-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sortiefish
csendes tag
Laci adott hozzá mindent, nem vettem hozzá semmit.
Gyakorlati tapasztalatot nem tudok mondani, de a napokban tervezünk sz.zs.-vel egy ismerkedést és tesztet a géppel, tuningal. Talán sz.zs. tud majd neked érdemben is segíteni esztétikailag tényleg nagyon jól néz ki.[ Szerkesztve ]
-
sortiefish
csendes tag
.
[ Szerkesztve ]
-
sortiefish
csendes tag
válasz Rendo84 #56483 üzenetére
Tényleg meglepődsz, mint ahogy sz.zs is tette azt tegnap és ő szét sem szedte csak belenyúlt jó mélyen a csőrbe, hogy az a kis vékony fémlap elhajoljon. Íme. Mondjuk én tegnap este simán felragasztottam azt a fémlapot a csőrben belül egy szigetelőszalaggal és majdnem minden kijön így belőle amit beletöltök. Annyi, hogy így szórja az őrleményt, karba őrölni még nem próbáltam, de kis üvegtálba teljesen jól lehet így őrölni.
-
sortiefish
csendes tag
válasz #93794560 #58235 üzenetére
Esetleg még az is okozhatja a problémát, hogy túl finom őrlésű kávét veszel bele.
Én is bolti téglával használtam, de csak olyan kávét vettem bele amin a csomagoláson jelölték, hogy kotyogóshoz való a kávé. Bármelyik jó lehet amin rajta van a jelölés, de nekünk a Lavazza jött be a legjobban.
Óccó kinai botban egész jó áron be lehet szerezni és választék is van belőlük. -
sortiefish
csendes tag
válasz #93794560 #58235 üzenetére
Egyébként nem is szórakoznék és költeném rá a pénzt mármint új szűrőkosárra hanem egyből vennék egy új kotyeszt. Nem sokkal kerül többe, mint csak a kosár és esetleg gumikészlet. Máshol is szétnézhetsz, de itt láthatod, hogy 4-5 ezret megér hogy nem kísérletezel hanem veszel egy biztosan jól működő kotyogót. A szállítási költséget is meg tudod spórolni, ha nem találsz más üzletet személyes átvétellel. 1 2
Amúgy jobb kávé is készül a Bialettivel, mit az átlag kotyogóssal sokkal több benne az anyag. Ha gondolod megmérem.[ Szerkesztve ]
-
sortiefish
csendes tag
Nálam még tart a kezdő fázis emiatt én nem, de aki tud 1-2-3 stb. megközelítően egyforma kávét készíteni és pontosan ismeri az általa elkészített kávé ízét próbaképp szedje már le a cremát a kiskanállal és cuppingoljon egyet. Kíváncsi lettem változik-e valamit az íze van crema nincs crema.
-
sortiefish
csendes tag
válasz jveres #58506 üzenetére
Nem lenne mérvadó, mert egy hónapja kezdtem bele az itthoni presszózásba.
De ki fogom próbálni.
A Crema az nem jó ízű ezt még az elején közölték, hogy kóstoljam meg magában. Ekkor merült fel bennem is, hogy vajon feltétlenül kell-e hogy a crema hozzáadódjon a tökéletes íz érdekében az italhoz vagy, ha leszedjük még finomabb italt kapnánk. -
sortiefish
csendes tag
válasz Keresztapper #58727 üzenetére
Ezen már én is gondolkodtam, hogy jó megoldás lehetne, de igazából még azt sem tudom mennyi idő kell a stabil üzemkész állapothoz a GC-nak. Neked bevált mik a tapasztalatok? Engem mondjuk a távolról vezérlés jobban érdekel, hogy be tudjam kapcsolni mire hazaérek, de az is tetszik, hogy üzemkész mire felébredek.
-
sortiefish
csendes tag
válasz sz.zs. #58723 üzenetére
Meg is volt a mai kofi meeting is Zsoltival.
Kóstoltunk AVX - Stradivarit.
Készítetünk Kapucziner - Palermo Aranyát.
Megkóstoltuk a Pacificaffe - Ethiopian Sidamo-t.Mindezt a sok finomságot Dani féle őrlemény egyengetővel és Laci féle maroktamperrel készítettük, amit második alkalommal hozott el, de most is hozta mindkét eszköz ízre az elkészítés könnyedségére és egyenletességre már lassan megszokott maximumot. Csatlakozom az előttem szólókhoz, mindenképp próbáljátok ki és érdemes beszerezni belőlük egyet-egyet.
A Sidamot szimplával is kipróbálhattam jó cucc az is. Ízlett vele a kávé.
Mostanra kialakult és bevált a kávés szettem is bő egy hete élvezem a kofi készítés és fogyasztást minden „nyűgjével” együtt. Az elkészült italokra most már nyugodtan mondható, hogy nagyon jó ízűek. Most már jöhet az élvezeti értéke a kávézásnak és a rengeteg féle ízű kávénak.
Pár órára nálam hagyta zsolti a maroktampert és egyengetőt ami garantálja, hogy 1-2 dupla még leszalad a torkomon az említett időszakban.
Köszi, hogy átjöttél.
Várom a következő alkalmat a találkozásra. -
sortiefish
csendes tag
válasz kaligula #58797 üzenetére
Nem tudom jelenleg mennyi a legalacsonyabb ára a pörkölőnek, de igen az AVX-nél 150e volt az ára, most is annyi 150e , de benne van az árban 10e értékben nyers kofi is így (140e).
Gene Café CBR-101 -
sortiefish
csendes tag
-
sortiefish
csendes tag
válasz Keresztapper #58877 üzenetére
Ja jó kis szett. Tetszik nekem is. Jó kávézást velük.
Nem munkahely függő csak venni kell egyet otthonra.
Bár több értelme van a munkahelyre beszerezni egyet, mert ugyanazért az árért több embernek szerezhetsz vele örömet.Jut eszembe kösz a linket a wifis konnektorhoz kell majd egy olyat is beszerezzek.
csak nem is tudom melyik legyen az első az egyengető vagy a konnektor.@Toobee
Csak kell egy jókora lyukat vágni a szekrény aljába és nem gond a víz betöltése.Meg, ha mindig teljesen megtöltitek és utánatöltitek a babtartályt még az is lehet, hogy jobb íze lesz a kofinak, mint az egy adagos daráláskor. Olvastam már ilyen észrevételt valakitől aki mindig egy adagot őrölt és egyszer valami miatt teleöntötte a babtartályt. Gondolom heti szinten is fogy majd rendesen a bab és ránézésre is légmentesen zár a tartály meg a helység is klimatizált gondolom így nem hiszem, hogy gond lenne a kávé minőségével. Szal én így tennék az utántöltő zacskót meg jól lezárnám légmentesen azt a pár napot kibírja míg a tartályba nem kerül.
Te leszel a főző mester vagy megtanítasz mást is a szett használatára?
[ Szerkesztve ]
-
sortiefish
csendes tag
válasz Toobee #58879 üzenetére
Ilyen napi használat mellett ami majd lesz még több is biztos nem lesz gond, hogy tartályból használjátok és még a kávéfajtákat is elég gyakran váltogathatjátok majd. Előbb vagy utóbb úgysem fogja senki használni az automatát legfeljebb te unod majd meg az állandó kávéfőzést meg a sok túlórát, hogy utolérd magadat a munkában is.
Nem látni a vonalat, de teljesen feltölteném napi jelleggel, hogy minél kevesebb legyen benne a levegő bár nem tudom, hogy ez mennyit számít. Ugyan némi tapasztalatom már lett itthon is a babok tárolásával kapcsolatban ilyen rövid idő alatt is amin meg is lepődtem és elvileg sokat számíthat.
Majd arra szoktasd rá a kollégákat, hogy néha a mosogatásban és a gép tisztán tartásában vállaljanak szerepet már aki nem hajlandó megtanulni a karost használni.
Az atomot amúgy én is kinéztem, hogy itthonra szívesen látnék majd valamikor egyet a GC-t azt nem szívesen cserélném le nyilván a pénz miatt is, de később majd egy jó daráló vagy egy Atom jó volna erősítésnek. -
sortiefish
csendes tag
válasz sortiefish #58775 üzenetére
"Mostanra kialakult és bevált a kávés szettem is bő egy hete élvezem a kofi készítés és fogyasztást minden „nyűgjével” együtt. Az elkészült italokra most már nyugodtan mondható, hogy nagyon jó ízűek. Most már jöhet az élvezeti értéke a kávézásnak és a rengeteg féle ízű kávénak."
Már megint kezdődik a szopóroller az előbb főztem két duplát az első legalább lefolyásra és kinézetre jó volt
16g 25mp 37ml valami ilyesmi.
A 2. és 3. is jó volt lefolyásra is meg kinézetre is csak meg sem közelítette az elsőt.
Azt hittem már legalább ezen túl vagyok az elmúlt jó 1,5 hét legalábbis ezt mutatta. Most meg úgy látom újra kezdődik, hogy az első főzés után felgyorsulnak a történések sajnos szó szerint.Mindegy, rendeltem egy Maréktampert a gyártótól, később meg jön hozzá egy hangulategyengető a keresztapától.
-
sortiefish
csendes tag
Akinek nem jutott a fincsi sütiből csak a kiváló szarvasiból készült nektárból.
Valószínűleg neki van kikészítve, mert 1-2 óra múlva a tűzifa hasogatás után leeshet a vércukor szintje.Lehet, hogy nekem is be kellene raknom a szekrényből a fagyiba a kofit. megyek is és intézem. Meer két napja még ez is muzsikált, mint a stradivari most meg inkább csak futogál.
[ Szerkesztve ]
-
sortiefish
csendes tag
-
sortiefish
csendes tag
válasz sz.zs. #58944 üzenetére
Most akartam megkérdezni, mert nem vagyok abban biztos, hogy jól emlékszem, de nekem a mosószódát ajánlották úgy, hogy Tersonet van itthon.
A termékleírásban leírtak szerint valószínű, hogy jól emlékszem.
"A mosószóda (nátrium-karbonát) általános vízlágyító, zsíroldó, áztató és tisztítószer. A forró vízben jól oldódó, erősen lúgos kémhatású nedvszívó porból igen kis mennyiség is elegendő. Gyártása során nem keletkezik a környezetre ártalmas melléktermék, használat után pedig lebomlik.A mosószóda gépi vagy kézi mosáshoz egyaránt alkalmas, elsősorban fehér ruhák tisztítására. Használható önállóan, vagy mosódióval, esetleg a szokott mosóporokkal keverve, amelyből így kevesebb kell. A mosószóda kiváló zsíroldó hatású így általános tisztítószerként is használható."
A link meg lemaradt Mosószóda. Nem a legjobb vétel vagy a the best bót csak ez volt szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen