Új hozzászólás Aktív témák
-
Bordoi
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #357 üzenetére
Én mostanában a SPROTNI nevű füstölt hal konzervet szeretem nagyon.
-
szumoo
senior tag
válasz
(ÉN)közPONT #357 üzenetére
Emlékezni nem emlékszem rá, de elvileg szerettem kiskoromban!
Tizenéves korom óta nem komálom ezeket a halkonzerveket, büdös és förtelmes íze van
.
-
(ÉN)közPONT
őstag
Emlékeztek a régi orosz halkonzervekre?....volt az a sárga/kék cimkés..szardinia konzerv..úgy 80-86 között mármint 1980-86 között
nah azok még halkonzervek voltak...........most meg mit látok.....nettó töltő súly akármennyi...összetétel: Szardinia törzsek..valamennyi ...és szója olaj !!!!!...+ tartósító szerek !
..Szép új világ! Bezzeg annak idején kölyöként annyira ez nem érintett meg , csak most így "öreg" fejjel ...amikor a májkrémben is guargumi van..meg a szalámiban szója.....hol vannak azok a szalámik amit a nagyapám el tudott tenni lazán 6-9 hónapig! ..mi lesz 15 év múlva?...apa (esetleg én
) .....dejól tudsz pizzát hidratálni
-
(ÉN)közPONT
őstag
Nahát..tegnap lett palacsinta
kb 14 db........nem lett 100 mit 100 még 80 se...majd legközelebb
Ma is kéne valamit ügyködni.........de még 1 szál 5letem sincs..nem ezen jár a fejem
Más:
Napi humor.....szerintem megtaláltam zolibát egy klippen!!!
http://www.youtube.com/watch?v=gCs_NQ2Rhqc&feature=related
(Tanksapesz...nevem?...ROCK!) 0.25-0.26 mp nél látok egy igen termetes emberkét amint pár nyeszlett bakkföldinek mutat 1 utat....Ha te vagy az az emberke akkor súgd meg nekem
.... szépen koccolok is mert születtem 70 valahányban és ha túlfeszítem a rock&roll rigóját akkor végem lessz mint a botnak
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(ÉN)közPONT #353 üzenetére
pedig tanúsíthatom, hogy Zoli bátyánk van akkora darab
60 palacsinta valóban nem kevés, de egy kis rásegítéssel néhány nap alatt eltüntethető.
-
(ÉN)közPONT
őstag
Bordói: 200KG?.......áááááánemhiszem
a 120 at még ok de 200..nem férsz nálunk be az ajtón
..jójó hobbit vagyok
ngabor2 : 60 DB?...az azért sok...de nálam elfogyna 2-2.5 húzós nap alatt
Mindíg eszegetnék belőlemeg sürün járnék..........re
Ma tényleg kéne képes beszámolós palacsintás történetet csinálni !
...úgy megkívántam a sörös palacsintát !
-
Bordoi
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #350 üzenetére
Annyi az annyi.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(ÉN)közPONT #346 üzenetére
a 2 kiló liszt kb. 60-at. érdekes, hogy el szokott fogyni előbb-utóbb...
-
Bordoi
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #348 üzenetére
196/200 ?
-
Bordoi
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #346 üzenetére
Én fogyókúrázni?
Hehh ha látnál, eszedbe sem jutna ilyesmi.. -
(ÉN)közPONT
őstag
Szummo:
Eehehhe az nem is sok...gundelből igen ..(másnap székrekedés
) ,de a hagyományos palacsintákból......jójó nyáron egy kis meló a szabadban jobban meghozza az étvágyat rá!
ngabor2:
Az kb hány darab palacsintát takar?...ahogy mondtad az nem igazán tűnik valami soknak
Bordói:
Őőő te most fogyózol?
( Diétás palacsinta..................az meg milyen???.......hát fél adag
)
On/OFF:
Én nem tudnék ellenállni egy rakás finom palacsintának..pedíg most télen rám is rámjött némi +( 75-76...amiből 2kg nem kéne
) igaz lelkes lokálpatriótája vagyok a sörtotyiknak is
...szerintem nálam jobban sört csak NoLF szokott tesztelgetni
-
szumoo
senior tag
válasz
(ÉN)közPONT #341 üzenetére
Köszönöm, finom volt!
1 fahéjas, 3 sima cukros és 2 lekváros!
Ennyire futotta az erőmből!
-
szumoo
senior tag
Épp ma lesz nálunk palacsinta!
-
(ÉN)közPONT
őstag
Búzasör..............NEMISROSSZ!
..sós palacsintának az ízvilágához remekül pásszolna....hmm...Hortobágyihoz
Már érik a gondolat ,hogy a legközelebbi képes "főzőshow" hoz hortobágyi palacsinta lenne az alany ..búzasörös tésztával A La ngabor2 ..sajátos internetes koop üzemmódban
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(ÉN)közPONT #337 üzenetére
a sörös tésztához valami világos sört szoktam alkalmazni, ha lehet, nem túl keserűt. legutóbb löwenbrau volt otthon, úgyhogy az ment bele. de gondolkodtam már azon is, hogy búzasört tegyek bele... csak az mindig hamarabb kötött ki bennem, minthogy eljutott volna a palacsintáig
kenyér: sajnos nálam alig fogy a kenyér, még a kicsi is rámszárad
lehet, hogy hamarosan ismét hanyagolni leszek kénytelen a sütögetést, és maradok a bótinál.
-
(ÉN)közPONT
őstag
Szummo:
őőőő alapanyagügyben én csak 1 címet tudok mondani
az is Bp-n van ...II ker(moszkva tér) fény street piac
..bemész..mozgólépcsőn fel(UPP
) és jobra a mangalicás dude-nál lehet nagyon faintos szalonkát kapni...term arany áron
Ez lehet a vész tarcsi cím..ha bp-n jársz?! mondjukngabor2:
Naoonjóóóóde a sörös tésztához te milyen söröcskét használtál? ...nem kell ultrakomoly de gondolom világos sör? és azon belül nem olyan keserű?...szerinted mennyire lenne elvetemült ha? barna / fekete sört kevernék bele?...feszegetem a palacsinta sütés határait
...érdekes szín és ízvilágot kapnék vele?!
Amúgy remek két receptet adtál közre szerintem ki is próbálom őket !
Amikor kenyeret sütsz akkor van ,hogy teszel a végén rá reszelt sajtot?..miért kérdezem? Mert látom ,hogy te se a mezei kenyerekért vagy oda...és vajon csak nekem jutott eszembe ,hogy a sütés vége elött 10 percel szórjak rá reszelt sajtotvagy más is volt így már ezzel :
Ha nem akkor próbáld ki! Nagyon ízletes....DEEE csak frissen jó ezért akkor érdemes ha frissen el is fogy a kenyérke..pl egy esti melegszendózás alapjaként
-
szumoo
senior tag
válasz
(ÉN)közPONT #333 üzenetére
A töltött káposzta abszolút kedvenc, amióta az eszemet tudom!
Ezt a füstölt szalonnás dolgot kipróbálom!
Elég rég ettem igazán jófajta füstölt hasalja szalonnát sajna!Asszem szét kellene néznem normális alapanyag miatt!
-
ladybug
őstag
Én sem szeretem a mai péksüteményeket. Bár ez csak addig tartott, míg meg nem nyílt egy új pékség nálunk, ahol teljesen más állagú és ízű péksüteményeket kezdtek el készíteni. Kedvesem megtudta, hogy albán pékeket foglalkoztat a vezető, és ők valami speckó recept alapján dolgoznak. Valami isteni finom.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(ÉN)közPONT #333 üzenetére
meg is csináltam, 2 adaggal is. az egyikben volt sör, a másikban szóda volt a tej mellett. a sörös jobb.
1 kiló liszt
1 liter tej
1 liter sör
3 tojás
3 kanál cukor
1-2 kiskanál só (ízlés szerint).harmadoltam a cuccokat, és egyenletesen mixerben felkevertem. a végén adtam hozzá egy kis olajat, elég könnyen elkeveredett. utána már csak egy (vagy esetemben két) jó teflonos palacsintasütő kérdése. forgatás természetesen dobálással, mert úgy egyszerű.
meg sütöttem kenyérkét is.
4dl víz
2 ek cukor
3 kk só
45dkg kenyérliszt
25dkg graham liszt
1-1 ek olajos magvak: lenmag, szezámmag, tökmag, napraforgómag, zabpehely
(csel: az első kettőt 2-3mp-ig megkergettem hagymadarálóban, hozzáadtam a másik 2-t, megint 2-3mp, beleöntöttem a liztbe, majd a maradékot kitakarítottam a zabpehellyel, szintén 2-3 mp, hogy ne péppé darálja.)
2,5dkg élesztőfrancia kenyér program, sötét hélyméret, 1kg-os méret: kb. 3,5 óra, plusz még egy óra melegentartás.
-
(ÉN)közPONT
őstag
ngabor2 : Lehet ,hogy én is csinálok ma
Bordói : [Holnap töltött káposzta készül, mert szeretem.] Kb én is így szoktam megindokolni a miért szereted a sör-t c kérdést
A Töltött kápi nálam is népszerű kaja...és adtál kapásból 1 ötelet is !!!! A Fehér szalonna...kicsit !!....megisvan én ezt ,hogy hoznám össze!..marhajó...szal amikor indul a buli..bocsi a főzés
akkor kakastaréj formára tennék bele fehér szalonnát..butál mód megkapatom..egy kis hagymával a szeletkéket...és amikor kész akkor összeállítom a kápit és közé tenném a szalonna szeleteket ?!
...Én szárnyast nem rakok bele ..viszont ha olyanom van akkor 60/40 arányban darált röfi/marhahúsi..füstölt szalonna darabokkal ...Nem is rossz ugyi? ! ...na és most ugrik ki ,hogy a beton tengerbe születtem
mert füstölthús helyett én debrecenit szoktam bele tenni kísérőnek
Jah a kápi levét én eggyáltalán nem használom fel a főzésnél...és aprókáposztát is igen keveset teszek bele ellenben van benne egy rakat töltelék..+ néha húsgombóc is
(átlag 16-24 db) ..jah és nem bírom ki ,hogy NoLF sörmester legjobbjából ne tegyek ide vmi itókát is
Kápihoz remekül csúszik egy jó pofa habos Szalon sör vagy Staroprament Cerny
..
Slambuc
ha legközelebb csinálsz akkor kére KÉPET róla!
Meg ha ma még főzés elött olvassátok akkor tehetnétek fel képeket a projectekről
THX
-
Bordoi
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #329 üzenetére
Mondjuk a slambuc eléggé tájjellegű kaja. Az a múlt héten volt.
Holnap töltött káposzta készül, mert szeretem.
Annyi változás lesz benne, hogy teszünk bele néhány szelet házi fehér szalonnát és néhány darab füstölt bordát is.
Illetve nem csak disznó hús, hanem csirke is lesz benne.
Persze a füstölt szalonna bele darálva a hús közé. -
ngabor2
nagyúr
holnap palacsintalankodás lesz, ha nem jön közbe semmi.
-
(ÉN)közPONT
őstag
Bordói:
THX
Próbálok eredeti lenni...és ha már alkotás akkor olyat ami ehető és zsebkímélő is
Bár lenne annyi ,hogy egy utcán át adó pizza sütödét csináljak...sürü fillér , ritka forint alapon!HÁT EZ AZ
ha mind kihalnak azok az értelmes öregek (merhogy nemcsak mi fiatalok között vannak hülyék azért) akkor könnyen lehet ,hogy egy újabb darab tűnik el a kultúránkból ...mert én ezzel úgy vagyok ,hogy azóta sem ettem olyan lángost sehol mint annál az öreg néninél..és látom ez nálatok is ugyanígy megvan ott is volt egy hasonló öreg nénike.....sajnos csak volt
és nem veszi át a helyét egy fiatal asszonyka ami azért probléma mert szerintem így is születnek a kihaló szakmák ,hogy nem tud senki az öreg mester nyomdokaiba lépni
...sajnos ez a világ amúgy is errefelé tendál de erre a mi rendszerünk még rárak 27 lapáttal
Hétvégén nem tervezel vmi hagyományos Debreceni étket megvalósítani főző prozsektként?
Én szívessen venném ! és szerintem más nem Debreceni PH-s user is
Tudod mi a ciki? (NEEEEM a makkos cipő) az ,hogy kapásból nem tudok (még reggel van
) tipikus Debreceni ételt /ket felsorolni pedíg tuti ,hogy nálatok is van a tájegységre jellemző étel !!!
(Need Some HEEELP
)
-
Bordoi
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #327 üzenetére
Látom rutinos Pizza készítő vagy.
Annak idején Debrecenben a zöldség piacon lehetett a legjobb lángost kapni.
Sőt volt ott egy zöld kendős néni, aki savanyú káposztát árult.
Csak és kizárólag tőle vettünk káposztát, amíg élt szegény.
Azóta sem találtunk olyan finom káposztát sehol. -
(ÉN)közPONT
őstag
Bezzeg annak idején .........tudtam finom lángost enni esztergomban a bazilika alatt!
Most eszembejutott..amikor tavaj jártam arra és ELTÜNT (SE HÍRE SE HAMMVA) a híres lángosos néninek a kis boltja......(remélem nem azért
) pedíg hány motoros túra alkalmával ettem ott csudafinom lángost !
-
(ÉN)közPONT
őstag
Nahát !
Alkottam ...
Codename:
PizzaProzsekt 800 Kilóból
Nos ehez kell egy mirelit pizza (450 huf ig) ! Ha ez Ready?!
Feltétként vettem rá paradicsom konzervet 168 ft,
Csípős Kolbit 420 ft
3 db hagymát
1 csomag Bacon-t 248 ft
Sajtot..35dkg 235 pénz
Nagy doboz tejfől...142 pénz
mindezt ala interS...
Ha kiszorozzátok akkor 1 pizza kb 800 hufra jön ki !Nos fogtam a mirelit pizzát(Német..sonkás/zöldséges..egész ehető volt!) ...ezek a hozzávalók amúgy 5 pizzá-t tettek ki!
rákarikáztam őket...tettem rá fokhagyma krémet!, és mivel imádom...tudom vad de egy csipet majorannát is...nagy művészet nincs benne..max annyi ,hogy a sajtot nem reszeltem hanem állati éles késsel vágtam igen vékony szeletekre!
És zutty be a sütőbe......4 képet csináltunk a ""munkafázisokról"" ...nem mi találtuk fel a spanyol viaszt dee sikerült egy olcsó és jó kaját kreálni ahol szempont volt a pénztárca kímélet is !Lehet ,hogy csinálunk egy tacskó gazdaságos kaja szériát ..1K alatt
Mindenféle itóka remekül csúszik hozzá .....de ,hogy ne legyek a sör totyikban ERETNEK
..ezért vagy egy frankó Stratopartmen Cerny-t , vagy egy Becks-t tudnék még elképzelni hozzá
A natúr mirelit pizza
Feltétekkel
Szeletelt sajtal
Elkészült !
jóétvágyat !
-
(ÉN)közPONT
őstag
Oksa!
Ha családal mgyek akkor panzió,ha 1 dül akkor házikó
Nagyon helyes...a házilagos nudli az igazi!.....Ámbár ha belefutsz a Gergely féle mirelit nudliba ...az még az ehető kat!Nem az igazi de ehető!Sört viszek vagy veszek
Bordoi:
TOTÁL igaz! ...Főzni a Marson is férfiak fognak először!...A nők már csak akkor ha már odajut a project ,hogy húzzuk az igát és kell egy fínom gulyás ebédre az uránbányásznak
-
Carpio
tag
Sziasztok gasztromágusok!
A minap jutott eszembe egy rég elfelejtett étel és úgy megkívántam, hogy csináltam is egy adagot belőle. Ez a tejbegríz, amit én nem melegen fogyasztok, hanem behűtve!
Miután lekapcsolom alatta a lángot, fahéjat vagy kakaót vagy olvasztott csokit teszek bele és behűtöm, hogy dermedjen meg. De lehet gyümölcsöt is beletenni és úgy lehűteni.
Esetleg dermedés után lekvárt a tetejére tenni. NyamiA párom gyermekkora óta utálja, de most a fahéjas elnyerte a tetszését.
Próbáljátok ki, gyors és egészséges, szvsz jobb mint a puding. -
ngabor2
nagyúr
válasz
(ÉN)közPONT #320 üzenetére
az ottalvást úgy értettem, hogy a helyszínen van egy házikó, ott 3 ember kényelmesen el tud aludni. kicsit tuningolva akár 5 is, ha negyon akarjuk, akkor még több.
a nudlit természetesen magam gyúrom.
-
degu
senior tag
*Az ott alvás csak azután biztosított, miután én elmentem.*
-Ezt nem hiszem...hogy annyira horkolsz...
Egyebkent en is hasonloan fozok,mint kozpontos kollega.Megalmodok egy etel-abrandot,es megprobalom megcsinalni./Nem mindig sikerul!/ Elkepzelem,hogy milyen ize lesz,mik lesznek benne,hogyan keszitem el,mivel fuszerezem,es csak a vegen kostolom meg,hogy egyezik -e az elkepzelt izekkel.
Ha kesz,akkor szolok a paromnak,hogy kostolja meg a koltemenyemet...
Erre O berag,hogy ...persze...amit Te csinalsz,az koltemeny,amit en fozok,az meg egyszeruen -finom!
Ennek csak egy akadalya van,hogy ebbe,ha szarvashus kell,akkor szarvashust teszek bele.../na! belenezek a bukszamba,kezem a bilibe log...es megeszem a deli tokfozeleket/
-
(ÉN)közPONT
őstag
Köszönöm az invitet a saját és kis nejem (Ki jönne családostul?) nevében is!
őőő Panzió?..és az ott szundi megoldva?
...szerintem barátom lesz gugli ki ezt nekem megmondja
.....háát jobb mint az urulógus..1x írtam is erről egy fejfájdító értekezés félét a sörös totyikba
Hmm az tök jól hangzik!......szalonkát is teszel bele?...úgy lenne fincsi..kis füstölt szalonnával ?!
..jah te a nudlitházilag csinálod amúgy? or mirelit kéz és főőleg idegkímélő válltozatot preferálod?
Bordói :
Aludni otthon is tudunk + reptéren + strandon + nyáron a vikkenden (már akinek van?!) , TV elött a fotelban.......ha van sör + némi kaja+kv ..szerintem nem a PH talin szundítanékfőőleg ,hogy nem vagyok Charlie Brown....nem 100 as az alvókám
+ olyat még nem hallottam ,hogy vki elmegy a haverokal traccsolni és betervez közben egy kiadós szunyát
Tegnap alkottam OLYAN mirelit/tuning pizzát!...húúúúú..ma is kellene
merthogy 800 Huf alatt meg tudtam valósítani egy teljes értékű !!! mindenfélével gazdagon megrakott pizzát!! Ami nem rossz Bp-n!.......+ Fotó se ártana a recepthez
Lehet ,hogy csinálok néhány tacskó gazdaságos pénztárca barát ebéd/vacsora projectet....VKI procikat tuningol én kajákat
...időszerű is mert ilyen árak mellett nem árt ha az embert meg tud valósítani ilyen típusú ételeket
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(ÉN)közPONT #315 üzenetére
az ottalvás korlátozott módon, de megoldható. ha tudsz, gyere, nagy sörös vagy te is
amúgy hétvégére én nudlit tervezek. olyan rég csináltam... sőt, ha találok darált húst, akkor mellé egy jó kis gombás ragut...
-
szumoo
senior tag
válasz
(ÉN)közPONT #315 üzenetére
Már mióta akarok enni lángost!
Tegnap is "csak" fánk lett csinálva!
Asszem most már tényleg csinálok egy-két adagnyi lángost a hétvégén! -
Bordoi
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #313 üzenetére
ngabor2 szervezi, mint mindig.
-
(ÉN)közPONT
őstag
-
Bordoi
őstag
Májusban lehet lesz Debreceni PH. tali. Tessék eljönni.
-
szumoo
senior tag
válasz
(ÉN)közPONT #310 üzenetére
A halászlével csak annyi gondom van, h sose csináltam még, meg nem is szeretem!
Nem én nősülök, hanem unokatesóm!
A tájegység felosztás tetszett! -
(ÉN)közPONT
őstag
Te Szeged........ok...kötelező főznöd egy szállka mentes (UTÁLOM a szálkát+Gégészeket is
) autentikus Szegedi halászlét!
Nősülés?
Bordoi valami remek alföldi étellel tudna minket meglepni...
Én meg (Bp) valami autentikus illegál bogrács (Háztetőn
) kajával
Ez a kép a hamis brassói-ról készült..Nem is brassói ..talán tokány féle?
Ebbe tettem a májat+gombát...
Az utójához pirított tarhonyát mixeltünk
Érdemes kipróbálnotok.....csak egy rakás fokhagymát tegyetek bele ! -
szumoo
senior tag
válasz
(ÉN)közPONT #308 üzenetére
Nem tudom mennyit tudnék spórolgatni, mert közben még lesz egy esküvő is, ami azért komolyabb ügy. Helyileg Szegedről lennék.
-
(ÉN)közPONT
őstag
Úgy kéne csinálni mint a retrós c64es /amigás korban amikor mindenki gyűjtött egy floppy meghajtóra
gyűjtünk arra ,hogy főzzünk
Májusban mittudomén papsziget..közös főzőshowaz az utazási és anyagköltséget leszámítva (Ami több mint kéne!
) ingyenes.
Tényleg ki honnan jönne?
Én elvileg BP -
szumoo
senior tag
válasz
(ÉN)közPONT #306 üzenetére
Kár, hogy elrontottad azzal a gombával!
De ez csak az én véleményem, mert szegényt nem nagyon kedvelem. De amúgy teljesen jól hangzik.
Jó ötlet a közös főzés, de nem hiszem, h tudnék csatlakozni az a fránya pénz hiánya miatt!
-
(ÉN)közPONT
őstag
Köcce!
..És még élünk!
Az igazat megvallva egész finom lett!Ezt kapd ki
Csináltam egy olyan ..""""""brassóit"""""" ,hogy ihaaaaj!
Tulajdonképpen semmi köze a brassóihoz..vagyis ami plusz benne az a gomba darabok,a zöld paprika darabok,a paradicsom lé (1.5dl) , és a marhamáj hajszál vékony csíkokra vágva!
Hidd el ehető!
Szal csinálsz egy brassóit...eddig oké?...jó sok fokhagymával
(A F R O D I Z I Á K U M)
és kb a félidőben teszel bele csiperke gombát (vagy ami fekszik) és zöld paprikát + kb 1.5 dl paradicsomlevet...ezt tovább főződ és teszel bele hmm 40 dkg marha/borjú májat olyan igazán vékony csíkokra vágva...ősszefőződ és sültburival mennyei!
KÉP term VAN!Szumoo:
Steak......fincsi+Lángossal szerintem tök jó lenne ..valahogy úgy mintha Steak-et ennék tócsnival + ehnye borsos mártással!
Bordoi+Szumoo+aktív totyik tagok:
Érik a gondolat..ha beüt a jóidő (24-25C sajnos odébb van
) Akkor vmi köztes helyen lehetne egy össznépi főzőparty-t tartani( A La Ungaris Syle) ...már ha addíg még kitartunk anyagilag .
-
Bordoi
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #303 üzenetére
Mit mondjak, nem lett csúnya.
Ahogy elnézem sajt nélkül is ehetőre sikeredett.szumoo Egy jó képű sajtos-tejfölös lángosra én is beneveznék.
-
szumoo
senior tag
válasz
(ÉN)közPONT #303 üzenetére
Tetszetős!
Lehet kipróbálom én is vmikor!
Szombat este srácokkal felidéztünk pár kaját és közös megegyezés alapján egy jófajta steak-et és a piacokon kapható jófajta lángost kellene már kajolni egyet!
Asszem lángost a héten vmikor csinálok is. -
(ÉN)közPONT
őstag
A hírös neves hamis ál lasagne recept
Hozzávalók
1 nagyfej "veres"hagyma
1 fej fokhagyma
60 dkg darált röfi
1 doboz tejfel
kb 3 dl 100% os paradicsomlé a la Budget
Fűszerek: só,bors,paprika,bazsalikomA tésztához:
kb 40-50 Dkg liszt
2 tojás
só
olaj
minimális vízA lisztet a tojással ,sóval,olajjal,vízzel összegyúrjuk..amíg tészta formát nem kapunk
ezt 4-5 részre osztjuk..és kinyújtjuk vékonyra.Utána a vöröshagymát apróra összevagdaljuk és megdinszteljük hozzáadjuk a darált röfit , a fűszereket és forró serpenyőben közben megszórjuk apróra vágott fokhagymával (mint Bud Spencer
) átforgatjuk , mikor kissé megpirult..ráöntjük a paradicsomlét .
Egy tepsit/jénai-t kivajazunk és az első tészta lapot belefektetjük, és a röfis keverékünkből egy réteget képezünk ráaztán újra tészta+keverék stb stb
A végén a tejfölbe is keverhetünk fokhagymát + bazsalikomot + pici sót ezt rákenjük a tetejére (vagy akire gondoljuk) és zsuppsz be a sütőbe!
amikor 3/4 ig kész akkor kivesszük és megszórjuk gazdagon tacskógazd sajttal
(Pont ez maradt le róla
) és visszadobjuk és pirosra sütjük.
Jó hamizást!
minden innivaló remekül csúszik hozzá.....nahjó mákostej nem ..DE NoLF ad tanácsot sör ügyben!
A Mű:
-
(ÉN)közPONT
őstag
Miiiicsoodaaaa?
A zsíros deszka nem is egészségtelen.......a TV híradó benne a gyufafejjel az igen!
Az emberek egész vígan eléltek 70-80 évig ilyen ételeken....nem az öl...vagyis nem csak "az"=koleszterin...hanem a sok stressz meg ez a zaklatott s..r élet..Nade ON is legyen vmi:
A nejem (Nagy kutya párti pedíg most macs van) 1000 el süti a vacsit...én meg "élezem" az öreg samubát (mr 8mpixel) ,hogy ínycsiklandó fótókat tudjak mellékelni mindenki örömére!
A Páromnak 6 évig volt egy Fila Brasileiroja ..úgy találta C fülszámmal..szegény amikor megtalálta egyedül bolyongott bélgyulladással ,betegen kamaraerdő közelében...ő sok bátorsággal odacsalta magához vette (DÍVA) és sok évig hű társ volt ..szegény nem rég került át az örök vadászmezőkre (kb 20 éves volt!) ... Szerinte nem volt jobb , hűbb ,kutyája életében igazi társ volt! RIP
Fotókra vissza......szerintem holnap.....már ha élünk ?! ?
felteszem a komplett anyagot!
Addígis kÚP!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Pro m2 11" hibátlan 2026.07.26. Apple Care + full dobozos
- BESZÁMÍTÁS! iPhone 16e 128GB Black - 100% akku - Apple gari
- BESZÁMÍTÁS! iPhone 14 128GB Red - 100% akku
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13700H RTX 4060 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 6 14IRH8 - 14" WUXGA OLED - i5-13500H - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Kolink Observatory RGB A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest