Új hozzászólás Aktív témák

  • roBEEsz

    csendes tag

    Sziasztok!

    Eddig csak a háttérből figyeltem a fórumot és próbáltam magamba szívni a hasznos információkat, de elérkezettnek láttam az időt, hogy végre beregisztráljak.

    Nagyon sok hasznos infót láttam, így gondoltam kikérem a véleményeteket!

    Amit az én sztorimról érdemes tudni, hogy a tavaly nyári olasz nyaralás ébresztett rá, hogy szeretnék otthon is minőségi espressot fogyasztani..Kis keresgélés után meghoztam a döntést és megvásároltam a kezdő szettemet (Gaggia Classic 2018 - Eureka Mignon Specialita őrlő). Az eleje nagyon kínkeserves volt, igazán abszolút nulla tudással vettem karosgépet és próbálkoztam autodidakta módon használni, hát nem jött össze..

    Azt lehet mondani, hogy már annak idején is igyekeztem jobb minőségű, 100% arabica kávét készíteni.. Pellini Top kategória körül kedztem, bar a sok kudarc után lejebb adtam és a Metro saját márkás 100% arabicajat vettem a barista oktatóm ajánlása nyomán..

    Lassan 4 hónapja megvan a szettem, de talán 2 alkalommal sikerült számomra ízletes és jól eső pressot készíteni.. ami igencsak aggaszt.. Tejes italokat fogyasztok, mivel az ápol és eltakar.. de alapvetően pressozni vettem ezt a nyamvadt szettet :D

    Tényleg eléggé nyomom a témát, mivel folyton keresem, hogy mit kéne upgradelni (9 bar, WDT stb..), de kezdem azt hinni, hogy én rontok valahol, mivel mások sokkal kevesebb odafigyeléssel, esetleg egy ennél is kezdőbb szettel is kiváló eredményeket tudnak hozni..

    Úgy sejtem, hogy a jelenlegi kávémra sem lehet panasz.. kb 1 hónapos Impresso Brazil...

    Maga a folyamat,
    Őrlés - 17,5g
    WDT
    3 finom ütés a "tamper tálcán"
    Puck Pefercter
    Tamp
    Víz leengedés
    ... és mehet a shot..

    Nem rég vettem egy nakedet és láttam némi csatornásodást pár alkalommal, de nem igaz, hogy ennyire béna vagyok :D

    Esetleg van valami ötlet? (Tudom ez most így kicsit tömörre sikerült, de valahol el kell kezdeni..)

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák