Új hozzászólás Aktív témák
-
-
viktorhu
veterán
válasz
ribarszki #5601 üzenetére
Valószínűleg a többit nem próbáltad. Én úgy nyilatkoztam, hogy összehasonlítottam őket. Természetesen nem döglöttet kell venni egyikből sem.
Nem hiszem, hogy megégetném, pont, hogy savanyú lesz, ha nem állítom maxra a hőmérsékletet és közepesre a kávémennyiséget, akkor viszont egy korrekt bolti kávét kapok, nem többet, és nem kevesebbet.
-
viktorhu
veterán
válasz
ribarszki #5597 üzenetére
Nektek mennyire jött be ez az Alza kávé? Nem rossz kávé, hozza az aldis sajátmárkás prémium szintet (Roast Master), a sima Amaroynál jobb is, de szerintem kb. ennyi, egy costa vagy egy piros pellini szintjét nem biztos, hogy hozza. Egyedül a negyed kilós csomagolás ér valami felárat benne.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ribarszki #5234 üzenetére
A túró rudit én nagyon szerettem gyerekkoromban, akkor olyan savanykás íze volt. Manapság már nem tudom megenni, mert ennyi gejl édes. A savanyúsággal is ugyanígy vagyok, egyszerűen amit a boltban kapni, az már édesség kategória. Nem tudom mit csinálok majd, ha öreganyám meghal, és nem lesz itthoni.
-
válasz
ribarszki #5222 üzenetére
Abszolút nem poén. Valami miatt ha ugyan olyan csomagolású lengyel és olasz kávét iszol egymás után akkor azonos tipusnak is lehet más aromája. És ezt nem csak én említettem már.
No persze ez nem mostani keletű.
Könnyen lehet, hogy azóta ez nem számít semmit. Mindenesetre ott van a kisördög a részletekben. -
Dorian
félisten
válasz
ribarszki #5131 üzenetére
Korábban ha az őrlőt finomabbra vettem, akkor többnyire egy sötét, maróan keserű szart kaptam.
Ilyen őrlőt használok a 31-ből 4. finomságon: [link]
Ilyen géppel: [link]
A kávékat frissen pörkölve rendelem és rendeléstől 1 hónapon belül, bontástól 2 héten belül tuti elfogyasztom. Pl. most ilyent bontottam: [link] Ezt majd ma megpróbálom egyel finomabbra őrölni, 35mp-es lefolyással.
Szóval itt csak a hozzáértésemmel lehet gond.waxos:
Eddig sosem méregettem, most reggel gyorsan megnéztem nagyjából mennyi. Azért írtam, h ml/g mert kb a két szám ugyanaz volt.
Mindig közepesen sötét pörkölésű kávét veszek.
A képletbe a tamperolási erő hogyan játszik bele? Mert csupán ezzel is totál fel tudom borítani az egészet -
Taltos0711
csendes tag
válasz
ribarszki #5131 üzenetére
Van több fajta kávénk (amiről most már le kell szoknom, tudom
), de Dallmayr Prodomo ill. Lavazza Qualitá Rossa a leggyakoribb, amiből főzünk. Meg van egy kis Pascucci Bio, ami mondjuk valszeg a legjobb ebben a mezőnyben.
Őrlő meg szerintem rendben van, az egy Hario Mini Mill Slim plus.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- AKCIÓ! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Xbox Elite Series 2 Kontroller // Számla + garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest