-
Fototrend
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
totron
addikt
Papíron jó ötlet a lúgos irány, de srácok, azok a biztonsági mondatok... Nagyon ott vannak a szeren: [link] [link] Kerülném. De olyan jó messzire. A nap végén nyilván mindenki úgy cselekszik, ahogy.
Beavatás a nem öntöttnek is jár a műveletek végén, így az ecetes-vizes oldat belefér még. De sima vízes ázás után is van esély a sikeres kapirgára. Ha nem siet emberünk. A mikrobarázdákban, esetleges kavitációs kráterekben megül a vegyszermaradék, még ha idővel mosódik is ki, nem kockáztatnék. Az öntöttnél persze sokkal jobb a helyzet, de ne ez legyen a viszonyítási alap. Kés fenése után is érdemes letörölni a sorját/fenőacél maradványait törlőkendővel, konyharuhával, illetve 1x lágyan használni a kés élét a célhusi előtt máson, ez lehet fa vágódeszka is. Érdemes ilyen "nano" szinten nyomni, hiába nem látjuk. -
bugizozi
őstag
Ezt pl nemrég kaptunk ajándékba, mert hogy milyen szép, 2 használat után ilyen... valahogy nincs gusztusom többet használni
Viszont lusta is vagyok a fát kézzel mosni
Főleg amikor jó hagyma illatú, alig akar lejönni róla a szag.
Néztem amit linkeltél, 2990Ft+Áfa, hm nem is drága... ja az a szállítási díj
de gondolom ezt egy életre veszi az ember.
A kisebb testvérei is ugyanolyan anyagból lehetnek? Vágódeszka HACCP 450×300 – Piros – 455x300x(H)13 mm - HENDI 825525 -
kenwood
veterán
Koszi, volt benne par hasznos tipp,amit mashol nem lattam, de tovabbra sem ertem,miert ennyire mas nalam.
Sok helyen ettem mar. (10+) Siman elmegyek Ujpestrol a Kobanyai piachoz is erte .
Sehol nem ugyanaz az iz, de azert nagyon hasonloak. Nehol picit sok a viz, igy kevesbe intenziv. Valahol a csirkenek van egy kis (nem jo ertlemben vett) csirkes ize. Nehol van benne egy pici fuseres mellekiz,ami nekem nem passzol. Olyan rosszat,mint a sajatom, viszont egyedul a Lehel Csarnokban ettem. A legjobbat meg az Oriental Soup Balzac-ban.Amit nem ertek, hogy az enyembol nem hianyzik valami, vagy tul sok valami, hanem egy teljesen mas, sokkal rosszabb iz. Egyebkent az lesz,amit mondtal, csak ugye 2500+ forint,es par deka hus van benne. Ez havi 1-2 alkalom eseten nyilvan nem problema, de fuggo lettem, igy heti tobb alkalommal igenylem
Ami meg zavarni szokott, hogy meg azokon a helyeken is ,ahol teljesen jo a leves, gyakran zavaroan budos kajaszag van.
-
cucka
addikt
-
attiati
veterán
Az teljesen jó ár tengeri herkentyűért. Lazac is 5-6e ft-tól kezdődik akciósan
Múltkor beszélgettem Barcelonában élő ismerőssel és náluk annyi az alapáraLidl-ben melyik kenyeret kóstoltad?
Rozsos kovászos cipót szoktam néha és az nagyon ízlik. Szerintetek ez full kovász? -
totron
addikt
Lehet, hogy így sosem lesz KitchenAided. Mi van, ha téged előbb ravataloznak? Ezt az elődöktől örökölt, szocreál hiánygazdaságra szabott - és abba belaragadt - felfogást szerintem engedje el mindenki, aki szenved benne, nincs már fal, teljesülhetnek a vágyak. Add el - vagy ne, ha nem kell az ára az újba, de olybá tűnik felesleges kivárásra játszani.
(#11310) HUTCHDB, íz, mint mellékíz vagy pont hogy a zsír hiánya? Mivel bonyibb az előkészítés?
Igényesebb zománcozott serpenyő nem olcsóért kiszolgál. Szép, meg jó, eleve öntöttvas, legjobb megoldás indukciósra, s a vasbevitel sem lesz túl magas a mindennapok során. [link]
Sajátmárkás hangzatosságok zsákutca és támogatása a szemétiparnak, meg az önkárosításnak is.Vasserpenyő is elnyűhetetlen, ahogy a rozsdamentes acél is rendelkezésre áll - indukciós verzióban is kaphatók.
(#11370) fradi81, <3 puhadisznó <3
-
krizmo_
Topikgazda
Nekünk a 6,9 literes Artisan van, de már lehet kisebbet vennék, mert süteményekhez nem tudom használni.
5 tojásos tésztával nem tud mit kezdeni, pedig elvileg mennie kellene. Kenyértésztából kb. 3 kg az amit még nem teker fel, de ez ismert jelenség. A húsdaráló adaptert pedig imádom, mindenféle húst pikk-pakk ledarál.
-
krizmo_
Topikgazda
Mivel régóta szeretnék egy Kitchen Aid-et
Melyiket szeretnéd?Küldjem vissza, vagy használjam és annyi?
Én visszaküldeném, engem nagyon zavarna, sok évig kellene így együtt élni vele. Előfordulhat, hogy hamarabb megadja magát így.Van akinek unlimited van, esetleg meg tudja nézni, hog neki is olyan az oldal él (nem kerek teljesen)?
Teljesen biztos vagyok benne, hogy nem ilyennek kellene lennie. -
Beni2360
félisten
de azon morfondiroztam, hogy mindent bele lezarom, időzítés és mire este haza jövök kész a kaja. Na ehhez pontosan kell gramra tudni a fűszereket. Én is használtam a 70-s években a régi szelepes alu kuktát, oda kellett figyelni az arányokra. A végén már csak pálinka főzesre használtam.
-
Beni2360
félisten
Köszönöm, ezt hívják lassú főzőnek?
Kettönkre már nem igazán való egy ilyen edény. Keveset eszünk két fogásos ebéd már nem igazán fogy el. Ha hiszed ha nem kettönkre 25dkg-s nyers húst pirciozok a mélyhűtőbe. Még így is szokott maradni a kutyáknak kóstoló. Ő a mi szürke mosogatónk. -
AssAssynn
addikt
Igen, nem az egész olajat cseréltem le, hanem kb csak a fele lett új.
Kizárólag csak krumplit sütök benne, de ez így megy már egy éve, és nem volt gond soha, egyszer sem vele, most meg ennyire rossz lett. Az olaj, mivel részben távozik a párával, részben felveszi a krumpli, ezért mindig utántöltésre szorul, és éppen ezért mindig szép tiszta olaj van a sütőben. -
Beni2360
félisten
Na kész lett az első adag. Nagyon szépen össze állt kemény és a sajt kockák meg az olíva bogyók finom ízt varázsoltak. Egy kis cékla lével szinesítettem de nem lett piros mint a massza. Azok a morzsalékos darabkák a nyomó mellette türemkedtek fel. 47 dkg lett a vége. Szvsz jó barátok leszünk.👌
-
balazs1956
senior tag
Köszönöm ilyenem is van...
Néztem a neten , találtam is alkalmasat, 240000 Ft környékén, de kihagynám.
Ezzel szintén csak rövidebb szeleteket tudok vágni
Eszembe jutott esetleg egy kenyérszeletelővel hajszál vékony szeleteket vágni, de az nem lenne olyan gusztusos, nem tudom más próbálta-e.
A kínai kifőzdékben szok kici kínai vagdossza??
Valami jó ötlet kéne -
MrSealRD
veterán
-
Ez elvileg a dupla indukciós felületet használja.
"Bridge" funkció -
Beni2360
félisten
OK túl targyaltuk.
Emlekeim szerint kb 68-69-s evekben volt a Kispesti piacon egy hús bolt ahol ki volt irva, hogy fagyasztott kiengedett hust is arulnak es azt már nem szabad lefagyadztani. Igaz olcsobban is adták.
Egy csontot sokkal könnyebb el fürészelni mint egy - 18 c fokos húst. És mint irtad nehéz meló. És fagyott husnál a szál irányu szeletelés t mikeppen latni? -
balazs1956
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat, ötleteket!
A mai adag is almaecettel készült, de csak fél teáskanálnyival..
Sok recept leírása alapján egy órát 150 fokon sütöttük, és utána hagytuk kihűlni a tűzhelyben.
Hát, a külseje ropogós lett, a belseje krémes, de az egész összeesett.
Szerintem a hőmérséklet volt túl magas. Sok recept ajánl 160 fokot , pár 150 fokot, de jó páran 110 -120 fokot.
Az idő kb mindenütt egy óra, és általában a sütőben hagyják kihűlni.
Mondjuk sót sosem raktunk bele.Az mi ellen is van?? -
Mr.Csizmás
Topikgazda
ilyen ez a demokrácia
----------------------------
fazekat én is vettem, csak ilyet: [IKEA 365+Fazék betéttel, rozsdamentes, 5.0 l] 9kmire a kicsi lapon felforr 2/3-3/4 vízzel, egy fél élet, viszont kétujj vízen párolni frankó, jön a zöldségszezon, kipróbálok vele pár dolgot.
-
#73820095
törölt tag
Naja, a Miraxot kipróbáltam ősszel, kesztyű nélkül sűrűn öblítve, puszta szivaccsal se marta szét a kezem, kicsit éreztem ugyan, de smi a WD-hoz képest
Úh a következtetések: 1. Maradunk a WD-nál. 2. A WD még szemölcsök, tyúkszemek ellen is jó lehet, és sokkal olcsóbbra jön ki
-
#73820095
törölt tag
Jó, h mondod, tényleg fontos, csak nekem már annyira evidens a kesztyű, h el is felejtettem írni...
Még annyit, h a hosszúujjú se árt mellé, mert néha felfröccsen, és olyan mélyen beeszi a bőrt, h szó szt lyukas lesz. Ezt a saját káromon tanultam meg én is, van néhány ilyen pöttyöm...Egyébként a sütőt is zsíroldóval szoktam.
Amúgy még a tömény (por)mosószerbe áztatás is hatásos, csak az a serpenyőnél gond, h csak kívülről érje, belülről a teflont ne. De a jénait pl így szoktam újjávarázsolni.
-
creed33
aktív tag
Félreérthető voltam ahogy írtam. Jó minőséget emeltem ki, nem azt hogy bírja a magas hőfokot. Épp ezért írtam be ,mert sehol nem láttam a neten bevonatos serpenyőt, aminél kihangsúlyozták hogy bírja a magas hőfokot. Valószínű hogy nincs is ilyen.
Meg eleve arra lennék kíváncsi melyik a legjobb bevonat a piacon. -
-
totron
addikt
Te valami nagyon más mozit nézel. Inkább magad felé intézd az ilyen sorokat, mert elfelejtettél kérdezni, nevesen hogy jók-e a feltételezéseid... A napod, aktuális kedved tükrében találtál olyan összefüggést, ami ott sem volt, ne erőltesd.
Szerk.: Az pedig általános tévedés, hogy a cukortartalma adja az édességét vagyis hogy nyelvvel történne az édességének az érzékelése. Orral történik, nyelvvel csak igen elenyésző mértékben. Ezért is fogyaszthatják cukorbetegek is. Erről szólt, nem másról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Formula-1
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Spórolós topik
- Hardcore café
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest