Új hozzászólás Aktív témák

  • mekker

    őstag

    válasz Mardel #10499 üzenetére

    Nekem a 2 adagos van. Úgy szoktam használni, hogy kb 3,5 kész kávé (=/= beletöltött víz) : 1 őrlemény. Mivel a zacc is szív fel vizet, és a tölcsér sem ér le az aljáig, ezért kell több víz. Egyes Brikkákon van mérő is a felső részben, az kb ezt az arányt fogja hozni.
    A kosarat tele kell tölteni, késsel lehet kicsit kocogtatni oldalt. Gondolom azért zaccos, mert túl sok benne a víz.
    Gyorsfix: aeropress filter vagy kerek sminkelős vatta a fémszűrő alá* (úgy, hogy a menetes résznél ne szoruljon). A cremát is befolyásolhatja. Van elvileg tuningszűrő is: [link]

    Nálam az ilyen közepes pörkölésűek szoktak működni (h a csomagolás mit ír, az egy más téma), a crema pedig elég random. Kerámia főzőlap max fokozaton, amikor kijön az első csepp, akkor le lehet kapcsolni, és vmennyire még tartja a hőt. Vízet felrakom melegíteni, amíg tömöm, de ez nem feltétlen számít sokat. Teljesen m1 mit csinálsz, mert a nyomás szabályozza a szelepet, így minden esetben kb. ugyanannyi idő alatt tolja át a vízet. Ha előáztatni akarod, akkor egy kis tálka vízbe belerakod hűlni egy fél percre, amint az első csepp kijött (szelep ne legyen víz alatt).

    Őrlő vmivel mehet finomabbra, mint a sima kotyogósnál.

    *Szerk.: úgy a fémszűrő alá, hogy a kosár és a szűrő közé (különben beszippantja)

Új hozzászólás Aktív témák