Új hozzászólás Aktív témák

  • cSuwwi

    senior tag

    válasz vatoloco26 #5875 üzenetére

    - CM702: minden készülék más, neked kell kitapasztalnod melyikkel jó. 1 alátét kb. 7 egység eltolást jelent (vagyis ha teszel bele 7-el eltolja a finomabb őrlés felé). Nekem +1 alátéttel 15-17 körüli beállítással őrli most az omnia baristát, de minden kávénál ez más és más, ki kell tapasztalni. 14 alatt már befullad a főző (túl finom, nem jön ki semmi belőle).

    - 90-96 fok az ideális, főzőtől függ, az végeredmény természetesen hidegebb lesz.

    - Attól függ mit készítesz belőle. Presszó kávénál nagyobb finomságúra őrölt kávé az ideális. A kartól is függ, hogy nyomásfokozós-e, stb.

    Ez egy sok ismeretlenes egyenlet, a végeredmény változik egészen apró változtatásoktól is (hőfok, lefolyási idő, kávé őrlési finomsága, tamperrel mennyire erősen nyomtad bele, stb.) :D

Új hozzászólás Aktív témák