-
Fototrend
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
FB Allert! link
-
Essejó
veterán
válasz
totron #13229 üzenetére
Az ecetes édesítőszeres vonal is jó ám. Mint gyakorló diabeteszes, évek óta 3 ek 10 %-os ecet + ½ ek folyékony édesítő+ ½ liter vízzel, és 1 csipet sóval készítem a salátákat.
A kovászos uborka felöntő vizébe literenként 1 ek sót teszek, és felforralom.
Mikor felforr, elzárim alatta a gázt és egy másik edénybe kiveszek belőle kb 2 dl-t amibe beleszórok 1 kk mustármagot, 1 kk koriander magot, 1kk tarkaborsot. Mindkét levet hagyom langyosra hűlni. Közben alaposan megmosom az uborkát, és keresztben a két vége közt teljesen bevágom, a két végét nem. Az üveget (3 literes) forró mosogatószeres vízzel elmoson, több váltott forró vízzel kiöblítem és csurgóra teszem. Mikor a lé meghül, össze állítom. Az üveg aljára teszek 1 csapott ek lisztet, berakom az uborkákat, közéjük teszek megmosott kaprot, 1-2 tormalevelet, 2-3 gerezd fokhagymát és felöntöm a fűszeres és a csak sós vízzel. Aztán a konyhában nyáron elég meleg megérlelem. Átlag a harmadik napon már fogyasztható. Napra nem teszem, mert ha a lé túlmekegszik akkor az uborka megpuhul. -
totron
addikt
[link] Így is lehet, sőt, csináljuk így és nagyon jó emberek leszünk. Nem mindenkinek jó az ecet és a vércukorstabilizáló hatása is pont agyon van csapva a cukormennyiséggel. Alapból az ecetes-cukros vonal lelhető fel, ami eteti magát, de megéri keresni vagy saját kezűleg nekiállni a fermentált változatnak.
-
fradi81
veterán
Allegros manitoba oro lisztből bevásároltam, remélem nem lesznek benne lakók
-
totron
addikt
Egybizonyos bolti túrótól hasmenés vanik, van, hogy lejárat előtt is már. Alapból nincs, de a kívánatosnál ami a 0 többször megesik. Nem tudni, hogy eddig hamarabb megettük-e vagy én változtam vagy a termék tette-e ugyanezt. A piacon vett házitól meg nincs. Ha Facebookon lennénk lehetne mondani, hogy tudatos népirtás. A legtöbben nem értenek hozzá, hogy mikrobiológiailag levezessék az ilyet, köztük én sem. Bosszúból gondoltam szarrá érlelem a nevezett boltit, de túlment ebben a melegben és cseppfolyóssál lett, mire persze a kukacok is megjelentek. Ezt inkább elengedem.
Sajtnál általában bejön a kukacos vonal.
-
Ajándékok
aktív tag
Nálunk régen amikor sok gombóc készült (3-4 főzés), mindig volt leves is.
Anyám a gombóc tésztából picike gombócokat csinált és azokat is megfőzte.
Egy lábosba tett a zsíron pirított kenyérmorzsából, szórt rá őrölt paprikát és közvetlenül étkezés előtt ráöntötte a gombócok főző vizét és beletette a mini gombócokat. -
-
lord_m
senior tag
válasz
Obendi #13214 üzenetére
Szia!
Azt szokták mondani, hogy régi krumpliból lehet jó gombócot csinâlni. Én általában piros főznivalóból szoktam. Tisztítottan megfőzöm, még forrón áttöröm és hagyom teljesen kihűlni.
500g áttört burgonyához 20dkg lisztet szoktam kimérni, de csak apránként kell adagolni, amennyit felvesz, általában nem kell az összes.
-
válasz
Obendi #13214 üzenetére
Most utána kerestem, itt ezt írják, melyik a lisztes, a C tjpusú. Úgy rémlik Sparban a zacskós krumplin írják, A-B-C típusú e.
[link]
C - Szétfővő, lisztes húsú, inkább sütéshez ajánlott burgonya. Laza szerkezetű, lisztes állagú. Burgonyás tésztákhoz, sütéshez, chips- és hasábburgonya készítéshez, püréalapanyagnak ajánlott. -
Nikaré
őstag
válasz
Mr.Csizmás #13208 üzenetére
Köszönöm!
&
mephi666 -
mephi666
nagyúr
válasz
Obendi #13211 üzenetére
...a hőfok sokat számít: rendesen lehűtött, lecsepegtetett krumplival kell dolgozni, különben lisztezheted ész nélkül, akkor is ragad, mint a takony
nem tudom fejből az arányt, csak azt, hogy nem kell bele sok liszt... maximum formázáskor lisztezd még enyhén a tenyered
-
Obendi
csendes tag
Sziasztok!
Már évek óta küzdünk a barackos/szilvás gombóccal, nejem szerint mindig sokkal több liszt kell bele, mint a recept szerint, és úgy is túl lágy, ragadós a tészta ( a végeredmény azért finom, csak kissé ellapul). A régi szakácskönyv lisztes krumplit ír, na de az melyik?
Van valakinek tuti tippje? -
-
totron
addikt
válasz
Donki Hóte #13202 üzenetére
Átment a lényeg akkor.
-
-
totron
addikt
Ez a fránya ecetsav kicsinál. Nehéz kikerülni tényleg, ha élelmi butikba tér az ember. Házi eltevéssel házal Facebook Reelsben az egyik nénje. Idáig jó. Mondom de jó, végre egy alternatív megoldás, klasszik irány, nézzük. Hát nem beleteszi ugyanúgy a citromsavat...? A dunsztolás/csírátlanítás meg smafu? Nem kellene a hülyeséget majmolni. Minek a saját cselekmény, ha nem különbözik el érdemben a nagyüzemi megoldásoktól? Vagy én látom rosszul, hogy épp arról szólna a saját pepecs, hogy jobb, más legyen? Élettel összegyeztethetőbb.
Más megoldásokkal, komponensekkel is eljátsszák ugyanezt. Persze lehet a lózungot pengetni, hogy de természetes elem a citromsav is, de nem mindenki bírja. Ez nem menti fel a tény alól, hogy........ miért tesz valaki élesztőt a kovászos kenyérbe is? #módszertanaismilyen -
válasz
Essejó #13195 üzenetére
Nem az.
Én is ilyet kóstoltam néhány éve Romániában. Valószínűleg azért égették meg, mert a kemence hőszabályzása nem ment a legjobban, és mérni se tudták a hőfokot, így biztosra mentek, hogy a 2 kilós kenyér biztosan megsüljön. Egyébként van egy különleges íze az ilyenfajta kenyérnek.
-
totron
addikt
Flexelnek időről időre ezzel a vert cipő fedőnevű kultúrelemmel. Megszenesedett héjat bárki össze tud hozni.
-
megyer11
tag
Nálunk nincs gáz az épületben, ez már meghatározza a tűzhely/sütő/főzőlap fajtáját. Kb. 30 évig használtunk elektromos sütő/főzőlap kombót főként alu serpenyővel, fazékkal. Akad egy két teflonos cucc is, de vigyázva is 2-3 év alatt elhasználódnak. Nemsokára új konyhánk lesz és benne indukciós főzőlap. Emiatt sok fazék, serpenyő le lesz cserélve, így most nekünk jól jött ez az Aldis ajánlat.
-
fjudors
aktív tag
a vergődik arra írtam, hogy példálóztok a nem rendeltetésszerű használattal.
mintha azt mondanátok, hogy a defektes kerék balesetveszélyes.ott valami technikai gond van.a grillserpenyőt nem egyszer volt, hogy megfüstöltettem...a serpenyő/lábos sokszor több órán át tűzön van
felőlem mindenki azt használ, ami jólesik, csak ne akarjátok a hitetekhez hajlítás a teret
amúgy étel/technika függő. egy jó kínait nem fog tapadásmentesben elkészíteni. rozsdamentesben pedig a karamell/méz okoz meglepetést.
-
Moleman
addikt
válasz
fjudors #13178 üzenetére
Nekem a 10+ éves Tefalon a fémig felvált a tapadásmentes réteg, elkezdett hámlani az egész, azóta nem használom. Pedig mindig csak fa vagy műanyag eszközökkel nyúltam bele, de a végén már azoktól is levált a bevonat.
A karcok már pár évesen megjelentek rajta, pedig másik serpenyőt se tároltam benne.Viszont én használom rajta a puhábbik fajta mosogatószivacs érdes felét is. Muszáj volt, mert hiába tapadásmentes, amíg gázon főztem, a serpenyők oldalát nyaldosta a láng, ezért mindig vastagon ráégett a húsok pácleve, ami oda került.
-
válasz
fjudors #13178 üzenetére
Nem tudom mit csinálok rosszul, nálunk előbb utóbb mindig karcos lesz, pedig nem nyúlok bele fémmel, nem sikálom az érdes felével a mosogatószivacsnak, stb.
Nem kell itt vergődéssel jönni, másképp gondolunk a teflon kockázataira, nagyjából ennyi a történet. Mint említettem, nálunk is van teflon, de csak kiegészítésnek. -
válasz
tibbike01 #13176 üzenetére
A Tefal, mint érintett gyártó gondolom igyekszik a lehető legjobb fényben feltüntetni a bevonatait.
Az AI beszúrás is arról beszél, hogy érdemes a sérült, karcos edényt cserélni. Akkor ha jól értem, körbe is értünk, s pusztán abban van már véleménykülönbség cattus és közted, hogy milyen mértékű sérülés esetén kuka az edény.
Én a magam részéről nem javaslok továbbra sem olyannak teflonos edényt, aki leírja a kérdésében az egészség szót. Mielőtt még, van nekünk is teflon amúgy és lesz is, annyi, hogy nem a fő serpenyő ilyen, az nemesacél. -
válasz
totron #13167 üzenetére
A te közlésed mennyiben más?
Az én írásom annyiban más, hogy én határozottan azt az álláspontot kényszerítem másokra, hogy mindenki azt csinál amit akar, mindenki döntsön a saját véleménye, szempontjai, preferenciái alapján
De SOHA ne döntsön más fennhangon hirdetett véleménye alapján
A világegyetem bármelyik anyagáról, részecskéiről található az interneten olyan álláspont, miszerint azt elfogyasztva, megérintve, meglátva, rágondolva káros hatások érik az embert. Így a teflonról is megtalálható negatív álláspont, itt is olvasom, hogy a teflonedényről mosogatáskor is leválnak részecskék és jajmindmeghalunk
Könyörgöm, az hogy mosogatáskor leválik pár részecske az kit zavar
Közben meg egyetlen szárítógép a mikroműanyagok milliót termeli, de az nem baj, bezzeg a teflonedény
-
tibbike01
őstag
válasz
solfilo #13172 üzenetére
Persze, mint ahogy a vágódeszkából, műanyag ételhordókból..stb kiváló mikroműanyagok. Gemini szerint a teflon nem szívódik fel a szervezetbe, hanem távozik a nyíláson.
Szóval ezért kellene az első kis sérülés miatt kidobni a seprenyőt?
Szerintem ha elég sokáig kutakodunk találunk majd jó sok olyan cikket, ahol ártalmatlannak ítélik a teflont, és ahol veszélyesnek...50-50.
-
válasz
tibbike01 #13171 üzenetére
Kényelmes a teflonedény, de már a legkisebb sérülés is komolyan szennyezi az ételt (Qubit)
"A kutatók által készített becslés szerint mindössze egy kis karcolás elég ahhoz, hogy kb. 9100 darab teflonrészecske leváljon, és a főzés során az ételekbe jusson. Viszont a nem látható sérülések, a mosogatás, a rendszeres használat ennél jóval több molekula leválását is eredményezheti. Kísérleteikkel, Raman-spektroszkópos vizsgálattal és becslésekkel a kutatók megállapították, hogy hozzávetőlegesen 30 másodperc főzés elég lehet ahhoz, hogy egy sérült edényből több mint kétmillió teflonrészecske szabaduljon fel."
-
totron
addikt
válasz
fjudors #13168 üzenetére
Van, ahol van akkora kockázati tényező, hogy szükségtelen* a mérlegelés. Az ezzel a gond, hogy hiába írsz egy fórumra akár éveken át vagy ismernek egy társaságban sok ideje, úgyis az aktuális, személyes hinni akarás kerekedik felül, nem pedig a tényleges attribútumaid. Vagyis *szükségét látom alapvetően a mérlegelésnek a világ dolgaiban, e témában is pont így jutottam erre, hogy itt nem érdemes. Más láthatja másként, de az az egészségét szolgálni nem fogja.
-
cattus
addikt
válasz
Donki Hóte #13166 üzenetére
-
fjudors
aktív tag
válasz
Donki Hóte #13166 üzenetére
és kinyilatkoztatnak
végletekben beszélnek, mint a sith-ek
-
totron
addikt
válasz
Donki Hóte #13166 üzenetére
saját nézeteiket másokra akarják erőltetni
Ez lennék én? A te közlésed mennyiben más? Hogy az a te véleményed és ezért más? Ha így vesszük egyikünk irománya sem más. A megalapozottság hiánya meg ne haragudj, de egyszerűen nem igaz. Annak sem látom sok tetejét, hogy mintegy szalmabábként behozod a vegánságot és akkor majd jó lesz. Nem lesz jó, a teflon nem emberbe való, persze ezzel ugyanott vagyunk, én ezt, te meg amazt állítod. Kezdjünk tanulmányok linkelgetésébe? Azzal sem valószínű, hogy célt érünk. Mindig akad ellenpont. Józan paraszti ész játszik? Játsszon.Tök jó, hogy ilyen pozitív és relativizáló vagy, de én amíg nem nyúlok ki szeretném az életben-éberen töltött időt minél jobb minőségben megélni. Korbetegség, hogy úgy is ér elég szar, meg úgy sincs (de van!) kimutatás és bizonyíték, tehát felesleges stresszelni. Ez belőled jön és pszichológiának hívják és hajlítja a valóságot. Ami nem jó. Sőt, a másokon keresztüli önmeggyőzés meg sajnos nem büntetett cselekmény (nem állítom, hogy te is így jársz el, de kapcsolódik).
#13164avl, teljesen jogos. Ismerek, körbejártam a témát, pont a fent említettek miatt. Nem győzött meg, amit találtam. Nagyon tetszik, hogy kritikusan és logikusan gondolkodsz, kérdezel, vétózol, kell a világba ez. De azt sem gondolom, hogy csak a vastag érdekeltség vs. teljes fogalmatlanság okozta bemondás a neten végletek léteznének.
Gondoljunk azért abba bele, hogy mi a kényelmünk ára. Úgy általánosságban. Személyes szinten is, globális szinten is és hogy hányszor vezetett ez jóra. Pont az ilyen generált piaci rések kitöltései miatt van annyi rákbetegség és úszunk a szemétben.
-
válasz
totron #13163 üzenetére
A teflonmentesség olyan, mint a vegánság. Nincs megalapozott tudományos alátámasztása annak, hogy a hús/teflon káros az egészségre, vagy nem jó, aki teflon/hús mentesen él az nem tudományos alapon teszi, hanem a saját elhatározásából.
Mindenki meghal aki hússal/teflonnal él, de az is, aki nem
Viszont nagyon nem szeretem azokat, akik a saját nézeteiket másokra akarják erőltetni
-
avl
senior tag
válasz
totron #13163 üzenetére
miert felejtös ?
ahogy en gondolkodom: az internet koraban barki barhol barmit mondhat, azok is, akik igen sok idöt+energiat raforditottak egy kerdes megvalaszolasara es azok is, akik nem, azok is akik érek nelkül es azok is, akik vastag érdekeltséggel válaszolnak;
ismersz több (ahogy Simonyi mondta a fianak: legalabb 5 független, legalabb 3 orszagbol) független vizsgalatot, ahol ez a következtetés ? -
avl
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #13159 üzenetére
ezt most mire írtad válasznak ? nem értem
a kérdés, amibe bekapcsolódtam:
melyik serpenyö mire, milyen aspektusból a legjobb ?elsösorban a teflon bevonatos vs. nemesacél volt a topic
engem elsösorban a biztos egészségre hatásuk érdekel
fogalmam sincs mi köze ennek a fözni tudáshoz -
Moleman
addikt
válasz
Mr.Csizmás #13159 üzenetére
És az benne a legjobb, hogy ha már kicsit jobban megtanultál főzni, baromira lehet élvezni. Viccen kívül sokszor a napom fénypontja, mikor este főzhetek egy jót.
-
totron
addikt
válasz
Mr.Csizmás #13159 üzenetére
+1.
Mennyivel elegánsabb is, hogy nem a kifele mutogatás van, csak a sikeres elvégzése a sütfőzésnek. Leszűkül a gonoszul működő, "alkalmatlan" eszközök sora. Ettől még tényleg vannak vállalhatatlan termékek, de nem azokra helyeződik a hangsúly. Elrontotta a népeket a fogyasztóiság. Mintha Mátyás kiráii kanál nélküli története is erről szólna.
-
tibbike01
őstag
Miért? Mert próbáltam annó sokféle serpenyőt, a családban is, barátoknál is volt téma. A top Tefalnak nincs párja. Nem kapok %-ot...
Egyetlen olyan tulajdonsága van az acél serpenyőnek, ami jobb, mint a bevonatos, hogy tovább bírja, de ki akarna 10 évig egyetlen seprenyőben sütni, amit full macera használni és könnyen leég benne az étel.
Szóval erre nem találtam még meg a sorok között a választ, de elengedtem. Mindenki olyat vesz, amilyet szeretne.6ezer ft-os 28cm-es Crofton Aldis serpenyő. Vegyétek!
-
lumpy92
aktív tag
válasz
tibbike01 #13143 üzenetére
Én csak az igény miatt osztottam meg. Nekem van teflonos, kerámia, nemesacél is. Pl. ha olajban sütök ki valamit, vagy húst kérgezek, akkor jól jön a (nagy) rozsdamentes acél serpenyő. Egy olajban sütésnél minek égetni a teflont?
Ami még szempont, hogy ezek betehetők sütőbe. Ha steaket, szűcpecsenyét sütök, akkor megkérgezem benne, majd mehet is be a sütőbe picit.
Szóval nem örögdögtől való ez, céleszköz. -
Llew
senior tag
válasz
tibbike01 #13143 üzenetére
Miért zavar ennyire ha más, másfajta edényt használna?
Minden serpenyős hsz-nél jössz ezzel az agresszív Tefal térítéssel. Miért? %-ot kapsz?
Főleg úgy nem értem, hogy már többsoron leírták/tuk, hogy a teflon meg a rozsdamentes tök más eszköz.
Valaki almat akar venni te meg ajanlgatod neki a körtet, hogy jobb. -
Moleman
addikt
válasz
tibbike01 #13143 üzenetére
Hol van benne az önszívatás? Pont ezt írtam, hogy semmi nem tapad le benne, semmivel nem rosszabb, mint bármelyik Tefal, van közvetlen összehasonlítási alapom, mert az előző pár héten a (2× drágább) Duettot használtam, most meg az aldisat. Nincs vele semmi plusz macera, ugyanannyi zsírt használok, ugyanolyan könnyű elmosogatni is.
Volt alu Tefalom is, 10+ évig használtam villanyon és gázon kb mindenre, csak azután kezdett el hámlani a bevonata.
#13144 avl
A tapadásmentes edényektől én nem félek, a "teflon méregező" onnan ered valójában, hogy a DuPont kísérleti jelleggel a dolgozók tudta nélkül belecsempészte a cigarettadohányukba a teflont, szerencsétlenek meg elszívták, úgy tényleg mérgező.Az, hogy Te miben élvezed a főzést, rajtad múlik, az elmúlt 5 évben a kedvenc edényeim egy lidlis aluserpenyő, penny-s alu wok és az aldis mázas öntöttvas fazék volt.
Most mióta az indukción az alu cuccaim nem működnek jól, elkezdtem használni a rozsdamentes-bevonatos Tefal Duettot és ezt az aldis rozsdamentest, mindkettő nagyon jó, bár a Duetto fala kicsit alacsony, nekem jobban használható az aldis, mert kevergetés helyett sokszor csak dobálom benne a dolgokat, ezért nem árt a magasabb oldalfal. Az is tök jó, hogy mindkettőt be lehet rakni a sütőbe, pl ha körbekérgezek egy egész sertésszűzet, nem kell átraknom egy tepsibe, mielőtt betenném a sütőbe.
-
-
tibbike01
őstag
válasz
lumpy92 #13136 üzenetére
Miért szivatjátok magatokat ezzel?
Tefal Excellence vagy Unlimited szériából bármelyik serpenyőt veszed és soha semmi nem ragad le, nem kell előkészíteni, nem kell zsírozni...stb. Ja és a Tefal is simán kibír 5-6 évet intenzív használat mellett, ha jól takarítod.
És a legjobb, hogy nem is sokkal drágább, mint az Aldis serpenyő... -
Moleman
addikt
válasz
Ajándékok #13141 üzenetére
Nagyobb mennyiséget (1.5 kiló körül) szoktam sütni, de nem a lábas magassága a szűk keresztmetszet, hanem az átmérője, hogy egy rétegben piruljon minden kocka egyszerre és ne engedje ki a hús a levét. A 28 centis serpenyőben 75-80 deka húst le tudok pirítani egyszerre, de így is kell 2 kör belőle.
-
Moleman
addikt
Igen, pont ilyen, ponthegesztett a nyele, a belső oldalán nincs semmi nyoma.
Szerintem 220 fok helyett 1220-at akartak írni.#13138 avl
Egy időben tele volt a Youtube, hogy hogyan csinálj tojást/mindenfélét úgy a rozsdamentes serpenyőben, hogy ne tapadjon le, mintha ez lenne a fő jellemzője.
Pedig amúgy egyáltalán nem, vasárnap óta használom minden nap, még semmi nem tapadt le.Tegnap pl pörkölthúst pirítottam elő benne 2 adagban, nagyon szép "fond" lett az alján, és végig szép barna maradt, pedig majdnem a legnagyobb fokozaton sütöttem.
Régebben a mázas öntöttvasban többször odaégett az alja, az első adag hús szépen odakapott, aztán a második adag pirítása közben megfeketedett a cucc, végül el kellett mosni, azóta inkább összekenek vele egy külön serpenyőt. -
-
tibbike01
őstag
Tefal Excellene vagy Unlimited széria.
Ingenio (fül nélküli) kialakítást is ajánlom a Tefaltól, könnyebb mosogatni, tárolni, sütőbe rakható...stb. Ez a top széria a Tefaltól. Esetleg Ikea 365+ széria, de az gyengébb, mint a Tefal. Teflonosban király a Tefal.Ez most egész jó szett 30k-ért, bár én 26ért vettem nem olyan régen.
Wokból nekünk a Gorenje 32cm wokja bevált és tök jó áron lehet kapni. Jó a fogása és a mérete ellenére könnyű, szeretjük használni.
-
válasz
totron #13122 üzenetére
Mi nem sz@rral gurigázunk, a közepesen csípős verziót Joe's Long Cayenne paprikából csináltuk (ez kb a Haragos Pista erőssége), a csípőset Bird's Eye paprikából, a nagyon csípőset pedig Habanero és Scotch Bonnet paprikákból készítettük.
(Saját termés volt mind
)
Amikor a Scotch Bonnet paprikát daraboltam, akkor a kést, amit a daraboláshoz használtam, elmosogattam, de utána az asszony azzal késsel vágta el a főttkukorica csövet és igencsak sziszegett, hogy csípős lett a kukorica
A só csak javít ezen paprikakrémek fogyaszthatóságán
-
totron
addikt
válasz
Donki Hóte #13120 üzenetére
Volt szerencsém házihoz, a koncepciót, mint túltolt sóval való tartósítást értem, azt már kevésbé, hogy hogyan használható fel. Ha ellensúlyozni akarod a sósságát hígítani kell, illetve nagyon kis mennyiségben alkalmazni, de úgy meg a csípőssége vész el szinte teljesen. Extrém erős paprikából készítve persze kijöhet a matek.
-
Bizony nem mindegy, mert ha tenyleg csak 2,1% sótartalom lenne benne, akkor a) esetben megromlana pár nap alatt, vagy b) esetben brutális mennyiségű tartósítószer lenne benne.
Az Erőspistában, Pirosaranyban 11-12 % körüli sótartalom mellett is bőven van tartósítószer
Mi szoktunk otthon készíteni házi chilipaprika krémeket, szószokat, ha nincs benne a megfelelő mennyiségű só, akkor gyorsan el kell fogyasztani, mert megromlik.
-
Moleman
addikt
+1, én eleve sótlanul főzök, ezért engem is zavarnak a túl sós szószok. A karibi El Yucatecoban 3.9% só van, az még egy kicsit sósabb rántott hús mellé is kellemes.
Az ecet régen zavart, de most már szeretem a savakat, egy kis citromlé vagy ecet minden ételbe kerül most már, akkor is, ha a recept nem írja. -
avl
senior tag
válasz
Digitalpimp #13111 üzenetére
ja, nekem nem az számít minek hívják, hanem, hogy
- milyennek érzem ....nekem nem gyenge és nem is túl erös
- mennyi a só benne
- ára
- ...
a marketing, az marketing -
avl
senior tag
válasz
tibbike01 #13108 üzenetére
nekem ez a kedvenem egy ideje: [trinidad-scorpion-sauce-hot-sauces]
-
Moleman
addikt
válasz
tibbike01 #13108 üzenetére
Ha jól emélkszem, a többiek általában a GaBko szószokat szokták ajánlani, én még nem próbáltam.
Bár nem kizárólag csak natúr chili ízű, de az én legnagyobb kedvencem az El Yucateco sárga fóliás karibi változata (ebben répa van), de a piros fóliás paradicsomos se rossz, az mexikói jellegű.
-
tibbike01
őstag
Chili szószból kinek melyik vált be? Olyat keresek, ami természetes chili ízű és eláll legalább fél évig a hűtőben.
-
-
doddencs
senior tag
Aki esetleg Tefal Unlimited serpenyőket használ, meg tudná mondani, moshatók-e mosogatógépben, mi a tapasztalat? Tudom, hogy azt írják, lehet, de jelenleg Tescoma Steelcraft serpenyőket használok, de úgy hiszem, a tapadásmentesség a mosogatógéppel megszűnt, hiába reklámozzák úgy.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest