Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • balazs1956

    senior tag

    válasz Madoc #9980 üzenetére

    Szia!
    Két részletben csináltam, 2x 700 gramm sertésmájjal.
    700 grammhoz való mennyiségeket írom le.
    3 fej vöröshagymát apróra vágva megdinszteltem 150 gramm kacsazsíron.
    Utána megfuttattam 5 gerezd fokhagymát, majd beleraktam a kis kockákra vágott sertésmájat.
    Folyamatos kevergetés mellett erős lángon átsütöttem.(elég guma lett…).
    Félidőben hozzátettem egy evőkanál majorannát, kb. 20 szem porrá tört feketeborsot, kávéskanálnyi szintén összetört koriandermagot.
    Amikor úgy éreztem, hogy az összes máj alaposan átsült, megsóztam (2 teáskanál só), és ízlés szerint belenyomtam egy csomó mustárt.
    Ezután kézi mixerrel pépessé daráltam, és tulajdonképpen kész is lett.
    Ha nem elég kenhető, libazsír hozzáadásával lehet szabályozni.
    Netről utána olvasva ha a tetejére megolvasztott zsírt tennék, akkor mivel az légmentesen lezárja, hosszabb ideig is eláll.
    Lehet kísérletezni fogok a fagyasztás/zsírt a tetejére módszerrel.
    Ízre nagyon finom lett, és legalább tudom mi van benne...

Új hozzászólás Aktív témák