-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz *Mukeey* #74349 üzenetére
Mi a cégnél Anna-t használunk, mindenki legnagyobb megelégedésére. Ráadásul a pid nélküli verziót egy kis 702-es örlővel. A keret és a számlaképesség erősen behatárolta a lehetőségeket. Az 57-es szűrőméretétől is tartottam, de nagyon kellemesen csalódtam/csalódtunk. Nagyon jó kis gép, egy 6 fős irodát kiszolgál, friss kávéval etetve remek italt készít. Közepes pörkölésre kiváló választás, pid nélkül is teszi a dolgát.
Azt, hogy hol lehet kapni jó áron itt le sem merem írni, de gúgli a barátod"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
bluesfan
tag
válasz *Mukeey* #74359 üzenetére
Mivel céges használatban nem ritka, hogy tejes ital is előfordul, egy DB gép jó választás lehet, ezekből van saját tartályos is. Pl. Ascaso Dual, QM Silvano, vagy az általad nézett Lelit márkából a Diana, vagy az Elizabeth típusok közül valamelyik.
...közben látom, qvik27 fórumtárs is ezt a verziót ajánlotta
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz *Mukeey* #74359 üzenetére
A Kávéológián épp most tettek fel egy gépet ami vsz bírná a starpát. A tulaj igazi hobbista, nem hiszem, hogy lutri lenne a dolog.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz *Mukeey* #74434 üzenetére
Nem tudom, hogy mi az a Coffee Jam, de ezek a 3 decis fejkazános háztáji gépek folyamatos üzemre alkalmatlanok. Ha a pontos hőmérséklet beállítás is fontos akkor ezek kb. 10 percenként tudnak egy duplát. Ennél nagyobb terhelésnél teljesen felborul a hőstabilitás.
https://caffe35.webnode.hu/
-
adp
őstag
válasz *Mukeey* #74451 üzenetére
egyebkent ismerek olyat aki egy kis helyen (kvzo, salatazo) ezt a kis db gepet hasznalja es el van vele
Parci: line mininel en is a fejfutesre tudok csak gondolni, bar valamit nagyon tudhat mert en azt gondolom, hogy attol az a kis bojler bazi kicsi, tol egy fejoblitest meg egymas utan 2 duplat es kb mar ki is urult 1percen belul...
egyebkent ebbe a hostabilitasba a decent lesz a legjobb gep, az keveri asszem a kb 120fokos vizhez a hideget, tizedfokra pontosan[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz *Mukeey* #74459 üzenetére
attól függ, hogy mi a feladat. én ugye egy fragola-féle szénnépimpelt gaggiát használok, így nekem biztos nem érné meg, meg hát ennyi pénzből autót veszünk (abból is jót), nem egy kávégépet. de ha például világverő kávézót akarnék üzemeltetni, nem hiszem, hogy megúsznék egy ilyesmi gépet. szóval attól függ, hogy kinek kell. egyébként otthon is szívesen elpöckölgetném, de ja, magamnak a harmadáért sem vennék gépet.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
válasz *Mukeey* #74456 üzenetére
Szerintem a többi gyártó nemhogy meg sem közelíti a La Marzocco-t, hanem inkább fényévekkel kullognak utána. A Marzocco egy rém egyszerű és olcsó technikát használ, a szabadalom is lejárt már szerintem, de csak egy-két amerikai gyártónak van annyi esze, hogy hasonló gépeket csináljon. Az olasz gyártók vagy a 60-as években ragadtak, vagy idióta 'fejlesztésekkel' csinálnak egy szarabb, kiszámíthatatlanabb gépeket, tisztelet az egy, max. két kivételnek. Most itt a vendéglátóipari gépekre gondolok.
Az is szánalmas, hogy a háztartási Ascaso, Lelit, Quick Mill stb. gépekben még mindig milliméterre ugyanaz a fej és kazán van, mint a hetvenes-nyolcanas évekbeli Faema Familyben.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Toobee
veterán
válasz *Mukeey* #75143 üzenetére
Igen, szerintem ilyet vettél te is. Nálunk picit több, mint 1 éve dolgozik, céges használat. Mióta kézi daráló van mellé, már csak napi 4-6 dupla készül vele. Mondjuk ez természetes, szinte minden és mindenki a kisebb ellenállás felé szeret húzni, úgyhogy a kollégák bőszen nyomigálják az automacát, és isszák a jó kis félig engedett bögréket vele cukival meg tejjel.
https://barbieripnk.hu/
-
qvik27
tag
válasz *Mukeey* #75579 üzenetére
Szerintem sem a tomoritessel lehet gond. A dupla kifolyoba egy lyukon megy a fozet, es ott megy el ketfele.
En arra gondolnek, hogy valami bekerulhetett a kifolyoba, es az tereli jobban egyik iranyba a folyadekot. A masik elvi lehetoseg sztem, hogy valami elferdult a gepben pl. egy hatarozottabb meghuzaskor - ez persze egy valamitevalo masinanal kevesse valoszinu.
Ha nincs fonn a kar, mit latsz, hogy jon a viz?10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Peti...(16v)
tag
válasz *Mukeey* #75579 üzenetére
Próbáld meg egy másik kifolyóval, vagy egy feneketlen karral. Nálam is szokta csinálni néha, már mindent hibáztattam, aztán kávéváltáskor meg megjavul. Kávéfüggő, tehát nálam biztos hogy nem tökéletes az eloszlatás/tömörítés.
Egyébként ha ennyi kávé ment már át a kezeiden, akkor nekünk kéne kérdeznünk tőled 🙂 -
Nibiru
tag
válasz *Mukeey* #75705 üzenetére
Nekem az Illyvel volt ugyanilyen élményem, többször is. Hogy agyondicsérték és hogy az a kedvencük. Én meg csak néztem. Meg hogy egy kis sütizőben Villányban POD-os Illy volt amiből középhíg lötty jött le és a hölgy állította, hogy az Illy miatt (kint volt a felirat) jönnek be sokan és örülnek, hogy milyen jó ott a kávé. Hát lelkük legyen rajta.
Amúgy még én is, aki a Pellini Break Rosso-val elvoltam az elején, a Segafredo-t pocséknak találom.
Erről jut eszembe, hogy a Pellini Top-pal jártam úgy nagyon rég, hogy azt hittem, hogy, pedig dehogy. Na, az tényleg semmi különös, ahhoz képest horror áron. Pedig mindenféle ilyen-olyan válogatott helyekről származik elvileg. -
Indeys
csendes tag
válasz *Mukeey* #75899 üzenetére
Üdv!
Most vetem bele magam a kávéfőzők világába és egy olyan kérdésem lenne az általad használt Lelit géppel kapcsolatban, hogy az miben más, mint egy darálós gép? (Leszámítva azt, hogy ez nem darál).
Illetve miben jobb egy szimpla szarvasitól például?
Már az ára miatt is kérdezem, mert egy árban kínálják a darálósakkal.
Teljesen kezdő vagyok a témában és kíváncsi vagyok.Válaszod előre is köszönöm!
-
zolnagy
őstag
válasz *Mukeey* #75928 üzenetére
Nem védeni akarom az automatákat, mert nekem ingyen se kéne, de amikor az irodai jurába hoztam kapucziner velencei gondolások kávét, az érezhetően jobb volt, mint az előző csibó sicilia style. És nem csak szerintem. Nem is tudom, miért nem álltak át. Talán a pénz döntött itt is...
-
Nibiru
tag
válasz *Mukeey* #75928 üzenetére
Bizonyos kávékkal, optimális beállítás mellett, ha nem is közelítik meg, de azért iható "lityilötyit" tudnak produkálni az automaták. Sőt, ez itt nem a reklám helye de valamikor kora tavasszal a Médiamarktban legyökerezett a lábam egy félmillás Delonghi automata előtt amiből épp bemutató kávékat főzött egy csinos lány. Normálisan a lányt néztem volna, de ezesetben a tökéletes lefolyást bámultam ami ebből a gépből lejött, mert olyat még nem láttam automatából. Aztán meg is kósoltam és megállapítottam, hogy igen, ezek szerint létezik OLYAN automata, ám akinek esze van az az árából csúcs kategóriás otthoni gépek garmadából választhat, úgy, hogy még egy jó őrlőre is marad.
Az én anyám is szarvasi jellegű kávéfőzőt használ, mert azt szokta meg. Amikor már tudtam kávét főzni, és nálam járt, megkínáltam. Felderült az arca, és közölte velem, hogy "ha ilyen kávét tudsz főzni, fiam akkor megtartalak!" Hozzáteszem sosem jutott volna eszembe elsőre egy etióppal vagy hasonlóval sokkolni szegényt, még hosszúval sem, de lépésről lépésre haladok.
-
Milu_PH
csendes tag
válasz *Mukeey* #76129 üzenetére
Koszi! Gyári szűrő? Megkeresem ha elakadok írok privit
A kancsókról olvastam itt ezt azt, maradjunk annyiban,hogy a polgári szakmám gyógyszerész, 10+ éve szigorlatoztam általános kémiából, de azért még ma is megbuknék ha azt a nettó marhaságot állítanám,hogy egy aktívszenes szűrővel úgy el tudom tolni egy csapvíz PH-ját, hogy az katalizátor nélkül reakcióba lépjen bármilyen fajta fémmel.
-