Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz Mr.Csizmás #5229 üzenetére

    Nem csak erről szól, változnak a receptek. Egyre több cukrot és karamellt tesznek bele az élelmiszerekbe és a csípősek is egyre csípősebbek, mert jobban fogyasztják így őket. Plusz ott vannak az ízfokozók is. Az összetétel is változik, egyre silányabbak az alapanyagok, és egyre több az adalék, hogy ezt kompenzálják. Azért van ez, mert így olcsóbb előállítani, és nagyobb a profit. Az itthoni Milka pl nagyon látványos mélyrepülésben van, 10 éve még ehető volt, ma már bottal sem piszkálnám meg. Az enzim készítményeknél, pl mosószernél pedig mérhető, hogy közel sincs annyi az enzimaktivitása, mint a nyugatra eladottnak azonos márkából. Élelmiszereknél is egyébként vannak kóstolók, akiknek az a dolga, hogy értékeljék a termékeket nagyjából reprodukálható módon. Illetve vannak labor mérések összetételre vonatkozóan. Szóval többé kevésbé objektíven össze lehet hasonlítani a termékeket, főleg ha azonos márka azonos típusú termékéről van szó. Kávénál is biztosan megoldható mindez.

Új hozzászólás Aktív témák