Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
Hogy kinek mi a macera, ki mennyire élvezi az előkészületeket, az teljesen egyedi. Én nagyon szeretem, hogy "van közöm" a kávéhoz, én őrlöm le, közben jó illatok vannak, gondosan előkészítem a szűrőkosárban az őrleményt. Az is igaz, hogy hétköznap meló után 1-et készítek, hétvégén meg 3-at, ha otthon vagyok éppen, és nem kell 10 főre kávét prezentálni.
Szerintem 5 pecen belül vagyok úgy is, hogy csapolás után előblítek mindent. Ezt presszóra értem. Azt érdemes figyelembe venni, hogy a kazános gépek felmelegedése 15-20 perc is lehet, ezért én pl okos konnektort használok.
"Kell egyszer kimérni a kávét, majd darálni (persze lehet tartani instant darált kávét ha nincs idő, de az nem gondolom nem is lesz olyan)"
Na ez nem fog menni, ha rendes, nyomásfokozó nélküli karral szeretnél jó presszót készíteni. Az őrlőt pontosan az adott kávére kell belőni, nincs ilyen, hogy más kávét bedobsz az őrlő beállítása nélkül. Az előre őrült (és egyébként a bolti döglött kávé is) eleve kizárt, abból nem lesz értékelhető ital.
A költségek elég változatosak. Eleve nem mindegy, milyen, mekkora kosarat használsz. Szimplát nehéz kezelni, így érdemes dupla kosárban gondolkodni, ott olyan 13-14g-tól indul a buli, én jelenleg 16g-ból készítem a dupla presszót, ami nekem 1 ital.Értelmes, friss kávé 8-9 ezer / kg-tól indul általában. A nespresso kapszula 5g és 100-120ft legalább darabja, így elég drága, cserébe kényelmes és a géppark nem kerül annyiba, mint egy karos gép + őrlő + a felszerelés hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen TV-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Audacity - hangszerkesztés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- Facebook és Messenger
- Nem nyílnak a Foldok?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest