-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz Kazasi #44898 üzenetére
amit én írtam, az olyan gyanta, amiben mind a kétféle ion van, azokat kell a sós vízzel szétválasztani és aztán külön regenerálni (ha jól értettem). ha az oscar is csak kationt tartalmaz, talán egyszerűbb regenerálni. de nyilatkozzon valaki, aki még emlékszik az általános iskolai kémiára
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kazasi
tag
válasz Kazasi #44914 üzenetére
Megtaláltam De nem rugózok tovább ezen.
-
Sinisi
senior tag
válasz Kazasi #44932 üzenetére
Mivel én RO-vízzel itattam eddig a gépet, a linkelt cikk alapján úgy látszik, hogy ezt újra kell gondolnom!? Szóval, részemről nagy köszi, hogy eddig kitartott a rugózásod Bár én azért nem gondoltam problémásnak ezt (amellett, hogy amit itthon fogyasztunk visszasózótt formában tesszük), mert TDS mérővel ugyanannyi oldott anyagot tartalmaz mielőtt beleöntöm a víztartályba, mint miután átmegy a rendszeretn! (ezt próbáltam úgy is, hogy majd egy napot állt a bojlerban a víz, és akkor sem volt különbség a kettő érték között...)
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Kazasi #44932 üzenetére
Anya kezdődik
Blaze: CasMo-nál volt egy kávé nem olyan régen amire szintén ezt írták, én nagyon nem éreztem ki belőle akkor sem, de én az epres milkát vagy a traubit sem éreztem, csak hogy nagyon finom
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Sinisi
senior tag
válasz Kazasi #45684 üzenetére
A malabár nálam 100 fok körül igen jól adja magát, a rome-nál korábban (míg más darálóm volt valamiért nem tudtam jól beállítani az arányokat) egy-egy-nél fordult csak elő, hogy azt tudtam mondani, hogy finom, és konkrétan ott van benne a csoki is (a kesernyés íz mellett). Szóval inkább csak a kesernyésséget tudtam reprodukálni.
A malabárban (ami nálam nem pacifikes) csokit valahol a háttérben meghúzódva (talán) igen. A lényeg, hogy 100 fölött nálam elkezdett (bár talán máshogy mint a rome) keserenyésedni, amiben biztos vagyok, hogy ez 105 fokon már zavaróan hatott.
Az lehet, hogy világosabbra pörkölik mint korábban,mert más is jelezte ezt. Azért fogok próálkozni 100 alatt is. Szóval azt mondom, próba szerencse! (remélhetőleg a szerencse faktor az idő múlásával, és a gyakorlással jelentősen csökken)B](#45681) adp: tegnapról a restanciám: amióta réz vízterítő van a gépben, a crema színe nem változik annyit mint előtte, alapjáraton sokkal sötétebb, ezért már nem olyan jó kiindulópont a crema színe mint korábban (így szépen bele is futottam abba, hogy tartósan 79 fokon csapoltam a rome-t,de sok jót így sem tapasztaltam).
Mostanában kezdem figyelembe venni azt a különdbséget ami a pid érzékelője és a fej között áll fent. Ez amellett, hogy szépen le is nullázta az eddigi, amúgy is kesze-kusza tapasztalataimat, azért jobb eredményeket is hozogat mint korábban.
(#45689) Bazsee71: De az igazi szintlépést (az arányok tartására, finomhangolásra) én is a daráló lecserélésében éreztem meg.
Most úgy érzem, hogy a testesebbre csapolt malabár (ajánlásra 1:18-as arány) igencsak jobban esik (a "hígabbhoz" képest). A rome töményebben keserűbbnek is hat. Ezt az ízt annyira úgy tűnik, hogy nem szeretem, vagy csak nem jól csinálok valamit. Korábban míg át nem álltam a nem bolti pörkölésű kv-kra, ajánlották az Espresso Sicilia Style-t háááát... nekem az már túl keserűűű volt. Mostanában, hogy egy rövid ideig nem volt daráló, kipróbáltam a Douwe Egberts Omnia Espresso-t, mit mondjak szintén túl keserű.
-
HÁZIGAZDA
válasz Kazasi #62150 üzenetére
hát ez is a célja. most is kavart egy nagy adag szart, de közben gyorsan elhadarta, hogy majd hoz kínából egy csomó gépet és azok milyen jók. de ezzel nincs gond, hozzon és legyen jó. csak fórumoznia nem kéne, mert nem bír nem ő lenni a főnök, aki osztja az észt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jolti
senior tag
válasz Kazasi #64563 üzenetére
Bakker én meg kettőt vette Bélától.
Mindegy, vettem kávét is egyúttal és az aránylag jó volt, legalább az vigasztal.
De gondolom ez még most jelenhetett meg a danettinél, mert eddig nem láttam.
Azért a vízlágyítást nem hagynám ki, mert qurva hazamar el tud vízkövesedni mifelénk a cuccos.
No meg a kávé ízét is befolyásolja. ( Bár én az eszpresszónál olyan túlzott nagy különbségeket nem vélek felfedezni. De nyilván filternél ez más.)
Bár úgy vagyok ezzel - az eszpresszónál-, mint az öreglány a tévé előtt mikor szegény Gyurcsók rátetette vele a kezét a képernyőre és küldte az energiát.
-Érzi már Klári néni?
-Háááát mintha már valamit éreznék kedveském... -
-
SlayerSub
tag
válasz Kazasi #82137 üzenetére
Hát én is nem régiben rendszeresítettem irodai használatra egy brikkát, először harioval kezdtem, de túl sok időt elvitt az őrlés, (hülyének is néztek bent). Nem tudom mennyi időd van munka közben, de szerintem gyorsan ledarálni 16g kávét, arra nem képes egy olcsó cucc, de lehet tévedek. Ma már reggel őrlöm itthon az anyagot
-
soldier2
őstag
válasz Kazasi #82137 üzenetére
Brikkába szerintem teljesen ok ha egy kis, légmentesen zárható üvegbe reggel ledarált kávét viszel be. Egy közepes pörkölésű kávé még presszóra is jó így pár órát.(üvegnek 50-60 ml-es mézesüveget használunk, de bármilyen hasonló térfogatú üvegecske megfelel)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
norkov84
tag
válasz Kazasi #82132 üzenetére
Szia!
Én sima kotyogós etetésére szereztem be egy ilyet, ha szüleimnél kávéznánk. Előtte pár alkalommal kipróbáltam az itthoni szetten (Silvia full tuning) a Major ellenében. Nyílván nem egy kategória, de nem volt vészesen rossz sem. Presszóhoz mondjuk 1-es állás kellett, 0-nál már a kések összeérnek. Viszonylag nagy a fokozatok közt a különbség presszóra, és a több kis szemcse miatt van valami kesernye azonos körülmények közt a Majorhöz viszonyítva.
Kotyogóra eddig egy főzetet tudtam (múlt szombaton), így ott még nincs sok tapasztalat. 6-os állás mindenesetre túl finom volt még a kotyesznak.
Ami nekem hiányzik az őrlőből, az a gomb csapágyazása, ennek híján ui. nem forog, így nem annyira kényelmes tekerni. 16g majd’ egy perc, de eddig ezen kívül egész korrekt nekem, ennyi pénzért.
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
válasz Kazasi #82132 üzenetére
A Skerton Plus stabilizáló lapja semmit nem ér, ugyanúgy lötyög mint a sima Skerton. Érdemes nyomtatni bele egy normálisat, és rögtön nem fog lógni a tengely. Bár ha megette a kést, akkor már mindegy
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Mozilla Firefox
- Milyen légkondit a lakásba?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Politika
- World of Tanks - MMO
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...