-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
icm
tag
válasz
Tomace91
#141021
üzenetére
Ha még nem késő:
Manométer kapilláris csövét érdemes levenni, ahogy a gőzcsapot is és a kapcsoló modult is - nem kell lehúzni róla semelyik csatlakozót csak az előlap felé kifelé billented. Picit forgatsz a komplett bojleren majd hátrafelé döntöd és akkor ki tudod billenteni / emelni anélkül, hogy a manométerre forrasztott csővéget szétvernéd. -
zolnagy
őstag
válasz
Tomace91
#141043
üzenetére
A szűkítőn gondolkodtam én is, aztán belekerült. Nem tudom, hogy jól tettem-e. Én is a profilozás miatt gondolom, hogy lehet túl sokat fog alacsonyabb nyomáson. Nem tudom, van erről esetleg tapasztalt, akár külföldi fórumokon olvastál erről?
Űrgaggiám nekem is volt, fragolától vettem a kazánt. Aztán eladtam, majd visszavettem, majd megint eledtam, aztán megint megbántam
Én csak a kazánt vettem fragolától, a többit magam raktam össze anno. Gaggiuino akkor még nem volt, omron pid volt nekem is, csak a gépbe építve. Elvesztve ezzel a felső vízbetöltést, de annyira azt nem bántam.
[kép] [kép] -
zolnagy
őstag
válasz
Tomace91
#141035
üzenetére
Ja, így értem már. Akkor oda nem kell loxeal, mert a manométer tömítőfelület és a “fluxuskondenzátor” felület feszül össze, így tömít, tehát jól meg kell húzni, ennyi.
Értem, nincs sok hely, kiszedés nélkül. Ismerős
Nekem az a tapasztalatom, hogy, ha sehogy nem férek hozzá, vagy nehezen, inkább kiszedem és úgy csinálom. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés
-
zolnagy
őstag
válasz
Tomace91
#141021
üzenetére
Ilyet még nem, de a pirossal karikázott nem a nyomásmérő, hanem a nyomásmérő (manométer) csatlakozik erre rá. Miért akarod leszedni? Amúgy igen, a visszarakáshoz vmi menettömítő/rögzítő kell (ajánlott), pl loxeal 55-03 vagy 15-36. A méreteket nem tudom, a négyszögletűhöz lehet egy állítható csavarkulcs is elfér. A lilával jelölt a tágulási tartály, azt leszedheted, ha ki akarod üríteni. Erre akkor van szükség, ha nagyon tele van vízzel, egyébként üresen járatva kis ideig a pumpát is kihozza a vizet.
-
zolnagy
őstag
válasz
Tomace91
#140272
üzenetére
Szia, köszi. Közben felhívtam és 9,2-t mértek, ami alapján el is vetettem.
@Verti1, ma reggel voltam egy másik helyi csavarboltban, ahol szintén erre jutottam
Minden más csavarfej túl nagy volt, úgyhogy vettem ilyen alacsonyfejű imbuszt. Sajna ebből csak 10-es hossz volt, de majd levágom -
Alabástrom
senior tag
válasz
Tomace91
#139410
üzenetére
Köszi! És ízre nálad ugyanaz a kettő? Nekem a 7g-ossal mintha egyenetlenebb lenne a kivonatolás (alul- és túlkivonatolt jelleg is megjelenik kicsit). Nem tudok másra gondolni, mint hogy a pogácsa méretéhez képest relative szélesebb az a perem, ami alatt nincs lyukacsozás. Alsó filterpapírral tervezem még kipróbálni, az talán segít ezen. De lehet, hogy csak én vagyok ügyetlen...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Tomace91
#139118
üzenetére
Rengeteg poszt van a témában.
De lásd kivel van dolgod: oszd szét négy befőttes üvegbe, vagy régebbi 250g szelepes, simítózáras kv zacsiba. A szelepet ragaszd le celluxszal. Így mehet a fagyóba. A pörköléstől számított 2-4 hét után tedd mindezt.D@niel telemehetett kv porral az állítómechanika. Szedd szét, ecsettel takarítsd ki, rakd össze. Vizet ne. Amúgy meg dobd ki a Hariot, mert egy kalap megázott, majd kiszáradt szar, őszintén.
-
Toobee
veterán
válasz
Tomace91
#136751
üzenetére
Azt hiszem mindössze csak 5 db Mazzerem volt az évek során, de én NEM találkoztam olyannal, amit filter-presszó között bármikor ide-oda állítottál volna könnyedén úgy, hogy ugyanoda vissza is találj. De mivel a mai napig gyártják őket, lehetséges, hogy van olyan modellszéria, ahol ez megoldott. Mivel bitang nehéz tekerni, nem is szívesen használtam több célra őket.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Tomace91
#136751
üzenetére
Igen és nem. Elég szűk a presszótartomány, stepless állítás, plusz nehéz tekerni. Ha jól ki van takarítva a menet és alaposan bezsírozva, akkor biztosabbra lehet menni, de vállalom a júzererrort; nekem nehéz, főleg, ha pontosan kell belőni. Pedig dupla állítópöcköt használok.
-
ribarszki
őstag
válasz
Tomace91
#135546
üzenetére
[Itt] nálam is 2 mód aktóv csak. A sima mérés mód, és az első cseppre induló mérlegmód időzítővel és flow rate kijelzéssel, auto tare funkcióval.
Egy mozdulat így a váltás, mert minden más offolva.van.
A kávébabot lemérem a sima mérés módban, majd a gép alá teszem, rá a csésze magától nulláz, majd a kávécsepptől indul minden.
Az Acaia Lunar az egyik legjobb vásárlásom volt. Stabil, megbízható, s ezeket a funciókat betonbiztosan hozza, ellemtétben egy Timemore mérleggel. Másodpercig nem bántam meg. -
válasz
Tomace91
#131942
üzenetére
Szia,
kb egy hónapja használok egy Nanofoamer v1-et (tehát a legkevésbé ajánlottat
) hoffman_-tól vettem; én is frenchPress-eltem előtte, és nem nagyon sikerült megbarátkozni a workflow-val
Azt hozzá kell tenni, hogy magamnak szinte soha nem csináltam tejhabot, mindig csak vendégeknek, tehát olyan nagyon sok gyakorlatom sem volt benne. De volt olyan kellemetlen a workflow, hogy gondoltam rápróbálok a nanoFoamer-re.
Igazából nem csalódtam, hozza azt amit a netes review-k alapján várni lehet tőle.
Vagy a tejkiöntő kancsóban gázon, vagy mikróban megmelegítem a tejet miközben készül az espresso, majd kb 20-40mp alatt össze lehet hozni a tejhabot. Kell hozzá kis gyakorlás, hogy mennyi ideig küldj be levegőt, aztán utána mennyi idő mire meglesz a megfelelő állag, de max 1-2 hét alatt szerintem rá lehet érezni.
A lithium ennél még egy fokkal jobb, mert eleve v2 és minőségibbek az anyagok, nagyobb a teljesítménye, gyorsabban pörög, könnyebb vele dolgozni (a review-k alapján) - de a v1 már amúgy is csak használtan kapható
A latte art még bőven gyakorlás alatt van, de illusztrációként legyen azért egy kép a habról

-
mézespálinka
senior tag
válasz
Tomace91
#130393
üzenetére
Szia,
[a 42] kávéi vannak, a blendjüket is ők pörkölik nekik.
(off: nem tudja valaki, a honlap, általam hasznlát fórumait listázó kis menü, zászló ikonja miért nem a legutolsó olvasatlan üzenetre ugrik? Nagyon idegesítő, hogy nem működik, tök hasznos funkció volt, ki-belépés, cache törlés megvolt
) -
sz.zs.
senior tag
válasz
Tomace91
#130162
üzenetére
Valóban , köszönöm. Megnézem mit lehetne még onnan rendelni aztán lehet rápróbálok. Bár ha jól emlékszem pont ezzel a kávéval volt többeknek problémája. Talán nagyon tarka volt?!
Ezen azért csodálkozom, mert a Gene -nel a Malabart én nagyon egységesre tudtam pörkölni. -
Zen42
tag
válasz
Tomace91
#129552
üzenetére
Sajnos nem a flow-t hanem a nyomást szabàlyozza.
Az STM32-es változattal azt állították, hogy már meg lehet csinálni a flow szabàlyozást, sőt a profilozást is (az Arduino-s vàltozat csak a nyomásszabályozást és profilozást támogatja) de az STM32-es kiteket látva az a része egyelőre még nem működik, tekintve, hogy hiányzik belőle az áramlásmérő ami ahhoz kéne. -
TDX
tag
válasz
Tomace91
#129389
üzenetére
A K6 teljesen jó filterre, nem vennék másik őrlőt. A csepegtető (dripper) nem a legfontosabb, bármelyikkel lehet jó filtert készíteni. A műanyag V60 nagyon olcsó és könnyen beszerezhető illetve rengeteg receptet találni róla, szerintem jó döntés azzal kezdeni, de tényleg bármelyik dripper jó. A kávé és a víz a legfontosabb (mint ahogy espressora is), filterre inkább alacsonyabb GH és KH értéket érdemes célozni mint presszóra (én jellemzően 40/20 vagy alacsonyabbra keverem a vizet).
Ha nem pourover a cél, egy Aeropress is jó választás. Hario Drip Assisttal együtt lehet Tricolate-szerűen no bypass főzőként használni (pbalint #126589), mostanában én főként így főzök. Vagy simán no bypass brewerek: Tricolate vagy Next level. Vagy egy Hario Switch, amit lehet pouroverként vagy immersion papírral szűrve-ként is használni. -
billyjoe
csendes tag
válasz
Tomace91
#129230
üzenetére
Nem próbáltam még ilyen fancy kosarat, jelenleg elégedett vagyok a pullman plusz papír párossal (jobban bejött mint a vst). De, nem mondom, néha elgondolkodom egy weber unfilteren, most hogy jobb árban van, csak pont 18 grammos kosár nincs. Egyébként a tisztán tartás miatt ott sem árt a papír.
-
-
SoundON
tag
válasz
Tomace91
#128833
üzenetére
En sokaig szivattam magam egy ilyen problematikaval. Az OMRON support szerint vagy szabadon vagy a specialis K hoelem csatlakozoval dolgozik pontosan. Nalam volt egy csoki toldas a gep belsejeben, ami a belso homerseklet novekedesevel elkezdett ellenkezo iranyba dolgozni igy teljes kaosz lett. Minel melegebb lett a csokiban a fem, annal kevesebbet mutatott, igy a PID jobban futott stb stb
Szoval az erveghuvelyt en nem javaslom! -
rgb0007
csendes tag
-
Zen42
tag
válasz
Tomace91
#128183
üzenetére
Érdekes, hogy amit kivettem, nálam is sértetlen volt, szóval csak arra tudok gondolni, hogy nyomás alatt idővel kialakulhat egy csatorna a tömítés belső íve és a fej között ami idővel állandósulhat ahogy öregedni kezd a tömítés. Nálad egészen más volt a helyzet, az egy unikum amire csak elméleteket lehetne gyártani. Így utólag én anyaghibára tippelnék de már mindegy.
A Gaggia szilikon tömítése sárga, amire a küldföldi fórumokon panaszkodnak az a zöld. A lágysága miatt papír alátétet is javasolnak hozzá, pedig eleve két mm-rel magasabb.
Ha valaki itt azt mondaná, hogy neki bevált a Silviához, egy kísérletet lehet, hogy tennék vele valamikor de most egy ideig inkább nem szivatom magam.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Tomace91
#127764
üzenetére
Megveszed a zacskó kávét, nem bontod ki, nem piszkálod, nem rakod hűtőbe, csak berakod egy árnyékos és lehetőleg hűvös helyre.
Hűvös alatt értsd kb. 20-22 fok. Tehát télen nem radiátor mellé, nyáron nem 30 fokos szobában. Előbbi esetben nagyon hamar le fog dögleni, utóbbi esetben azért nem azonnal, de ha 22 fokon adott kávé 2 hét pihentetést igényel (a konkrét szám csak példa), akkor 30 fokon kevesebb után fog ugyanott tartani. Direkt napfényen ugyancsak pillanatok alatt ledöglik.
Széljegyzet, de pont ezek miatt nyáron nem érdemes szabad téren magában álló csomagautomatába rendelni kávét, sem napon álló kocsiban hagyni. -
-
rastacsz
tag
válasz
Tomace91
#127285
üzenetére
Hansung hivatalos shopjában még elő lehet rendelni,a gyártás mivolta miatt majd drágább lesz (mint ahogy a többi öntött verzió is)
http://www.espressotool.com/?idx=3
"okosítva" szokja feladni, kb mint a decent (ez bizonyos kereskedőket nem zavar, csak decent esetén)Én kihagyom a vásárlást, mert az OG ZM brewinggal elégedett vagyok, persze próba szóba jöhetne, ahogy a 83 MP esetén is.
-
Uyuarasy
tag
válasz
Tomace91
#126843
üzenetére
Annal nem lennek ennyire ovatos az osszetevokkel, de szerintem erdemes vizkomentesiteni neha a Rao/Perger viz eseten. Ha sokaig (honapok, evek) nincs atmosva, akkor kesobb szetszereles nelkul lehet nem is fog menni (vagy nagyon koncentralt oldoszer kell, ami meg a tomiteseknek nem tesz jot).
-
icm
tag
válasz
Tomace91
#126105
üzenetére
Pont az ipari vagy a gyári a jó, ahogy Retep is írta. Külföldön nem igazán használják az ipari felsőszűrőt. Nem is nagyon rézcsöveznek, nem is szűkítőznek. Nem mennek annyira bele, megveszik Shades papa pid kitjét vagy mostanság belerakják a gaggiuino-t és akkor megérkeztek (az út feléig). Kiti fizetések is mások, nincsenek rászorulva, hogy egy 150ezres gépet a végletekig tuningoljanak.
Ami a Dallas szintű kartömítés történetre vonatkozik egy lényeges maradt csak ki: használt volt. Azért szűnt meg mert nem egy használt több éves tömítést kezdtél el használni.
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Tomace91
#126101
üzenetére
Most problémázik valaki fész gc csoportban ugyanezzel, írtam neki - emlékezvén pont rád - de aszongya vadonatúj cafelat tömítése van. Mondom másnak is volt és mégis, de nem hiszi. Jönnek a marha bonyolult megoldásokkal sorban (nálad is volt jó pár), semmi sem segít, meglepő módon. Kezdve persze az ángliusoknál valamiért teljesen endgémnek számító ims vízterítővel

inf3rno @ az elég undinak hangzik így elsőre
Szerintem a csapvízben levő dolgokat kb. a klór tartja féken. 3-4 nap után nem biztos, hogy szeretném mikroszkóppal megnézni mi a helyzet (akkor sem, ha utána leforrázod őket). S akkor még a csapvíz általános öszetételéről nem is beszéltünk. De nem támadásnak szánom, csak kifejezetten furcsának találom. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Tomace91
#125915
üzenetére
Ollóval. Szopás.

Méretre minimálisan a legszélső luksoron túl.
Plusz nagyon függ attól, mit iszol. Tehát én esetleg nagyon világos\hisztis tételekre láttam értelmét, másra nem. Presszó blendekre biztos nem használnám. De ez persze ízlés dolga. Nekem "elfilteresíti" a presszót. -
kmarci25
veterán
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
Tomace91
#125723
üzenetére
Ez nagyon durva! Nem is értem, hogyan engedheti meg magának ezt egy gyártó. Egyszercsak nincs benne Bluetooth antenna?
@Toobee : A Felicita az egy érdekes sztori. A görbületeken kívül ugyanis egy copypaste Lunar. A funkciók, azok sorrendje, megjelenésekor a gyártó termékleírása. ... és kapaszkodjatok meg! A használati utasítása is betűről betűre megegyezett a Lunar-éval. Nem támogathatjuk a SEP-pel. Anno volt nálam egy hosszabb ideig. Az driftelt anélkül, hogy földrengés lett volna. Lehet, hogy azóta kinőtte ezt.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Tomace91
#125723
üzenetére
Na de ez mégis elképesztő. Ugyanis kékfog néven árulja. Szakember nem lőhet ekkorát mellé 🤦
Full off és filléres, de én egy babkimérő hosszúnyelűt vettem nála minap, hogy ingyen legyen a szállítás és olyat kaptam, mintha pár évet egy szemétdombon töltött volna. Krómozás leütve, kopott itt-ott. Nekem, mint eladónak nem lett volna pofám ilyet sózni a vevőre. Akkor se, ha 1200 ft-os eszközön nem fogok izmozni.

-
válasz
Tomace91
#125719
üzenetére
úgy tűnik sajnos igen;
nem találtam pontosabb infót a termékről, de vannak különböző leírások webshopokban, amik nem említik a bluetooth funkciót; más feliratú a csomagolás is itt-ott, és a dobozban levő user manual sem tartalmazza a bluetooth ikont és ilyen funkciókat
azért szívás, mert erre is heteket vártam, kellene egy mérleg.. de ezt a funkcionalitást fele ennyiért is megkaptam volna

-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Tomace91
#125660
üzenetére
Kávézóknál állítás után kötelező áttolni egy adagot. Otthonra nem
De a C-ben annyira kevés pangó ül (legalábbis a cserélődő pangó), hogy egy-két ricni miatt talán nem is fontos.A GC-ből csapolás előtt gőzcsapon eleresztem a nyomást, hogy lassabban épüljön rá. Plusz addig járatom a pumpát, míg az első csepp meg nem jön. Sosem tűnt fel, hogy ettől hőhiányos lett vón. De az sem biztos, hogy van ennek az egésznek értelme.
Más: picit rugóznék a gyakran előkerülő húzásidőzítésen (shot timer, mondjatok rá jobb fordítást). Ugye van a puNpaindítástól és az első csepptől iskola. Én puNpás vagyok, ezt is tanították, meg nekem ez logikus. Előázás nélkül feltétlenül.
A Robottal elég kényelmetlen viszont, hogy fél kézzel tartom a dupla kart, megnyomom a mérleget és közben igyekszem semmit sem leverni, fogást váltok, majd nekifekszem. Az automata mérés nagyon kényelmes. De akkor folyton számolnom kell saját logikám szerint, hogy mennyi idő telik el az első cseppig és hozzáadni az időhöz - ha ugyanis az automata mérést veszem alapul, akkor az a 29-35mp következetesen hosszú, nekem nem optimális. Hiszen nem tartalmazza az előáztatást, whatever. Vagy az egész placebo és vakteszten elbuknék? -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Tomace91
#125426
üzenetére
Közepes. Elég puha, de igazából nincs jelentősége, csak maradjon egyben a pogi míg felteszem a kart

Ja, a KC200-at használom most. Az pont befér, de egyszerűbb sarkosan betolni. Buta mérleg, nem vízálló
kikapcsolhatatlan sípolással, az ostoba kínai fajtáját; viszont gyors és pontosnak tűnik, a százados mérlegemmel ugyanazt dobják. Csak a SEP miatt inogtam meg mondjuk a lunar irányába, de egyelőre keresztet vetek, távozz tőlem! -
-
válasz
Tomace91
#125314
üzenetére
kb. jónak tűnik a 100-assal az adagolás
friss kávéd nincs véletlenül? ezzel az egyfélével jártad meg a teljes kanosszád? bármi is történhet egy-egy adag kávéval, ez egy élő anyag, ha semmi mást nem néztél még, akkor szerezz valami frisset (pár hetes pöri maximum), ne pihentesd, rögtön próbálkozz meg vele.
-
válasz
Tomace91
#125311
üzenetére
meg kell találni az optimális töltési mennyiséget minden gép/felsőszűrő/kosár hármasnál. szokták javasolni a 20 ft-os trükköt, azaz, a kész pogácsára óvatosan ráteszel egy 20 ft-ost (esetleg 100 ft-ost, az vastagabb), felcsavarod a kart, majd le, és megnézed, hogy picit rányomta-e már a pénzérmét a kávépogira. ha nem, akkor kevés az adag, növelni kell addig, amíg meg nem jelenik a pénzérme miatti benyomódás.
a kartömítés az elsősorban vagy tömít vagy nem, ha nem, akkor 8-9 bar nyomás mellett folyni fog a víz a kar mellett csapolás közben. másodsorban puhább tömítésre jobb felcsavarni a kart, jobban is zár és jobban is menedzselhető.
utána lehet játszani az őrleményfinomsággal, menni egyre durvább őrlemény felé addig, amíg nem jön le 30 mp helyett 10 mp alatt mondjuk. ugye túl finom őrleménynél is lehet az, hogy küzd a gép, majd utat tör valahol és ott jön le a kávé. velem is volt olyan a legelején, hogy púderre őröltem és mindenféle lefolyások voltak, és akkor állt helyre a világ, amikor elkezdtem durvább irányba módosítani.
kb. ennyi részemről, de lehet/valószínű, hogy ezek már mind voltak, bevallom férfiasan, hogy nem követtem egy ideje a részleteket.
ja, és a nagyon döglött kávé is máshogy viselkedik, mert nincs co2 termelés, máshogy dagad a pogi stb. simán átzubog rajta a kofi akkor is, ha púderre darálsz stb.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Tomace91
#125285
üzenetére
A GC-be 8.5 mm-es kartömítés kell, a karnak fél 6-6 állásba kell állnia, egyébként eléggé balesetveszélyes lehet, ha majd egyszer ledobja a kart és leforrázhat valakit.
Most a vastagabb kartömítés miatt 0,5-1 mm-rel magasabb víz van a kávéágyon nyomás alatt, ezért talán csökkenhetett a csatornásodás, de még biztosan van, és a kioldódás is rossz lehet.
Még milőtt elterjedne, hogy vastagabb kartömítéssel csökken a csatornásodás, kimosódás, ez biztosan nem így van, és továbbra is 8.5 mm a GC kartömítés mérete!!
Szerintem a problémádat a nem a gép okozzta, hanem hogy nem illeszkedik egymáshoz a kávé/szűrőméret/mennyiség/szemcseméret. -
Tomace91
senior tag
válasz
Tomace91
#125280
üzenetére
Emberek úgy néz ki megoldódott az anomália.
#125188 Zen42: "A kartömítés nem okozhatja. Ha az sérült akkor kifelé spriccel a víz a kosár pereménél de a pogácsa attól nem mosódik ki."
- Pedig úgy néz ki ez volt a probléma. Kicseréltem a kék amúgy teljesen puha szilikon kartömítést, egy kölcsön kapott eredeti kemény 9 mm-es gumira, amivel a géppel szemben állva max. 7-8 óráig tudom meghúzni a kart, de megszűnt minden probléma.Első teszt:
- Új 6 furatos réz vízterítő és kölcsön kapott gyári felsőszűrő, csak kartömítés lett cserélve a kékről a feketére. Semmi kráter sehol. Kávé ihatatlan lett, de így is jobb volt, mint az ubbi időben bármi, nem keveredett íz volt, hanem egyértelmű. Most újra kell állítanom mindent, mivel végre nem szalad át a pogácsán a víz a 2 kráteren.
Kép: [kép]Második teszt:
- A géppel kapott eredeti 4 furatos réz vízterítő amin habár nem szépen de a furatok ki vannak tágítva, hogy hasonlítson a gyári aluhoz és a géppel kapott gyári felsőszűrő, plusz picit állítottam az őrlőn. Továbbra sincs semmilyen kráter.
Kép: [kép]Harmadik teszt:
- Mivel egy sötét fényes pörkölésű kávéval csináltam már tegnap is a teszteket és ma is, így a 15g-os kosárba eddig 14,5g-ot raktam, ezen alkalommal megpróbáltam a 14g-ot. Mielőtt jön a kérdés, hogy miért ezzel a kávéval, azért mert a következő a sorban egy CM Roberto Mata (Costa Rica) T2/D lenne és azt sajnáltam volna ezekhez a tesztekhez ellőni, elég lesz vele beállítani a dolgokat. Eredmény semmi kráter sehol, de legalább állt a víz a pogácsa tetején, ami már lefolyt mire lefotóztam.
Kép: [kép]Elég tanulságos és stresszes időszak volt ez most. Mint kiderült a kartömítés tényleg okozhat állandó, azonos pozícióban megjelenő kráteresedést és csatornásodást.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a rengeteg választ és segítséget!

Külön köszönet verti1-nek, ő már a legelején ajánlotta a kartömítést privátban csak én voltam makacs.
Továbbá külön köszönet stereofan-nak, mivel egy komplett tartalék alkatrész csomagot adott, hogy le tudjak tesztelni minden változót, neki köszönhetem a kartömítést is és mindent amit cseréltem a 6 furatos réz vízterítőn kívül.
Továbbá külön köszönet iatti kollégának, mert felajánlotta, hogy átjön és segít mi lehet a gond, de így csak gépet állítgatni fogunk, hogy kávézzunk egy jót! Továbbá tartotta bennem privátban a lelket folyamatosan.

Külön köszönet CB kollégának is a segítségért és támogatásért privátban!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Dolce Gusto
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Anime filmek és sorozatok
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ASUS TUF Dash F15 - 15.6"FHD 144Hz - i7-11370H - 16GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, RTX 4070Ti Super, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Én csak a kazánt vettem fragolától, a többit magam raktam össze anno. Gaggiuino akkor még nem volt, omron pid volt nekem is, csak a gépbe építve. Elvesztve ezzel a felső vízbetöltést, de annyira azt nem bántam.


Még csak nem is szikrázik.....



Szerintem a csapvízben levő dolgokat kb. a klór tartja féken. 3-4 nap után nem biztos, hogy szeretném mikroszkóppal megnézni mi a helyzet (akkor sem, ha utána leforrázod őket). S akkor még a csapvíz általános öszetételéről nem is beszéltünk. De nem támadásnak szánom, csak kifejezetten furcsának találom.
mondjuk nem ertem mi koze a kartomitesnek a csatornasodashoz...de nem szamit...
most majdnem megkérdeztem, hogy tudjuk-e milyen chip, mert lenne kedvem ráforrasztani 
kikapcsolhatatlan sípolással, az ostoba kínai fajtáját; viszont gyors és pontosnak tűnik, a százados mérlegemmel ugyanazt dobják. Csak a SEP miatt inogtam meg mondjuk a lunar irányába, de egyelőre keresztet vetek, távozz tőlem!

