-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Wolfy999 #112961 üzenetére
Létezik, keress rá ha érdekel. Mindenre találsz vevőt, ha elég meggyőzően hirdeted.
A disztribútor vs. wdt témára: gagyi őrlők rögösítésének eloszlatása nem egyenlő szerintem a tömörítésre kész, relatíve homogén és vízszintes felület előállításával (persze de, viszont én kötexem ). Nekem jobban bejött mindkettő együttes használata, bár vakteszten nyilván elbuknék. Illetve akinek rugós maroktampere van, annak az előkészítés egyszerűbb meló és jobban skippelheti a disztribucit.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
bayarena
aktív tag
válasz Wolfy999 #106547 üzenetére
Koszi az infot.
Pontosan mit ertesz hutocsapolas alatt? Kiengedsz valami vizet meg azelott h a kavet odaraknad?A masik, hogy csak a pumpa fajtaja onmagaban befolyasolja az izt is? Marmint erezhetoen, szoval biztos van olyan profi aki azt is megerzi ha bem voot stabil asztalon a daralo orles kozben, de laikuskent szerinted van lenyegi kulonbseg?
-
bayarena
aktív tag
válasz Wolfy999 #106538 üzenetére
Szoval azt mondod hogy egy jobb HX gep eseten hutocsapolas nelkul nem lehet jo kavet csinalni? Elvileg van PID hozzajuk. En max 1 vagy 2 kavet csinalnek, gondolom a DB jobb ha tobbet hasznalod, mert konstans marad, a HX meg nem, de azert azt gondolnam h miutan felmelegedett es "ready", az elso kavenal jo eredmenyt kene adnia.
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz Wolfy999 #101054 üzenetére
Persze, igazad van, lehet, hogy kicsit elhamarkodott volt a hipotézis. Nem akartam így direktben egymással szembeállítani a kéziket és a motorosokat, az elég "almát a körtével" helyzet lenne. Mindössze sz.zs. mondata gondolkodtatott el, hogy minél gyorsabb, annál jobban ízlett neki a kávé. Erről ugrott be a kéziknél már többször olvasott tény, hogy nagyobb fordulat-->kevesebb fine.
A fordulatszám-szabályzást most hagyjuk ki. Ha CSAK azt vesszük figyelembe (a motorosoknál), akkor a Niche a 300 körüli fordulatával el is kéne hogy döntse az összehasonlítást, mégpedig a maga javára. Viszont kúpos, mint a kézik. A Major meg síkkéses és 1400-at forog. Mégis utóbbit tartja meg sz.zs. Szóval ez az összehasonlítás sem túl fair. Túl sok a tényező az egyéni ízléstől a mérési (vizsgálati) hibákig. Ez korábban is téma volt, ha jól emlékszem, hogy két (vagy több) őrlőt hogy lehetne objektíven összehasonlítani.
De ha a konkrét Major konkrét 1400-as fordulatánál maradunk és csak a késeket cseréljük, minden más paraméter ugyanaz, akkor feltételezem, hogy a fine mennyisége nagyban meghatározza az elkészült kávé minőségét.
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
stereofan
tag
válasz Wolfy999 #87234 üzenetére
szerintem kotyogósnál a végeredmény tekintetében ugyanúgy fontos a jó alapanyag, mint karos gép esetében.
egy jó technikával meg pl. pall&yotz mester get up-jával nagyon jó mokkákat lehet készíteni (ez jelenleg 6.096,- Ft /kg áron kapható) nyilván őrlő szükséges, vagy esetleg olyan helyről kell rendelni ahol mokkához őrölve tudják küldeni.minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Wolfy999 #87234 üzenetére
Én pl. nem adok egy kotyogóért 3e. Ft-nál többet. Kínai rozsdamentes kotyogót használok most, volt vagy 1500 Ft. Általában Casino Mocca filter kávékkal használom, de most épp Roastopus-szal. Szerintem jobb, mint egy Brikka, legalábbis én finomabbakat főzök a sima kotyogóval, mint Brikkával. Az acél kotyogóban nem ég meg a kávé, konkrétan kézzel meg lehet fogni, annyira nem meleg.
Az őrleménnyel elég nagy a mozgástér, egészen le lehet menni a púder finomságig, kinek mi tetszik. Lehet presszóközeli, vagy filterszerű. Lehet előáztatni, hőmérséklettel játszani.
Nem egy örök élet ez az olcsó kotyogó, gázon idővel kipúposodik kissé az alja, kissé már billeg az asztalon, de 1-2 évet kibír, és végtelenszer újrahasznosítható.
Ha szánnék rá több pénzt, akkor egy minőségi acél kotyogót vennék.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
pacuha69
csendes tag
-
hifis50
csendes tag
válasz Wolfy999 #72083 üzenetére
Ez jó ötlet! De zacc helyett, ami mindig kávés vizet ereszt, posztó vagy szivacs korongokat raknék bele. Így össze lehet hozni akár a legkritikusabb folytást is, egy hosszú ideig csapolt risztrettót (mondjuk 20ml 40 másodpercig), mert ekkor kell legkisebb fordulatszámon járatni a motort, és így is produkálnia kéne legalább 12baros nyomást. Ha ezt is bírja nyomatékkal, akkor nem lehet baj.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Wolfy999 #71885 üzenetére
Mert az emberek mindig a legolcsóbbat keresik, de gondolt erre a Bialetti is, annyira körülbástyázta szabadalmakkal, hogy hasonlót sem gyárt(hat) senki.
Kipipálva a frissen megnyílt specialty hely a Flow kipróbálása az Andrássy úton. Bár eredetileg filtert terveztem inni, idő hiányában végül egy Colonna Geisha EK shot lett. Ha nem mondják simán elment volna dupla presszónak, de ízre nagyon ott volt. Legközelebb presszó vagy filter jön, és a kaja is egész jól nézett ki.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
maestro87
őstag
válasz Wolfy999 #71885 üzenetére
Soknak tartom a 12 ezret egy (nem elektromos) kotyogós kávéfőzőért, önmagában a Brikkáért én csak 7-8 ezret adnék ki legszívesebben. Csak akkor venném meg 12-ért ha tényleg nincs nála jobb 20 ezer alatt, mondjuk egy eggyel komolyabb eszpresszó gép, vagy egy alapból elektromos kotyogó. Tehát ha lenne a Brikkának elektromos változata, akkor azt már lehet venném 20-ért is! De ezek szerint akkor nem létezik elektromosba és más gyártó sem csinál ilyen szeleppel kávéfőzőt?
sz.zs.: Köszi, de ez csúnya. Ehhez hasonló kompaktabb megoldást kerestem volna.
-
paljoc
tag
válasz Wolfy999 #70595 üzenetére
“valamiert nem arulnak komoly gepet nyomasfokozoval.”
Akkor biza’ a dual boiler Catler nem komoly gép!😂
És ott az info is: frissen darált kofival a sima szűrőt, előredarált boltival a nyomásfokozóst kéretik etetni. Örvény meg nyomástani fejtegetésekbe nem merülnek bele, el kell hinnem vakon a tanácsot!🤭🤓[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Wolfy999 #70595 üzenetére
Egy picit részletesebben reagálva:
Amit a nyomásviszonyokkal kapcsolatban írtam, az nem az én elméletem, hanem pl. Pascalé, Bernoullié, Torricellié stb. Én csupán leírtam a dolgaikat a fejekre vonatkozóan.
Az áramlási törvényeket nem kóstolással adekvát alátámasztani, így nem is ilyennel szokták. Én meg nem írtam ízekről, ízlelésről, ízlésről pedig a legkevésbé sem :-)
A PID-nek a nyomásviszonyok tekintetében itt nincs lényeges szerepe.
Az teljesen biztos, hogy ha 9 bart látunk a mérőn, az a kvpogácsa tetejénél annyi, az aljánál meg a nyomásfokozósnál nagyobb, mint a hagyományosnál, így az őrleményre ható átlagos nyomás a nyomásfokozósnál magasabb, azaz közelebb áll a 9 bar-hoz.
A nyomásfokozók -eddig általam látott- megvalósítása elég egyszerűcske, és biztosan spriccelést okoz a kis szelepnél - ettől lesz pl. buborékos a kávé.
Az is biztos, hogy ugyanazt a mennyiséget, ugyanazzal az őrlésfinomsággal és szűrővel nem lehet egy hagyományos és egy nyomásfokozós karral lefőzni, ha a kazán nyomását 9 bar-on akarod tartani, és a térfogatáramlást is azonosnak szeretnéd. A nyomásfokozósnál ugyanis nem tömörítheted annyira az őrleményt, mert vagy nem jön le, vagy ugrik a 9 bar. Így aztán lazábban kell hagyni, tehát kevesebb fér be.
A kérdés a különbségekre vonatkozott, ha jól emlékszem, ezekről írtam, nem másról.
Peace![ Szerkesztve ]
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
And06
aktív tag
válasz Wolfy999 #69417 üzenetére
szerintem a legnagyobb baj nem az izvesztés, hanem a hozzáadott fura mellékiz. nem sok koffeinmentest próbáltam, de amit igen, annál többé vagy kevésbé ott volt egy mellékiz ami nem hiányzott. a legkevésbé a CO2-s verziónál volt, önmagában fogyasztva már-már jó, de utána egy "rendes" kávét megkóstolva labdába sem rúg.
-
-
adp
őstag
válasz Wolfy999 #67995 üzenetére
Nalam is jart a masik verzio, gondolom sok kulonbseg nincs az allitason kivul, amugy en nem nagyon hasznaltam a makro allitast, sztem jo lehet anelkul, nekem az tetszett amugy ennel a daralonal, hogy beleontottem a babot es valami 5mp alatt a karban volt, raztam egyet tamepereltem es kesz, sztem ez annak nagyon jo aki nem akar tokolni, amugy sztem az orlemenyen, nem is nagyon rogos
A leghasznalhatobb daralo volt amit valaha probaltam, amugy nagyon elagyaltam rajta mikor valtottam a graefot, de vegul ZM filter keses sm lett + a b@szakodas rainditas soprogetes visszameres stb...[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Wolfy999 #67843 üzenetére
emlékszem erre a gondolatra még évekkel ezelőttről a kávéológia fórumról. nem vagyok meggyőződve róla, hogy kiállná az idő próbáját (hőstabil állapotban inkább előny, ha aztán jobban tartja a hőt, nem? a fej is ezért réz és nagyobb tömegű), de az is igaz, hogy úgy sem akarnám pid nélkül használni (de igazából ezt sem értem: pid-del miért nem égeti akkor?). ugyanakkor a vízterítőnél én már aluparáznék, szóval mindenképp cserélném
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
John3:16
csendes tag
válasz Wolfy999 #66594 üzenetére
Köszönöm a gyors és részletes válaszodat!
Nem, nem volt még E61-es gépem, de nagyon tetszenek ezek a masinák!
A Whole Latte Love videóban rátettek egy Scace hőmérőt és tizedfokra hozta és tartotta a PID-en beállított vízhőmérsékletet. Nagyon komoly. Gondolom a gőze is brutális. Ha jól értettem a videóban, ennél a IV-es verziónál az E61 vízterítő elem körül létrehoztak egy plusz előáztató kamrát is.Ha lenne helyem, már valószínűleg lecsaptam volna rá, de sajnos ehhez a géphez min 2-szer nagyobb konyha kell, mint a jelenlegi ... addig meg marad a jó kis tuning GC, amivel tulajdonképpen elégedett is vagyok, csak megcsapott a vásárlási láz.
[ Szerkesztve ]
-
hchefi
csendes tag
válasz Wolfy999 #66596 üzenetére
"PID-es, rézcsöves felújított Gaggia Classic-ot vennék Fragola fórumtárstól "
Meg tudom ezt valahol nézni, hogy pl mennyibe kerül (weblap)? Mindig van neki, vagy várni kell rá mint a Mikulásra?
A PID-es tuningolást bármelyik főzőre meg lehet utólag csinálni és ha igen, akkor kb mibe fáj? (Ha mondjuk most a Lelit-et venném meg és utána turbóznám fel, ahogy kezd kibontakozni a KV-zási mániám.) -
hchefi
csendes tag
válasz Wolfy999 #66572 üzenetére
Köszi a gyors választ. Akkor azt mondod, hogy a fentebb linkelt Lelit szett, 150K-ért kvázi jónak mondható?
Tényleg nem kukacoskodás, mert nyilván jobban értetek a témához, de mi az, ami miatt mondjuk egy 100 ezres főző "nem jó". Basszus, már ez is egy horror összeg, ha azt nézzük. Hamar tönkremegy benne valami és drága javíttatni? Vagy ha "nem főz jó kávét", akkor azt hogyan kell elképzelni?Nem vagyok nagy kávéőrült még egyelőre és szeretnék tisztán mérlegelni. Őszintén szólva én meg nem mondanám egy KV-ról, hogy mikor (nagyon) jó. Rossz KV-t már ittam, de a többi számomra még kvázi egyforma volt (Frei, Dallmayr, 3-4 csillagos hotelek büféjében készített KV), persze lehet az én ízlelőimmel van a baj.
Szóval én még egy nagyon profi cuccal nem biztos, hogy tudnék mit kezdeni. Fotózást tudnám példaként említeni, ahol egy profi az összes 200 ezer alatti gépre azt mondja, hogy használhatatlan, mert ő már komolyabb szemmel nézi a beállításokat/minőséget. Viszont az amatőr egy 50 ezresből is tud olyan képet csinálni, ami neki tetszik. Remélem értitek, hogy mire szeretnék kilyukadni -
looser
addikt
válasz Wolfy999 #66469 üzenetére
Bakker, ez a legegyértelműbb, igazad van! Csak mert kezdéskor a Tersonetezéshez sima vizet használtam, akkor észleltem, hogy nem megy le a tálcára a víz. Ezután viszont már bekevertem a tartályba, nem a vakszűrőbe tettem a citromsavat, szóval végigment a rézkígyón, nem visszafelé, ez megnyugtató :-) Itt a leírás elég jól elmagyarázza, de ezek szerint én néztem el :-/
kaligula: biztosan szuper lesz, ma reggel rohantam, tegnap este hazafelé meg kinyomkodtam az összes levegőt, szerintem a közelemben utazók is élvezték :-)
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
-
Rush77
aktív tag
válasz Wolfy999 #65129 üzenetére
Igen az nekem is feltűnt, hogy egy picit gyors a lefolyás meg kicsit féloldalas (az első ilyen szempontból jobb lett csak hát muszáj volt videót lőni róla mert nem hittem a szememnek )
TT8020 (okt 16.-i pörkölés) az alapanyag amivel ezt most próbáltam. Amúgy kaptam ajándékba még Veronesi Ciok Cream-et (azt hiszem) és az is jó lett bár azt még csak a sima karral próbáltam.
Brikkával nem fogy olyan gyorsan a kofi mint géppel és még maradt a legutolsó rendelésből.[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz Wolfy999 #64711 üzenetére
Pedig írta, hogy szerinte ízre ugyan volt.
Rush77: "Bár tény, hogy picit érzékenyebb az őrlemény finomságára. (a kézi darálóval sokat szívtam miatta mert néha egy fokozat is viszonylag nagy eltérést mutatott végeredményben. nincs crema vagy nagyon lassan jön le, stb..)"
Ilyenkor az íze is változott?[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
von toth
tag
válasz Wolfy999 #61874 üzenetére
Félreérted. A kapszulásnak PONT az a lényege, hogy tárolási romlás nélkül bármikor bármilyen ízű kávét igyál. Ez azoknak van kitalálva, akik NÉHA kávéznak, nincs kialakult ízlés vagy netán többféle ízvilág is bejön, viszont nem kell minden típusból otthon egy félkilós zacskót tartani, tárolgatni stb.
Meg egy alap automata és egy közepes kapszulás gép között is van árrés rendesen.
-
HÁZIGAZDA
-
Bazsee71
őstag
válasz Wolfy999 #60690 üzenetére
Sajnos a színfalak mögé nem látunk be, pedig érdekes lenne, mert a vezér már úgy tálalta a dolgot, hogy ottani vitát vett át a PH, pedig itt indult a történet. Az is érdekes, hogy éppen akkor bukkant fel János a semmiből, új felhasználóként. Azt pedig tudjuk, hogy urunk is követi ezt a fórumot (csókoltatom).
Ha már akkora barátok, akkor lehetett volna Jánosra hatással, illetve üzletemberként tanácsot is adhatott volna, hogy egyetlen egy rossz véleményt hogy illik kezelni, főleg úgy, hogy a fórumtárs eddig csak dicsérte a kávéit. Nem, helyette inkább belekergette ebbe a hülye játékba, amiből ha üzletileg nem is feltétlenül, de mint magánszemély, csak rosszul tud kijönni. Ez egy valakinek lehet jó, de nem kívánom görgetni a konteómat.
A tesztről pedig szép és jó amit írsz, csak amikor megosztásra kerül különböző fórumokon, ott már másképp van pozicionálva, mint ahogy nektek azt előadja. Mondjuk ettől a ponttól nincs alapja bármelyik másik tesztoldal függetlenségét, vagy hitelességét kérdőre vonnia, a sajátját pedig piedesztálra emelnie.
Egyébként Kávéológián egy fórumtársunk sokkal keményebb szavakkal illette anno a Lucky Cap kávékat, amit Tóth Sanyi szerintem példaértékűen kezelt. Pedig ott nem arról volt szó, hogy a sok szép szó után becsúszott egy kritika.
-
Mano66
senior tag
válasz Wolfy999 #59894 üzenetére
Már nagyjából tudom,hogy melyik kávé milyen daráló álláson jó.Ha így nézed tényleg csak a tamperelés erősségén változtatok.Az a 3-4 fajta kávé amit szeretünk már fejből megy hova kell állítani a darálót max 1-2 recni finomhangolás és jó.A Fiorenzato F4E Nano-n nem nagyon mászkál el a kés beállítás.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
soldier2
őstag
válasz Wolfy999 #59565 üzenetére
Kávé szempontjából ez a legkényelmesebb az biztos, és egy plusz Graeffel az ínyenceknek bele is fér 200k-ba. De tapasztalatból mondom, hogy a többséget erre a plusz melóra (meg takarításra) rávenni gyakorlatilag lehetetlen.
Macmelon: ez az érv akár működhet is, reméljük a legjobbakat. Ár/érték arányban talán itt is a Lelit a nyerő, de nézz szét a piacon. Elég kevés ilyen gép fogy.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
macmelon
csendes tag
válasz Wolfy999 #59565 üzenetére
Igen, másik igényesebb kollégával errefelé tendálunk mi is, mert nem lesz megoldás.
Mit javasoltok a jó karos + jó őrlő kombóra?
Egyébként az automata ellen azzal fogok érvelni (mert az enyémeket nem értenék ), hogy ki fogja karbantartani, tisztítani? Ettől talán megriadnak (mert a karost leginkább én, de azt benyelem)
-
sortiefish
csendes tag
válasz Wolfy999 #59231 üzenetére
Az nem kérdés, hogy az előkészület és tamperolás még nem mindig jó tanulok, gyakorlok olvasgatok meg kérdezek.
De volt már olyan mikor sz.zs-val főztük a kávékat egyengető + maroktamper és egyszer csak átszaladt a kávé 20mp 50mg ital sebesség körül. Még jó, hogy már pont mennie kellett, mert akkor ez után a kísérlet után már nem lett volna kedvem újabb adagot készíteni.
A mostani két dupla megint egész tűrhető lett lefolyásra ízre hmmm még nem zenélt.
Az első dupla 35mp 40g 86pid 5-ös őrlés a második dupla 30mp 39g 86pid 5-ös őrlés
Ami most a darálóban maradt. Így én még mindig erre tudok a leginkább gondolni, hogy mi és mennyi marad az őrlőben. De tesztelgetek, gyakorlok és, ha lesz eredmény megírom. Zsoltival megbeszélve majd jön a Naked karja, Nekem kölcsönbe majd, ha már meglesz a Palm Tamper is. -
sortiefish
csendes tag
-
Frawly
veterán
válasz Wolfy999 #58425 üzenetére
Végül a te tipped nyert. Igaz a szelepet is megigazítottam, hogy ne ragadjon le, de tényleg, kevesebb vízzel már nem fröcsögött ki a kávé. Mondjuk trükkös, mert a vízjelzést az alsó részében kerestem, közben meg a felső részében van a H2O, amit először M20-nak olvastam, azt hittem először, hogy valami típusjelzés, aztán esett csak le, hogy ez az a jelzés.
-
celf
őstag
válasz Wolfy999 #58351 üzenetére
Pont azt mondta, hogy a műanyag jobb. egyébként feljebb "utazáshoz"-t akartam írni, csak elgépeltem.
Mondjuk én meg üveget vettem
De mindíg akkurátusan előmelegítem.adp: legközelebb arra járok, szerintem veszek egy olyat is, jaja.
amúgy most Aeropresszel az imat luxon tekertem egy negyed fordulatot a agyob szemcseméret felé, és szinte teljesen eltűnt a maradék Coffee Pirates-es Rwandából a savanykásság. Kezd szerintem megromlani. Tudom nyílvánvaló dolog ez, de számomra még mindíg meglepő, hogy az őrlemény finomsága mennyire más ízeket hoz ki a kávéból.
[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
válasz Wolfy999 #57596 üzenetére
igen ez mondjuk valoszinu. en sem foglalkoznek vele.
de gondoltam megkerdem, hatha vkinek van felesleges.alapvetoen nem a filterezes miatt veszem, hanem "kiserletezni" akarok vele. aeropress kavet tovabb szurni. megnezni, h mennyi zaccot enged at az oldalan AP.
rendes filer kave tovabbra sem a nagykedvencem, szoval ez csak masodlagos. aztan ki tudja.
ill. nagybatyam rakapott a french presse, de az meg vegkepp egy zaccos dolog, szoval neki fogom eljotekonykodni sztem.
vagy csak veszek kettot
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Wolfy999 #57579 üzenetére
Lehet, hogy benéztem valamit de kb. 2 ilyen hsz-t láttam elvétve... javítson ki valaki ha tévednék de szerintem ez még bőven tűréshatáron belül van.
Egyebekben részemről még örülök is neki, hogy előjött ez az oldala is a kv.zásnak, mert egyrészt úgy érzem igen hasznos tapasztalatokat osztottunk meg egymással (én mindenképpen sokat tanultam abból, hogy kinek mi vált be a kv. okozta bántalmak enyhítésére pl. tervezem kipróbálni Aldis tejet a kv.-mhoz), másrészt már nem
érzem magamat annyira egyedül e téren. :-) -
Gosti
csendes tag
válasz Wolfy999 #56788 üzenetére
Kb. a 8.PID-es gépemet használom, és volt vendégségben is itt már néhány. Továbbra is az a véleményem, hogy egyszer minden PID-es gépnél meg kel(lene) mérni a pontos vízhőfokot - és utána már tudjuk, hogy az adott cucc mennyit csal (kijelzett/mért érték különbsége), és mi vagyunk a nyerők.
yeahhh
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz Wolfy999 #55909 üzenetére
A súlyszelep.
Hol tök későn nyitott, és szinte kirobbant a kávé, hol meg kifolyt alatta.
Hozzáteszem, mindegyik Brikka rendben volt, nem volt leragadva a szelep. Tisztított, karbantartott példányok.
No, ez alapján jobb (számomra) a szelep nélküli Moka Express. De méginkább a Mini Express.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Androidos tablet topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Micro Four Thirds
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest