-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frogz
csendes tag
válasz beleriand72 #55277 üzenetére
Én is már kétszer árnyékra vetődtem a BB-os Corsini kávékkal.
Bár azok csak szakadt, meg lyukas csomagolásúak voltak... -
soldier2
őstag
válasz beleriand72 #55277 üzenetére
Kis szerencsével túl nagy, hogy ott okozzon élvesztést ahol igazán számít. Az acél kés meg nem törik, mint a kerámia, de majd mondanak valamit a tapasztaltabbak. Próbáld meg szétszedni amennyire lehet, és megnézni/lefotózni a késeket.
Parci: anno a Paljoc barackos Yirgája volt a kedvencem (kár, hogy már nem kapható), ott is csökkent a wow faktor egy hét után. CsaMo, Has bean és társaik esetében már sokszor másnapra érezni a különbséget, 3 nap után meg csak nézel, mint a moziban, hogy hova lett a kávé amit vettél, és mi ez ami a zacsiban van
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
titusz248
csendes tag
válasz beleriand72 #55330 üzenetére
Hello, köszönöm a válaszod. A zuhanycserén gondolkodtam én is illetve új szűrőkosarat is szeretnék venni, mert ezen gyárilag van valami nyomásnövelő, hogy jobb cremat adjon, de én szeretném látni mire vagyok képes a hagyományos úton. A fogpiszkálóvak kavargatni szoktam ahogy irtad, csak rosstul fogalmaztam. Nyilván sajnos a felhasznált kávé is a kávégép minőségét tükrözi, most azt hiszem tchibo - silicia (20%robusta, 80%arabica) blenddel gyakorlok... Ha valaki ismeri esetleg ezt a gép tipust (DeLonghi ec190) akkor elfogadnék pár tanácsot a zsirtalanitásra
-
titusz248
csendes tag
válasz beleriand72 #55340 üzenetére
Tudom, de ez volt itthon és gondoltam nem dobom ki a kukába, próbálgatni jó lesz. Igy is már fényévekkel jobb a kotyogós léhez képest Megrendeltem most az új zuhanyt meg szűrőt, kiváncsi vagyok milyen lesz.
-
Csápájev
őstag
válasz beleriand72 #55914 üzenetére
Keress rá, kapott hideget meleget. Én is s csak porszívózni szoktam.
-
senior tag
válasz beleriand72 #62555 üzenetére
Valami ilyesmi...
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Bazsee71
őstag
válasz beleriand72 #62555 üzenetére
Nem, el kell ereszteni az 1:2 arányt is, és arra törekedni, amint vTamas35 írt. Az 1:2 arány sehol sincs leírva, csak itt többünknek bejött nagy általánosságban.
Egyébként tök jó az olasz szabvány, de gondolom csak valami tesztelési/minőségellenőrzési metódusnál alkalmazzák, mert hogy a hétköznapok során teljesen tesznek rá, az biztos. Szinte mindenhol tovább húzták a kávémat, mint 30s, nem volt ritka a 40-45s sem.
-
senior tag
válasz beleriand72 #64383 üzenetére
A Csészényi szokott, de a "rendes" Black Friday nem holnap, hanem 1 hét múlva van!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
fragola.6035
aktív tag
-
demars
addikt
válasz beleriand72 #65343 üzenetére
Hmm.. Be kell szerezzek egy kisebb méretűt amit csak én használok majd.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
mdav88
senior tag
válasz beleriand72 #65791 üzenetére
Az nálam konkrétan rogositett.
-
gpbenedek
csendes tag
válasz beleriand72 #66039 üzenetére
Amúgy a fórumon tilos leírni Tudjukki nevét? Vagy csak nem akarjátok?
[ Szerkesztve ]
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz beleriand72 #66053 üzenetére
Majd akkor irígykedj, ha a terméséből sajátmárkás "kopi luwak" sz(a)erűséggel állok elő. Magamat ismerve annak tényleg szar lesz a cremája..
[ Szerkesztve ]
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
fragola.6035
aktív tag
válasz beleriand72 #66337 üzenetére
Angolszász szabvány, a coll méreteket valahogy át kell váltani.
Egy coll nem egyenlő egy milliméterrel. :-)[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Bazsee71
őstag
válasz beleriand72 #67761 üzenetére
Nincs egész Szeged tiltólistán, a Kék Elefánt pedig egy bitang jó kávézó, nagyon kedves és felkészült baristákkal. A Hét Kávézóban talán 1,5 éve jártam, akkor igen jó kávét kaptam ott. A2-ben még akkor voltam, mikor Arcaffé volt a gépekben, nekem az is bejött. A Dockban finom a gofri, de a kávétól ne várj csodát. A Cirmi jó hely (hamburger, kézműves sörök), a Trója pedig kialakításra nem meggyőző, de a Trója tál az egyik kedvencem.
-
Bazsee71
őstag
válasz beleriand72 #69759 üzenetére
A technológia ugyanaz, a pörkölési profil az, ami teljesen más. Nagyon leegyszerűsítve: világosabbra vannak pörkölve a filterre szánt kávék.
-
Bazsee71
őstag
válasz beleriand72 #69762 üzenetére
Meglepődnék, ha lenne itt - vagy akármelyik fórumon - aki ezt egzakt módon meg tudná válaszolni. Ahány kávé, annyi pörkölési profil, jómagam pedig nem próbálkoztam filter pörköléssel. De egy újabb nagyon leegyszerűsített válasszal szolgálhatok: a világos presszó is (általában!) sötétebb a filter pörkölésnél. Teljesen más a kivonatolás is, amihez a pörkölőnek a profillal is igazodnia kell.
paramparya: CasMo-val párhuzamot vonni meredek, de a próbálkozás nem elvetendő, hasznos a saját tapasztalat. Amúgy én is a Nordát javaslom, kancsós vizet nem tartják túl jónak.
-
HÁZIGAZDA
válasz beleriand72 #70014 üzenetére
a legjobb - szerintem - ha nem tisztítod semmivel. ha nagyon kell (de nem kell), akkor lecsavarod a felső késtartót és ecset, fogpiszkáló.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
válasz beleriand72 #70014 üzenetére
szerintem sem kell a Jollyhoz semmi ilyen.
-
jolti
senior tag
válasz beleriand72 #71062 üzenetére
Akkor adna valós eredményt, ha mind a kettőn ugyan azok a tuningok lennének elvégezve.
De akkor még mindig ott az a fránya alumizéria... -
HÁZIGAZDA
válasz beleriand72 #71067 üzenetére
szép gép a silvia, nem is tettem a listába, hogy a gaggia jobban nézne ki
fragola most árul(t?) egy űrgaggiát, a sajátját.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz beleriand72 #71421 üzenetére
mármint miket, amiket én pörkölök?
"Bécsi (középbarna) pörkölés: szép egyenletes, melegbarnára pörkölt kávészemek enyhe olajos kiválással a szemek felszínén. A bécsi pörkölési szintet Full city pörkölésként is ismerik, föleg az USA-ban."
hát nálam olajkiválás még nem volt, amióta csak pörkölök. a leírás alapján a bécsi sötétebb annál, amit én csinálok.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
válasz beleriand72 #71433 üzenetére
Az nem tuning, csak gondolom jelzi h nem az uj rez bojleres full tuningrol van szo, hanem alubojleres gep lett ellatva a manapsag oly nepszeru tuning elemekkel.
-
Koczó93
őstag
válasz beleriand72 #71433 üzenetére
Nem tuning, csak ahogy Paljoc is írta, azt kívántam jelezni vele hogy ez mèg nem a legújabb halálcsillag gc.
-
CB
senior tag
válasz beleriand72 #71470 üzenetére
Na végre! Micsoda megkönnyebbülés! Egy földi?
Holnap bemegyek, ma nem volt időm.Jól látom, hogy ez egy szekszárdi cég terméke?
Holnap felszerelem az RS gőzcsövemet is, és gyakorlok kávét főzni, tejhabot csinálni.
Graef 702-es darálónál tudtok valami iránymutatást adni, hogy milyen daráló beállítás környékén próbálkozzak?[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
2007ath
aktív tag
válasz beleriand72 #71649 üzenetére
Biztosan sok igazság van abban, amit írsz. Nincs tapasztalatom más 2 csészés szűrőkkel. Amit használok, elvileg 12-18 gramm őrleményre van méretezve. Valóban, az ajánlottnál talán finomabbra darálom a kávét és a tömörítés is erősebb a kelleténél. De még így is határozottan jobb az eredmény, mint az 1 csészés szűrő használatával.
-
adp
őstag
válasz beleriand72 #74245 üzenetére
valami mas lehet,ment egy ideig vakszuroztem parat aztan megint csatt, levagta... nem ertem hogy a fenebe
-
CB
senior tag
válasz beleriand72 #74327 üzenetére
A Paksi kávés fiatalember pörköli a kávézó fölötti helyiségben. Legutóbb megmutatta a szentélyt.
Ja, és én is pakson tengetem napjaim.
[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
qvik27
tag
válasz beleriand72 #75491 üzenetére
szerintem hasonlo a ketto. Porkolesi stilusban is, minosegben is.
Bar Monterosat regebben ittam.
Ha egy picit ujhullamosabb poriket is szeretsz, szvsz P&Y jobb portfolioval rendelkezik, es boven talalsz velemenyeket itt a Forumon is.[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
#93794560
törölt tag
válasz beleriand72 #76343 üzenetére
A Slayer még játszik? Azt hittem, már abbahagyták.
-
HÁZIGAZDA
válasz beleriand72 #76825 üzenetére
szerintem az korrekt egy áfás, számlás, zsír új classic-ért
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SlayerSub
tag
válasz beleriand72 #76825 üzenetére
mordor? segits kérlek.
-
stereofan
tag
válasz beleriand72 #77330 üzenetére
esetleg én is csatlakoznék!
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz beleriand72 #77330 üzenetére
Szegeden Bélától vettem, már alig várom, hogy kipróbáljam.
@Bazsee71: na az jó, ha nem hisztis, na meg az is, ha nem nyeli a kávét számolatlanul.
Még Fragola mesterrel belerakatok egy manométert, meg kap egy ulka szabályozást és azt hiszem tényleg fullos lesz a Silviám és jó időre megállok. Legalábbis az újabb moddig mindenképpen Na meg egy Pavoni azért befigyel még valamikor
Közben hulladék időmben összegeztem a kávézással kapcsolatos kiadásaimat. Nem tudom feltette-e már valaki magának a kérdést, hogy mennyibe is kerül ténylegesen egy espresso a csészéjében. Nos én megtettem, és nekem jelenleg 178Ft-ba kerül egy szimpla, a dupla értelem szerűen mint ahogyan a neve is "mutassa".
Elsőre soknak tűnhet, de ha belegondolok egészen jó az ár. Mondjuk én már beleszámoltam a fentebb említett reneka kosarat, meg a hátralévő moddolás költségét is, amit Fragolával már egyeztettem. És ha nem költök már a gépre, akkor 2 év múlva ugyanez az ár már csak ~120Ft lesz. Az meg egy kapszula ára, nem is a legjobbakból.Azt azért érdemes hozzátenni, hogy én mindenből újat vettem!
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
soldier2
őstag
válasz beleriand72 #78517 üzenetére
Ha legközelebb a Westendben szeretnél kávézni, az út túloldalán (kb a Westend közepével szemben) van a Bean Busters. Kiváló a presszó.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
thomasrc
tag
válasz beleriand72 #78927 üzenetére
Köszi. Naked kar is tervben van, de az majd valamikor nyáron. Igazából Poemianál eddig nem foglalkoztam nagyon a kiegészítőkkel, úgyhogy most jön majd az, hogy be kell szereznem egy rendes mérleget is, mert jelenleg konyhai kismérleggel szórakozok, ami nem tud tizedpontossággal mérni és a mérete is feleslegesen nagy őrleményméréshez. Meg igazából 1-2 átlátszó poharat is elfogadnék a képen látható bögrék helyett, de ez sokadlagos.
A lényeg most az, hogy az alapok megvannak: Őrlő (Graef CM 702), rendes tamper (nem a gyári műanyag), tisztítóeszközök (Tersoclean, citromsav, kefék, vakszűrő), szimpla és dupla szűrő, tejhabosító kancsó és persze a friss pörkölésű kávé.
[ Szerkesztve ]
-
Nibiru
tag
válasz beleriand72 #78927 üzenetére
Szabad kérdeznem, hogy gyári, vagy tuning gépek amiket próbálgatsz?
Mert ha egy súlycsoportban vannak (azaz mindkettő tuningos, vagy egyik sem), kíváncsi lennék majd az összehasonlító véleményedre.Más. A Silviáról többször olvastam, hogy hosszú idő megszokni, kiszörfölni. Neked mi volt a tapasztalatod?
[ Szerkesztve ]
-
Nibiru
tag
válasz beleriand72 #78935 üzenetére
Hát az az érzésem, hogy kávé terén van még mit fejlődöm bőven. Úgy értem, hogy fél fokokat kiérezni... hát ettől én még igen távol vagyok, és könnyen lehet, hogy sosem érem el.
Milyen réz kazán az amit az alu helyére be lehet rakni a GC-be? A vízterítő blokkal együtt lett cserélve, gondolom és akkor ez megoldja a galvánkorrózió problémáját a gépen belül, mert a többi elem az eleve sárgaréz. Jól tudom? Tehát ettől a tuningtól egy örök darab lesz a GC-ből.
-
handrash
őstag
-
mdav88
senior tag
válasz beleriand72 #79186 üzenetére
40gr mar dupla, ennek a fele a szimpla.
-
mdav88
senior tag
válasz beleriand72 #79189 üzenetére
Ok, akkor duplat iszol, mint itt kb mindenki. Az hogy ezt egy, vagy ket cseszebe engeded nem befolyasolja a lefolyast😉
[ Szerkesztve ]
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz beleriand72 #79192 üzenetére
De még mennyire lehet...
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
mdav88
senior tag
válasz beleriand72 #79192 üzenetére
En sem kenem ossze annyival a cseszet....😂
-
gregg71
csendes tag
válasz beleriand72 #79192 üzenetére
Kb. 5 éve szimplát iszom 9,5-10 g őrleményből az esetek 90%-ában itthon.
-
72lakiluk
tag
válasz beleriand72 #79434 üzenetére
Jól néz ki. Izzítom is a kazánt rögvest az a gyári dupla szűrő, vagy nem
-
stereofan
tag
válasz beleriand72 #79434 üzenetére
iszonyat jól néz ki, főleg ebben a csészében!👍
milyen kiszerelésben kapható?
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
mutyi
őstag
válasz beleriand72 #79434 üzenetére
Nagyon jól néz ki, gyönyörű cremaval, annyi a bajom,hogy ha jól látom,akkor csak 1kg-os kiszerelésben van, én még az 500 grammot is utálom,mert megdöglik a kávé a felénél, nemhogy 1 kg-ot.
Hiába teszem bele másik szelepes zacsikba, szerintem akkor már elkezdődik a kémiai folyamat. -
mdav88
senior tag
válasz beleriand72 #79434 üzenetére
Van nekem is itthon ilyen szűrőm, expolygonban lehet kapni kb 400 ft, de elég vállalható végeredménye van.
-
senior tag
válasz beleriand72 #79434 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó