-
Fototrend
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ajándékok
aktív tag
-
Essejó
veterán
válasz
krizmo_ #12908 üzenetére
Én már a második garnitura levehető nyelűt használom. Szerencsére pót nyelet lehet venni hozzá, az gyorsabban elhasználódik. Egyetlen 1x volt, hogy kifordult a wok a nyélből, de akkor is én voltam a hibás. Rakott túrós palacsintát akartam a sütőbe berakni, és csak a nyelet fogtam. Volt a wok-ban vagy 2,5 kg palacsinta, na azt nem bírta a rúgó megtartani és kifordult, de sikerült elkapnom. A régi levehető nyelű még nem ment indukciós lapon, az újak már igen. Én gázon használom. Tárolás egymásban, de hogy ne sérüljön ilyen posztóból készült kersztek vannak közéjük téve. link
A rozsdamentes serpenyőben a sütésnek az a trükkje, hogy alaposan fel kell forrósítani. Felrakod a tűzhelyre és felforrósítod, ha már elég melegnek tűnik akkor cseppentesz bele egy csepp vizet. Ha az helyben gyorsan forr, akkor még nem elég meleg. Ha forrás közben szaladgál az edényben akkor jó, és kezdheted a sütést.
-
Moleman
addikt
válasz
krizmo_ #12906 üzenetére
Mit gondoltok a levehető nyelű serpenyők használat mennyire kényelmes?
Tárolásnál biztosan nagyon kényelmes, sose próbáltam, de én félnék tőle, hogy idővel meglazul. Még a csavaros rögzítésű nyeleket is rendszeresen meg kell szorítanom, hogy ne lötyögjenek.
A szegecselt nyelű serpenyőket szeretem a legjobban, azok jó stabilak. Ha sütőbe is akarod tenni, akkor fém nyéllel.A szekrényben van pár régi olcsóbb kerámiabevonatos serpenyőnk, de nincs nagyon tapasztalatom velük, már lekopott róluk a bevonat, nem használjuk őket.
Én következőnek a Metroban kapható rozsdamentes acél serpenyőket fogom kipróbálni, aránylag olcsó is, tartós is, remélem beválik. -
MrSealRD
veterán
-
válasz
krizmo_ #12788 üzenetére
Nálunk Húsvétra birkapörkölt lesz bográcsban
A hozzávalók a jó idő kivételével megvannak. Vettem 4 kg vegyes birkahúst (csontosabb és húsosabb részeket is), illetve 1,5 kg marhalábszárt a finnyásabb vendégek kedvéért.
Majd csinálok képes beszámolót az előkészületekről illetve az elkészítésről.
-
totron
addikt
válasz
krizmo_ #12788 üzenetére
Nehéz úgy vadiújat mondani, hogy közben ne is rugaszkodj el a hagyományoktól, azaz hogy legyen köze egy húsvéti menühöz. A haladás, múlás jegyében bármit ki lehet nevezni azzá. A minimál klasszik itt is meglesz, túlzásba esni szükségtelen, erősen kopik a kultúrája. Ami érdekesség lehet, hogy a kalács az idén is 100% kovászos megoldás lesz és a sonka sem az ipari rendszerből kerül majd az asztalra.
#12786Essejó, a favorit a már penészedésnek indult fokhagymaköteg, szemrebbenés nélkül kínálják a piacon, teljes áron, töredék áron is hatnának a penész toxinjai, szóval talán jobb is így. Nagymamád mentalitását felírnám receptre, kár, hogy nem lehet kapni a Temun, biztos beesne pár virtuális kosárba, még ha véletlenül is, a nagy számok törvénye alapján.
Drasztikusan lerövidult termékciklusok, a felelősség, lelkiismeret fogalmainak eltűnése, nem kis bajai a ma emberének, bár ezt nem érzi.#12781balazs1956, saját termesztés, akár erkélyládában.
-
-
palfitom
félisten
válasz
krizmo_ #12731 üzenetére
Már mindenféle praktikát IS kipróbáltunk, a sütögetős műsorokban meg azt látjuk, bármit csinálhatnak vele (nyitogatják sütés közben az ajtót, nézegetik, sütés végén azonnal kiveszik, stb.), nem esik össze.
Már nem tudom megmondani a pontos típusát (egyszerű hőlégkeveréses, kb. 10-14 éve vehettem), kiköltöztünk a lakásból, az építkezés még folyamatban van. -
Llew
senior tag
válasz
krizmo_ #12650 üzenetére
Alapvetően ebből indultam ki:
Péksuli Szabival: kovászolt kenyér pofonegyszerűen35 dkg BL112-es félbarna liszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
13 dl langyos víz
11 g tengeri só
15 dkg kovászAztán ahogy több alkalommal is a fenti képhez hasonló eredmény lett, meg vagy egy tucat videót nézve, receptet olvasva probaltam finomitani.
A kepen levő kenyér sima kenyérliszt neven futó lisztből van.
A kovász előtte ~8 óraval frissen etetett, szepen feljött volt, csak elmertem és kevesebb lett (10 dg).
Mondjuk a teszta ettől meg szépen megkelt a duplajara:De kiszedve formazatlanul lapos lett:
Mondjuk a rutin nyilvan hianyzik, 10 db alatt vagyok kenyersütesben.
-
csoki46
senior tag
-
btraven
őstag
válasz
krizmo_ #12611 üzenetére
A Te recepted, az lehetséges hogy túlsütöm, na majd rövidebb ideig.
Csak tudnám mit csinálok ezzel a rengeteg sütőporral? Lidl-ben ilyen csomagolás volt
Hoppá:
A sütőpor az egyik legelterjedtebb házi módszer a hangyák kiirtására. Keverd össze porcukorral, és szórd azokra a helyekre, ahol a hangyák vonulnak. A cukor odavonzza a hangyákat, a sütőpor pedig, miután elfogyasztották, végzetes számukra. -
attiati
veterán
válasz
krizmo_ #12596 üzenetére
Szerintem a kaposztalevél magába tudja szívni.
De gyakorlatilag az összes élelmiszerben eszed őket (felvágottak, sonkák, stb...).
Lehel piacon minap vettem mindenmenteset (aprított),de valahogy nem éreztem azt a friss ízt, mint a tesco-s vecsési féle káposztánál.
Nem is igazán értettem, hogy a Lehel piacon hogyan áll el hűtés nélkül, ha nincs benne tartósítószer.
-
totron
addikt
-
totron
addikt
válasz
krizmo_ #12583 üzenetére
Helyi piac, öreg néni vagy az aktuális családi árulók, kik ez ügyben megvetették ott a lábuk. Ha több van, kipróbálni mindegyikőjüktől, rendszerint lehet kóstolót is kérni.1 előállító esetén is lehetnek kevésbé erős/más szériák. Az előrecsomagolt áruházi verziók tényleg sokszor megcsúfolásai a műfajnak, bár nem mindig. Piac.
-
attiati
veterán
válasz
krizmo_ #12576 üzenetére
a fiataloknak nem kell, kiváltható flexeléssel is
-
Top cat
addikt
válasz
krizmo_ #12569 üzenetére
Ez nem mehet így tovább. Azonnal szerezz be egy sarokcsiszolót.
Mondtam már neked korábban is, hogy elengedhetetlen konyhai tartozék. -
-
-
-
totron
addikt
válasz
krizmo_ #12468 üzenetére
Milyen lisztet használtál? Az is sokat számít. Ha szétrepednek még melegen tekerd őket alufóliába jó szorosan, és így hagyd kihűlni. Szépen össze fognak állni.
Lehet, hogy így van vagy van eset, amikor ez működik, de számomra hihetetlennek hat, pont mint egy időutazás. Milyen mértékű vagy miből következő repedés tud így visszacsinálódni? Hány perccel az észrevétele után hatásos még a fóliázás?
Húha, valaki nagyon bal lábbal van ma, illetve valami nagyon félre ment, nem értem a reakciódat. De persze ne kímélj. A tészta nedvességtartalmára gondoltam egyébként, nem lisztre.#12467bandus, két külön dolgot jelöl. Igényesebb zománcos a tuti, a kerámia reped idővel, halandó-múlandó. [link] Vannak szépek.
Sütőbe: [link] -
válasz
krizmo_ #12440 üzenetére
sajna a nagy rohangalasban nem sikerult vegul egy forrashoz sem eljutnom, ami a tomoa utcaban volt a linkjeiden, azt pedig nem talaltam meg
az egyik bioboltban talaltam szabo malom bl80-ast, gondoltam ez jobb lehet mint a nagyi titka, igy vegul ezt hasznaltam a tesztahoz.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
krizmo_ #12386 üzenetére
Érdekes az én bejglim egy hét után is friss puha, nem keményedik meg. Én is csak 4 db fél kg kb 20-25 cm bejgliket sütök és nagyon ügyelek a minőségére. 45 évig sütőporost sütöttem, az utóbbi években élesztőre cseréltem. A tészta gombócok 2-3 órát hütöben pihennek feldolgozás elött.
-
Beni2360
félisten
-
válasz
krizmo_ #12317 üzenetére
Nálunk a hagyományos halételek mennek, mint a szegedi halászlé ponty és szürkeharcsa hússal ill. sok tejjel/ikrával, meg a paprikás lisztben sült halpatkók. Ezek mellé már a sült lazac sok lenne
De szeretjük a lazacot is, ezért gravlax lazacot fogunk csinálni.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
krizmo_ #12297 üzenetére
Ez meg milyen kérdés?
Ha nem szereti, akkor nem kóstolgatja. A párom nem szereti a fahéjat, a kókuszt, a rizst, szerencsére egyikőnk sem a mazsolát. Ettől még megoldjuk az életünket, de ő nem eszi azt amit nem szeret, mint ahogy engem is ki lehet kergetni a világból a mazsolával.
-
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
krizmo_ #12190 üzenetére
Idén különösen masszívra sikerült. Már másnap ki lett borítva a formából és kb. 10*10-es négyzetekre vágva. Úgy szárad tovább. (Bár már megkóstoltuk.) Én úgy szeretem, ha nagyon gumis. Ahhoz pedig azért várni kell egy kicsit.
Figyelgetni kell, mert egyszer nagyon nyirkos időben elkezdett penészesedni. Ezt azonnal észrevettük és olvastam a neten, hogy ilyenkor a sütőben lehet szárítani. Meg is gyógyította. Van olyan, aki eleve a sütőben mindig kiszárítja. -
Keef_Lee
senior tag
válasz
krizmo_ #12186 üzenetére
Éléskamrában nyitott ablaknál.
Teljesen halványsárga kezdettől fogva, amíg el nem fogy. Egyébként finom így is, csak a neten sokszor látom, hogy szinte bordó a színe.
Az meg pláne érdekes, hogy itt az egyik legbordóbb kép van, pedig a receptet úgy kezdi, hogy "öntsük hozzá a citromlevet, hogy ne színeződjön el".
(Asszony szerint ez gyümölcsfajta függő is.) -
Beni2360
félisten
válasz
krizmo_ #12132 üzenetére
így jobb is az elnevezés.
A kapott kovász 110 éves és a Szabi péktől származik. Azt kaptam hozzá, hogy 10g és az etetés. A maradék meg mehet az aktív kovászhoz.
De már rendelve volt a rozskovász, azt osztottam meg, amire jött a válasz, hogy kaphatok kovászt.
Hát így van most két fajta. -
Beni2360
félisten
válasz
krizmo_ #12111 üzenetére
Ez úgy jött, hogy megtetszett ez rozs kovász.
Majd teszek el belőle egy kisebb adagot.
Közben kaptam a másik kovászt itt a szomszéd kerületben ajánlották fel na ez csak 60g.
A rozsosból szárítok le egy adaggal aztán aki kapja marja.
UI: jól látom változott a topik megnevezése? -
avl
senior tag
válasz
krizmo_ #12117 üzenetére
köszi; gondolom a “kása” szó miatt (is??) írtad a főzést; így másképpen is kérdezem: zabpehely állítólag egészséges; főzve jobban hasznosul (mije? mindene?) vagy főzés nélkül beaztatva (joghurtba, tejbe) ? vagy nincsenek különbségek, vagy nem ismert, mert nem ismert tudományos publikáció erről
-
attiati
veterán
válasz
krizmo_ #12108 üzenetére
Már főzés közben is látszik egy sárga réteg az edény alján.
Kb. félidőnél jelenik meg és fokozatosan vastagodik.
Úgy, hogy közben végig kevergetem.
Kevergetéstől nem jön fel, csak felkaparni lehetne.
Főzés közben ruganyos állapota van.
Ha nagyon sokáig főzném, akkor felhólyagosodik.Ha hagyom megszilárdulni az edény alján, akkor egyben kivehető és a képen látható eredmény lesz. Ehhez kell jópár óra azért.
Ez keményítő?
Ezek szerint nektek nincs ilyen.
Vagy 100x főztem már zabot és minden alkalommal ott van. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged