Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Ha teheted minél frissebb pörkölést használj; mindegy mivel készíted el.
Gyáriaknál nem annyira érdekes, több okból. De kispörkölőtől én nem vennék 2 hónapnál idősebbet, ha lehetséges.Polacheck @próbáld ki egyszerűen. De meg lennék lepve. Filter és presszó között nagyon nagy a szemcseméret diffi...
-
"húzta a száját"
feltehetőleg az ízlelőbimbaja nem tudott mit kezdeni a megszokott 650Ft/félkilós tégla (?) és egy nagyon alap Palermo blend közti különbséggel
Illetve a magyar az ugye híresen árérzékeny; "élvezeti cikkek" terén a minőség abszolút mindegy, csak óccsó legyen. Akinek nem inge...Kapucziner akciósoknál jobb ár/értéket nem nagyon tud egy hazai pörkölő se felmutatni (talán az AVX, de ott más gondok lehetnek időnként és a posta se olcsó), plusz én még két hetesnél régebbi pörkölést nem kaptam onnan. Sőt, többnyire várni kell, mert postára adás előtti napról származik.
-
Crondore
tag
AVX -es Brasil Santos nekem nagy kedvencem. Nekem is rosszul esett, mikor nem a megszokott ízeket kaptam vissza a pörkölő váltásakor. Azonban vissza állt a világ rendje az újabb pörkölések már a megszokott minőséget hozzák szerencsére. Annyi azonban változott az én tapasztalatom szerint, hogy a mostani Santos sokkal több cremat ad, van akit ez zavarhat.
-
Peterhappy
őstag
Én megmondom őszintén a Kapucziner nálam egy picit most félrement. Nagyon nagy reményekkel estem neki a legújabb szerzeményeknek, a kardamonos arab kávénak és a Hawaii Kona-nak, amit "Az espresso kedvelői a világ egyik legjobb kávéjának tartják."
És vállalom, egy régebbi automata kávégéppel gyalázom itthon a jobb sorsra érdemes kávészemeket, de egyik sem igazán vált be. A kardamonos még csak-csak ízlett, de annak nagyon enyhe volt a fűszerezése, sokkal többet vártam tőle, a Kona pedig egyszerűen nem ízlett.
Szerencsére a héten felnyitott Gondolások kedvence hozza a szokott ízvilágot - azt hiszem nekem az az abszolút kedvenc kávém - így talán a hiba az én készülékemben (szó szerint, rosszabb esetben a fejemben) van, de azért némileg csalódott voltam.
A tisztesség viszont azt is megkívánja, hogy elmondjam, Kollégámnál mind a Gondolások, mind a Zanzibar Utengule, mind a narancsos-csokis Santos betalált, márpedig Ő jóval nagyobb gurmand, mint én.
-
-
-
#49155328
törölt tag
How to make cappuccino at home with Dritan Alsela
Maximum 65 c. fok !
-
Nimda
addikt
Az enyémben még nincs alátét. Illetve nem tudom, gyárilag mennyi van benne, még nem szedtem szét.
Amúgy lehet, pont ezért nem váltok karos gépre, mert a Brikka ízvilága nekem is megfelel.
Tipp: időnként (kb. két havonta) sajna eltömődnek az IMS apró furatai, (ilyenkor az egész kávéból crema leszés alig jön) én fogkefével szoktam tisztítani, pillanatok alatt megvan. A kosarat sem árt időnként, mert különben marad benne víz.
-
Nimda
addikt
Ez kávé függő is, de nálam olyan 15- ös fokozaton van a Graef.
Az én esetemben picit járatni kellett, hogy egy kicsit "tömődjön" a szűrő. Fontos az is, hogy kirobbanjon a kávé, ne egyenletesen follyon.
Megtömni sem szabad, lazán, de egyenletes legyen a kosárban a kávé. Kicsit kisérletezni kell. -
Nimda
addikt
Igen, mert a Brikka valamivel nagyobb nyomással dolgozik, ha a szelep jól működik. Én egy picit csalni is szoktam és nem engedem rögtön a szelepet nyitni (mikor már jönne), pár másodpercet még "rátartok" és elengedem, ilyenkor már gyorsan jön, majd gyors kiöntöm. A szűrő pedig kisebb lyukakkal készül, a gyárinál pontosabb megmunkálással.
konzumpro igen, ezt ki kell kísérletezni.
-
#85578752
törölt tag
Nekem annyira nem jött be, nagyon belassult a szelep nyitása után az átfolyás, komótosan átszuszog finom őrleménnyel, ettől kissé keserű lesz. Lehet hogy lehet finomhangolni és akkor jobb lesz, annyit nem kísérleteztem vele. Talán ki kéne próbálni egy Moka 3-mal, elvileg azzal kompatibilis. Nem tudom a 2-esnek mekkora a szűrője.
Ezt lelopom mert hasznos lehet:
Ezt meg csak belinkelem.
-
Nimda
addikt
Nekem van acél is a Brikka mellett. A brikkához IMS felsőszűrőt használok, így finomabbra tudom darálni a kávét, ami viszont az acélhoz már nem valami jó, mert annak a nyomása alacsonyabb.
Pacificaffe - La Piazza, amit én renszeresen iszok, a kiegyensúlyozott ízvilága miatt. A Brikkában eléggé testes és crema is szépen képződik.
-
#85578752
törölt tag
A kotyogóim közül (Brikka 2, Aeternum Divina 2, Mokina) a Mokinát tartom a legérdekesebbnek, de szeretnék majd kipróbálni 1-es és 2-es Mokát is. Meg lemezből is jó lenne egy, de valahogy a Brikka jobb súlyszelep nélkül, mint az Aeternum pl, persze nagyobb a kávétölcsér. Meg mintha jobb lenne az alu hővezetése és gyorsabban főzne.
Friss pörkölésből is érdemes próbálni, brazil és hondurasi kávékból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videós, mozgóképes topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- SkyShowtime
- Asztalos klub
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Bittorrent topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest