-
Fototrend
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
balazs1956 #12959 üzenetére
Érdekes, azelött minden sarki boltban volt celofá papírt kapni. Igaz annó nem nagyon voltak csavaros üvegek.
-
válasz
balazs1956 #12959 üzenetére
Fura, hogy a Tescoban nincs. Auchanban halmokban áll
-
xavix13
őstag
válasz
balazs1956 #12959 üzenetére
Bármelyik coop, spar, 100 ft-os boltok.
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956 #12957 üzenetére
Lidl, OBI, EcoFamily, Tesco
itt is -
Essejó
veterán
válasz
balazs1956 #12780 üzenetére
-
válasz
balazs1956 #12784 üzenetére
Na, erre én is kiváncsi vagyok
-
válasz
balazs1956 #12780 üzenetére
Penny/Aldi/LIDL mindig tart ilyen kerek dobozos sült hagymát Röstzwiebeln néven.
A legtöbben a szendvicsre, hamburgerre szórják, én akkor használom, ha nincs időm, kedvem hagyma dinszteléssel bajlódni
-
totron
addikt
válasz
balazs1956 #12776 üzenetére
Magyarország alkalmas rothadásmentes vöröshagyma megtermelésére.
-
válasz
balazs1956 #12776 üzenetére
Használok vöröshagymaport és sülthagymát is.
A Kotányi hagymaporon egy szó sincs arról, hogy honnan származik
A sülthagymára az van írva, hogy Hollandiában készült holland és francia hagyma felhasználásával
-
cattus
addikt
válasz
balazs1956 #12776 üzenetére
Semmi gond nincs azzal hogy indiai, én is használok onnan származó fűszereket .
-
btraven
őstag
válasz
balazs1956 #10851 üzenetére
Minden kést élezni kell? Nekem 1 hét alatt kimegy az éle pedig csak nyers húst meg szalámit vágok vele. Van ennél jobb?
-
Beni2360
félisten
válasz
balazs1956 #12643 üzenetére
Alin van olcsóbban.
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956 #12641 üzenetére
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
balazs1956 #11498 üzenetére
Ok, de üres edényt nem igazán főz az ember. Bocs, de szerintem kicsit túlgondolod ezt az egészet.
-
balazs1956
senior tag
válasz
balazs1956 #11452 üzenetére
Végszó!
Egy, a gyógyszeriparban dolgozó kutatómérnök tanácsára, megmértem az indukciós lap, és az edény közötti hőmérsékletet üres fazék/lábas esetén, (ahol az első kisérletemben szereplő víz nem vezeti el a hőt)
A mérést 427 Celsius foknál berekesztettem...
Ezúton kérek elnézést a szilikon gyártó cég munkatársától, hogy kételkedtem a szakvéleményében
Marad, a takarítás, és az odafigyelés -
krizmo_
Topikgazda
válasz
balazs1956 #11441 üzenetére
Szia,
Ha alacsonyabb fokozaton használod a tűzhelyet, akkor nem fog kifröccsenni az étel.
Ezt nem próbáltad még?
Mit lehetne a fazék, és a tűzhely közé tenni?
Hogy mit szeretnél? Szerintem ismerd ki a tűzhelyet, nem úgy találták ki hogy valamit a lábas alá rakj, ez nem rendeltetésszerű használat.Kezdetben nekem is furcsa volt megszokni, de hamar sikerült, máshogy működik, mint a gáztűzhely, vagy a kerámialapos.
-
arcsin
senior tag
válasz
balazs1956 #11452 üzenetére
Szerezz egy asszonyt hozzá és akkor nem neked kell napi6x ... Vagy fozes utan/elött letakaritani.
a storyban te vagy a helikopter, nem tudom feltünt-e. Próbálj ki egy olcsóbb bosch/electroluxot.
-
balazs1956
senior tag
válasz
balazs1956 #11451 üzenetére
breaking news
Nem hagyott nyugodni a dolog, mert nálam a probléma valós, és utálom fényesíteni, naponta hatszor törölgetni a lapot.1- Az alufóliát el lehet felejteni, mert 10 másodpercen belül fellobbant!!!!!
2-Gyanús volt nekem a cég válasza a 400 C-fokról, és egy spéci, nagyon pontos műszerrel kimértem a hőt az edény és az indukciós lap között: láss csodát :a power állásban vizet forralva, a maximális hőmérséklet 117 !!!!fok volt. Ezek után alátettem a Lidl-ben vásárolt tekercses, többször használatos Crofton fóliát, (nem sütőpapírt!!), és 10 perc vízforralás maximális tűzerőn, tökéletes eredményt hozott. A fólián semmiféle nyoma nem maradt.
Amit még meg fogok próbálni, hogy egy öntöttvas edény alatt milyen hőmérsékletek uralkodnak, de azt már csak holnap.( beszámolok róla) -
MrSealRD
veterán
válasz
balazs1956 #11444 üzenetére
A kiindulási jelenség szerintem mindenkinél jelen van... valahogy odakeveredik kis étel...de nekünk kb soha, vagy egyáltalán nem ég oda... Legalábbis nem olyan mértékben, hogy ez gond legyen. Van, hogy főzés után de legritkábban is, minden esete le van mosva. Szóval annyira soha nem rohad oda, hogy spaklival kellene felkaparni.
-
totron
addikt
válasz
balazs1956 #11444 üzenetére
Törlőkendő és nem teszed rá. Ezek a klf. vegyszerek mik név szerint és van-e ténylegesen nagyobb hatásuk egy ecetes tisztításnál?
-
totron
addikt
válasz
balazs1956 #11441 üzenetére
Indukciós van szolgálatban itt is, nem biztos, hogy értem a probléma keletkezését, hiszen ahol forróság jön létre az edény alja visszamelegíti a felületet ott az edény alja van, vagyis takar maga alatt, kintebb, a közökben meg nincs indukció. Papírtörlőkendőt szoktam tenni az öntöttvas bogrács alá, ha maximum 600 Watt elég a műveletre, de igen, idővel megbarnul. Soha nem húzgálok semmit rajta, mert szarrá karcolná a felületet, azt meg nagyon kiábrándító lenne bámulni mindig, sokan woknak és gáztűzhelynek képzelik és lemásolják a vagánynak gondolt mozdulatot - nem az.
Vegyszerek felejtősek, inkább menet közben légy résen és ne hagyd kifutni a dolgokat. Levesnél kalkulálj előre, ne töltsd tökig az edényt például és komótosabb fokozaton rotyogjon, elég a 400 ahhoz. Van amihez van fokozat/Watt átváltótáblázat.(#11439) Janusz001, minden bizonnyal megvan az oka, hogy miért késztermékben gondolkodsz, azon belül is mobilban, mégis, ha van lehetőség és kedv amit próbálok megkelteni, akkor az építés öröme felemelő tud lenni. Legyen akár csupasz téglakemence (pizzakemence) vagy egy vályoggal borított, meszelt kivitele, ugyanebben a méretben. 30-ból is kijöhetne 300+ helyett. Ismerek pár tulajt és mindenki hozzáadott értékként nyilatkozott az alkotás folyamatáról. A kész esetén az oda nem illő anyagokról legyenek sejtéseink, még akkor is, ha papíron élelmiszerbiztonságilag rendben lévő samottal is szerelik, nem csak abból áll. Nem a konkrét gyártót akarom lehúzni, nem ismerem, de nem árt egy kis egészséges kétkedés, mégis ételről van szó a végén. Ugyanígy az alufóliát is kerülném.
-
Janusz001
őstag
válasz
balazs1956 #11441 üzenetére
Nálunk 11. éve szuperál egy bosch indukciós, ezt a jelenséget még nem tapasztaltuk, minden szennyeződés könnyen lejön.
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956 #11250 üzenetére
Anno a '70-es évek végén dolgoztam extrudáló gépen a Duna csokigyárban, de tejporból sosem extrudáltunk semmit
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956 #11246 üzenetére
Extrudált tejport? LoL
-
Beni2360
félisten
válasz
balazs1956 #11246 üzenetére
Így éred el szerintem azt a hőfokot ami az összeállításhoz kell. Így nem kell hőmérővel babrálni. Ki kísérleteztek.
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956 #11150 üzenetére
Alacsonyabb hőfok, hosszabb időn főzésre találták ki a Crock-Pot-ot. A mienk 70 vagy 90 °C-on főz, beállítható ideig. Vannak manuálisan kapcsolható olcsóbb kivitelek is. A mienk ilyen: link
Tépett húst így készítek benne:
Felkarikázok 4 vöröshagymát, megpucolok 1 fej fokhagymát ez megy az edény aljába. 1,5-2 kg lapockát vagy tarját nagyobb darabokra vágok és befűszerezem. Só frissen őrölt tarka bors, 1 tk barnacukor, 1 tk örölt kávé, 1 mk pirospaprika, ízlés szerint chili pehely. Aztán a hagymákra pakolom. Öntök rá 2 dl almalevet. Rárakom a fedőt beállítom a hőfokot 70°C és az időt 10 óra. Mindig este indítom és másnap délelőtt kész van. Magára hagyható, nem ég oda. Amikor lejár az idő, melegen tartásra kapcsol. Leöntöm róla a levet, és a húst két villával rostjaira szedem. Tálaláskor a leöntött lével megöntözöm.
A cucc elég tartós, már mintegy 10 éve használjuk rendszeresen.
Fogyasztása sem vészes 70°C-os főzésnél 70 W -
Essejó
veterán
válasz
balazs1956 #11148 üzenetére
Megnéztem az Alza oldalán a teljes leírást, sajna neked nincs nyomás állításra gomb a kuktán. De! A nyomésjelző gyűrűket megfigyelve amikor már az első kiemelkedik, lejjebb veszed a lángot, akkor egy alacsonyabb hőfokon fől az étel a kuktában.
Az egy dolog, hogy itt halat említ, de így tudsz az 1-es és a 2-es fokon főzéssel variálni.
Egyébként pont a leírás nem javasolja 1 kg-nál nagyobb hús berakását a kuktába.
Én anno egy Zwilling InterSpar akciós kuktát vettem 2019-ben.
A fedélen van egy nyomás beállító gomb, a piros pöttytől jobbra, azzal állítom, hogy 1-es vagy 2-es fokon főzzön. -
válasz
balazs1956 #11148 üzenetére
Ha a kuktában való főzés előtt teszed hozzá a zsírt, akkor azt főzés után hogyan választod le a kuktában lévő víztől?
A képeden látható jellegű húst én sütőben szoktam csinálni (bár leginkább tarjából, amiben sok a kollagén, ami a sütés során átalakul zselatinná, ami a kuktában való főzés során nagyrészt elveszne a főzővízben).
A 2-2,5 kg-os tarját 2-5 órára bepácolom, majd szorosan betekerem először két réteg vízben megpuhított sütőpapírba, majd két réteg alufóliába. Az így bepólyált húst sütőben 3-4 órát sütöm 130-140 fokon.
Ezután kiszedem, feldarabolom és visszateszem 15 percre 180 fokon pirítani.
Ez így biztosan tovább tart, mint kuktában előfőzni és utána sütni, de a hús eredeti leve és a fűszerek jobban benne maradnak a sülthúsban.
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956 #11141 üzenetére
Főzéshez miért kensz rá zsírt?
Kuktába rakod a húst, és max 2/3-ig öntöd vízzel. Feltételezve, hogy nem öreganyáink aluminiun kuktáját hanem egy modern rozsdamentest használsz 2-es fokozatra állítod. Az való a hús főzéséhez. Bár én a szárazbabot is kettesen főzöm pl füstölt oldalassal 40 percig, aztán elengedem a gőzt, kinyitom, hozzáteszem a zöldséget, és a száraz kézi tarhonyát, lezárom és 1-es fokozaton főzöm forrástól 5 percig. Gőz elenged kinyit, rántás bele, felforral és kész a bableves.
Füstölt csülköt szoktam kb 2 órát főzni. Kuktában főzéshez szoktam a mellékelt két táblázatot használni. De mondom ezek nem az aluminium hanem a modern rozsdamentes kuktához valók.
link
link -
yanna
addikt
válasz
balazs1956 #11143 üzenetére
Ja, utánsütés nem volt említve, minden esetre ezeket nem hagynám ki. Nyomást elérni 50 fokon is lehet... Átlagos kuktáról beszélve, éppen hogy csak piszegjen egy picikét.
És így sütéshez akkor elég lehet 1 óra is. Rá kell kukkantani.
Víz meg inkább több legyen mint kevés. Kell a gőzhöz, és mindegy hogy 1, vagy 3 deci marad. Az is fincsi lesz. -
yanna
addikt
válasz
balazs1956 #11141 üzenetére
Bár nem kérdezted, hagyma, babérlevél, szemesbors, só a minimum amit még teszek ilyen esetben. Kb. 2 órát főzném kuktában 95 fok környékén 4-5 deci vízzel, utána ránéznék. Szigorúan magánvélemény.
-
válasz
balazs1956 #11123 üzenetére
Külső ablakpárkányra volt kitéve egy éjszakára, meg egy nappalra (hűtők fullra tele voltak pakolva), kb. 2-5 fokon pácolódott a lazac.
-
Beni2360
félisten
válasz
balazs1956 #11092 üzenetére
A Lidliben ugyan ez van fagyasztott vetzioban. Tavaly azt vettük. Igaz nem bográcsos. 2000 alatt van akcióban. Ízre milyen volt?
-
yanna
addikt
válasz
balazs1956 #11094 üzenetére
Íze vállalható?
-
yanna
addikt
válasz
balazs1956 #11092 üzenetére
Semmi baja nem lesz 1-2 hónapig, max. a hús lágyul meg jobban, bár a harcsa frissen sem valami karakteres textúrájú. Egyébként meg már beraktad, kiderül mikor kiveszed.
-
perempe
veterán
válasz
balazs1956 #10931 üzenetére
Szombaton vettem lejáratos Sága baromfi pálcát (1kg 999Ft), ma már zöldesbarnás volt helyenként. Kivágtam a rosszát, bevállaltam.
-
Nikaré
őstag
válasz
balazs1956 #10931 üzenetére
Ezzz elég ritkán előforduló infó csomag számomra
Nem semmi.
Amúgy pár éve egy ismerősömnél, pincében több rozsdás külsejű konzerv volt a polcon. Kérdeztem tőle ezekkel mi lesz?
- most fogom az egyiket megenni!
Meg is ette, mint kiderül az elmondása alapján, hogy "gyíkhús" még sorkatonai szolgálat idejéből!
Jóízűen megette! Ennyi
És thx az infót! -
válasz
balazs1956 #10874 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, de közben nem bírtam magammal és bepróbáltam 2 típust:
Meglássuk.
Egyébként a fiskars-t láttam legkomolyabbnak, 4k+ HUF-ért -
krizmo_
Topikgazda
válasz
balazs1956 #10859 üzenetére
Üdv,
Szeretem ezeket a szószokat, ha gyorsan össze kell dobni egy ebédet nagy segítség.
Én nem nagyon szoktam túlgondolni.A húst sózom/borsozom, keményítőben megforgatom, majd olajon megpirítom, ha kapott egy kis színt hozzáadom a zöldségeket néhány percig együtt pirítom a hússal, majd ráöntöm a szószt, és így készre főzöm.
-
válasz
balazs1956 #10859 üzenetére
Szia!
Én valami ilyesmit próbálnék.
Húst felcsíkoz, vékonyan. Tegyél rá kis sót, kis borsot, meg egy kiskanálnyi keményítőt és nagyon kevés vizet. (só helyett vagy mellé mehet kis szója szósz is) Ezt aztán masszírozd össze. Hagyd állni, 10-15p elég. A pácolás kihagyható, de a hús puhább lesz így. Ha keményítőt nem is, de sót tennék a húsra, emlékeim szerint elég édesek ezek a szószok.
Vágd fel a zöldségeket kisebb, mondjuk falatnyi darabokra, ez a hagymára is igaz, itt nem a szaft alapját adja, mint a magyar konyhában. Jó is ráharapni a kész kajában egy enyhén ress hagymadarabra, legalább is szerintem.Forrosítsd fel a serpenyőt, wok-ot. Mikor felhevült rendesen, tegyél bele kis olajat és süsd meg hirtelen a bepácolt húst, nem kell teljesen készre, váljanak el egymástól, fehéredjenek ki, nagy hőn ez rövid idő, tényleg csak néhány perc. Szedd ki a húst.
Helyére mehetnek a zöldségek, ha kell, tegyél még egy kis olajat. Ezeknek sem kell sok idő, sütés közben mozgasd őket a serpenyőben, úgy jó enni, ha még nem puhultak meg teljesen.
Amikor úgy látod, lassan kész a zöldség, dobd vissza a húst is a serpenyőbe, süsd még egy kicsit, öntsd rá a szószt, kapjon ez is hőt és jó étvágyat.Ajánlatos végig nagy hővel dolgozni, időt nem tudok mondani, de max negyed óra alatt kész kellene legyél szerintem a hőkezeléses dolgokkal. Látom egyiknél van csíra is, azt nem kell külön piritani, mint a többi zöldséget, elég a serpenyőbe dobni mikor már elzártad alatta a hőt és összeforgatni, vagy ha nem szeretnéd hogy ress maradjon, akkor a szósszal együtt, ezek elég gyorsan puhulnak.
Brokkolit, ha friss, akkor külön csinálnám a többi zöldségtől, kis pirítás után öntenék alá egy felesnyi vizet, lefedném és hagynám egy kicsit párolódni (ez is csak 1-2 perc), aztán mehet a többi is mellé. De persze ez a brokkoli darabkák méretétől is függ, meg ízlés dolga is, ki mennyire szereti puhán. -
válasz
balazs1956 #10832 üzenetére
Sajnos a főzés a késtechnikai alapok elsajátításával is jár, ez hatványozottan igaz a kínaira. Kínában, Tajvanon stb. a szakács képzés tetemes részét teszi ki pusztán a késtechnika és a vizsgán is vannak olyan részek, melyen az égvilágon semmit nem kell főzni, viszont ki kell faragni mindenféle csodát pl. répából (illusztráció alant). Szóval igen, egy magára valamit is adó kínai kajáldában késsel fognak aprítani.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
balazs1956 #10832 üzenetére
Én mindig késsel csinálom.
Ha sokat gyakorolsz nagyon hamar bele lehet jönni.
-
válasz
balazs1956 #10824 üzenetére
A Tescoma cuccok eléggé jók. Esetleg ezzel gyorsabb, de ezzel is rövidebb csíkok lesznek: [link]
Ezért van, hogy a kínai kaja főzőcske úgy kezdődik, hogy mindent felszeleteltél, előkészítettél, mert ahhoz kell a legtöbb idő.
-
fradi81
veterán
válasz
balazs1956 #10824 üzenetére
Itt [link] mutatnak egy módszert.
-
válasz
balazs1956 #10822 üzenetére
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956 #10779 üzenetére
Megmondom az őszintét, én így meg se próblom. Kezdem a hagyma fokhagyma dinsztelésével aztán a többi hozzávaló a fözelékhez. Végén a zsemleszínű rántást lehúzom a tűzről picit várok és bele a pirospaprika, elkeverem és felöntöm hideg vízzel.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
balazs1956 #10779 üzenetére
Üdv,
Én úgy szoktam, hogy odateszem a hagymát olajon pirulni, majd hozzáadom a lisztet, ha kapott egy pici színt akkor a fokhagymát, lekapcsolom a tűzhelyet, és így adom hozzá a pirospaprikát. Hidegvizet szoktam én is hozzáadni, ill. rámegyek még botmixerrel is, hogy "selymes" legyen és ha szükséges ilyenkor adom hozzá a tejföl is.
-
GZoli7
senior tag
válasz
balazs1956 #10540 üzenetére
Ilyet egy kis tárolóval és több cserélhető pengével az Aldi/Lidl szokott időnként árulni. Nekem van, bevált.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
balazs1956 #10538 üzenetére
Üdv,
Én sima reszelővel szoktam a tököt lereszelni.
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956 #10258 üzenetére
Nem ellen, elvileg könnyebb keményre verni.
Viszont én minden édesbe teszek egy csipet sót, és minden sósba egy csipet cukrot, kiemeli az ízét jobban.
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956 #10249 üzenetére
Tojáshab felveréskor max 1 csipet sót szoktam. Életben nem raktam bele ecetet vagy 🍋 ot.
Borbás MarcsiKezdjük az alapoknál, a habverőt nem ütögetjük hozzá a habüsthöz mert ettől a hab képes sütés közben össze esni. Az 1 ek almaecet is érdekes, ugyanis pl vizes üstben sem könnyű habot verni, sőt kimondottan ellenjavalt. Még a pár csepp ecetet megérteném, de az 1 ek szerintem sok.
-
válasz
balazs1956 #10243 üzenetére
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
balazs1956 #10243 üzenetére
Üdv,
Van aki semmit nem tesz bele csak a tojásfehérjét és cukrot (Jamie Oliver), de van olyan is, aki az ecet mellett még keményítőt is rak bele (Mary Berry). Mindkét módszer működik, nem hiszem, hogy az ecet volt a hibás.
De érdemes visszatérni a jól bevált recepthez, ha az ecetes verzió nem működik.
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956 #10243 üzenetére
-
#73820095
törölt tag
válasz
balazs1956 #10128 üzenetére
Max annyit játszhatsz vele, h teszel bele egy kis sót és 2dl vizet, annál több hígítást biztos nem bír el, ennyit még talán.
-
válasz
balazs1956 #10128 üzenetére
Ezt én is használtam. Végül áttértem erre:
Jobban tárolható (pl. mert kisebb), és ha nem is 3,5ször annyi, de 2szer annyi lesz belőle, mint abból és olcsóbb. Legközelebbre.
Amit vettél, annak a csökkentett sótartalmú változata jobb, de az már 1800 forint körül van. Ezek, amit vettél nem hígításra valók. Annyi, amennyi.
-
válasz
balazs1956 #10128 üzenetére
Hát majdnem mint egy "igazi" húsleves
Én ha húslevest főzők mindig gondolok az alaplére és teszek el a fagyóba (picit hosszabbra főzőm a levest) -
#73820095
törölt tag
válasz
balazs1956 #10125 üzenetére
Nem drága egyáltalán, ezek ilyen áron mennek. Fényképezd be a dobozról a szöveget! De vszleg 1:1 a felhasználása ennek is, nem hígítod.
-
válasz
balazs1956 #10125 üzenetére
Szia!
Alapleveket sok mindenbe lehet tenni, ezek a receptek jellemzően azt is megmondják, mennyi kell belőle. Kb úgy használnám mint a leveskockát, azokra is rá van írva, egy kocka kb mennyi folyadékhoz való.
Drága alapanyagról lévén szó (ez kb 2 kockának felelhet meg vízzel felhígítva) én inkább drágább összetevőkből készülő ételbe raknám. Felbontás után azért tedd hűtőbe és a ráírt időn belül fogyaszd el.
Nincs benne Na-glutamát (MSG), szóval aki hozzá van szokva a sok ízfokozóhoz, az lehet kicsit csalódik. De nincs benne az a mű jelleg, amit a kockákat feloldva lehet érezni, nem tolakodóan gazdagítja az ízeket. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
balazs1956 #10087 üzenetére
Ha nincs mustármag a mustárt inkább kihagynám belőle, a mustárhoz szoktak többek között ecetet is adni, még az egész magoshoz is, ami kijöhet a felvágott ízénél. Szerintem, a mustármagnak amúgy se olyan jelentős az íze, simán kihagyható.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
balazs1956 #10085 üzenetére
Üdv,
Mire kellene mustármag? Egyébként, nagyon sok helyen lehet venni, pl. Tescoban, Auchanban stb...
-
Beni2360
félisten
válasz
balazs1956 #9983 üzenetére
Ezt a pöri receptet meg édesanyámtol tanultam vagy 50 éve. Lehet adalekokkal olcsositani. Én mostanság rovid távra keszitek 25dk húsból kis szalonna es fuszefek mustár es 2 db kemeny tojás sárgája megy bele és az aprító után kis kockara vágva a feherjét a vegen bele keverem. Mutatos feldobja.
Csóri korszakban meg főt krumplival is szaporitottuk. Még mindig jobb es finomabb volt mint a hozzá darált szalonna bőr es egyebek. -
Madoc
veterán
válasz
balazs1956 #9981 üzenetére
-
Beni2360
félisten
válasz
balazs1956 #9981 üzenetére
Ne kísérletezzél, oszd szét es mehet a fagyasztoba. En is fagyasztom az egyik felét a máj nem birja sokaig ha nincs benne tartositó szer, es nincs. Meg egy idő után már uncsi. En sertés húsból pörköltböl is szoktam csinalni es lehet váltogatni ahogyan elfogyott. Nyaron meg körözött is jön a sorba. Reggelire szoktuk fogyasztani.
-
Madoc
veterán
válasz
balazs1956 #9977 üzenetére
A receptet légyszi.
-
válasz
balazs1956 #9977 üzenetére
Szerintem hőkezelt termékként hűtőben tartva 1 hetet bírhat ki. Tovább nem próbálkoznék vele. Viszont fagyasztható. Egységnyi kockákra osztanám, úgy fagyasztanám le és a hűtőben engedném ki kb. 1 nap alatt.
-
perempe
veterán
válasz
balazs1956 #9977 üzenetére
Én nem tudom, de megdicsérlek.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
balazs1956 #4347 üzenetére
Mozsár lesz, de valami tekerős porítós dologra gondoltam, a zúzással meg nem lehet igazán jól porítani. Valami malom lenne jó vagy daráló, ahol adott a szemcse méret, és az jön ki belőle, ami a lyukon átfér. Az olcsó pengés kávédarálókkal is az a baj, hogy egyenetlen a szemcse méret. Nem tudom, hogy a kávédarálók jók e fűszernek is, rendelek majd egy olcsóbb Hariot, aztán kiderül. [link] Igazából az örökségemben is van valahol hasonló régi kávédaráló, de nem tudom, hogy az akkori fémek milyen minőségűek, és hogy pl a fűszerrel nem e reagálnak. Amíg nem volt rozsdamentes acél, addig pl a bazsalikomnál sem ajánlották, hogy késsel vágjuk, mert reagált a vassal. Szárított fűszerekre talán ez kevésbé jellemző.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
balazs1956 #4344 üzenetére
Nem hiszem, hogy itt gond lenne, belinkelem: [link] A tejszínt én sem raknám hozzá. Szerintem könnyű túllőni a célon vele, és akkor a végén az egésznek tejszín íze lesz májkrém helyett. A vaj megy hozzá, de annál is szerintem kóstolj többször, nehogy túl vajas legyen.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
balazs1956 #4342 üzenetére
Már úgy érted túl szilárd? Ahhoz, hogy kenhető legyen még több zsiradék kell bele. Ha nem akarod annyira zsírosra, akkor víz és valami víz megkötő anyag, ami javíthat rajta, pl zselatin, keményítő, liszt, stb. A vízzel viszont nem fog elállni sokáig. Talán még amit lehet a fenti anyagokon kívül, hogy még tovább turmixolod vagy darálod.
Én is gondolkodtam rajta, hogy a bolti helyett megpróbálok saját májkrémet, mert valahogy nem az igazi. Ugyanúgy pergős a bolti, mint a tiéd, és az íze sem a legjobb, hiába van ráírva 25% libamáj meg ilyesmik. Én szerintem vegyesen olajjal és vajjal fogom fellazítani. Kezdésnek jó lesz a csirkemáj, aztán ha már megvan a tuti recept, akkor jöhetnek a komolyabb májak, mint a liba meg a kacsa.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- iCarsoft CR Max autodiagnosztika ELADÓ
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest