a kávét, de elég látványos, amikor csinálja, nem tudom miért nehéz megfigyelni, hogy honnan jön.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Digitalpimp #7391 üzenetére
Attól függ mekkora a kávéskanál. :-) Grammra nem mértem ki, viszont a tartályból rendesen kipucolta a vízkövet, szóval gondolom a gépből is.
-
-
iatti
aktív tag
válasz
Digitalpimp #7391 üzenetére
pár napja nyomattam át a gaggiát, de én mezei citromlével szoktam.
-
flash-
veterán
válasz
Andraskiss6 #7387 üzenetére
sőt most csináltam vízkőtelenitést újból most már csak 31ml aztán 36ml víz ment át 10sec alatt...
de akkor azt mondod hogy ezzel a résszel nincs gond.. hát viszem szerelőhöz akkor valami más baja csak lehet
ez a bottomless portafilter látszólag oké? egy szakitől vettem marketplace-n valami gyáriból esztergálta vagy mi, pontosan nem értek ehhez...
-
inf3rno
nagyúr
1-2kk háztartási citromsav 1 teli tartály vízhez, nagyjából ennyi kell neki. A szer, amit használsz allergén, egyébként oldania kellene annak is a vízkövet. Sosem mértem grammra, hogy mennyi vizet ad a gép, most éppen szétszereltem, és szünetet tartok, úgyhogy ez ma sem fog megtörténni.
-
flash-
veterán
dedica ec 685-nek a vízhozama mennyinek kellene hogy legyen?
10 másodperc alatt 44g víz jön ki kosár-kar nélkül. (kétszer is mértem)
jól gondolom hogy ez elég kevés?(nemrég csináltam vízkőoldást, de az a kis szűrő kör lemezkét is kitisztitottam pár hete ahova a kart rakjuk a gépben.
mit lehet tenni a vízkőoldáson kívül?
vízkőoldó:
ezthasználom már egy ideje,a teli tartályba szoktam önteni ebből 100g-ot (mediamarktos)
összetétele:
METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE, METHYLISOTHIAZOLINONE 5-Chlor-2-methyl-2H-isothiazol-3-on [EG-Nr. 247-500-7] und 2-Methyl-2Hisothiazol-3-on [EG-Nr. 220-239-6] (3:1).elképzelhető hogy azért kevés a vízhozam mert nemjó ez a vízkőoldó bele? egyáltalán melyik vízkőoldot javasoljátok akkor?
vagy mindenképpen vigyem szervizbe tisztíttatni?
(vagy szivattyú gond? ha igen annak a cseréje mennyire költséges? vigyem szerelőhöz aztán intézze gondolom) -
bajzal
őstag
válasz
Mr.Csizmás #7364 üzenetére
Értem, köszönöm.
Őrlést hogy célszerű beállítani? Annyira finomra kell állítani, hogy lassan jöjjön le a kávé, de még nem csöpögve?
Bocs, abszolút kezdő vagyok -
aradebil2
senior tag
válasz
sherlock82 #7382 üzenetére
Feltéve ha szereted a keserű , fekete kávét. Én nem, ezért szerettem volna elmenni világos irányba
-
#28054016
törölt tag
válasz
sherlock82 #7378 üzenetére
Az olaszban minden felsőfokú végzettségű ember dottore, tehát még a főiskolai is. Gondolom, innen jön a tisztelet kifejezésére, ha meglát egy feltételezhetően nem felsőfokú végzettségű bar alkalmazott egy “öltönyöst”, vagy bárkit, akit fontos embernek tartanak. Adott esetben egy számunkra fontos recepciósnak is adhatjuk ezt a titulust, ott nem számít gúnyosnak.
Elméletileg a dottoressa ugyanígy működik, bár nekem valamiért az maradt meg, hogy az ritkábban hangzik el.
-
#28054016
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #7369 üzenetére
Amikor Olaszországba jártam melózni, mert egy milánói cég volt a munkaadóm, még nem kávéztam, viszont cserébe az irodában alig tudtam teafűhöz jutni, a főnök assszisztense egy idő után csak az én kedvemért tartott teafüvet.
Úgyhogy elszalasztott évek voltak mind a Malpensa, mind a Cadorna (ottani Nyugati pu-t) “nyanyás, műanyag poharas kávés” élményeit illetően.Viszont nekem meg a velencei busz pu-on egy reggel 7 körül, állva, 1 euróért megivott eszpresszó adott olyan élményt, hogy még ma is emlékszem arra a csodálatra.
-
sherlock82
senior tag
válasz
aradebil2 #7377 üzenetére
Azt veszem észre hogy ott náluk már reggel tele vannak vannak a presso bár-ok ahogy ők hívják őket.
Ott minden vendég doktor vagy ügyvéd rangot kap a pultostól.Északon.
Kedvesebbek északon délebre csak fejbiccentés felfele, " hogy mit szeretnél "
Viszont kb mindenhol presszó gép van az a nagy karos, és esspressot vagy ristretto-t isznak.
Capucchnino-t viszont csak egyszer isznak naponta max reggel. -
aradebil2
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #7367 üzenetére
Mi számít ihatónak? Ahogy én látom a szituáció Olaszországban a következő: az emberek nagy része nem otthon kávézik, ők isszák a klasszik olasz eszpresszót,ami magasan veri az otthoni átlag eszpresszókat. Aki otthon kávézik, az viszont mokázik, illetve kapszulázik. Bármelyik olasz hiperben a kavekinalat 80%-a kapszula és tégla. Itt van választék bőven, összes nagy márkának vannak "single origin" de legalább 1-1 régióra leszűkített kávéja. Szemes kávé kínálat viszont katasztrófa, van pár helyi pörkölő cucca is általában kilós kiszerelésben, amire rá van írva az fél éves pörkölés. Pörkölés mértékéről nulla infó.
Helyi Lidl-ben hiányzik az otthoni "single origin" vonal van az 1 kilós alap Bellarom és kész. -
sherlock82
senior tag
válasz
sherlock82 #7359 üzenetére
én arra gondoltam hogy kapszulát hoztál vissza mert azoknak van baj.
Rosszul értelmeztem. -
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB #7372 üzenetére
azaz
még a körkésessel darálva is sokkal normálisabbat csinál az ember mint ezek a bolti automatások..mindnek olyan penész íze van(nem savanyú nem keserű hanem olyan állott), gondolom nem takarítják/a legolcsóbb kávét tolják bele amit csak tudnak venni valami piacon vagy aluljáróban
az egész tűrhető kategória a kapszulás, abból szoktam inni olyat ami megközelíti már a dedica - alza - körkéses daráló szintet
jobban járok hát ha olyan trafikba megyek be ahol csinálnak kapszulásból is, ott leglaább nem tudnak egy bizonyos szint alá menni
de különben még a másik egész jó az a mekinek a kávézós kávéja. (hozza a kapszulás szintet) főleg a capucino teljesen rendben van nyilván mint egy finom ital nem mint egy profi kávé de ha kávé inkább az mint a túlárazott starbucks,stb
-
Sped
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #7373 üzenetére
Mizo 3 decis dobozosból szerintem a Flat White (v. Latte?
) is finom (hidegen), csak g*ci drága. Ide lőjetek!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #7372 üzenetére
aznapra olyan ~300 km volt nagyrészt ilyen falujáró bozótvasúton, örültem hogy meleg kávét kaphattam, de utólag az S-Budget poharas is jobb lett volna az állomási sparból (azt a Mövenpick gyártja talán?)
-
válasz
Mr.Csizmás #7371 üzenetére
Jaa hát alapból nem szabad random mekiben\pékségben kvzni. Pláne német nyelvterületen! Ott vagy csak olyan olasz, akin látszik, vagy szpesölti.
Ez ilyen sznob b@ziságnak tűnik, de valójában az ember csupán egy hónap minőségi kvzás után hajlamos rájönni, micsoda szarokat ivott addig elégedetten. Többszörösen igazolt tapasztalat 🤦
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #7369 üzenetére
hétvégi élményem, hogy a Linz környéki vonalak bejárásán félidőben Linz hbf-en először a mekis presszót, aztán a lilo-n a le crobag-os café creme-t b*sztam ki a kukába, és megváltás volt egy poharas kávé a boltból. asszem ezt nehéz alulmúlni, ahogy a helyiérdekűn két órán át szemezek Tarr Bélás motívumként egy ihatatlan feketevízzel
-
válasz
aradebil2 #7365 üzenetére
Kommersz is lehet iható.
Ellenben új trend, hogy az eddig jó minőséget letevő gyártók is a csicsa csomagolás mellett egyre kevesebb infót tesznek a kávékra, hogy ez végül is milyen ízű.
A dizájn váltáson most a Lidl kávéja akadt le.
Még az az infó is eltünt róla, hogy milyen ízű, nemhogy savasság, testesség, aroma intenzítás! -
válasz
Mr.Csizmás #7367 üzenetére
Reggel hétkor, mikor betántorogsz a hajnali gépről, a rosszkedvű nyanya elédkúrja Fiumicinón műanyag pohárban a szimplát és fennakad a szemed. Ez az élmény többször megvolt.
De szpesöltit nem arrafelé keresgélnék, az is igaz.
-
aradebil2
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #7364 üzenetére
Most éppen kezdőként a kommersz irányból próbálom megközelíteni a specialty kávézást, a probléma hogy pont Olaszországban vagyok... Mindjárt sírva fakadok hogy otthon még az Alza-n is komolyabb választék/információ van megadva mint az itteni helyi pörkölőknél
Még szerencse hogy pár hét és megyek haza
-
bajzal
őstag
Sziasztok,
Tchibo Esperto Caffe automata gépbe bármilyen szemes kávét bele lehet rakni, vagy vannak esetleg olyanok ami árthat a gépnek vagy ilyesmi?
Milyen magyar kávépörkölőket ajánlotok, vagy ha van jó "bolti" arra is kíváncsi vagyok.
Őrlést hogy célszerű beállítani? -
flash-
veterán
válasz
Andraskiss6 #7361 üzenetére
sajnos nem,átfolyási idő jó,ize olyan semleges,szine meg vilagos.
ha erősebbre darálom hogy sotet legyen akkor 40-50s alatt folyik at es akkor mar keserű is..
napokban megjon a pacificoffee kivancsi vagyok!
par tipp hozzajuk esetleg ?
ezeket rendeltem:
Colombia Tolima
Pacificaffe - De Tommaso GREAT TASTE
la piazza
es a koffeinmentesgondolom ezekkel mar sotet lesz a kave szine
ezek mind a nem savas kategória ? -
Andraskiss6
csendes tag
válasz
sherlock82 #7359 üzenetére
Nem azt mondtam.
Hanem a Vertuo gépekkel sok a baj. -
sherlock82
senior tag
válasz
Andraskiss6 #7354 üzenetére
Màrmint ne vegyek nesspresso kapszulàt?
-
flash-
veterán
válasz
Andraskiss6 #7334 üzenetére
Andraskiss6
Alzacafé.főzés elött ne engedj ki vizet a bojlerből
evvel visszahűtöd rendszert #7236
nah ezt nem tudtam köszi.Pacificoffee:
abból még kérlek dedica-hoz ajánljatok nekem normál(koffeines) arabica-t ami csokis, nem savas, ami ajánlott 10-12e ft/kg ár körül! nem tudok dönteni így leírásaik alapján -
_NCT
addikt
Kérdés; miért van az, hogy a citrusos, vagy akár világosabb pörkölésű kávék sokkal finomabbak tejjel, mint az olaszos, sötét pörkölésű társaik?
-
Andraskiss6
csendes tag
válasz
#64905664 #7346 üzenetére
Belgiumból egy kamionnyi Nespressot hoztam vissza, reworkre amit Ukrajnában végeznek.
Szóval röviden: kerülendő!
Arról nem is beszélve, hogy ár arány értékében is alul marad.
Bár azt hozzá teszem, hogy ez főzi a leg ihatóbb kapszulás kávét.Na meg a magyar kávé árakon döbbentem le. Majdnem 80%-al lett drágább mint egy éve.
A Hollandoknál meg kb 5%-al drágult a kávé. -
Sped
aktív tag
válasz
Digitalpimp #7351 üzenetére
Szuper, jöhetnek a tapasztalatok
-
válasz
Digitalpimp #7351 üzenetére
Az olcsó kosarak lyukszáma és azok minősége döntő. Vannak mikroszkópos felvételek (most nem tudok linkelni, keresni kell) és az mindent elmond.
Más kérdés mit érez ebből az ember a csészében.
Inkább azt mondom egy minőségi kosár megadja a lehetőséget, hogy konstansan jó kv-t készíts vele. Egy vacakkal pedig vagy sikerül vagy nem, nehéz reprodukálni és igen, a kioldódás is más lesz. Ez a legnehezebben elkapható része.
Az IMS még mindig csak egy középkategóriás kosár gyártó, de már stabilan tudja amit tud. -
-
Sped
aktív tag
Köszi, akkor az IMS legalább biztosan jó.
Még gondolkodom azon, hogy kipróbálok egy noname-t, lehet megér egy ezrest#7348 Goert
Én 14 g-ot tettem bele mindig, de lehet elférne benne több is... valószínűleg nem tudok maximálisan tömöríteni, mert fennakad a tamperelő az oldalán, de 15-16g sztem már sok lenne. -
Goert
tag
pont ezen a bottomless karon gondolkodom Dedicához. az ehhez járó kosár mennyire használható a gyakorlatban a leírt problémát kivéve? milyen adag megy ebbe hivatalosan? van egy 12-14g-os IMS kosaram, amit a gyári karral használok, de kéne egy nagyobb méretű kosár is, és ezzel egyidőben váltanék bottomless karra.
@Sped, ha nincs rajta megadva gramm érték, megtennéd pls. hogy megméred a magasságát a kosárnak? -
válasz
sherlock82 #7344 üzenetére
Azzal a géppel csak baj van. Szabadulj meg tőle.
-
#64905664
törölt tag
válasz
sherlock82 #7344 üzenetére
Nekem is volt Vertuo, nálam fél évet bírt az első. Még fél év előtt elkezdett rakoncátlankodni - hol lefőzte hol nem - kenhettem én a hajamra a tisztítást, a vonalkódok tisztán tartását, a kapszula-persely szárazon tartását (ügyfelesek mizériája) majd az ügyfélszolgálatos vezetésével ugyanazt végig csináltam többször amit már előtte 3-4-szer, akkor sem jött rendbe. Ekkor futár elvitte szervízbe de megjegyezte: nem hoztam cserekészüléket - legmagasabb szintű tag voltam, járt volna - mert nincs szabad annyifelé kellene. Azt is mondta, hogy ingajáratban futkároznak a kapszulás gépekkel a szervíz és a tulajok között és nagyon unják mert nekik ez nem üzlet. Amikor ez törpént is volt nála még 3 "javított" amit a közeli kisvárosba vitt vissza a felhasználókhoz.
Majd vissza hozták a "javított" gépet ami kb 2 hetet bírt. Az ügyfeles megjegyezte: azt hiszi csináltak vele valamit?! Takarították és mehet vissza a feladóhoz. Úgy döntöttem összekalapálom, vagy szétszedem hátha látok valami javítani valót. De előtte beszéltem velük erre kiküldtek egy vadi újat, újra induló garival.
Nos, ez aztán jól bírta! Menetrendszerűen fél éven belül ugyanúgy jártam mint elődjével. Ekkor már sok sok vízkőtelenítő szer és kapszula tönkre ment és gondoltam kidobom. Erre - még időben - kaptam egy imélt, hogy ecseteljem a Vertuó gépes kávéélményemet. Ecseteltem. Hamarosan elvitték a készüléket és vissza adták a teljes árát, ettől teljesen le is döbbentem!(így mondta a hölgy amikor neki is elmeséltem a törpénetet: 2 lehetőség van vagy kis kapszulásat kér helyette - persze közbevágtam, hogy szó se lehet róla - vagy vissza kapja a teljes árát az utóbbit választottam)
Soha többé kapszulás gép!! Ja, van 1 inissia kiskapszulás, azt is elcsomagoltam az 1 éves volt és a kávé megindulása előtt vizet produkált. Úgy döntöttem elég volt ebből a kalandból.
Lett Graef daráló és bialetti moka főző, valamint jobb kávékat veszek. Ezen a szinten jó.Még egyet. Több cég pl a Lavazza is kihelyezi a kapszulás gépeit, nem kell megvásárolni. Cserébe 150 db kapszulát kell rendelni havonta. próbáltam online, küldték is volna - ha kellett volna. Nálam 90-100 kapszula fogyott "csak" havonta. Gondolom ez az út járhatóbb mivel ha a gép tönkre megy cserélik és így tovább. Ha már valaki mindenáron kapszulást akar.
Nekem óriási csalódás lett a kapszulás, mert "csak" a nagyon drága a kapszula volt bekalkulálva, a sorozatban tönkremenés nem.
-
kmarci25
veterán
válasz
sherlock82 #7344 üzenetére
Nem tudom ugyan mennyi a garanciális ideje, de ha még garis, akkor én biztos vinném a szervizbe. Sajnos az a tapasztalat, hogy a Nespresso gépek hajlamosak a hibára, bátyámék 3-szor gariztatták fél éven belül a sajátjukat. Úgyhogy ne dobd ki, hanem javíttasd!
-
sherlock82
senior tag
Közel egy éve használok egy nesspresso vertu kv főző gépet.
Eddig semmi gondom nem volt, rendszeresen lefutattam a tisztító programot.
Ma azzal a problémával találkoztam hogy ez a tisztító program a korábbi fél liter vízhez képest mindössze kb 2 dl vizet folyatott át a rendszeren, az is nagy erőlködések árán történt.
majd ezt ismét lefutottam akkor is max 2 dl víz ment át a kávéfőző rendszerén, harmadik próbálkozásra ez már nem sikerült és a vörös lámpa villog azóta ha ezt meg kísérlem.
Találkoztatok e hasonló problémával, ha igen akkor mi a megoldás erre?( dobd ki a pixxába a szarodat válaszokat kérlek mellőzzétek )
-
#28054016
törölt tag
Én kerestem még pár palackos megoldást, s bár a hc topikban közzétettem 2 napja, [link] úgy néz ki, hogy megvetéstől átitatott némaság lengi körül a témát.
Tényleg unalmas lehet már sokaknak a víztéma. Én azt hittem, hogy az is hardcore, ha az ember külföldre megy vízért.
De tényleg nem alkalmas egyik víz sem a 4 cseh/szlovák közül? Még ha a 190 mg/L TDS-ű sok is, a 100-120-as sávba esők is? Vagy mindegyikkel van valami egyéb gond?
Ráadásul Szlovákiában betétdíjas lett idéntől a vizek palackja is, azaz valamennyinel nagyobb valószínűséggel kerül újrafelhasználásrs, mint eddig.
-
Sped
aktív tag
Olyan problémám van, hogy a tamperelő beleszorul a kosárba, és csak komolyabb mozgatásra enged fel a szorulás, így viszont mindig sérül a tömörített kávé, ami kihatással van a lefőzésre is, hiszen közel sem tökéletes a lefolyás.
Szemléltetésképp: [kép] [kép] [kép] [kép]
Gondolom a problémát az okozza, hogy a kosár nem teljesen függőleges, hanem befelé "lejt", ami persze számomra érthetetlen. A tamperelő 51 mm (gyári Delonghi, a saját nyomásfokozós kosárhoz tökéletes, mert ott egy belső peremben áll meg), a kosár ehhez a termékhez járt.
Kérdésem a következő: ez az IMS kosár már megfelelne a célnak? Ill. az IMS-hez képest ezek az ebeayen árult noname kosarak mennyivel rosszabbak? szemre az égvilágon semmi különbség nincs köztük, csak az áruk. vagy ez pont olyan ami nekem van most?
-
_NCT
addikt
Én a San Ramon Kenya 100% arabica, illetve 80%/20% (arabica-robusta) kávékat tudom ajánlani, eddig ezekből főztem Dedica-val a legjobbakat.
-
Viiktor1989
aktív tag
Ti milyen olaszos pörkölésű kàvékat hasznàltok?
-
-
flash-
veterán
erről tud valaki valamit?
hol pörkölik ,milyen?
koffeinmentest keresek elfogadható áron
[link] -
flash-
veterán
pár kávécskát lefőztem, de sehogy sem birok sötét vagy normál espresso színt előhozni..
hiába darálomn erősebben hogy már 35-40s kelljen amig a kávéfőző megy, a szine a kávénak továbbra is világos lesz.. -
Andraskiss6
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #7326 üzenetére
Így van, ez az amatőr topik!
Ide jöhet bármi kávé.
Aki meg hc , az menjen oda. -
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #7329 üzenetére
Nincsen gond, sose volt
-
#85578752
törölt tag
válasz
Andraskiss6 #7325 üzenetére
Nekem is az inka, maci kávék jöttek be, főleg tejjel. De ha nincs semmilyen epeproblémád, akkor a katáng egy érdekes pótkávé, nincs köze a kávéhoz, de karakteres, könnyen felidézhető ízű, nekem jó emlékeket idéz. Lehet még pörkölni magvakat, állítólag volt olyan hogy makk-kávé. Majd lehet gyűjtök és keresek róla valami infót, aztán pörkölök...
Kakaóbabbal már kísérleteztem, noha jobb pörkölve mint nyersen, de csak rágcsálni, túlpörkölni nem jó, őrölni nehéz a kakaóvaj miatt, darabos kakaó-forró csoki lett belőle, szóval inkább csak rágcsának jó.
-
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #7326 üzenetére
Btw nem ez az amatőr topik?
-
#85578752
törölt tag
válasz
Andraskiss6 #7325 üzenetére
De innen mindig van aki tovább zavarná a kezdő kezdőket, vagy határterületek felfedezőit. Sznobosodunk...
-
válasz
Andraskiss6 #7325 üzenetére
Egyáltalán nem. Aki itt komolyan tolja (és a törzsgárda ilyen) azt kifejezetten zavarja a sok hülyeség, amit ő utoljára 15-20 éve érzett fontosnak. Ezért van az amatőr totyik. Ahol viszont a tagok jelentős részét EGYÁLTALÁN Nem érdekli a Gaggiába szerelt roto pumpa, vagy a 400 dodós Wéber portafilter. Mert alkalmasint azt sem tudja mi a roto, vagy a portafilter. S ez nem baj.
Még nekem is van, ami uncsi már itt (pl. a kéthetente előkerülő víz téma)
-
mekker
őstag
Valaki szokott cirok vagy maláta "kávé"italt készíteni? Próbáltam már többfélét, de sehogy sem lesz olyan, mint az Inka instantból.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7319 üzenetére
A rozsdamentes acélok között mágnesezhetőségben igen nagy a szórás, valamelyikhez teljesen jól tapad, meg van amelyikhez semennyire. Éppen mi az anyag, vagy az abból készült eszköz funkciója. Ötvözők összetétele-mennyisége befolyásolja. Teszt: fogj egy darab mágnest és nézd meg otthon a késeket vele. Tapadás erősségében lesz szórás rendesen.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #7319 üzenetére
az is ötvözet, meg anyag kérdése. (nikkeltartalom, kristályszerkezet) [nem vagyok kohász, csak enciklopedikus tudás]
-
válasz
Mr.Csizmás #7318 üzenetére
De ha acél, akkor meg mágnesezhető, oder?
-
Beni2360
félisten
válasz
Stylewars_kp #7311 üzenetére
Sokan össze keverik a rozsdamentes acélt az inoxal. És azt nen fogja a mágnes és ha jól tudom az az indukciós tűzhelyhez sem jó.
-
válasz
Stylewars_kp #7311 üzenetére
Na az roppant érdekes. Tehát már nálad van? Mert akkor elég egyszerűen eldönthető; bekapcsolod a lapot és ráteszed
Ha tyúb tesztre hagyatkozol, ott is lukra lehet futni; a bialettinek is van egyazon típusból indukcijós, meg alu verzió (moka). De azok máshogy is néznek ki.
-
válasz
Viiktor1989 #7312 üzenetére
Első bekapcsolás után 20 perc, kávék között pedig 5 perc.
-
Viiktor1989
aktív tag
Na hát,ezt nem tudtam, valamiért fél óra volt az emlékezetemben. Örülök, hogy ràkérdeztetek 😊
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
RetepNyaraB #7306 üzenetére
Most már csak azt nem értem, hogy miért nem fogja az alját a mágnes.
-
válasz
Andraskiss6 #7309 üzenetére
Simán….
-
Andraskiss6
csendes tag
válasz
Viiktor1989 #7307 üzenetére
Akkor valamit rosszul csinálsz.
5 perc múlva jöhet a kövi adag. -
kmarci25
veterán
válasz
Viiktor1989 #7307 üzenetére
Miért nem lehet?
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
Andraskiss6 #7300 üzenetére
Az a helyzet,hogy a Gaggiaval nem lehet egymás után húzni az adagokat, szóval vagy az lesz,hogy az àlmosabbik mester kapja az első adagot, fél óra múlva a másik,vagy egyszerre lejön a két adag, úgy is televàgjàk cukorral meg habbal 😱 Ha nem ízlik nekik,akkor marad az egy adag.
-
válasz
Stylewars_kp #7304 üzenetére
Mivel a gyári dobozon is látszik, hogyaszongya: "per induzione" ezért jó lesz. A webshopok katasztrófálisan nem értenek semmihez. Más kép, más leírás, rossz esetben harmadik cikkszám, hogy semmi ne stimmeljen.
-
kmarci25
veterán
válasz
Stylewars_kp #7304 üzenetére
Ez a Bialetti ajánlott indukciós tűzhelyre és ez is rozsdamentes acél, úgyhogy gonmdolom az általad linkelt is az. Mondjuk én biztos a Bialettit venném.
-
Stylewars_kp
őstag
Sziasztok!
Valaki ismeri ezt: [link] a kotyogós kávéfőzőt?
Van olyan webshop ahol azt írják, hogy nem jó indukciós főzőlaphoz. Viszont tudtommal a rozsdamentes acél megfelelő az indukciós laphoz.
Köszi előre is. -
válasz
Viiktor1989 #7299 üzenetére
Hidd el, azok a munkások még úgy is sokkal jobb kávét fognak kapni annál amihez hozzászoktak, hogy ha 17-ből 68 lesz.
-
iatti
aktív tag
válasz
Viiktor1989 #7299 üzenetére
főzzél kotyesszal a szakiknak. ha 17-ből csinálsz 68-70-et, először te kostold meg
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged