-
Fototrend
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Andris...
tag
válasz
lumpy92 #13004 üzenetére
Fűszermalomból ment friss feketebors bele bőven. Ketchupot nem tudnék vele elképzelni
. Pirospaprika is ment bőven. Só természetesen megint kevés lett, hiába, nem szerelmes a szakács... És az a hihetetlen, hogy hogy tudtam túlfőzni a tésztát. Pont úgy csináltam, ahogy rá volt írva. Vizet felforraltam, utána beletettem a tésztát, megvártam míg újra felforr, és onnantól szigorúan 7-9 percet főztem még. Eredmény: szétfőtt. Még szerencse, hogy a krumpli is mócsingos, és nem feltűnő az összekeverés után, hogy nem tökéletes a tészta textúrája.
Ja, és még egy dologban nem voltam biztos, miközben csináltam. Ha a recept azt írja, a hagymát pirítsuk (nem dinszteljük), az azt jelenti, hogy addig kell olajon párolni, amíg elkezd ropogósra pirulni? Vagy ugyanaz, mint a dinsztelés?
-
Andris...
tag
-
fjudors
aktív tag
válasz
Donki Hóte #13000 üzenetére
egyre jobb
-
-
-
fjudors
aktív tag
válasz
Donki Hóte #12994 üzenetére
és souvlaki receptje van rajta?
-
-
DrDobos
őstag
Bevált smashed burger buci receptetek van? Alternatívaként esetleg, honnan szoktatok beszerezni ehhez alkalmas bucit?
-
Essejó
veterán
Azt hiszem nem veszünk Aldiban zöldborsót. link
-
válasz
freelancer68 #12983 üzenetére
Ilyeneket, ha nem pár darab kell, akkor csomagolástechnikával foglalkozó üzletekben kell vásárolni, mert még a Lidl-ben is nagyon drágák. Pl. ez egy pécsi üzlet:
-
Madoc
veterán
Csatos hosszúnyakú üvegek sütőben való sterilizálásánál vigyázzatok mert a kupakok nem porcelánok hanem hőre igencsak olvadó műanyagok! Megszívtam a múltkori szörp eltevésnél. 100 fokra állítva a sütőt...
-
Essejó
veterán
válasz
freelancer68 #12983 üzenetére
Szép, pár éve még 4 db csatos került 1500-ba
-
freelancer68
tag
Ha már szóba került a befőzés
-
Essejó
veterán
válasz
Beni2360 #12980 üzenetére
Volt egy vastag pereme az üveg szájának arra ment egy fém lap gumi tömítéssel, és egy alul felül peremes lemez abroncs zárta le ami alul felül ráfogott az üveg peremére, és volt egy fém nyelv ami egy kis lyukon átbujtatva vissza volt hajlítva, az zárta le a konzervet. Képet én sem találok.
Az ok amiért eltűnt, hogy a KGST-n belül a csavaros kupak lett a szabvány és csak az olyat lehetett exportálni. -
totron
addikt
válasz
TheProb #12976 üzenetére
Majd kialakul. A vas serpenyő is lehet egy út, de öntöttvas is. Rozsdamentes > vas > öntöttvas, így van a könnyítési sorrend ilyen szempontból. A technikát ettől függetlenül érdemes kitapasztalni, kitanulni, az eszköz lehet segítség, de alapvetően te működsz.
#12975Beni2360, csattogós falepke tologatásán volt akkoriban a fókusz. Celofán, tekergetős tetejű üvegekkel, ez jött szembe. Képet továbbra sem látni, de még a Gugl sem barát most. Hogy el tud tűnni a süllyesztőben valami.
#12974krizmo_, milyen fedőkből van választék? Szilikon hatású bizonytalanságok, mint tömítések nem keltenek nagy bizodalmat, de látok itt fém fedőt is. -
-
Beni2360
félisten
válasz
totron #12973 üzenetére
Fémszsllagos zárásu üvegről írtam.
"Furcsa módon az ország mégis befőttesüvegek behozatalára szorult. Ennek oka, hogy az említett 320 millió üvegből mindössze 110 millió volt csavaros kupakú – a többi régi típusú, fémszalagos zárú." Pedig a 80-s évek nem is olyan régen volt. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
totron #12973 üzenetére
A csatos üvegek sok mindenre jók, ha készítek valamilyen kencét, akkor azt szeretem ilyenben tartani, zsírt is ilyenben tettem, amit kisüttetem, de tárolásra is nagyon beváltak, pl. a müzlit is ilyenben tartjuk. Ha csinálok lekvárt, akkor is használom, és ezt fogyasztjuk el előbb.
Szerk.:
Vannak kisebb csatos üvegek is, amikben fűszereket szoktam tartani. -
totron
addikt
válasz
Beni2360 #12971 üzenetére
Nem biztos, hogy jól képzelem el, van kép? Csatosból én már csak a végletekig kiszolgált darabokat láttam, teljesen széttöredezve. Az újak összetételében meg nehéz bízni, hogy egészségesek volnának. Lehet, hogy a régiek sem voltak azok. Aki csatost választ ma miért teszi? Nem bírja/akarja csavargatni az elterjedtebb fajtát?
-
Beni2360
félisten
válasz
balazs1956 #12959 üzenetére
Érdekes, azelött minden sarki boltban volt celofá papírt kapni. Igaz annó nem nagyon voltak csavaros üvegek.
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #12963 üzenetére
Az Eco-nak is van webárúház része.
-
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #12961 üzenetére
Én úgy értettem, hogy olyan bolt nincs neki közel.
-
válasz
balazs1956 #12959 üzenetére
Fura, hogy a Tescoban nincs. Auchanban halmokban áll
-
xavix13
őstag
válasz
balazs1956 #12959 üzenetére
Bármelyik coop, spar, 100 ft-os boltok.
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956 #12957 üzenetére
Lidl, OBI, EcoFamily, Tesco
itt is -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Befőzési celofánt, hol a csudában kapok Budapesten?
Előre is köszönöm -
totron
addikt
-
válasz
Donki Hóte #12954 üzenetére
Akkor még nem tudtam, hogy nem ugyanaz a kettő, s jó fej akartam lenni, nem sikerült.
-
-
válasz
Donki Hóte #12949 üzenetére
Bp, Népszínház utcai Troya elég nagy török bolt, kimérve is lehet fűszert venni. Mikor először mentem be, akartam venni gyros fűszerkeveréket, de gondoltam ne sértéssel kezdjük az ismerkedést, dönert kértem. Pont magyar volt az eladó ezen a részen, csak pislogott, meg hogy itt ilyen nincs. Mondom és gyros fűszerkeverék van? Az volt.
-
fjudors
aktív tag
válasz
Donki Hóte #12949 üzenetére
-
-
fjudors
aktív tag
válasz
Donki Hóte #12947 üzenetére
-
-
Essejó
veterán
Szerintetek ennek van hazai beszerezhetősége? link
Vagy esetleg tipp-recept a home made elkészítésére? -
Moleman
addikt
válasz
Donki Hóte #12942 üzenetére
Így van, mindig máshogy sikerül nekem is, de mindig jó. Szerintem görögszénamag kell bele mindenképp, az általad felsoroltakon kívül szoktam még rakni bele szegfűborsot (mióta felfedeztem a jamaikai konyhát, kb mindenbe rakok szegfűborsot
), esetleg egy kis kurkumát is.
A koriandermag nekem nagyon elviszi indiai irányba, azt ritkábban használom, inkább az arab vonalat kedveljük, őrölt kardamommal, szömörcével.#12943 tibbike01
A bolti keverékeket azért nem szeretem, mert az én ízlésemnek túl sok só van benne, és azt a sok sót rendes fűszer árban adják el. Ezért keverek inkább mindig mindent magamnak, még ha tele is van olyankor fűszertartókkal a konyhapult.Nem szoktam méricskélni az arányokat, csak véletlenszerűen szórom őket a húsra, megszokásból.
-
tibbike01
őstag
válasz
Donki Hóte #12942 üzenetére
Ez a célom, hogy keressek egy jó bolti keveréket. Kinek melyik vált be?
-
válasz
tibbike01 #12941 üzenetére
Rengeteg gyros fűszerkeverék recept van fent a neten, válassz egyet.
A gyros fűszer olyan, mint a húsleves fűszerezés, mindenkinek más válik be.
Gyros fűszerbe a magyar gyomor megelégszik az oregano, bazsalikom, só, bors, fokhagyma, pirospaprika, köménymag, majoranna, petrezselyemlevél kombóval, a nemzetközi konyha még tesz bele római köményt, babérlevelet, koriandert, kakukkfüvet, rozmaringot, az igazi görögök ezen felül tesznek még bele pici mennyiségben szerecsendiót, fahéjat, ánizst és édesköményt is.
De a lényeg az, hogy vagy húszféle fűszer kellene a keverékhez, szerintem jobban jársz, ha keresel egy jó bolti keveréket.
-
tibbike01
őstag
Szevasztok!
Gyros fűszerkeveréket keresek! Bolti, kisüzemi, kézműves, eredeti görög...stb. Nagyon sokat csinálunk gyrost itthon és elegünk lett a bolti márkák fűszerkeverékeiből.
Esetleg kevernék is ki magamnak itthon nagyobb mennyiségben, de az arányokkal nem vagyok képben.
-
Ajándékok
aktív tag
Használ valaki tészta készítő gépet (liszt->metélt)? Melyik típus vált be?
-
Essejó
veterán
válasz
Andris... #12938 üzenetére
Mondjuk szerintem a kolbász fűszerezése kicsit túl van tolva. A bazsalikomos tofut 1x próbáltuk, nekünk nagyon nem jött be. Jobb a natúr.
A húsból készült kolbászba alapból csak pár fűszer kell a húson és a szalonnán kívül. Fűszer paprika, őrölt bors, jód mentes só, tört fokhagyma, fűszer kömény.
A tofus verzióhoz én még tennék paradicsomport is. link Na meg folyékony füstot. -
lumpy92
aktív tag
-
Essejó
veterán
válasz
Andris... #12932 üzenetére
Kérlekszépen itt van néked a Tofu kolbász receptje Hogy még inkább hasonlítson a lángolt kolbászra, keverj bele folyékony füstöt. link
Fóliába csavarás helyett ha van húsdarálód és töltő csöved akkor műbélbe is töltheted. Esetleg ha belefér a húsmentesbe a kollagén, akkor ehető műbélbe is mehetne.
-
Essejó
veterán
válasz
Andris... #12930 üzenetére
De ott írtam, hogy helyettesítsd Tofuval, kb ugyanannyi fehérje van benne mint a húsban és még is növényi származék.
De tessék 1xű vegán receptek linkEgyébként szoktam készíteni , csicseriborsó pörköltet, cukkíni fasirtot bár ehhez rakok reszelt sajtot is, sőt zölborsó pörkölt is készül néha. Általában egy húsos napot egy húsmentes követ itthon.
-
Andris...
tag
válasz
Essejó #12929 üzenetére
Nem próbáltam téríteni senkit, nem hoztam fel semmilyen érvet vagy ellenérvet egyik vagy másik oldalon. Egyszerűen hús nélküli receptek iránt érdeklődtem. És valóban, ahogy mondod, amit mutatsz, abban mindben van hús. Most ennek így mi értelme van? Értem én a viccet, de itt sajnos nem találom
-
Essejó
veterán
válasz
Andris... #12925 üzenetére
Húsmentes? Távozz innen Sántán.
Legjobb hüvelyes a kolbász, legjobb lepény a rántott hús, legjobb főzelék a pörkölt. Oszt nokedlit tudsz-e szaggatni? Én még deszkáról késsel tanultam, aztán lett nokedli szaggatóm. Kényelmesebb, de apróbb a végeredmény.
Itt van néhány agglegény étek, de egyiksem tartalmaz húst, csak kolbászt bacont csirkemellet etc. De megpróbálhatod helyettesíteni őket tofuval. link
-
Moleman
addikt
válasz
Andris... #12925 üzenetére
Ha nem bánod, hogy a főzelék inkább leves lesz, próbáld meg a habarást minimális liszttel. Én sokszor csak 1 evőkanál lisztet keverek egy nagypoharas tejfölhöz, hőkiegyenlítem, aztán beleborítom. Én amúgy jobban szeretem a sűrűbb főzelékeket, de a feleségem kifejezetten szereti ezeket a leves-szerű kajákat, még akkor is, ha történetesen tökfőzeléknek indult.
-
Andris...
tag
válasz
lumpy92 #12924 üzenetére
Nem
De szólok, ha szembejön egy!
Ajánlanátok valami kezdőknek való kaját? Én vagyok a gyakorló agglegény paprikáskrumpli kérdező, és állandóan ugyanazt a 3 kaját csinálom rotációban, amit tudok. Paprikás krumpli - lencsefőzelék - gombapörkölt. Nagyon unalmas. Bővíteném a repertoárt, lehetőleg olyan étellel, ami nem egészségtelen, nincs benne hús, és kiadós, sokáig tart. Imádom a főzelékeket, de a rántás nagyon meghaladja a képességeimet, a habarás meg tele van liszttel. Tehát olyan receptet szeretnék, ami
- kezdőknek való
- nem egészségtelen
- húsmentes
- habarás-, rántás mentes
- kiadós, sokáig tart
- főzelékek előnyben
- (pluszpont: hagyma aprítást sem tartalmaz, de tudom, hogy ezzel már végképp leszűkíteném a kört. Próbáltam a múltkori tanácsokat, de sajnos egyik sem működött tökéletesen.) -
Blackhole13
senior tag
válasz
TheProb #12917 üzenetére
Mindenkepp van ertelme. Ezt tenyleg egy eletre veszi az ember, elkezded egyre jobban kiismerni es egyre nagyobb orom lesz vele a fozes.
Volt a kezemben az ikeas, olyan erzes, mintha csak egy huzott lemez lenne, semmi tomege.
Konkretat nem tudok ajanlani, legyen jo vastag talpa, szegecselt fem nyele es szerintem erdemesebb saute pant venni a nagyobb hasznos felulet miatt. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Szeretnék rozsdamentes serpenyőt venni, mert lassan a csapból is az folyik, hogy milyen káros a teflon, stb. Meg valamit pl csak azon lehet igazán jól sütni, pl smashed burgerhús.
Van aki tudna ajánlani esetleg konkrét márkát/modellt? Az IKEA-s 365+-ossal van valakinek tapasztalata? Van értelme ennél drágábbat venni?
-
krizmo_
Topikgazda
Köszönöm mindenkinek!
Essejó
Tárolás egymásban, de hogy ne sérüljön ilyen posztóból készült kersztek vannak közéjük téve.
Én is ilyeneket használok.Csak hát naponta előkerülnek... Berlinger Haus-al nekem sincs túl jó tapasztalatom.
-
Essejó
veterán
Van egy YT reklám amit látva erőst fellekesedtem, hogy ilyen kell link
Berlinger Haus Eternal Collection Withford eterna bevonattal.
Aztán a lányom lelombozott.
Ugyanis borzasztóan rossz értékeléseket lehet olvasni róla az Amazonon és a Trustpiloton, ahol nem tudják megváltoztatni az értékeléseket.Olyanokat írnak, hogy olaj nélkül minden leég, olajat használva meg az olaj beleég a hatszög mintába ahonnan kivakarhatatlan, ráadásul gyakori a bevonat pár használat utáni leválása is.
link -
Moleman
addikt
válasz
Ajándékok #12912 üzenetére
Kerámiásnak hazudják, de hát a fene tudja, most rákerestem, nagyon olcsó cucc. Van egy pont ilyen zöld, meg 2 másik "Tarrington House" is, kb ugyanolyanok.
-
Ajándékok
aktív tag
-
Essejó
veterán
válasz
krizmo_ #12908 üzenetére
Én már a második garnitura levehető nyelűt használom. Szerencsére pót nyelet lehet venni hozzá, az gyorsabban elhasználódik. Egyetlen 1x volt, hogy kifordult a wok a nyélből, de akkor is én voltam a hibás. Rakott túrós palacsintát akartam a sütőbe berakni, és csak a nyelet fogtam. Volt a wok-ban vagy 2,5 kg palacsinta, na azt nem bírta a rúgó megtartani és kifordult, de sikerült elkapnom. A régi levehető nyelű még nem ment indukciós lapon, az újak már igen. Én gázon használom. Tárolás egymásban, de hogy ne sérüljön ilyen posztóból készült kersztek vannak közéjük téve. link
A rozsdamentes serpenyőben a sütésnek az a trükkje, hogy alaposan fel kell forrósítani. Felrakod a tűzhelyre és felforrósítod, ha már elég melegnek tűnik akkor cseppentesz bele egy csepp vizet. Ha az helyben gyorsan forr, akkor még nem elég meleg. Ha forrás közben szaladgál az edényben akkor jó, és kezdheted a sütést.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Moleman #12907 üzenetére
Tárolásnál biztosan nagyon kényelmes, sose próbáltam, de én félnék tőle, hogy idővel meglazul.
Szerintem is a tárolás szempontjából jó lehet, viszont a levehetőség miatt kérdéses a kilazulás, és kicsit macerásnak érzem, hogy folyton össze kell rakni.rozsdamentes acél serpenyőket fogom kipróbálni,
Nekem annyira nem jöttek be, több zsiradék kell mindenhez, és még úgy is nagyon leragad bennünk minden. Bár már rég próbáltam, de nem voltam elégedett. -
Moleman
addikt
válasz
krizmo_ #12906 üzenetére
Mit gondoltok a levehető nyelű serpenyők használat mennyire kényelmes?
Tárolásnál biztosan nagyon kényelmes, sose próbáltam, de én félnék tőle, hogy idővel meglazul. Még a csavaros rögzítésű nyeleket is rendszeresen meg kell szorítanom, hogy ne lötyögjenek.
A szegecselt nyelű serpenyőket szeretem a legjobban, azok jó stabilak. Ha sütőbe is akarod tenni, akkor fém nyéllel.A szekrényben van pár régi olcsóbb kerámiabevonatos serpenyőnk, de nincs nagyon tapasztalatom velük, már lekopott róluk a bevonat, nem használjuk őket.
Én következőnek a Metroban kapható rozsdamentes acél serpenyőket fogom kipróbálni, aránylag olcsó is, tartós is, remélem beválik. -
krizmo_
Topikgazda
Szeretnék új serpenyőket beszerezni, használtok ilyet, ha igen mit gondoltok róla? : [link]
Mit gondoltok a levehető nyelű serpenyők használat mennyire kényelmes?
-
akyyy
senior tag
Sziasztok. Van egy jó régi Indesit K 3C8 P.B/U típusú elektromos tűzhelyem.
Pár hónapja kiégett a sütőjében az izzó. Most elegem lett belőle, és vettem egy közeli villamossági boltban egy avide márkájú sütőizzót (25W-os, E14-es, 300 fokot bíró kis sütő izzó).
Bár a formája picit más volt, de elvileg bele való volt.
Mégis tegnap este beletéve, és kipróbálva, jó 10 perc múlva kis pukkanás, és teljesen leverődőtt a biztosíték (még a kismegszakítóm is), mai nap mikor már jól kihűlt a sütő, az izzó szét volt repedve.Akkor mégis honnan tudok belevalót szerezni, vagy lehet a sütővel van a gond, és használjam izzó nélkül?
Megijedtem, hogy teljesen meghalt a sütő, de háistennek müködik minden benne, vissza raktam a régi kiégettet.
-
-
válasz
Blackhole13 #12901 üzenetére
Több barátom is vett valamilyen sütőt és szmókert egyben. Az elején használták párszor, aztán most már csak várja, hogy beüzemeljék. Elmondásuk szerint túl sok időt vesznek el az előkészületek, majd a takarítás. Ezért vettem én ilyet: [link]
Tudom, nem olcsó, de ki lehet fogni akciót, illetve a Klarna is nagy segítség. Előkészület szinte semmi, iszonyat gyorsan ki lehet takarítani. Múltkor 1,5 kiló lazacot füstöltem vele, direkt mértem összesen 1 óra alatt megvolt a projekt onnantól, hogy leemeltem róla a védőtakarót addig, hogy kitakarítva el lett téve a helyére. Rengeteg videó van róla a youtube-on. Pl: [link]
Hátránya az igazihoz képest, hogy nem mindenben adja vissza az igazi szmóker végeredményt. Pl. nem alakul ki a füstöléstől a gyűrű a húsban, ami egy igazi szmokerben igen. Nem lehet nagyon erősen megfüstölni a dolgokat. Ez mondjuk nekünk nem gond, mert a család az igazit túl durvának tartja, még ebben is kérik, hogy enyhébb füstöléssel készítsem, mint ahogy lehet.
Előnyként értékelték azok, akik igazit használtak, hogy nem kell állandóan rájárni és figyelni, mert itt ugye a hő az elektromos úton keletkezik, így szépen tartja végig, amit beállítottál. Ajánlom hozzá a külön hőmérőt (nekem Meater van), mert azzal vissza tudod ellenőrizni végig a sütőtér hőmérsékletét is. Van amikor kell rajta állítani, legtöbbször kicsit melegebb a beállított hőmérsékletnél.
Vettem hozzá egy 5 kilós pelletet, próbáltam a jobb minőséget. Hát jó pár évre elég. Egy szmókerben a minőségi fa igencsak megdobja a sütés árát.
Nekem nagyon bevált és ha nagy kocsid van, akkor ezt simán bedobod (na jó azt nem, mert majd 20 kiló
) a csomagtartóba, ha árammal ellátott helyre mész. Van olcsóbb változata, ami csak abban különbözik, hogy nem lehet telefonról vezérelni, a még olcsóbb, meg kisebb méretű.
Gondoltam megosztom, hátha érdekes alternatíva lehet számodra.
-
Blackhole13
senior tag
válasz
Essejó #12895 üzenetére
Szekrényekben annyira nem vagyok otthon, de ez alapján talán ott a legnagyobb a difi egy profi és egy metros belépő között, úgy sejtem ennek van oka.
A proQ félénél a modularitás tetszik, akár kocsiba is be lehet dobni könnyebben, mint egy épített UDS-t. Lehet rámegyek egy eredetire, 100 körül ki lehet fogni néha.
Kés témára: vegyetek egy jó szénacélt és örülni fogtok, ha lehet valamit szeletelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- iCarsoft CR Max autodiagnosztika ELADÓ
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged