-
Fototrend
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
FerNandor
őstag
válasz fradi81 #6663 üzenetére
Ez nagyon jól néz ki, hamarosan megcsinálom én is
Ma, szecsuáni(-szerű?) csirkét csináltam. Elég jó lett.
2 egész csirkemell (azaz 1 csirke melle) felvágva, só-bors, 2.5 evőkanál keményítő és kevés vízzel elkeverve, fél óra pihentetés és bő olajban hamar kisütöttem. Fél pritaminpaprika, 1 chili, negyed hegyes zöld csípős, 1 újhagyma, fél répa, 1 teáskanál chili pehely, 1 mokkás fokhagymapor, fél mokkás gyömbér. Kb 2 órára, 2 deci vízbe áztatott szeletelt shiitake gomba kicsit felaprítva, 1 evőkanál kínai főzőbor és fél teáskanál glutamát, kb 2g, 1 teáskanál cukor, só, ez kevés olajon megpirítva, aztán rá a csirke kicsit kavargattam, aztán a gomba vizében elkevertem fél evőkanál keményítőt (nem volt több) és ráöntöttem, utána kb fél perc és kész.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
ladybug
őstag
válasz fradi81 #7640 üzenetére
A Philodelphia [link] sajtkrém több ízben is kapható és nagyon finom.
A nagy kedvenc nálunk a Miree [link] habos sajtkrém. Viszont ezt nem tudom, hogy Magyarországon lehet-e vásárolni.
A másik, ami hasonlóan jó, mint a Philodelphia a Brunch sajtkrém [link] . Mivel osztrák gyártás, talán van az Intersparban.
Almette sajtot [link] már láttam párszor. Ezt is jó szívvel ajánlom.
Exquisa is finom. A tecsó oldalán találtam [link] .
Buko is kapható. [link] Az is egy finom sajt.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Ispy
veterán
válasz fradi81 #7834 üzenetére
Régen mi is futottunk bele ilyen mocsokba, most már csak azért adok pénzt, ami sonkának néz ki már a boltban is, igaz, ami igaz, ezt azért fájdalmasabb kifizetni.
Mi most ezt vettük, most rotyog:
Igaz egy ilyen darab elég a bablevesbe, sonkás tésztába és enni is.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
bugizozi
őstag
válasz fradi81 #7857 üzenetére
Ismerősnek ilyen Trisa 734070 ostyasütőt rendeltünk, ehhez adtak egy jó receptet, ha érdekel akkor elkérem tőle.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
addikt
-
krizmo_
Topikgazda
válasz fradi81 #7904 üzenetére
Vannak gőzfunkciós sütők, de ha a tied nem ilyen, akkor érdemes betenni egy edénykét vízzel.
A másik hogy mitől lesz puha a kérge?
Látom a kenyereden, hogy vastagabb a héja, feltételezem alacsonyabb hőmérsékleten sütötted. A sütőt mindig elő kell melegíteni, és úgy betenni a kenyeret. Valamint én az ilyen szendvicskenyerek tetejét mindig megkenem egy kis vajjal még kelesztés előtt, és ha kivettem a sütőből, akkor tejjel.Egyébként, nagyon szép kis kenyérke lett!
-
totron
addikt
válasz fradi81 #7907 üzenetére
A lehűlés folyamata is fontos. Ha túl gyorsan történik, betonbevonatot kapsz, még ha egyébként minden jó is volt, csak ezzel el lehet szúrni a végén. A sütés ~78%-ánál megpermetezheted vízzel és/vagy az említett víz mellé, sütő- eljárás- és lisztfüggő is mi adja a legropogósabb végeredményt, ami nem egyenlő a keménységgel. Jól sikerült héjból jó a vastag is. Az élesztő is tud érdekességeket produkálni, kovászos alapból kevesebb a meglepetés. A filmekben mindig levágják a mogyoróvajas szendvics(high gastroculture)kenyér héját, az bűntett.
-
Beni2360
félisten
válasz fradi81 #8001 üzenetére
Na lefekves utan ugrott be, hogy anno molnarka volt hasonlo tesztaval egyenes kifli szeruseg korozottel meg gepsonkaval elkeszitve a bufekben volt kaphato.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
krizmo_
Topikgazda
válasz fradi81 #8116 üzenetére
A 4. napon kiveszel a kovászból 50 grammot, és azt eteted fel 50 g liszttel és 50 g vízzel,
Az 5. napon szintén kiveszel 50 grammot és azt eteted fel 50 g liszttel és 50 g vízzel,
És így tovább a 9. napig, a maradékot pedig kidobod, nem tudsz vele mit csinálni(ez csak az elején van így, később természetesen nem kell majd kidobni ).
A 10. napon 150 g kovászod lesz, de ebből csak 100 g-ot használj fel, 50 g menjen a hűtőbe(anyakovásznak), ha több kovászra van szükséged a sütéshez etesd fel annyira, amennyi kell. -
krizmo_
Topikgazda
válasz fradi81 #8139 üzenetére
Amire figyelni kell, hogy mindig legalább annyi lisztet és vizet kapjon, mint amennyi a súlya(pl.: nekem 50 g anyakovász van a hűtőben, amit kenyérsütéskor mindig 100 g liszttel és 100 g vízzel etetek fel, amiből 50 g visszamegy). Tehát, nem szükséges 1-2 napig etetni, egyszerre több lisztet és vizet is adhatsz hozzá. Volt már olyan is, hogy 2 hétig a hűtőben hagytam az anyakovászt, és nem lett semmi baja, de ekkor már fel volt erősödve. Ennél tovább nem nagyon lehet eltartani etetés nélkül.
-
krizmo_
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
válasz fradi81 #8382 üzenetére
Nem kell, hogy folyós legyen, például a madre (az olaszok kovásza), ~50%-os hidratáltságú, azaz frissítéskor az adott liszt mennyiséghez ~ 50% vizet adnak, tehát tulajdonképp ez egy kemény tészta.
A rozsliszttől lehet szárazabb, mert több vizet vesz fel.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz fradi81 #8427 üzenetére
Hűtőbe rakás előtt a bulk legyen ~ 5 óra, de hogy pontosabbat tudja mondani kellenének az arányok is, a múltkori alapján fog készülni?
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest