-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz vTamas35 #40384 üzenetére
Ahány gép, annyiféle érték. Nagyon, de nagyon felesleges ezt kitaglalni. Egyedüli dolog ami érdekes lehet, az az, hogy a hőigényes-e, vagy sem. Ezt az információt átülteted a te géped koordináta-rendszerébe, ennek megfelelően kezdesz beállni az új kávéhoz. Talán spórolsz vele 50-100 grammot, ha nem a nulláról akarsz beállni rá.
https://barbieripnk.hu/
-
pacuha69
csendes tag
válasz vTamas35 #42021 üzenetére
A korábbi Combat tesztelésemnél én is elmerültem a Paljotz világában. A Guatemala San Miguel és a Black LXR nagy kedvencemmé vált. Sőt, az egyik alkalommal az eddig általam valamiért került Yirga-t is megkóstoltam, és az is nagyon bejött. Ezt még nem is jeleztem vissza Paljotznak, így ezennel megteszem:
-
mclord
aktív tag
válasz vTamas35 #42011 üzenetére
Páromnál idáig P&Y - Spec Italy kávéja a nyerő (tej,cukor nélkül, eszpresszónak isszuk)
Kapucziner, pacificaffe , kávéiből amit vettük nem éreztük egy kategóriának, mivel most 3kg kávé van ezért tesztelés csak ha elfogy utána lesz .
Manapság ellenben egyre több barista helyen tapasztaljuk,hogy minőségi hibával futunk össze. pl Madal,ahol nem filteresből készítettek ízetlen filterest (majd a facebookon elismerik, de csak privátba ez hiba volt),vagy a fekete kávé ahol keserű löttyöt kaptunk egy hölgytől (itt újra elkészítette az már jó volt), Budapest Baristas ahol megint túl készült kávét kaptunk. Egyszerűen nem értem, miért nem bírják legalább megkóstolni a filterest mielőtt kiadják...
''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
HÁZIGAZDA
válasz vTamas35 #42457 üzenetére
tejes italokhoz nem is jó a gaggia, egy cappuccinóra még oké, többre nem. nem győzöm hangsúlyozni, hogy én a rézcső+pid tuningos gaggiáról beszéltem, ha jól rémlik, fragola mérései szerint is ez 1 fokot esik (a a pid szerint) egy dupla alatt. az e61-hx természetesen mindent tud, ha az ember kiismeri és megtanul liftezni vele.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ábi
tag
válasz vTamas35 #42457 üzenetére
"Apa, kezdődik!"
Parcit nem fogod meggyőzni!
Évekig várt egy E61-re, aztán pár hét és egy kis égési sérülés után eladta.
Elég, ha mi lökött tulajok szeretjük és tudjuk miért.Parci:
"az e61-hx természetesen mindent tud, ha az ember kiismeri és megtanul liftezni vele."
Emelem kalapom![ Szerkesztve ]
-
vicces
addikt
válasz vTamas35 #45935 üzenetére
jelenleg ebből a kávéból itt én nem iszok ristrettót az zihher!. ahhoz tényleg szélesebb tamper kéne, mert több örleményt kéne lenyomni és a rancsi szőrő felül szélesebb. /melyik nem?/ szerintem ha jó a kávé akkor jó az 58-as tamper is ehhez a szűrő-őrlő kombóhoz. ezt próbáltam bizonygatni ez elmúlt hetekben.
rossz kimondani, de ez a kávé lehet egyszerűen döglött, vagy csak simán "high-end" és a legdrágább géppark kell hozzá. de ezt nem hiszem, mert a bukéja megvan, de már nem olyan mint az előző eresztés. mint már mondtam az asszony sem érzi az illatát 1 szobával arrébb akkor amikor csak őrlöm. többen is igy gondolják így és én is ezt mondom valamintr tegnap az asszony is ezt mondta egyből mikor meglátta a produktumot. ennyi ember nem tévedhet!
lehet ezt jobb lenne helyben pörkölni. mindig frissen. ezt viszont már tényleg kihagynám. van elég jó kávé igy is.:)
-
demars
addikt
válasz vTamas35 #46189 üzenetére
Végre valaki jót is írt automata gépről
Tény, hogy a kv kultúra mást jelent egy földi halandónak és mást egy hozzáértő személynek. Ha lenne pénzem lóvéra én is mást néznék. AVX -en nézegetem a remek főzőket és én is vágyom egy jó szettre, de idősödő szüleim tuti nem fognak darálni, pont ezért jó az automata nekik.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
pacuha69
csendes tag
válasz vTamas35 #46193 üzenetére
Ezt úgy érted, hogy a maradék három zacsit is fagyasztod, csak a saját zacskójában? És utána minden alkalommal előveszed, kimérsz, majd visszateszed? Emlékeim szerint ez nem a legjobb megoldás. Amiket olvastam erről anno, azok pont a páralecsapódás káros hatásairól számoltak be. Sehol nem támogatták a komplett zacskós fagyasztást, így én sem próbáltam. Tehát saját tapasztalatom nincs ebben.
-
vicces
addikt
válasz vTamas35 #46189 üzenetére
az irodába a főnök szintjén az emeleten is ilyen gép van. a tipus számra nem emlékszem, de nagyon igy néz ki. és szerintem sem rossz az eszpressoja. hogy mennyire tartós és karbantartásigényes az tudja az öregördög
nekünk proliknak meg a földszinten van egy pénzbedobós förmedvény. igaz vadi új és lavazával van etetve, amit én személy szerint már próbáltam itthon és nem volt rossz....
ma megint a harioval őröltem itthon és kénytelen voltam durvábbra állitani, mert ristretto jön csak ki vele. ilyen negyed adag. a kis ikeás marok-csavarbehajtó viszont sajnos annyira gyenge, hogy nem képes megforgatni. marad a kéz kandácsolás. már ettől felébred az ember, mire leőrli a cuccost..
tegnap rendeltem hozzá egy központozó közdarabot. néhány héten belül meg kell érkeznie.
az asszony meg már ma világgá postázta volna a graefot megtalálta a dobozát a gyerekszobában mig én csináltam tovább a fúrás-faragást-berendezést, és megjegyezte, hogy nem is fogja levinni a pincébe, mert el lesz adva:)
-
weinmaker
őstag
válasz vTamas35 #46895 üzenetére
Persze, lehet csak egy dologra is szavazni, nem kell kitölteni mindet.
Lehet a mikropörkölőkre is szavazni. Bármire! Te írod be, hogy mire szavazol, nincs előre megadva semmi. Nincs regisztráció, semmi megkötés.
A pengellérre állítás meg felesleges, az embere 90% egyből tudta, hogy ki csinálta
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Gravity1234
tag
válasz vTamas35 #47323 üzenetére
Bocsass meg nem ertelek.
Az elso reszere a mondandodnak tudok valaszolni. En azert jottem ide, hogy infot es tanacsot kerjek anno amikor kavefozo vasarlasra adtam a fejem.
Ezt meg is katam, bar ahogy irtam is, ujkent is kuzdelmes volt a sufnituning orulet es az altalanos informacio keres kozott.2) Mit ertekesitek Delre? Ez hogy jon ide, mit szerettel volna ezzel kerdezni?
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
HÁZIGAZDA
válasz vTamas35 #48479 üzenetére
grat nektek a projekthez! hasonlón egyébként én is gondolkodom majd egyszer jeligére: a dc víztartálya helyére talán beférne egy rotoszivattyú, akkor meg ugyanez lesz a probléma/feladat
a manuális nyomásprofilozást hogy akartátok kivitelezni?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
Bazsee71
őstag
válasz vTamas35 #49024 üzenetére
No ezt el kell menteni, és minden idetévedő laikusnak linkelni, mielőtt sértődötten távozik.
kalvesi: kérdés, hogy van-e értelme. Ha valaki tovább akar lépni, szerintem érdemesebb elengedni, és egy rendes géppel újrakezdeni.
vtechun: remélem a Jézuska letuszkol a kéményen egy Szarvasit meg egy Melange őrölt pörkölt téglát, és végre helyreáll az univerzum rendje.
[ Szerkesztve ]
-
-
avirid
tag
válasz vTamas35 #50528 üzenetére
Én azt hittem, hogy fordítva van, fölösleges komolyabb kávékat próbálgatnom, amíg nem tudom kordában tartani pl. a hőmérsékletet. Természetesen tervezem hogy veszek frisset, de mielőtt megteszem szeretném ha lenne némi összehasonlítási alapom. A szemes Molinari Oro is bolti döglött kávénak számít? Az első kávé amit a géphez vettem elsőket kísérletezni (meg a darálóhoz), szemes Dallmayr Prodomo volt, mert azt már ismertem korábbról, hogy kb milyennek kell lennie. El is értem vele a célomat és élveztem is, hogy mennyivel kellemesebb kávét ihatok a korábbi kotyogós kategória után. Aztán vettem mást is, de még maradt Dallmayrből, amiből csak néha-néha ittam, hogy mégis fogyjon el, mielőtt teljesen megdöglik. Egy hónap után már nem jött vele annyi crema meg finomabbra kellett darálni is, mert kezdett gyorsan átfolyni, ekkor gondoltam, hogy döglött lett. Hozzá képest a Molinari sokkal olajosabb, cremásabb, krémesebb, zamatosabb. De akkor ez még mindig a bolti döglött kategória?
-
fragola.6035
aktív tag
válasz vTamas35 #50565 üzenetére
Arra gondoltam, ha nem lett volna érthető, hogy nem egyformán kell nézni a kávékat a frissesség szempontjából. Természetesen a fris alapanyag a legfontosabb.
Pl- egy Casmo 4 hetesen már nem friss, de egy neves olaszt szerintem simán meg lehet venni 3-4 hónaposan is, ami egyes kávéknál még jobb is lehet, mint frissen pörkölten.
Nekem a paljoc klasszikabb cuccai is jobbak 3-4 hetesen, pedig az már nem nevezhető frissen pörköltnek.
Szóval a friss kávé nem biztos, hogy csak a frissen pörkölt kávé.Én nem vagyok ellene az olasz multik, vagy kisebb pörkölők kávéinak, sok olaszt próbáltam. De az olasz kávéknak szerintem a nagy része alacsony minőségű vagy szemét, takarmány. De hasonló ez a mikropörkölőkkel is. Sajnos a Pacifictől is több szart vettem már, mint jót.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
mzso
veterán
válasz vTamas35 #50843 üzenetére
Ötletnek nem rossz, de nem igazán olcsóbb mint mint ha kávéból származna. (Kb egy kilós 1500 Ft-osban van 26g)
De viszont meg van az a hátránya, hogy egyből felszívódik. (Könnyű túladagolni, de egyéb esetben is egy marha nagy löket után hamar lecsökken a koffein szint)Szerk.:
Hopp. Van 100g-os kiszerelés az már inkább elgondolkodtató. Kár, hogy a szállítás még így is minimum 33%-kal megnöveli az árat.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz vTamas35 #50985 üzenetére
"hátha megváltozik a véleményed (max tolj mellé egy redbullt ) és akkor hasznos lesz számodra is ez a fórum."
Így az volt. (Bár inkább mások által)
"Ez a fórum a minőségi kávékészítést és fogyasztás hivatott népszerűsíteni."
Szerintem meg "Kávé topic" és nem térítő topic.
"egyszer kóstolj meg egy igazi kávét valami speciality kávézóban"
Ha valami jó ízűt akarok akkor iszok kakaót, forró csokit, vagy teát.
-
kaligula
tag
válasz vTamas35 #51038 üzenetére
A fórumon annyi ötlet megfogalmazódott már, hogy igazán itt lenne az ideje 3d-ben is összehozni. Ha a vonat beindul, akkor akár hetente is lehetne egy esemény, a vasárnapi koffeinrandik lennének a Macskakő Cars n Coffee-jai. Ide írjatok, osszátok: https://www.facebook.com/macskako.kavekupe/. De főleg gyertek kávézni hozzánk, mert vendég nélkül szomorú a barista élete.
Azt a Gaggia Factory-t nagyon megnézném, és ez nem vicc.
Gaggiás felajánlásaitokat várom, esemény tervezett időpontja jan 29.rovidkv.reblog.hu
-
SzuMe
tag
válasz vTamas35 #51160 üzenetére
Nekem van az új gép
Szenvedek is vele... a kávé nagyon jó, de habot még nem nagyon sikerült vele csinálnom. Nagyon hamar lesz forró, habnélküli tejem A Gaggia fej ugye viszi magával a levegőt. Ott persze nem mikrohab lesz...
Szóval mi a trükk HX gépen. Nyomás van bőven.