Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #64905664

    törölt tag

    Szép napot mindenkinek.

    Miután napokig olvastam ezt a topikot és beleolvastam a sznobok topikjába is, mint egyedül élő és idős ember lévén vettem egy kapszulás kávéfőzőt 1 forintért de mint tudjuk nemannyiaa! :D
    Előtte egy kb 40 éves kotyogó volt a mindennapi (reggel, délben) innivalóm elkövetője de attól függetlenül, hogy tudtam drága lesz a kapszula csak ez tetszett a legjobban mivel nekem már nem kell a herce és hurca az meg végképpen nem, hogy mélyhűtőbe pakoljam a szemeket, qrva drága darálót is vegyek stb, stb, mindenki ismeri aki itt van olvastam. Errefelé elég körülményes lett volna a megfelelő kávé beszerzése is ha esetleg automatát választottam volna de mondom, kizárt, hogy én mélyhűtőzzek és akik nekem bevásárolnak (lakáshoz kötött vagyok) eszembe sincs úgy hozatni kávét, hogy a pultról leszedve a dátumokat keresse és netán frisset avagy döglött kávét hozzon. Ámbátor már ezt is vitatom, mivel ezek szerint milliók döglött kávét isznak én ezt agyrémnek és kizártnak tartom.
    Még mit vitatok?! Tulajdonképpen ezért követem el itt első posztomat mivel megjött a "gép" és ittam egy presszót és egy hosszút (hogy fogok én aludni?!) azon céllal, hogy megállapítsam azt ami miatt én a legjobban haragszok az állítólagos igazi kávé szakértőkre: tudni illik azt hajtogatják lépten nyomon (egy éve olvasgatok kávés fórumokat, blogokat), hogy az egyszerű, szegényebb réteg csapnivaló égett kávét iszik minden egyes alkalommal.

    Nos, egyszeri ivás az új készítésű kapszulás gépemből még semmit sem bizonyít de azt igen, hogy a kb 1 éve intenzíven ivott kotyogós gép semmi esetre sem égette a kávét! Ugyanis mióta olvasom a nagytudásúakat minden egyes iváskor ízlelgettem a kotyogós termékét és akárhogy is de semmi égett ízt nem éreztem! Gondoltam valószínüleg azért, mert megszoktam. Most, túl az első kapszulás ivásán ki merem jelenteni és vissza utasítom, hogy a kotyogó égett ízű kávét készít! Igen, az új gépet még tapasztalnom kell (habár kapszulás, hát mit kell rajta tapasztalni?! :D ) de a délben ivott kotyogós nedű szinte semmivel nem volt rosszabb mint ez és égettebb meg semmi esetre! Persze, a crémó....stb stb, dehát azért vettem, mert hogy haladjunk a korral, kevesebb ángáriával finomabbat. :B

    A borzasztóan nagy tudásúak topikjába még véletlenül sem megyen ezután mivel hihetetlenül felvágnak! Mire?! Arra, hogy minden egyes kávé főzésük egy hatalmas tipródás?!

    Elnézést kérek a kissé nyers fogalmazásért.

    Minden jót, gyönyörű kávéivást kívánok Nektek. :B

  • #64905664

    törölt tag

    válasz Silent77 #2379 üzenetére

    Na és 2-3 perc alatt ledarálod a kávét például kézivel?! Először is kiveszed a szemeket a mélyhűtőből és várni kell vele, hogy a szoba hőmérsékletét átvegye! Tudod én csak párszor olvastam ott de így is látom mi folyik náluk. És többen is mélységesen lenézik a kotyogósokat és többi ilyen sokak által használt főzőket, kávékat és ezt nem én találtam ki.

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz Silent77 #2381 üzenetére

    De lenézik, olvass.
    És a helyedbe ebbe a topikba nem jönnék. Ott a helyed. De mindkettőnknek jobb, ha inkább én megyek.
    Minden jót.

  • #64905664

    törölt tag

    válasz #49155328 #3957 üzenetére

    Szia.

    Köszönöm neked ezt a linket, reggel óta többször is vizsgálgattam ezt a kv gépet a nespresso weboldalán és nagyon kellett legalább egy tapasztalatot olvasnom. Meg kaptam mégpedig igen velősen. :)

  • #64905664

    törölt tag

    válasz Ance #704 üzenetére

    Szia.

    Nagyon köszönöm a részletes beszámolódat, reggel óta nézegetem és ötölök hatolok ezen a kv gépen a nespresso oldalán. Mindenben segítettél, minden kérdésemre választ adtál!

    Köszi üdv, Imre. :) :C

  • #64905664

    törölt tag

    válasz sherlock82 #5790 üzenetére

    Van egy inissia kis kapszulásom, ez 1év 3 hónapos és van egy vertuó amely idén márciusi. A vertuó fél éves korában elkezdte nem lefőzni a kávét, de még pár hétig csak csak elment. Ezt amikor elkezdett nyűglődni habár nem jelezte a gép, hogy rászorult a vízkőtelenítésre kétszer megcsináltam majd ügyfelesek ajánlására többször az üres forró vízzel való "tisztító" főzést, majd ki lett cserélve. Az újnál amely kb 1-2 hónapos, hetente csinálok ilyen tisztító sima víz lefőzés, tehát nagy edény a lefolyó alá, kapszulatartó kiürítés, víztartály teli és amikor bekapcs után folyamatosan világít a led gyorsan háromszor egymás után lenyomom és elkezdi, kb 5 perc alatt kész (a régin ezt nem csináltam). Egyes ügyfélszolgálatos szerint ezt kb 6 kapszula után érdemes lenne.....
    Az inissiát csak bő 1 éves korában vízkőtelenítettem mivel a vertuó megijesztett de még nemigen volt rá szükség mivel ezzel kevés kapszulát főzök (napi egyet, ritkán kettőt). Na most az inissiánál egyszerűen elejétől fogva szinte minden kávéfőzés után elindítok egy tiszta vizes átengedést is mert ez egyszerű, azonnal átfolyik és így szerény véleményem szerint -és a frászbukon másokén is- nem tud beszáradni a kávé a kövi napig.
    Egyébként azt, hogy napi hány kapszula fogyasztása után érdemes vízkőteleníteni a nespresso.hu oldalán le is van írva minden fajta kapszuláshoz. :)

  • #64905664

    törölt tag

    válasz sherlock82 #5793 üzenetére

    Még annyit, hogy ezt a sima víz lefőzést tisztítás céljából a Vertuo NEXT-hez írtam le mert nekem olyan van de van másik fajta Vertuo is annál valószínűleg máshogy kell ezt a folyamatot végezni.

  • #64905664

    törölt tag

    válasz Zaji #5860 üzenetére

    Sziasztok.

    Ez ugyanolyannak tűnik de jóval olcsóbban.

    őrlő

  • #64905664

    törölt tag

    válasz #68216320 #5877 üzenetére

    Szia.

    Nekem van nespressótól inissia "kiskapszulás" és vertuo "nagykapszulás" főzőm is. A kicsivel általában espresso (40 ml) kávét főzünk de lehet hosszút is pl lungo 110 ml. A vertuóval széles a skála itt is van az espresso és ettől felfelé: dupla 80 ml, gran lungo 150 ml, mug 230 ml stb. Értelem szerűen a hosszabbakat szokták tejjel vagy bárminő receptek szerint készíteni, rengeteg választék van a nespresso.hu weboldalon minden szinten van leírás. Az inissia főzőt 1 ft-ért vettem, persze sok kapszulát kellett vele rendelni de azt úgyis megtettem volna. Ezt azért írtam mert szinte mindíg van valami akció, a vertuó géphez is különböző mennyiségű kapszula rendelése esetén jól leengedik az árát. A kis kapszuláshoz már régóta van után gyártott kapszula rengeteg helyen ami azt jelenti, hogy a nespressó drága kapszulákhoz máshol féláron lehet hozzájutni. A napokban láttam először a vertuó készülékhez is adaptert a coffe66 weboldalán, én nem vettem/veszek egyikhez sem ilyesmit de a kicsi gépemhez nem a nespressótól veszem a kapszulát hanem pl az említett cégtől (nespresso kompatibilis). Szerintem és az ismerőseim szerint is jó eszpresso kávét ad mindkét főző.

    Viszont a szomszédban DolceGusto kapszulás gép van amelyet valószínűleg neked is jobban megérné venned mivel az meg a tejes dolgok széles skáláján mozog mindent amit el lehet képzelni. Ehhez is lehet kapni szinte minden valamire való boltban után gyártott kapszulákat olcsóbban, de itt nem vagyok annyira képben habár a szomszédoknak már rendeltem sok kapszulát és van köztük amely már direkt tejesen van elkészítve.

    Viszont a nespresso gépeihez is lehet külön venni tejhabosítót, vagy ilyesmit én sosem iszom csak tisztán(és izolda). :D Van a frászbukon n több csoport is a kapszulásoknak, ott különböző recepteket ajánlgatnak egymásnak, írnak a gépekről is a tapasztalatokról stb.

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz madmike #5919 üzenetére

    Szia.
    Nekem ma jött meg az őrlő és van 3 db + alátét. Először gondosan :D kicsomagoltam kora délután és alaposan??? átnéztem minden zacsit....ezután összeállítottam kicsit bekapcsoltam (még nincs hozzá más) és a konyhaasztalon csináltam neki helyet. Tetszett. Később a "nagyobb" kv-topikot olvasgattam, majd az ottani összefoglalót és ráakadtam egy fórumozó leírására a darálóról mit hogyan és rájöttem, nekem sincs alátét....előszedtem a jól elrakott dobozt és a többi zacskó és egyéb csomagoló anyag között volt egy vékony, jól összecsavart nylon zacsi, amiben szinte hihetetlen módon ott volt a 3 db alátét. Azért hihetetlen mivel tapintásra sem lehetett érezni meggyőződésem volt kicsomagoláskor, hogy az üres.....szerintem nézd át te is még egyszer. :)

    Sőt, a tartozékokhoz nem írtad be, hogy 2 db perselyszerű plexi vagy akármi is van amit az adagoló cső alá gondolok egyiket ha karba őrlünk, másikat ha dobozba.

    Bocsi most olvasom, hogy használtan vetted.

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz Dalares #6052 üzenetére

    Nekem is van vertuo next, elejétől fogva sosem melegítettem a vizet úgy főzi le, kellően melegen.Sokszor olvastam már a leírását mivel az első vertuo gépem xarakodott és le is kellett cserélni, de sehol nem olvastam erről. Azt viszont olvastam, hogy ha valakinek nem elég meleg a kávé tehát forrón szereti akkor melegítse elő a poharat forró vízzel vagy máshogyan. Nekem elég meleg a lefőtt nedű de a kis- kapszulás gépem (inissia) például sokkal forróbban főzi le. A vertuonál is a második csésze már melegebb.

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz #64905664 #6053 üzenetére

    Bocsi, sherlock82-nak címeztem volna....

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz sherlock82 #6055 üzenetére

    Én két napja egy olyan vízszűrőt használok amelyet az egyszerű kv topik végén linkeltek. :)

  • #64905664

    törölt tag

    válasz mcsm88 #6071 üzenetére

    Szia.
    Próbáld ki. Én többször is iszom lungonak is az eszpressót, nem érzek túl nagy változást. Vagy ha úgy érzed nem jó állítsd le hamarabb a géped és akkor 40 ml helyett nem 110 ml lesz hanem dupla 80 ml, vagy ha úgy tetszik állítsd le kb 60 ml-nél. :)

  • #64905664

    törölt tag

    válasz mcsm88 #6076 üzenetére

    Majd lehet hozzá venni direkt lungó kapszulát is, az hosszú 110 ml.
    Nekem a kis kapszulás gépem inissia és nekem is kevés az eszpresso ezért amikor elindul a kv főzés lenyomjuk az eszpresszo gombot folyamatosan nyomva tartjuk és ott engedem fel ahol nekem tetszik. Mivel én sem akartam túl hígra ezért a 40 ml-ből csináltam 60 ml-t, utána a beállítása úgy marad ahol felengedtem a folyamatos nyomás után.
    Van vertuó kap.gépem is azzal lehet mindenféle méretet készíteni, nálam a dupla jó. Persze olyan kapszulát kell venni hozzá. :)

  • #64905664

    törölt tag

    válasz eastsider #6078 üzenetére

    Igen. Így lehet a lungo-ból (110 ml) is rövidebbet kreálni ha jobb ízűt akarunk.

  • #64905664

    törölt tag

    Tasiadamnak!

    [link]

    Az általad kért kritériumoknak ez megfelel de én közelebbről nem ismerem. Az oldalon a legalsó kávéfőzőt nézzed (A CMM5 ), de akár az egyel visszábbit is.

    Ha esetleg megfogott az oldalon a kávégép alatti írás végén van teszt is: A gépről írt tesztemet itt találod..........

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz sherlock82 #6211 üzenetére

    Én visszavitettem a futárral, de a zaccot kiszedtem a humuszba a kis kapszulákból és a vertuókból is. De már ritkán rendeltem így lett egy veder kapszula, amit kukázni fogok mivel át/visszaálltam kotyogósra és csak vertuo kapszulát fogok rendelni nagy ritkán és keveset....Ja persze én rendeltem eddig és rendeléskor be kellett jelölni, hogy kérek zacskót is és a futár abban vitte el, van nekik ilyen fekete szabványosított. Összesen 200-at lehetett beletenni csak. A nespresso ezért kedvezményt nem ad csak jópofáskodik, hogy ők milyen környezet tudatosak. De többektől olvastam a neten, hogy a futár nem vitte el tőlük.... :U

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz inf3rno #6214 üzenetére

    Van egy karám évek óta amelybe az udvaron letermett növények szára, levele, fűnyiradék és ilyesmi megy a kv zaccot meg ráöntözöm úgy, hogy mindíg teszek rá egy kis takarót is faleveleket, némi földet ilyesmit. Mikorra a konyhában összegyűlik egy kis veder zacc még további konyhai hulladék is kerül bele pl tojáshéj, paprika paradicsom csuma, esetleg tea zacc szóval ételen kívül mindenféle ez kb 1 hét alatt már szite erjed és mikor kiürítem a karámba elkeverem annak nem sok kell az összeéréshez. Egy év múlva már használható jó föld lesz a végeredmény. :)

  • #64905664

    törölt tag

    válasz inf3rno #6219 üzenetére

    Kora tavasztól késő őszig én sem gyűjtöm a fenti módon, mert 1-3 nap múlva akkor is megjelennek a muslincák ha lezárom a veder tetejét ezt pedig nem nagyon akarom a konyhában. Ez csak télen működik melegebb időben nem, jobb minél hamarabb kivinni ahova való. Persze a konyha ajtóm egyből a szabadba nyílik így fedezhetik fel a szárnyasok hamar, szellőztetéskor. :D Szerintem ha a virágok stb-ra öntöd a zaccot ajánlatos mint a trágyát is egy kissé összegereblyézni a földdel. :)

  • #64905664

    törölt tag

    válasz sherlock82 #6236 üzenetére

    Melyik részét mosod forró vízzel? Mert talán a külsejét, a kapszulatartót csepegtető tálcát és esetleg a fejet lehet de a vertuónál nem ez a lényeg. Nálam egy már cserélve volt garanciálisan, fél évre. Ekkor az ügyfélszolgálaton végre több telefon után összeakadtam olyannal aki értett hozzá, ő elmondta, hogy úgynevezett tisztító programot kell sűrűn csinálni de ezt a használati utasításban én így nem olvastam annak idején. Bizonyára tudod ez miből áll, jól teleönteni a tartályt, kapszulákat kiüríteni, csepegtető tálca helyére egy nagyobb edényt tenni, gép bekapcs majd amikor folyamatosan világít gyors egymásutánban háromszor lenyomjuk a bekapcsoló gombját és kb 5 perc alatt végbe megy a tisztító progi. Nos, ez a férfi elmondta, hogy ezt szerinte legalább 6 kávénként meg kell csinálni! Ezt én a régin nem tettem ilyen sűrűn de kizárt, hogy ezért ment volna tönkre, ahhoz túl sok gépet hordanak vissza a futárok. Egyébként van egy inissia kiskapszulásom is abban minden kávé lefőzés után azonnal el lehet indítani egy sima vízzel való lefőzést és már tiszta is a kávé útja. Ezt csinálom elejétől fogva de a vertuónál csak az előbb leírt macerásabb opció van persze az se tart sokáig.

  • #64905664

    törölt tag

    válasz sherlock82 #6238 üzenetére

    Az nem árt, ha tiszta a gép kívülről és vele együtt a kávé útja is. :)

  • #64905664

    törölt tag

    válasz flash- #6278 üzenetére

    Yutubén több vidi is található kotyogósra, ha azokból szemelgetsz máris profi leszel. :D

  • #64905664

    törölt tag

    válasz _NCT #6400 üzenetére

    Szia.

    Mivel nem akarsz túl nagyot ugrani - az 100-on jóval többe kerülne a többi meg a másik topik lakók szerint félmegoldás vagy annyi sem - én lefelé váltanék. Egy Bialetti Moka vagy neked tetsző kotyogó kb 14 e, egy belépő szintű daráló/őrlő ami már a jobbak szerint is elfogadható kb 35 e példúl a Graef (én ezeket még januári árban tudom, akkor vettem) és akkor nem kell kompromisszum, ehhez még elengedhetetlen a minőségi kávé. Mert milyen válaszokat kaphatsz? Egy elfogadott profi daráló ami elengedhetetlen a jó kávéhoz de különösen az espressóhoz, 90-nél kezdődik. Az új karos gépek kerülendők, a jobbak által javasolt használt karos viszont megint csak 100-on felül van és ehhez még találnod is kéne. És ha végig olvasod a másik topikot el fogsz borzadni, hogy mi vár még rád. Ezért írtam, hogy vettem egy megfelelő kotyeszt megfelelő darálót és nem téglát, nem őrölt anyagot, hanem megbízható helyről rendelt szemes kávét iszom amit magam darálok az akció előtt és meg vagyok elégedve. :) Persze más tészta, ha te igazi espressót akarsz inni.

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz _NCT #6400 üzenetére

    Bocsi, ezt elfelejtettem: én is nespressó kapszulásról váltottam van kicsi és nagy kapszulásom is. És nem a kapszula eldobásos mizéria miatt váltottam, a többi hátúlütője miatt. És nekem is alaposan meg kellett rágnom mivel folytassam, a kávét mindenképpen imádom. De az espresso- karos módszer egyáltalán szóba sem jöhetett, a boltok tömve vannak automata gépekkel de a hozzáértők egyetlen egy fajtát sem javasolnak mert azzal sem iszunk igazi espressó kávét, akkor meg maradt a legegyszerűbb. :)

  • #64905664

    törölt tag

    válasz _NCT #6406 üzenetére

    Kotyogós vásárlásnál vigyázni kell erre. Tudni kell a saját főzőlap minimum átmérőjét és a leendő főző talp átmérőjét. Én direkt indukcióshoz vettem úgy, hogy a főzőlapom leírásában az áll, hogy a legkisebb edény talpa min. 12 cm lehet. Mivel az én 4 személyes bialetti mokám talpa 10 cm-es, rögtön vettem vele az indukciós főzőlapra való közbetét alátétet is. Aztán kiderült, hogy nem kell az alátét, azóta is dísz 1 szegre akasztva mivel a főzőm vígan üzemel nélküle is. :D

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz Talala #6451 üzenetére

    Szia.
    Vertuó Next csak a vertuó kapszulával működik. Ehhez még nem szabad után gyártott kapszulákat forgalmazni, mint pl a nespresso inissiához stb, stb. De ne is vágyakozz a félárú kapszulák után mert nekem 1.5 éve van kis kapszulásom és 1 éve vertuo next is és a milliós kínálatból én is kipróbáltam a kis kapszulákat 2 cégtől rendelve (a többit csakis a nespressótól az az igazi). Nos, sem karamell ízű nem volt sem mittom én milyennek kínálgatott (csokis), ezzel be is fejeztem a kis kapszulást és elcsomagoltam mivel egyre csak drágább lesz az is, átálltam kotyogósra és szemes kávéra (a frászon különböző csoportban ömlengenek arról milyen finom a kapszulás kávé a boltokból féláron és fel is rakja a fotóit és tudod miért olyan nagyon finom?! mert alig van benne kávé, egy korsó tej cukor stb....). A vertuo gépem fél év múlva kifeküdt kevés használattal is, de ki cserélték. az ehhez való kapszulákból lejött kávék tetszettek nem csak nekem, de mivel ez is egyre drágább lesz főleg nekem mert nem gyűszűnyi kávét iszom hanem duplát, hát ezt a gépet repinek fogom tartani vagy dekaffét iszom ha estefelé rám jön.

    Ha veszel vertuot melegen ajánlom figyelmedbe, hogy van tisztító program és azt minden harmadik kávé után futtasd mert ha nem egy idő után elkezdi nem lefőzni a kávét. Nekem több ügyfél szolgálatossal való beszélgetés után (mind hölgy volt) sikerült egy olyannal összefutnom (férfi) aki értett hozzá ő mogyorózta el a progi sűrű elindítását, azóta vagy minden harmadik után elindítom vagy azt veszem észre, hogy hoppá megint nem jön le ilyenkor van, hogy kétszer egymás után is le kell zavarni a tisztítást. A kis inissiánál nem volt probléma mert minden kávé után lefőztem egy tiszta vizet is és mindíg lejött utána a kövi főzet. A vertuónál sem nagy vaszizdat a progi, egy nagyobb edény a kifolyó alá, majd gyors egymásután háromszor megnyomni a lefőző gombot és 4-5 perc alatt forró víz csordogálása mellett kész. Utána kinyitom és papírszalvétával (szabadon választott) kissé át törölgetem a fejet és a vonalkód leolvasót valamint a perselyt amelybe a kapszula megy (itt nem lehet víz sose) és hagyom így kiszáradni. Amúgy ha a kapszulák árát nem nézem jó kis kávéfőző lenne.....éééés, sok fajta kapszula kínálat: mug, espresso, dupla espresso, decaffe, különböző kapuccsínó és ehhez hasonlatos kapszulák...van sok, csak meg kéne fizetni. Mondjuk nekem ez sem jött be mert cukor nélkül, tej nélkül iszom a kávét úgy ahogy lejött. :)

  • #64905664

    törölt tag

    válasz Talala #6458 üzenetére

    A nespresso oldalán szinte állandóan van valamilyen akció amellyel olcsón hozzá lehet jutni a gépekhez. Én az inissiát 1 ft-ért vettem természetesen sok kapszulát meg kellett venni de úgyis meg vettem volna mert tervben volt. A vertuot úgyis kínálgassák, hogy valami havonta vásárolt kapszula mennyiség lekötésével jó olcsón lehet megvenni. Attól függ mennyit iszol/isztok mert én napi hármat és ezzel nem jött volna ki a kedvezmény. A Lavazza cég meg egyenesen ingyenesen kihelyezi a Lavazza kapszulás kávéfőzőjét, ha jól emlékszem havi 150 kapszulát kéne érte rendelni (honlapján olvasható). Mivel én nem iszom annyit kihagytam de szerintem nem rossz mivel ily módon ha megfekszik a főző szerintem azonnal bérmentve cserélik?, mert nekik az az üzlet.

    Szóval választék van. Egyébként az első vetou gépemmel sem volt gond fél évig, de nem tudtam a tisztító progiról mert nincs leírva vagy esetleg azóta pótolták. A vízkőtelenítés más, az le van írva meg úgy általában mindenféle használati segítség a nespresso weboldalán.

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz csuzda #6958 üzenetére

    Szia.
    Vertuó kapszulás kávégép. Kb 1.5 éve vettem, 50e-ért. Jó kávét főzött. Mivel ez ú.nevezett nagy kapszulás gép, már akkor is közel 200 f volt egy kapszula (a szolídabbik!! a jobb, nívósabb akár 400 fölött....). Féléven belül elromlott. Szervíz, 2 hét. Visszajött, mókolással bírta 2 hétig. Türelmesen jelentettem elvitték majd hoztak 1 tiszta újat, újból kezdtem. Féklévig bírta. Nekem nagyon drágák is voltak a kapszulák így feladtam és nem foglalkoztam a géppel sem és a szervízzel sem tovább. Pár nap múlva kaptam imélt, hogy jellemezzem a kávéélményemet a vertuó főzővel. Ekkor jellemeztem, mindenhova 1-est véstem magyarázattal. Felhívtak és 2 lehetőséget ajánlottak.....a másodikat fogadtam el: vissza adták az 50e ft-ot és én mivel nem számítottam ilyen nagyvonalúságra boldog voltam....van egy kiskapszulásom is, inissia. Azonban elcsomagoltam mert végleg nem akarok kapszulásban utazni, elég volt. A futárok szerint akikkel már közben haverek lettünk országszerte ingajáratban közlekednek a kávégépekkel az userek és a szervíz között. Kérdeztem: csak a vertuó?! Válasz nem, mindegyik!! Azonban gondolom vannak bevált készülékek is....???? :U
    ui: egy ügyfeles azt mondta nekem telóba amikor 2 hét "javítás" után visszahozták és újból elromlott pár nap múlva, hogy azt hiszed csináltak valamit vele? Ők is kitakarították és pász. Amikor a futár becsomagoltam az ő saját dobozába annyit jegyzett meg: majd eladján másnak.

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz csuzda #6968 üzenetére

    A kapszula mind egyforma tehát nem tudnak bele tenni csak egyforma adagot (de a vertuónál is van kisebb kapszula, 35-40 ml), a 150-230 ml kávé több víz vagy tej ugyanannyi kávéból. És éppen ezért a 80 ml volt a legjobb (én duplát iszom mindíg).
    Én az inissia kis kapszulás gépet 1 ft-ért vettem mivel bizonyos mennyiségű kapszula rendelése esetén ilyen akció is volt. A kapszula mennyiséget mindenképpen meg rendeltem volna. A Klubtagság szemfényvesztés, szinte semmi előnyöm nem származott belőle.

    Ha klubtag leszel azonnal rendelhetsz akciósan nem kell várni semmire. Én írtam nekik imélt, hogy most akkor mi lesz az akcióval a rendelést elküldik és csak utána kapom meg a cuccot? Vissza írtak, hogy már is meg kapom és azonnal klub tag lettem. Két kézzel kapnak a vásárló után.

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz csuzda #6970 üzenetére

    Igen, valóban vannak jóval nagyobb kapszulák de nem azért mert az 3-szoros kávét tartalmaz hanem tejes, stb receptek: hosszú kávé, mug, volluto, barista :DD stb stb de a 40-80 ml-n felüli kapszulák már magukban egyre gyengébbek voltak! A neten nézve a csoportokat főleg hölgyek kapszuláznak és egy nagy pohár valamit szoktak feltölteni mutatóba, hogy az milyen jó. Nos, nálam meg azok nem kávék de ki, hogy szereti. :)

  • #64905664

    törölt tag

    válasz csuzda #6973 üzenetére

    A hosszú kávékat tejjel készítik. Én is rendeltem 230 ml-s kapszulát próbából de 1-2 próbálkozás után sokkal hamarabb leállítottam főzés közben - vertuónál le lehet ez előny - mint ahogy lejött volna mert ha mind engedtem a végeredmény egyre gyengébb lett. ja, én sosem iszom kávét tejjel és cukorral ez hozzá tartozik. Aki igen annak bizonyára jó lesz a végeredmény. Számold azt is, hogy a hosszú kávék hol vannak már árban? 200 felett.....én a bialetti moka kotyeszommal duplát főzök és számításaim szerint 100-as alatt. Szemes kávét őrlök főzés előtt és szerintem a volt vertuóhoz képest meg vagyok elégedve a végeredménnyel kb negyed áron.
    Mivel a nespresso.hu oldalán jársz szinte mindent megtalálsz amit tudni érdemes/akarsz, csak jól nézzél szét.

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz sherlock82 #7344 üzenetére

    Nekem is volt Vertuo, nálam fél évet bírt az első. Még fél év előtt elkezdett rakoncátlankodni - hol lefőzte hol nem - kenhettem én a hajamra a tisztítást, a vonalkódok tisztán tartását, a kapszula-persely szárazon tartását (ügyfelesek mizériája) majd az ügyfélszolgálatos vezetésével ugyanazt végig csináltam többször amit már előtte 3-4-szer, akkor sem jött rendbe. Ekkor futár elvitte szervízbe de megjegyezte: nem hoztam cserekészüléket - legmagasabb szintű tag voltam, járt volna - mert nincs szabad annyifelé kellene. Azt is mondta, hogy ingajáratban futkároznak a kapszulás gépekkel a szervíz és a tulajok között és nagyon unják mert nekik ez nem üzlet. Amikor ez törpént is volt nála még 3 "javított" amit a közeli kisvárosba vitt vissza a felhasználókhoz.
    Majd vissza hozták a "javított" gépet ami kb 2 hetet bírt. Az ügyfeles megjegyezte: azt hiszi csináltak vele valamit?! Takarították és mehet vissza a feladóhoz. Úgy döntöttem összekalapálom, vagy szétszedem hátha látok valami javítani valót. De előtte beszéltem velük erre kiküldtek egy vadi újat, újra induló garival. :K
    Nos, ez aztán jól bírta! Menetrendszerűen fél éven belül ugyanúgy jártam mint elődjével. Ekkor már sok sok vízkőtelenítő szer és kapszula tönkre ment és gondoltam kidobom. Erre - még időben - kaptam egy imélt, hogy ecseteljem a Vertuó gépes kávéélményemet. Ecseteltem. Hamarosan elvitték a készüléket és vissza adták a teljes árát, ettől teljesen le is döbbentem! :DD (így mondta a hölgy amikor neki is elmeséltem a törpénetet: 2 lehetőség van vagy kis kapszulásat kér helyette - persze közbevágtam, hogy szó se lehet róla - vagy vissza kapja a teljes árát az utóbbit választottam) :D
    Soha többé kapszulás gép!! Ja, van 1 inissia kiskapszulás, azt is elcsomagoltam az 1 éves volt és a kávé megindulása előtt vizet produkált. Úgy döntöttem elég volt ebből a kalandból.
    Lett Graef daráló és bialetti moka főző, valamint jobb kávékat veszek. Ezen a szinten jó.

    Még egyet. Több cég pl a Lavazza is kihelyezi a kapszulás gépeit, nem kell megvásárolni. Cserébe 150 db kapszulát kell rendelni havonta. próbáltam online, küldték is volna - ha kellett volna. Nálam 90-100 kapszula fogyott "csak" havonta. Gondolom ez az út járhatóbb mivel ha a gép tönkre megy cserélik és így tovább. Ha már valaki mindenáron kapszulást akar.

    Nekem óriási csalódás lett a kapszulás, mert "csak" a nagyon drága a kapszula volt bekalkulálva, a sorozatban tönkremenés nem.

  • #64905664

    törölt tag

    válasz jolti05 #7576 üzenetére

    Én is megszüntettem a kapszulás módszert és a megmaradt kapszulákat (vertuo) egyszerűen egyesével, minden főzéskor belekevertem a kotyogóshoz darálthoz így hamar elfogyott ráadásúl még fel is javította azt. :)

  • #64905664

    törölt tag

    válasz .tnm #7612 üzenetére

    Szia.

    Szerintem azért a legolcsóbbat javasolta mivel egyik sem ajánlott presszó kávéra, így olcsóbban úsznád meg.
    Nekem ez az olcsóbb van de csak bialetti brikkával használtam. Előre figyelmeztettek és mivel én az egész kávés fórum topikokat végig olvastam tudhattam, hogy a Graefeket alaposan pofozni kell ahhoz, hogy kijöjjön az egész? kávé. Na de ennyire?! Nem ért a szép szó én is azt vettem először kb bő 1 éve. Nem vitás, alaposan pofozni kellett amíg használtam (szakmailag rettentően zavart....) na most gondold el szeretnél presszót húzni és méred a szemes kávét mennyit is őrölj, de hiába mert a végén úgyis benn marad valamennyi kávé. Kissé szét szedegettem, hogy kiseperjem teljesen de ezt totál eluntam és egyre ritkábban szedtem szét!

    Most: Flair 58-hoz az itteni szakik véleményére adva egy kézi 1Z J-max van ami ég és föld különbség. Drága, de könnyű vele darálni ráadásul presszókávéhoz a legjobban ajánlott elektromos őrlő a Niche Zero - ha jól írom - amit külföldről lehet rendelni és ami 200K-n felül leledzik. :)
    Ezeken kívül használt felújítottakat ajánlanak inkább.

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz kchris78 #7768 üzenetére

    Nekem van egy 4 és egy 2 személyes bialetti moka kávéfőzőm (indukciós), az elmúlt 2 évben ezekkel csináltam a nedűt. Előtte 40-50 éven át a régi, hagyományos kotyesszal.

    Nos, a mokákkal úgy főztem a kávét ahogyan azt a neten mutogatják különböző videókban különböző fószerek és ahogyan ezekben a topikokban olvastam. Az aljában előmelegített (forró) víz, a szűrőt rá a már belerakott kávéval és nagyon gyors lefolyás, égés kizárva. A hagyományossal évtizedeken át: hideg víz az aljába, szűrőt tele púposan őrölt kávéval (téglával) és utána a legkisebb lánggal lefőzve, hosszan. Ezek a régi kávék olyanok voltak, hogy a kanál megállt bennük és ivás után érezted, hogy kávét ittál mert igen igen megzavarta a közérzeted (tehát erős volt). Annak ellenére, hogy itt bizonygatják, hogy az mind megégett szerintem egyszer sem ittam égett kávét és a környezetemben lévők sem mert akkor ki lett volna öntve.

    És akkor a moka: az itt olvasottak szerint elkezdtem drága kávékat rendelni azért, hátha én is érezhetem azt amit itt leírtak sokan a karosokkal stb, tehát az "ízvilágot". Sőt vettem graef darálót is a téglát végleg elfelejtettem, a csapomra vízszürő szerelve. Végeredmény:

    Koffeint semmilyen kávéból nem éreztem tehát semmilyen kávéval nem zavart meg - mint régebben az omnia (az volt a kedvencünk) felpúpozva hideg vízzel indítva- ez szerintem köszönhető a nagyon gyors lefolyásnak, meg idő előtti lángról, indukcióról stb lekapásnak a tanultak szerint. És akkor az életérzés: ugyanaz mint 50 évig, ittam egy kávét gyerünk a dógunkra és el volt felejtve az "élmény". Semmilyen ízvilág nem volt amíg mokáztam, csak bármilyen kávéból akármilyen, de elfogadható sima kávécska!

    Ekkor már megfertőződtem "itt" de karost, automatát stb nem vennék semennyiért sem nyűgnek a hátamra. (óriási meló és pénzkiadással jár, itt 4 topikot olvastam végig!) Aki kávé és főző elhivatott azok szeretik és hobbisták és megértem őket, mindenki azt csinálja amit szeret, amihez ért. :)
    Ekkor megláttam a Flair 58-akat, különféle vállfajait. Nagyon megfogott de mivel én nem túrázhatom már soha nem vállaltam volna semmi pénzért mivel forró vízben kellett volna melegítgetni a fejet, stb stb stb.
    Ezután kiverte a szemem a Flair 58 elektric, amely kellően felmelegíti a vizet és mivel már 5 hete meg van vallom, hogy jobban, kellően mint amiket itt olvasgattam (sokan panaszkodnak a langyos kávéra) . Az egyszerűsége fogott meg!
    És a vége: van ízvilág nem kell 17 e/kg ft-os anyag hozzá (az is van most is!) de azért kis pörkölői kávét használok, tudok olyan ízt előcsalogatni egy 6.700 ft-os melitta decaffból amilyet eddig semmilyen drágábból (még tanuló vagyok!!!), tehát most már értem mi az a kávézás. A barátom miután megkóstolta ezt a dekaffot hamar elhozta a feleségét is mert annyira megfogta őt is, hogy érezze mi a különbség a kotyeszek meg a jó kávé között. :) :R

    Tehát kotyesz akármilyen válfajával iszok egy jó kávét és elfelejtve, presszó kávét tudó géppel meg iszok egy kávét amit még most is érzek a számban (40 percce).

    Bocsi a kotyeszosoktól én így jártam elhiszem, hogy főznek jó kávét mert lehet, hogy csak nekem nem jött a karamell, dió, cédrus, ét csoki, kakaó, stb stb mert lehet, hogy nem jól követtem le a főzési folyamatot. :)

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz Polarstar #7777 üzenetére

    A régi időkben sajna soha nem hallottam előmelegítésről, nem volt brikka.....70-es évek, nyolcvanas évek elejéig: villanyos főző, azt hiszem orosz. Lépten nyomon felrobbant, erre valaki kitalálta, hogy levágja az aljáról az elektromos részt vagy talpat vagy mit és így gázon főztek az emberek, vagy villanyos kályhán. A szűrő miatt utána is felrobbangatott de így futott sokáig....közben megjött nem tudom pontyosan mikor a kotyogó, mire Bp-ről vissza költöztem a falunkba már az volt a szüleimnek, ez 1976-ban volt vagy pár év múlva?! Természetesen ehhez abszolút nem darálhattál finomat mert felróbbant volna vagy nem jött volna semmi ki belőle. Maximum az omnia silk jött le (vagy karaván, stb stb), a későbbiekben próbáltam az omnia klasszikot az már keverve sem jött ki a csövön. A mienken kérésre mivel szerte ez dívott a falvakban, kicseréltem a szelepet egy 6-os csavarra és most is az van benne, nem robbant fel sose csak ha kicsit is finom anyaggal próbálkoztunk nem jött ki semmi. Tehát ezzel olyan eresztést amire a jelenlegi ismereteink szerint ráfoghattuk volna, hogy micsoda jó kávékat ittunk egyszerűen képtelenség lett volna főzni. (egyen kávék voltak évtizedekig!)Igaz volt aki még ezt az egyszerű 2x2-őt is el tudta rontani mert igen, megkínáltak borzalmakkal. Én bármily furcsa szerettem az omniát. Azonban hol ihattam hol nem ma már úgy gondolom azért mert gyomor ideget és hányingert csinált és olyankor leálltam akár évekre is. A falvakba soha nem hallhattunk olyat, hogy világos, sötét, közép akármilyen pöri, savas, nem savas és még sorolhatnám. Ami kijött a kotyesz csövén azt főztük. Sok sok éven át a legközelebbi boltban daráltuk a kávét propelleres darálón.

    Abban az időben vagy mindíg?! az volt mindenfelé a divat, hogy a kávén nyerészkedtek irodákon, honvédségnél, különböző munkahelyeken pl gyárakban (csepeli vas és fémművek) volt mindenütt egy megbízott és az főzte a finom nedűt. :D Visszaforgatta a kávé zaccot. Úgyhogy jelenleg kijelenthetem, hogy szinte hót ziher, hogy életemben sem ittam presszó kávét. Persze akkoriban fiatalon özön szórakozóhelyeken kávéztunk de az imént ecsetelt módszerekkel verték át a népet.......később egy volt Bpesti étteremben dolgozó sráccal dolgoztam a csepeli gyárban, ő kiokosított mi folyik a finom kávé és egyebek terén is.

    És igen, vagy a klasszikus 40 éven át vagy volt az 50 is úgy tudtam, hogy nagyon finom kávét ittam amikor ittam - mármint itthon az omniát. :D Egy biztos, qrva erős volt! És ráadásul még azt is tanultam, hogy is kell főzni....púposan a szűrőt, olyan lassú lánggal alig pislogjon és utána órákig olyan gyorsan újítottuk fel a házunkat, hogy öröm volt nézni. Utána ebéd és újból egy ilyen kiütős omnia!

    Háááát, így törpént! :)

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz kchris78 #7781 üzenetére

    Itt tőlem csak tapasztaltabbak és nagyobb tudásúak vannak.

    Azonban mint írtam visszább 4 itteni kávés fórum-topikot olvastam végig figyelmesen és nagy odafigyeléssel. Ezért írhatom most amit a tapasztaltabbak is válaszolnak majd neked: a kétágú, késes daráló nem őröl hanem darabolja (töri) a szemeket és így nem tudja majdan kimosni a kávé lényegét még a nagy nyomás sem.

  • #64905664

    törölt tag

    válasz goom #7788 üzenetére

    Nagyon köszönöm!
    Ahogyan itt is többen leírták már, a bialetti mokával és egyéb válfajával is lehet jó kávét főzni hiszen évekig én is ezt vallottam és ezzel ittam sőt, ezelőtt 2 évig a szüleim által nyüstölt 70-es? évekbeli kotyesszal (azért (is) váltottam mert ehhez egyáltalán nem is vehettem finomabbra őrölt kávét és ezt eluntam). Ki emellett, ki a brikkák stb mellett voksol tömve vannak a pultok velük de a yutubés videókkal is vigyázni kell mert egymást másolják mert szerepelni akarnak, ugyanazt hajtogatják és hüleségeket is mutogatnak, pl nézzétek micsoda kremát főz a moka és meg is mutatja a pár buborékot ami a kávéfőző egyik oldalában úszkál. Én a bialetti mokával bármilyen drága és friss kávéval sem tudtam kremát előállítani ha meg feszültem sem, de nem is ez a lényeg.
    Azt is leírták itt többen, hogy sok felfelé lépkedő kávés elköveti azt a hibát, hogy sorra veszi a kisebb lépésekhez való cuccokat amiket néhány hét, hónap után lecserél mert tovább akar lépni.
    Én mint írtam a Flair 58-ra ugrottam a kotyesz után és igen, nagyon drága volt a részletek is csordogálnak utána, ezt is jelezték előre itt az évek során, hogy mire lehet számítani aki belevág. Mivel egyedül leledzem így megtehettem és a graefen kívül nem kezdtem más vásárolgatásba, sem automaták sem egyéb pénznyelő cuccokba ráadásul az alátétekkel ha nagyon akarom graefezhetek, már próbáltam is de azért inkább darálok az itt kérésemre ajánlott presszó- képes J-max kézi készülékkel. Így elmondhatom, hogy félautomata cuccaim vannak. :D Azt, hogy nem vásároltam össze vissza különféle automata stb stb készülékeket köszönhetem ezen topikokban posztoló tapasztalt presszósoknak és persze annak is nem utolsó sorban, hogy én még a mindent el/végig olvasók táborába tartozom. Ugyanis mikor kb 1.5 éve valahogy ide kerültem éppen azon voltam, hogy veszek végre egy igazi kávéfőzőt és már többször is a megrendelem gombon volt az ujjam de szerencsére először csak elkezdtem olvasni és pár oldal után már el is felejtettem a - szarvasit! Mert ő lett volna az első ugrásom. :D
    Ja és gondolom nem félúton lehetek közted és a szüleid között korban hanem nagyon is elhúztam mivel a 71-et taposom. :)

  • #64905664

    törölt tag

    válasz iatti #7790 üzenetére

    Így van azért a Flair nem elektromos változatait már nyár óta olvasgattam ismerkedtem velük (yutubos videók tömegét nézegettem) és már akkor azonnal megfogtak, nem véletlenül lett az végül is a kiválasztott. Csak hát nem akartam hazai viszonylatban melegítgetni az alkatrészeket kávéfőzés előtt, a túrázókat megértem. :)
    Amúgy az egyedüllét nem öröm de ha most is lenne asszonyság valószínüleg úgy járnék én is mint most a fiatalabb barátom, aki szintén kotyogósos és szintén szeretne feljebb lépni és ő sem automatákkal stb, kezdené hanem egyből bele vágna a lecsóba de a zasszony beleszól - Móricz regénycím. :D

    De már a mag el van hintve mert mint említettem előcipelte a zasszonyt és kóstoltatta a fleres nedűt és már kezdi győzködni, tavaszra szerintem be is érik. Szerencsés, mert én már minden tudást kiolvastam itt :D és órákig hallgatja az előadásaimat a presszókávé mikéntjéről sőt kezébe mertem adni - 5 hét után - a kézi készülékem fogantyúját, hogy na, húzzál egyet az asszonynak saját kezűleg! Közben ecseteltem neki az itt olvasottakat, hogy eleddig egyetlen karos, presszóképes olvtárs sem tudta meg győzni a szülőket nagyszülőket, hogy kissé váltsanak felfelé mert azt hangoztatják amit az én környezetemben 50-en felüliek, hogy jó az ahogy eddig volt de ezt nem csak kávéra tudják.
    Neki is kotyogó van mostanában és utánam szabadon tavasz óta szemes bab és kézi daráló, addig ő is téglában utazott. Szóval mint tudjuk így terjed a vírus is.
    Azért ezt a barátot figyelmeztettem, hogy túl sok jót olvasok a robot kávégépről és olvasson róla, hátha az tetszik meg neki. :)

  • #64905664

    törölt tag

    válasz kchris78 #7793 üzenetére

    Értem, sok jó kávét kívánok vele. Nekem egyetlen egy alternatíva lett volna ha nem botlok a flair-be, mégpedig használt, felújított tuningolt Jura nagyon sokáig gondolkodtam rajta már a könyvjelzőmbe is beraktam ami nálam súlyos eset.(160e píz lett volna akkor) Azt el tudtam volna képzelni a sok olvasásból az jött le, hogy szinte elnyűhetetlen nem lett volna annyi gondom vele az évek során mint amiket itt olvasok a karosról, karos automatákról. (tudom tudom, van akinek nagyon bejön az automata semmi ellenvetésem sincs csak nekem nem jönnek be)
    Csakhogy ha ennyi ideig nem vettem soha használt cuccot mert arról is meg van a véleményem inkább most se tettem. Meg kell jegyeznem, hogy sem tejet sem cukrot se semmi merényletet nem követek el a kávé ellen tehát nekem csak azt kellett szem előtt tartanom, hogy presszó vagy közeli kávét tudjak lőni. :)

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz goom #7799 üzenetére

    Én minden egyes főzés után kiszedtem a tömítést egy célszerszámmal. Kinek mi van a keze ügyében, nekem a jó anyám 100 évvel ezelőtti csigacsináló eszköze volt amelynek lapos de nem éles az egyik vége. Alá dugtam a tömítésnek, a hüvelyk ujjammal ráfogtam és egyből kifordítottam.Tök tisztára elmostam a helyét, a tömítést is és a főzőt is úgy tettem le a kövi főzéshez a csepegtető tálcára és akkorra általában ki is száradt. :)
    Ha kávészemcsék kerülnek a tömítéshez az nem jó.

  • #64905664

    törölt tag

    válasz nyalabka #8931 üzenetére

    szia.
    Én is jártam így, hátha te is rosszul próbálod vissza tenni a felső kosarat. Levettem a kosarat a kis drótfüllel, a felsőrészt és kitisztítottam. Visszaraktam a felsőrészt és azonnal oda tekertem az állítható vonalkákig. Ekkor tettem vissza a felső fogaskereket és utána legnagyobb meglepetésemre sörétet őrölt. Enyém is majdnem új volt, megijedtem. Majd rájöttem, hogy amikor a műanyag felsőrészt visszatesszük ne tekerjem sehova azonnal helyezzem vissza a kis drótfüllel a felső részt/fogaskosarat és csak ezután tekertem a beosztásokhoz az egészet együtt. Így már jó lett és azóta is. Gondolom a műanyag felsőrészt úgy tetted vissza, hogy a kis fehér vonalka hátrafelé álljon pontosan ahova kell de valószínüleg ezt nem is lehet rosszul összetenni mivel levenni is csak így lehet.

  • #64905664

    törölt tag

    válasz flash- #9209 üzenetére

    Szia.
    Nekem a cm 702 van de szerintem egyforma felülről. Ilyen probléma után másnak már leírtam hogy jártam de azt mondta ő jól rakta össze.
    Tehát: még tavaly amikor kotyeszhoz őröltem vele én is szétszedtem és nem jól tettem vissza a kúpfogaskerékre a kosarat. Rögtön pelyvát darált nem tudtam hova legyek, de felraktam a kotyogóval majd a kávé ki robban felül rám és a falra, nálad is hasonlóak a tünetek (gyors lefolyás). Átnéztem a haszn.ut, és rájöttem, hogy a tetejét ugye visszahelyezéskor a jelöléssel hátul tesszük vissza majd a kosarat én visszaforgatás után tettem rá ez volt a baj. Rátettem a tetejét, majd még jelölés hátul módban tettem rá a kosarat utána forgattam vissza a beosztásokat és rögtön jó lett és azóta is, már nem használom de tavaly még szedtem szét tisztítani és így többé nem lett vele probléma. Ez is egy lehetőség. :)

  • #64905664

    törölt tag

    válasz flash- #9213 üzenetére

    Amíg használtam én is kompresszorral fújattam. De elejétől fogva utáltam a pofozást ezért a Flair-hez kézit vettem.

  • #64905664

    törölt tag

    válasz sherlock82 #9453 üzenetére

    Szia.
    Csak a saját tapasztalat: 1 év alatt 2 db vertuó kávégép. Az első közelítve a fél évhez, egyszer csak nem főzi le a kávét. Mindenféle mahináció elkövetve, majd ugyanezt az ügyfélszolgálatosuk is levezetteti velem telón keresztül, majd elviszi egy futár. Visszaérkezése után pár nappal nem főzi le a kávét. Ismétlődő tortura. Futárok közben elmondják, hogy már a könyökükön jön ki a vertuó (a többivel együtt) nekik ez nem üzlet, állandóan kávégépekkel rohangálnak ingajáratban.
    Tehát fél év múltán kaptam egy vadi új vertuót, új jótállással és reményekkel. Közben rájöttem, hogyha akarok a kissé jobb kapszulákból is rendelni a gatyám rámegy. Nos, az új vertuó majd' félévig ismét bírta, ezután nem jön a csövön a nedű. Ismét mindent elkövet a lúzer, majd ügyfeles, ő is mindent megcsináltat velem a telón kleresztül kávé sehol. Begurultam, másnap főnöknek látszó egyénnel beszéltem és azt mondta 2 lehetőség közül választhatok: egyik, kapok egy "kiskapszulás" gépet ezt elviszik végleg. Másik, vissza kapom a teljes vételárat. Azonnal az utóbbit választottam. Soha többé kapszulásat (van 1 kiskapszulás, szépen elcsomagolva).
    Mindenféle utántöltős meg kisvállalkozók által forgalmazott kapszulákat rendelnek az emberek de inkább a hölgyek. (internet, millió találat) Aztán áradoznak róla milyen finom a kapszulás és fotót tesz ki róla: fél literes korsó, a kis kávécskával és valami fehérrel....tej?! :DD Nekem azóta fler58 elektric van nos, ez álmaim netovábbja. Strapabírósága és semmit nem kell rajta pi-piszkálni sem vízkőteleníteni stb, stb mindent megér. Amit húzok vele nekem mennyei.

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    válasz sherlock82 #9456 üzenetére

    Nálam min. napi 3 kv ment ha voltak nálam akkor több is.

    Az, hogy lehet általánosítani a futárok több egymástól független nagyon negatív véleménye bizonyítja. Amikor nekem az elsőt lecserélték és hozta a futár a másikat akkor is a szomszéd kisvárosba 3 "javítottat" vitt vissza.
    Azért tettem idézőjelbe a javítottat, mert az egyik ügyfeles akivel többször is beszéltem azt találta mondani ide a fülembe, hogy a szervizben úgy sem csináltak semmit a géppel esetleg amit én egy tisztítást vagy többet lezavartak vele és hadd menjen.

    [ Szerkesztve ]

  • #64905664

    törölt tag

    Szép napot.
    Esze ágában sincs tele menni zaccal a puck screennek, november óta használom és ki van zárva, hogy még 1 felesleges papírt is rakjak bárhova is. Minden zacckiütés után elmosom a 2 oldalát, kis erős sörtéjű korong ecsettel (van aki egyszerűen fogkefét használ az is tökéletes)szépen átsimítom úgy, hogy a végén tiszta lesz és fény felé tartva oldalra mozgatva szépen át látni rajta. Olvastam itt hónapokkal ezelőtt kifőzésről is de minek? Csak kiváncsiságból próbáltam és felforralt vízzel sem jött semmi tiszta volt a víz. Retep mindíg mondja azt amit mástól hall! Semmiféle macera nincs a tisztán tartásával!

  • #64905664

    törölt tag

    válasz looser #9787 üzenetére

    Szia.
    Nem fogja(ják) abbahagyni. Szerintük több millió kávézó ember apraja nagyja hülye, csak ők az okosok.

Új hozzászólás Aktív témák