Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RetepNyaraB #6336 üzenetére
Szerintem az nem tenne túl jót a kávé ízének.
Persze ha már kipróbáltad és nincs igazam, nem szóltam.
-
válasz
Mr.Csizmás #6153 üzenetére
Azért miket nem esztek, hogy legyen összehasonlítási alapotok….
virágföld, mocsár, kéményseprő, dohánnyal és kátránnyal kevert virágföld
-
válasz
mesehabbal #6116 üzenetére
Hány napi kávé elfogyasztására szánod a gépet?
-
"... 0,5–50 MILLIGRAMM AKRILAMID/KG/NAP-ADAGOLÁS UTÁN MINDEGYIK ÁLLATNÁL A VÉGTAGOK MOZGÁSI ZAVARA ÉS IZOMGYENGESÉG VOLT MEGFIGYELHETŐ" (nem tudom miért kell üvölteni egy cikkben, de mindegy)
Szóval akkor 1kg kávéban 7 milligramm van, a minimum, már negatív hatást adó adagolással számolva egy 100kg-os embernek 50 milligrammot kell meginnia, azaz 7 kiló kávét a legzöldebből.
Nagyjából megnyugodtam. Hasznos cikk....
-
Üdv. Ismerősöm kért tanácsot, de nem értek ezekhez a gépekhez. Olyan automata kvfőzőt keres, aminek több kávébab tartálya van a különböző kávékhoz. Ezt nézte ki [link] . Ez jó lehet, vagy van ajánlottabb ezekkel a feltételekkel. Nagyjából nem árérzékeny, de szeretne 400k alatt maradni. Köszi.
-
válasz
Mr.Csizmás #4547 üzenetére
Egyetértünk. Én is kipróbálok bármit, ha úton vagyok. A legjobb kávé az, amire már órák óta vágysz.
-
válasz
Mr.Csizmás #4542 üzenetére
Szerintem siess. Gyorsan el fog fogyni ezért az árért. Én nem vagyok nomád típus.
-
-
válasz
Mr.Csizmás #4095 üzenetére
Öregszem, feledékeny vagyok.
Lehet így volt, bár kevésnek tartom, de biztos le lett vezetve.
-
Milyen vicces, hogy a magyar Nespresso oldalon sok (150-450) kávékapszula mellé lehet kapni baromi drágán kávégépet, a német Nespresso oldalon most rendeltem 370 Vertuo kapszulát és küldenek mellé egy új Vertuo kávégépet ingyen és egy 12 kapszulás válogatást ajándékba.
Persze megnézve a magyar oldalt, ahol az összes ajánlatból már minden kifogyott, megértem az üzletpolitikát. Még a 125.000 forintos Creatista gépből sincs már, ami kb. az értelmetlenség csimborasszója ennél a rendszernél. -
válasz
Mr.Csizmás #2977 üzenetére
Látod, érzed a lényeget! Nincs stressz, nincs feszültség, rengeteg az idő és a Vertuo-val csak közepesen szar a kávé (inkább azt mondom közepesen jó).
Mondjuk ez a fránya vírus beütött a munkahelyi finomnak, mert nem járok be, de kibírom még.
A raziel01 által linkelt Nespresso Costa 11-es kapszula annyira nem rossz a feleségem szerint. Én már nem iszom a sima nespresso-t így sajnos nincs személyes tapasztalat.
-
Azért emlékeim szerint (amikor még megérintett a téma) lett volna olyan delingilongi amit szívesen elnézegettem volna a konyhapulton. Persze régen volt és ki tudja hova jutott a világ azóta. Lehet már tényleg csak a Graef meg a Gaggia a jó. Használtan, felújítva, jó áron.
-
válasz
RetepNyaraB #2964 üzenetére
Ja. A sznobok már nem tudják kimondani magyarul.
-
válasz
Mr.Csizmás #2852 üzenetére
Ja. Én is kb. erre utaltam, mert nekem régen egy darálót nagyon összekoszolt.
-
válasz
Polarstar #2835 üzenetére
A Frei dohánykávé most már kapható nespresso-ban is. Az a baj vele, hogy két kapszula kell, hogy minimálisan élvezhető rövid kávét adjon belőle. Ettől függetlenül akinek bejön, annak nem lesz baja vele az árán kívül. Ez legalább nem cseszi szét a darálót, mint a szemes kávéi.
Én biztos meg fogom kóstolni az általad javasolt kombinációt is.Múltkor ilyen Starbucks-t vettem a Spar-ban. Ha bejön a karamellás kávé, akkor próbálj rá nyugodtan, mert nem rossz:
-
válasz
fradi81 #2751 üzenetére
Ha tölteni szeretnél, akkor sajnos csak olyan beszerzési hely a jó, ahol ledarálják neked. Amikor töltöttem akkor a 3-mas, 3,5-ös darálás jött be a töltéshez, ennél durvábbon átfolyik, a finomabb kimegy belőle, vagy eltömít valamit. Esetleg plusz szűrővel a 2,5-ös, de az macera és nem hoz annyit, hogy megérje. Persze lehet, hogy van olyan kávé, amit alapból ilyenre darálnak, akkor az mehet. Esetleg az Illy dobozos kávéi működhetnek, mert az viszonylag finomra van darálva.
A töltéshez alapvetően a fém tölthető kapszulák a legjobbak. Sokat kell olvasni a véleményeket melyik jó, akkor nem lehet mellélőni.
Az alap nespresso kapszula újratöltését nem ajánlom, ha esetleg felmerülne a gondolat. Soha nem lesz belőle jó kávé, semmilyen megoldással.
-
Ebbe nem ég bele a tej és külön van a gép a habosító egységtől (mágneses elven működik), úgyhogy könnyű elmosni. [link]
Azt nem tudom, hogy a minőség milyen, ugyanis van ilyenem, de igazi profit még nem próbáltam. Azt már kikísérleteztem, hogy tudok vele kemény tejhabot, folyósabb tejhabot, meg hasonlókat, de összehasonlítási alap nincs. -
válasz
joeypapa #2439 üzenetére
Ez ilyen. Vidékiként rendszeresen élem meg, hogy megállapodunk, majd a feladás helyett ír, hogy "bocs, jött egy pesti, odaadtam neki, mert így egyszerűbb..." A legjobbak azok, akiknek ha egy darab értelmes körmondatot kéne válaszolni (pl. Bocsi, ez nem megfelelő számomra.) már nem is ír. Te is egy ilyennel találkoztál.
Nekem múltkor azt írta vissza egy Budapesten lakó úr, amikor azt kértem, hogy az alku tárgya a posta az árban legyen, hogy én büntetem őt, azért mert Budapesten lakik.
Írtam neki, ha Kiskunmajsán lakna, akkor is megpróbálnám belealkudni a postát az árba, nyugi.
-
Már feladtam a kávéfőzés rejtelmeihez való vonzódásomat, hál isten elmúlt. Szóval köszönöm a jótanácsokat, de nem érint.
Korábban sokmindent kipróbálva nagyjából egyetértek B-Clone álláspontjával, hogy “egészségtelen sznobizmus” jellemzi a jelenlegi trendeket egy erős üzleti vonallal megspékelve, hogy összességében sikerüljön többet kiszedni az emberek zsebéből, mint amennyit adni akarnak. Most már tényleg csak a merevlemez válsághoz hasonló kávé válság várat majd magára, hogy duplájára tudják emelni az árakat.
Persze a fentiek ellenére a késes kávédarálót emberiség elleni bűntettnek minősítem én is, csak belinkeltem mire gondolhatott a költő.
Peterhappy: Vagy ennek a fórumnak kéne a keretek között maradnia. Pl. az a linkelt DeLonghi gép eléggé jó kezdésnek, nem kéne leszarozni.
-
Szerintem nekik már nem éri meg semmilyen nagyobb befektetés az eredeti nespresso kapszulákba és a gépekbe. Mióta elvesztették a pereket és bárki csinálhat nespresso kapszulát, azóta inkább továbbléptek és levédették az új technológiát. Azt most pár évig megint egyedül árulhatják, kivéve az utántöltést.
-
A 4,5-öst most úgy oldom meg a munkahelyen (mert ott még a régi van), hogy kettőt nyomok egybe, csak úgy mondjuk már eredeti nespresso-ból inkább lemegyek a kávézóba a közelben.
Az újnak egy hibája van. Alapvetően hosszú, nagy crema-val rendelkező kávékra van tervezve, az espresso kapszula csak 7 grammos. Persze leállíthatod 40 ml-nél is a nagy kapszulát, de a technikai megoldása miatt biztos nem azt kapja az ember, mint ha karosban lefőzne 12,5 gramm kávét. Úgy gondolom 80 ml és felette azért már nagyjából hasonló. Szerencsére mi hosszúkávésak vagyunk.
A Lor-nak van még egy érdekes megoldása. Saját nespresso gép, ami fogadja a nespresso kapszulákat és a saját 10 gramm kávét tartalmazó XXL kapszuláikat. Egyelőre a franciáknál láttam, és elég, hogy a másik is külföldről jön, kettőt azért nem finanszíroznék. Majd egyszer. Viszont ezt egyszerűbb kipróbálni, mert a kávégép 80 euro, azaz nem drága és ha nem veszel bele XXL-t, akkor megy a simával: -
Mondjuk induljunk onnan, hogy napi 2-3 22,5 grammos kávéhoz fiatalnak, vagy merésznek kell lenni. Esetleg még egy kórosan alacsony vérnyomás segíthet, de a hosszú távú hatásokról senki nem tud pozitív/negatív véleményt egyértelműen. Azért ritka ez a fogyasztási szokás.
Én 2, max 3 nespressoval elvagyok naponta az új fajtából, ami 12,5 gramm, max. 14 és 200 forint darabja. Biztos van akinek ez is “szar”, de szerintem nem rossz. A régi kis 4,5 grammos kapszulát megeszi reggelire, az egyértelmű.
Régesrég én is őröltem, meg főztem. Persze annak nem éri el a minőségét, de nagyban kárpótol, hogy váltogathatom az ízeket, pörkölést. Az mindig hiányzott.
-
-
válasz
ServerWorks #1384 üzenetére
A kávétársaságtól már rendeltem. Nem volt gond.
-
válasz
ServerWorks #1352 üzenetére
Megtörtént kicsit később.
-
-
Ja. Ha már ízlés(ficam). Nem iszom cukorral a kávé, hanem inkább a másik oldal felé megyek. Az egyetlen ízesített kávé, amit hétvégente szoktam reggel 2. kávéként inni, az a sós-kareamellás latte.
(Broáf, igény szerint)
Én sózom a Monini karamellát, ennyi a saját erő, kicsit sósabb, mint az átlag szerintem. Sajnos a Monini karamella annyira nem jó. Ha esetleg valaki tud jobbat, akkor szóljon.
Imhol, a világ legszebb csészéjében (szerintem): -
Én flat white-ot iszom dupla, kicsit rövidebb presszóval, vagy olyan hosszúra főzött egy erősebb fajtával, napszaktól függően. Nekem ez a kedvencem, és a gyomrom is jobban szereti, mint az üres kávét.
Ezen nem kemény hab van, hanem csak kicsit habosított tej, ami könnyen keveredik a kávéval. Cukor nélkül. Lehet nem erre gondoltál a kérdéssel.
-
Az Aeroccino-t nehéz tisztítani (legalábbis a videója szerint). Ezt beteszem a mosogatógépbe, ha lusta vagyok és kész. Még a keverőt sem veszem ki belőle, mert nem kell. Kézzel, rögtön utána meg 20 másodperc. Szintén bent marad a keverő.
N.gab: Hát ha a “latte art minőségű” tejhabhoz mindenképpen a vízkeverős, kávégépes dolog kell, akkor szerintem is csak azzal csináld. Mással biztos nem fog menni. -
Ami időt és pénzt mindenféle víz kikeverésére költenétek, vegyetek helyette egy ilyet: [link]
Ritka jó habot csinál, valamelyik sznob kávé oldal is tesztelte és azt mondta szuper. Ha kell előkeresem a videót.
Nekem még a sima van, ami nem hőmérséklet szabályzós (mondjuk tudom már mikor kell leállítani különböző textúra érdekében). 6 éve megy hiba nélkül és tök egyszerű tisztítani. Ja. Ez csinál forró csokit is a gyereknek, vagy hideg tejhabot, ha az kell.
-
válasz
ServerWorks #1042 üzenetére
Az Illy nagyon jó. A legerősebb, fekete. A Pellini nekem nem ízlett.
-
Egyébként most 1 hónap használat után azt kell mondanom, hogy tényleg szuper találmány. Aki eddig ivott belőle, mind azt mondta, hogy nagyon finom kávét főz.
A vonalkódnak is van értelme, mert nem csak a forgást, hanem azt is meghatározza, hogy milyen gyorsan nyomja át a vizet a kávén. Pl. egy dupla eszpresszónál sokkal lassabb, mint egy hosszúkávénál. Van egy olyan tippem, hogy még a hőmérséklet is különbözhet, mert van ahol gyorsabban, van ahol lassabban indul el a folyamat, ami gondolom a megfelelő hőfok miatt van. -
válasz
ServerWorks #1005 üzenetére
Igen. Nekem gyenge és erőtlen volt mindegyik.
-
válasz
ServerWorks #966 üzenetére
-
válasz
Sumptuous #961 üzenetére
Volt nespresso habosítóm, aztán cseréltük egy ilyen indukciósra. [link] Sokkal jobb és kényelmesebb a használata. Van drágábban olyan verzió, amiben pontosan be lehet állítani a hőfokot is. Kb. 6 éve van meg, hibátlanul működik. Nagyon egyszerű takarítani. Szóval aki szeretne tejhabosítót, annak ajánlom.
-
Ha egyedül kávézik valaki, vagy keveset, akkor simán “megdöglik” az a 250 grammos kávé is, amit szemesként megvesz, a kapszulással meg mindig friss kávét iszik.
E mellett a 250 grammos jóval drágábbra jön ki kilóban, mint egy kilós kiszerelés.A jóval több fajtával is vitatkoznék kicsit, mert a nespresso-nál mondjuk van 20-30 fajta, amit próbálgathatsz. Igaz ezzel bezárult a kör, kivéve ha töltesz kapszulát, mert akkor próbálhatsz mást is.
Egyedül kávézva legfeljebb 2 féle szemest mernék otthon tartani, amik a végén szintén nem lennének túl frissek.A kapszulás ellen eddig az szólt egyértelműen, hogy környezetszennyezőbb (bár a szemes kávénak is van csomagolása, minél minőségibb annál környezetszennyezőbb), a kapszula fajlagos ára esetleg kicsit drágább, de legfőképp az, hogy 5,5 gramm kávéból nem lehet jó kávét főzni. Mára az utolsót legalább kiküszöbölte a nespresso, a többit nem is fogja.
Ettől függetlenül egyedül, vagy ritkán kávézóknak egyértelműen előnyösebb.
-
válasz
Mr.Csizmás #918 üzenetére
A fél kiskanalat simán ki tudod váltani, ha kipróbálsz egyszer egy közepes pörkölésű etióp kávét. Az pont olyan, mintha ennyi cukrot tennél bele.
-
Mindenkinek, aki esetleg szégyelli magát, bemutatom az én négyes fogatomat.
Ezzel simán becsúszom az utolsó helyre a másik topikban, szóval innentől lehet linkelni a szarvasit is.
Egyetlen mentségem, hogy kicsit próbáltam a másik oldalt is, de “öreg” koromra meguntam. Inkább az az élvezet, hogy az 5 éves lányom főz nekem egy kávét nagy boldogan bármelyikkel. Meg az egy napon belül többféle keverék, amihez éppen kedvem van.
-
-
Én nem hinném, hogy feltennék pár honlapjukra ha hazugság lenne. Itt nézd meg. Ki kell nyitni az összetevőket [link]
De legyen egyszerű matematikai számítás. Egy robusta kávé 2,4-2,7 % koffeint tartalmaz [link] 5,5 gramm (mert annyi egy kapszula, nem 5) az 5500 mg, ami akkor 132-148 mg koffeint jelent.
FPSTunker: egyre gondoltunk. Osztottam, szoroztam. Persze nem matematikus vagyok, lehet benne nagy hiba, ami romba dönti az elméletet és kikiálthatjuk a nespresso-t hazugnak. A starbucks.os problémád nem értem. Abban nem 5,5 gramm kv van? Nekem úgy tűnik annyi.
-
válasz
ServerWorks #784 üzenetére
Rosszak. Szerintem. De nem is lehet összehasonlítani egy kb. 200-260 mg koffeint tartalmazó strarbucks kávét egy 70 mg koffeint tartalmazó kapszulás kávéval.
-
válasz
#49155328 #768 üzenetére
Biztos már más a divat, de régen nekem sok időbe telt. Főleg reggel, mert én kávéval kezdek, addig nem tudok mást kezdeni magammal. A mostani helyzet, hogy bekapcsolom a gépet, fél perc alatt meleg, beteszem a kapszulát, kinyomom a kávét.
Régen. Felkelek, összeszedem magam a kávéfőzésre, bekapcsolom közbe a gépet, hogy meleg legyen, előveszem a hűtőből a kávébabot. Megvárom, hogy kicsit megmelegedjen, ledarálom, ellenőrzöm, hogy már szobahőmérsékletű-e (én úgy tanultam, ne legyen hidegebb, mert az nem jó). Betöltöm, lefőzöm. Hát ez nekem 20 perc biztos volt anno reggelente, de inkább 30.
-
válasz
Mr.Csizmás #766 üzenetére
Megbánod hidd el.
Csak akkor vágj bele, ha van napi fölös fél órád és jó szívgyógyszered az idegre, mikor lefolyik a halom pénzen beszerzett cuccon az első mosogatólé.
Persze később jobb lesz. Kicsit még pénz meg tapasztalás kell bele és akkor már csak a napi fél óra tökörészés marad a tényleg finom kávé előtt.
-
válasz
#49155328 #762 üzenetére
1. Nem, ezt nem próbáltam. Nyomásmérőst igen, mert az egyik nagyon ráérő barátomnak volt egy ideig.Egyébként finom kávét főzött, de még a nyomásmérővel is nehéz volt “irányítani” a nyomás erősségét.
2. Nem válaszoltál, de akkor hallgatás beleegyezés, hogy fontos a nyomás mértéke egy kávé elkészítésénél.
3. Innentől kezdve nem értem, hogy pont te, aki magát kávészerető és értő embernek tartod, hogyan tehetsz be ide egy ilyen egyébként aránytalanul drága, és még a megfelelő működéshez nem felszerelt gépet ide? Nem lenne lelkiismeretfurdalásod, ha valaki kezdőként, mert nem tudja, hogy ez így nem jó, megvenné, csak mert te ajánlottad? Kb. olyan, mintha futómű nélküli autót ajánlanál az autós fórumban.
4. Mindegy. Részemről befejeztem. Természetesen nyugodtan ledorongolhatsz valami viszontválaszban, hogy mennyire nincs igazam...
-
válasz
#49155328 #752 üzenetére
Mi van? Te árulod? (Ha már a stílusodra is reagálok)
Azért vicces, hogy pont neked nem tűnik fel, hogy az ilyen karokon szokott nyomásmérő is lenni, mert az fontos, hogy milyen nyomással megy át a víz a kávén. Ha nem fontos szerinted, nyomhatja egy 10 éves gyerek is a maga erejével, meg egy 200 kilós izompacsirta, ahogy bírja és nem lesz különbség, akkor asszem nem vitázok és nincs több kérdésem....
-
válasz
#89309696 #714 üzenetére
Nekem is a kávé mennyisége volt a döntő. Még a kapszulások előtt, a karos gépek után volt darálós Jura kávéfőzőnk. Az ha 2 kávét készíttettél vele egyszerre akkor használt kb. 15 gramm kávét hozzá. Sajnos nagyon érzékeny volt a szemes kávéfajtákra, nehéz volt hozzá venni kávét. Itt a kapszulákba biztos csak olyat raknak, amiből jó készül, legfeljebb éppen nem ízlik.
Én karos géppel nem tudok kávét főzni, mert túl sok idő nekem. Egyébként nem is olcsó móka.Ezért tértem át a kapszulákra, de sosem voltam elégedett a kávé mennyiségével, erősségével. Ez úgy néz ki jó lesz. A gép volt 24.000 forint volt akciósan. Várhatóan még kapok belőle vissza 40 eurót is, csak a német nespresso gyorsasága nem hasonlítható a magyarhoz, szóval lassan forognak a kerekek. Ez azért a töredéke a darálós gépnek. Egy kapszula ideszállítva kb. 200-210 forint. Ez nem olcsó valóban, viszont mindenkinek mások a preferenciái, mire költ szívesen. Nekem a kényelem, a gyorsaság és az íz miatt megéri a nespresso-val együtt használva, az Illy kapszulástól meg elköszönünk.
-
válasz
peestike #709 üzenetére
Az a helyes módja, ha hosszú kávét szeretnél. Nem hosszan nyomod át a kávén a vizet, ahogy általában gondolják az emberek, hanem csinálsz egy presszót és felöntöd vízzel. Nincs ebben semmi megvetni való. Van aki a hosszú kávén jobban érzi a kávé ízét. Ha cukrot, vagy tejet tett volna bele, az már más a kávéimádók szerint.
-
Sima melegített tejbe lett benyomva a kávé. Ez lehet a félrevezető. Majd nyomok csak kv-t átlátszó pohárba. Szerintem is nehéz lesz rávenni az embereket. Csak az ilyen lükék fogják megvenni, mint én. Külföldön nem hiszem, hogy számít. 79 euro volt a gép és elvileg kapok 40 euro utalványt. Az ott nem pénz és k8dobja a régit (a magyar meg összeszedi és itthon eladja
).
Mr. Csizmás: azért arra kíváncsi lennék, hogy a kilós darált kávéd aromaszelepes, alumíniummal bélelt, kívül műanyagburkolatú csomagját melyik kávégyártó gyüjti vissza? A jobb minőségű, amit a munkahelyen iszunk, van vagy 20 deka egy ilyen csomagolás. Szóval ezt talán hagyjuk, vagy meséld el azt hova viszed leadni?
Dugesz77: nem is kell töltögetni. Az csak egy plusz lehetőség.
-
Szóval. Feltehetőleg az új fejlesztés oka, hogy a korábbi védettség elvesztésével a Nespresso kezd kiszorulni a saját kávéfőzője kapszula piacáról. Ez (egyes cikkek szerint) főleg a Jacobs rendkívül agresszív letámadásának köszönhető, akik folyamatosan alacsony áron tartva nyomják a Jacobs és Lor kapszulákat. De ez annyira nem baj, hiszen a nyertesei a vásárlók. Szóval újat kellett kitalálni, amit megint lehet védeni egy ideig. Egyébként azt kell mondjam, hogy ahhoz képest mi volt a cél, azért a fogyasztók javára is szolgál a változás, nem is kicsit.
Maga a technológia abból áll, hogy a kapszulát felülről nyitja csak meg. Körben sok lyukon keresztül nyomja bele a vizet, míg középen egy nagyobb lyukon keresztül megy ki a kávé. Az extrém crema-t feltehetően úgy éri el, hogy bizonyos időközönként 7000 fordulat/perc sebességgel forgatja meg a kapszulát a kávékészítés közben.
Minden kapszula alján van egy vonalkód, ami a Tchibo-s gépekhez hasonlóan jelzi a gépnek, hogy milyen kapszula került bele, így tudja mennyi vízzel csinálja a kávét. 5 féle van 40 ml/80ml/150ml/230ml és az extrém 414ml. Ez egyébként átírható a felhasználó által és ha nincs átírva akkor menet közben bármikor megállítható, illetve nyomható többször is egy kapszulára víz. Az USA-ból indult az egész, gondolom ez nekik bejön.Ami a fogyasztók érdekében történt legjobb lépés, hogy a kávé mennyiségek nőttek, míg az árak nem jelentősen. 3 féle méret van.
Kicsi: 7 gramm kávét tartalmaz
Közepes: kb. 10 gramm kávét tartalmaz
Nagy: kb. 12,5 gramm kávét tartalmaz, a 414 ml-es kapszulája inkább 13,5-öt, mert a mérleg 15-16 gramm között ugrál, az üres kapszula fóliával kb 1,5 gramm a mérlegem szerint.
Az árak úgy alakulnak, hogy a régi legolcsóbb Nespresso kapszula Németországban dobozonként kb. 4€-4.7€, a vertuo-nál a legolcsóbb 4,5€, a legdrágább 7€, a nagy átlag 5-6€.
Kis számolás: ott egy sima kapszula kb. 135 forint, a vertuo 12,5 grammos és 6€ áru kapszulája 200 forint. Ez már csak kicsit több, mint a duplája annak, mintha egy hasonló minőségű szemes kávéból csinálnánk egy jó kávét (7000 ft/kg árral számoltam). Én mindig azt mondom, hogy lehet drágának mondani itthon, de nyugaton egy 0,6 centes kávé ár miatt körberöhögnek, ha valaki drágállja. Ez van. A mi fizetésünk alacsony, a jó kávézókban egy kávé meg 400 forinttól indul.A kávék finomak és erősek pár kipróbálása után. Mi azért rövidebben isszuk, mint ahogy ő szeretné csinálni, majd átprogramozom.
A crema ilyen:
Amit eddig néztem, hogy a korábbihoz képest nagy előnye, hogy a saját kapszulát nem bántja, csak a fóliát, így már gyártják is [link] . Az első főzés után az eredeti fóliát az ember leveszi és a kapszulát elmosva már használhatja is utángyártásraMár rendeltem is, csak még nem érkezett meg. Engem főleg azért érdekel, mert nincs darálóm, karos főzőm, de néha innék különleges kávét, ami nem nespresso.
A gép nagyon cool, mert motor nyitja a kapszulatartót és az is zárja. Szóval menőzni is jó.
Egyelőre ennyi. Ha valakit érdekel esetleg még valami, akkor kérdezzen. -
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest