-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Bacusuz #53698 üzenetére
vagy az ajánlott bialetti vagy én nem váltanék. amibe egy új gép vagy géppark és a közben felmerülő kiegészitő igények kerülnek, abból a pénzből még kb évekig eldolcegusztózik az asszony, talán meg is utálja addigra a kávét
nekem is voltak ilyen gépeim, de én a végére undorodtam attól a kávéitaliztől amit produkáltak.[ Szerkesztve ]
:)
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok.
Feleségem minden reggel Nescafe Dolce Gusto Latte machiatot iszik.
Tudom hogy ez nem kávé, de ő szereti, az árát viszont sokaljuk, főleg mikor naponta legalább 1 elfogy.
Ezzel kapcsolatban szeretnék útmutatót, segítséget kérni tőletek miképp tudnák hasonló(vagy jobb) ízvilágot előállítani alacsonyabb költségen?
Az az ötlet is felmerült, hogy ha csak egy kávé kapszulát használunk + tejhabosítást már akkor féláron kávézik.
Ezek tudatában kérdezném hogy tejhabosítót, és akár kávéfőzőt milyet ajánlanátok?
Előre is köszi[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #53659 üzenetére
ezexerint nem lesz darálóm , sajnálom, nagyon készültem rá.
mázli, hogy közben a k10-et hazahoztam, mostanra már felkötöttem volna magam szerintem
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
adp
őstag
válasz t-bali3 #53692 üzenetére
10 ert mar nagyon sok komoly kvt kapsz pedig. En ezert nem szorakozok veluk. (Py, avx, kapucziner, kalmar, pacific) akar mar (fel)speciality vonalon is van kinalat. Pl: avx etiop gebena pont 10e/kg.
Py uj yirgaja es ez a gebena szamomra a legjobb vetel 10e/ koruli kategoriaban[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
Én időnként mindig beleugrok valami boltiba. Megmagyarázni nem tudom, főleg azért mert találtam már olyat, ami ízlik (PY, Kapucziner).
A héten a Kimbo Gold 100% Arabica került terítékre. Ahhoz képest, hogy milyen drága (10.000 Ft/kg körül van az ára) meglepően rossz. Közepes pörkölés van ráírva, de szerintem már így is túltolták. Kesernyés ízvilág, nem túl jó illat.
Nem ajánlom senkinek.
De trükkös voltam, mert "csak" 250 grammos kiszerelést vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Peti...(16v)
tag
válasz fragola.6035 #53685 üzenetére
Sajnálom, hogy nem jött össze...
Az F64 evo késsel mi volt a tapasztalatod? -
mdav88
aktív tag
Nincs valakinek elfekvőben egy pid szettje? (Rex-c100+hőelem+ssr)
Köszi. -
Kávé Kálmán
tag
válasz soldier2 #53667 üzenetére
A gyakorlottsag es az izles itt nem jatszott szerepet. Mindenki kapott 2 kavet es kivalasztotta a szamara harmonikusabbat, jobban izlot. Egyszerubben ezt nem is lehet csinalni. Ugyanaz az adag, vizmennyiseg es orlo.
A Strietman-t kipipaltuk. Varom az elso szeriat. Jovo heten visszapecazom a protipust Jenotol es kuldom Wouternek. Alig varja, h kiprobalhassa.
Ennyi teasing talan belefer: ha vki Strietman-vasarlason tori a fejet, akkor ha idoben jelentkezik, szemelyesen veheti at a gyartotol a budapesti Word of Coffee-n. Vendegunk lesz Wouter a standon. Lehet vele majd majd csevegni is. Szivesen pakolja tele CT1-sekkel a csomagtartojat, ha ugy hozza a sors. -
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #53659 üzenetére
Ez fixen ott lesz nálad? Pár hét és végre elkeveredek arra a GC-vel, és akkor már erre a csodára is vetnék egy pillantást.
Más:
Január eleji pörkölésű PY Aramot húzok a napokban, szobahőmérsékleten tároltam mézes üvegben. Még mindig fantasztikus, nálam nagyon betalált a Yirga. -
kozsy18
tag
Üdv néktek!
Vasárnapi KoffeinRandi 3-al kapcsolatban kit ér zaklatni? (persze csak módjával... )
Köszi előre is!
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
Sinisi
senior tag
A víz ilyen esetben nem elvonja hanem közvetíti a hőt. Így arra tippelnék, hogy ezzel a módszerrel "valamennyi?" géplet lehet némileg noszogatni. Ha nagyon sietnék lehet, hogy egy vakszűrőt is feltolnék neki, persze csak óvatosan, hogy ne folyjon vissza a víz :-) de annál kényelmesebb vagyok ilyennel melózzak... ezért szeretném bemérni, hogy mennyi az annyi, amenyi a minimum várakozási időt jelenti szárazon :-).
ronin s8: nem fűti a "forró" víz a "hideg" fejet? Azaz miért nem igen a válasz ha a fej hűt: így szerintem elvonja a hőt a víztől, nem?
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz weinmaker #53633 üzenetére
Az ár az nagyon, de a minőség az nem.
A tieddel mi lett?Ezt hétfőn viszik el.
(#53635) mester6
Ennek is nagyon örülnék, főleg, ha működne(#53637) Sinisi
A szervizes szerint nem volt még ilyen baja egy gépnek sem, azt mondja kb 3-5 volt eddig szervizen ott, abból a többségnél a gőzkazán hőkioldója volt a ludas.(#53638) jolti
Csak a Catlerrel nincs. -
SzuMe
tag
E61 fej melegítését lehet gyorsítani "fűtőcsapolással"? A tartályban nagyon hamar forró a víz, de a fej lassú...
-
handrash
őstag
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #53664 üzenetére
Honnan tudom, hogy mar rossz? Csak siman nem mer?
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #53665 üzenetére
Azért nagyban függ a vakteszten résztvevők gyakorlottságától, ízlésétől is a dolog, de ahányszor előkerül ez a karos/pumpás vita, csak eszembe jut a Hofi poén, a Párizsi bárban vodkázó orosz katonákról: '.............. Hagyd, úgy sem értenék én is tartottam attól hogyan fogom majd szabályozni a hőmérsékletet, igaz a Creminánál ez megoldott. Van egy érzésem, hogy a Boscot borogathatod . Nem tudom láttad-e, belereszeltem egy Strietman kosarat a Creminába, igaz hisztériás kávéval nem volt még vallatva, de álomszép lefolyást produkál az Electra kosárhoz képest. Ízben nem hasonlítottam, de nekem már az is siker, ha egy csepp kávé sincs egy szűk hét után a gépen és körülötte
U.I. sok sikert a Strietman projekthez
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Sinisi
senior tag
válasz fragola.6035 #53664 üzenetére
Többet terveztem venni 1db-nál, de nem 10 db-ot?! ilyen gyorsan amortizálódik?
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz pacuha69 #53483 üzenetére
Én csakis részrehajló véleményt mondhatnék egy "szögegyszerű" karosgép és tizedfokra állítható vízhőmérsékletű pumpás között. Már linkeltem korábban, de nagyon idekívánkozik a home-barista 8 kóstolós tesztje, amin az LM Linea PB-nek eresztették neki a Profitec Pro800-at. 6:2-re verte a "német" gép az "amerikait". Vakteszt. Tisztán az döntött, mi volt a csészében.
http://www.home-barista.com/reviews/profitec-pro-800-review-t44660.html#p511327
Számomra a következő tanulsága van a dolognak. A megfelelő hosszúságú előáztatásnak és a rugós karos gépek nyomásprofiljának lehet, hogy nagyobb jelentősége van mint a rendkívül precízen beállítható vízhőmérsékletnek. A karos gépek ténylegesen (nem mítosz) megbocsátóbbak a nem jelentős hőmérsékleti eltérésekre. Megfelelő előáztatás esetén a shot alatti hőmérséklet-ingadozás minimális.
A gőzteljesítmény elégtelensége engem 118-120 fokos tartományban engem meglepne. Bár a Pro800 3 literes, én soha nem kívántam ennél több gőzt. Egy bringaversenyen 10-től 15.30-ig 300 eszpresszót és cappuccino-t szórtunk ki. csak akkor volt rövid galiba, amikor kiszaladt néhány tea is egymás után.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz fragola.6035 #53662 üzenetére
Így már magabisztosan merek rendelni az általad javasolt mérőketyeréből + érzékelőkkel :-), hogy megtudhassam, hogy mikorra lesz biztosan hőstabil a fej... :-).
-
Sinisi
senior tag
Nem találom a hiába keresem :-) a korábbi hsz-ekben, hogy milyen K érzékelőt kell rendelni a fejhőmérőzéshez... Illetve amiket találtam mindhez írják, hogy folyadék mérésére nem alkalmas...
Ilyen szlotgeneket olvasok mindnél:
"It can be used with k type digital thermometer to measure temperature of air and gas""Typically suitable for gas or air temperature measuring, NOT suitable for liquid measuring."
A tipizálását sem igazán értem... ha mind jó légneműhöz de folyadékhoz nem akkor mi értelme van...
DHDL
MYLB
LNHF
THGS
CNIM
Lehet, hogy van még egy pár de mindnél ua. a...
Melyiket rendeljem amelyik bírja a folyékony közeget is?? -
Deadzone41
őstag
válasz fragola.6035 #53659 üzenetére
gyári késsel mekkora volt a tartomány?
-
fragola.6035
aktív tag
Az eredetileg Parcinak szánt tuning Mazzer SJ-ről írnék inkább:
Az elképzelés az volt, hogy egy SJ-be tennék egy Mahlönig K30 kést, ami a mérete alapján simán elfér benne.
Csináltam már előzőleg ilyet, de azt kizárólag filterre használják, így presszós tapasztalatom nem volt vele.
Tehát beletettem a Mazzerbe a K30 kést, ami esztergályos munkát kívánt, amit a szaki meg is csinált.
A gépet összeraktam, forgásirányt megfordítottam, K30 kést beletettem, de az gond volt vele, hogy nagyon kicsi volt a presszó tartomány, kb az állítótárcsa kerületén kevesebb, mint egy centi.
Azt gondoltam, hogy pontatlan, így szétszedtem és újra feltettük az esztergára, újra lett szabályozva, de amikor újra összeraktam, semmi sem változott.
Aztán újra szétszedtem és vissza a szakihoz. A motor tengelyen minden egyes felfekvési felületet kimértünk, mindent felszabályoztunk, ezek után minden egytengelyű, merőleges felület halál pontos lett, ennél pontosabbra már nem lehet megcsinálni.
Újra összerakva még mindig nem lett jobb a helyzet. Rámértem a késekre, az álló késben volt egy 0.01 mm hullám, de biztos vagyok benne, hogy az nem okoz ilyet.
Nem tudom biztosan, hogy ez miért van, de azt feltételezem, hogy a K30 állító rész menetemelkedése isebb és az állítótárcsa átmérője is jóval nagyobb.
A lényeg, hogy így én ezt nem adom el presszó használatra.Viszont kipróbáltam presszóra és filterre is. Filterre tudtam, hogy nagyon jó. Presszóra nagyon pici állításokkal, pár tized mm, be lehet állítani és klasszissal jobb eredményt ad ízben, mint a Mazzer eredeti kése. Jóval teltebb ízek, de nem csak árnyalatnyi a különbség, hanem bárki azonnal megérzi.
Na ennyi. Kár, hogy nem jött össze!![ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
ronin s8
senior tag
válasz fragola.6035 #53655 üzenetére
Ezeket a terminológiákat a Semiramis vezette be a 90-es évek elején, amikor itthon még az Omnia volt a non plus ultra. Mára ezek elavultak, de sok laikusnak kb. ennyi az elérhető szellemi maximum, amit a kávéval kapcsolatban képes megjegyezni. Nincs ezzel gond.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #53656 üzenetére
bolt, vebaruhaz manapsag mar egykutya
Pl melyik? Az MM az mi? -
fragola.6035
aktív tag
Egy sem kapható boltban, ami a tesztben volt. Talán a is dobozos Illy, ami olyan amilyen, de tudni ell ihozni belőle a legjobbat, nem egy kezdő kávé. Nem vagyok olasz kávé fan, mert a 95%-át nem szeretem.
Amúgy meg tudnék mutatni párat a MM-ban, ami egészen korrekt classic.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #53653 üzenetére
Akarmi amit a boltba kapsz.(lidl kv, tchibo, pellini, illy, hausbrandt stb)
Gagyixyxy: amit en ittam azzal sem volt gond
[ Szerkesztve ]
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz fragola.6035 #53650 üzenetére
Huhhh...némi előítéletet vélek felfedezni. Én úgy tudom, hogy a Béla a győriekkel pörköltet (valaki erősítsen, vagy cáfoljon) de az biztos, hogy nem Szegeden. Az AVX gold szerintem egy egészen vállalható kávé. Büdösnek és gabonaízűnek sem mondanám. Egyáltalán nem. Pedig ittam jópárat. Nem lehet, hogy egy jóakarótól kaptad?
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #53650 üzenetére
Szo nem volt itt most olaszkvrol.
Annyit kerdeztem hogy miert szivatja magat bolti doglott vacakkal?!Ennek ellenere en tovabbra sem ajnalom senkinek sem a multi kvkat. Mert nagyreszuk tularazott takarmanykave ketes minosegu alapanyagbol.
Amugy ittam mar eleg boltit ezeken felul, hogy azt mondjam hogy soha tobbet[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
Az előző tesztben, jól láthattad a különbségeket multi es friss kisporkolo kozott
Ezzel nagyon nem értek egyet. Csak a nagyúr tudja, mi van a fekete zacskóban.
Másrészt meg amikor egyes tesztelők 200 gramm feketezacskós dögből kikóstolja a vst-ims különbséget, hát az ilyenek teszik teljesen hiteltelenné az egész tesztnek nevezett játszadozást.
Egyébként meg nemrég hozott valaki egy zacskó avx goldot, hát ilyen büdös, dohos gabona ízű kávét még soha nem ittam. Simán ízhibás volt és rosszul pörölt.
Hogy a nagyúr betesz pár vintage döglesztett olaszt egy fekete zacskóba, ez alapján ne mondjuk már meg a frankót az olasz kávékról.https://caffe35.webnode.hu/
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz bajnokpityu #53647 üzenetére
Az a lényeg, hogy a pszichédben legyen rendben, a többi nem számít. Én még szenvedek a multikávékkal, már csak alig több mint 1 kiló van...szisztematikusan gyűröm, amikor nagyon elkeseredek a produktum látványán, akkor előveszek egy üvegcsét a frigóból és helyreáll a pszihém nekem is. És újra meg újra megállapítom, hogy a döglött kávénak sosem lesz cremája csak max. nyomásfokozós karral. Én meg crema fetisiszta vagyok, így szenvedek...még... de már nem sokáig. Tudom, ki is dobhatnám, de engem nem úgy szocializáltak.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
bajnokpityu
félisten
válasz GAgyiXyXy #53646 üzenetére
nekem volt már gépem, amiben kellett fűtőszálat cserélni. ott 6e Ft volt a fűtőszál, és 15e a bojler, de az minigép volt, itt gondolom nagyobb lehet a difi.
Dávidnak is kellett már nagygépben cserélni. Tehát nem volt hülyeség a cserélhető fűtőszál.
köszönöm, még minden nap tanit valamit, de (bár tudom, h nem lehet difi, mégis pszihémnek) mocskosul izik, amit iszok vele. Igen már vele kóstolok.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz bajnokpityu #53644 üzenetére
Ez nem semmi! 2000 hsz-t visszanéztél?
Azt írtam " hasznára vált", nem azt, hogy jobb, vagy a V1 rosszabb. Sőt inkább azt akartam írni, hogy nem vált a kárára mint a GC-nél a fejlesztés.V5 bojler szigetelés, automata kikapcsolás (ez utóbbi egyrészről hasznos, másrészről akár bosszantó is lehet, hogy kikapcsol).
Fűtőszálat jellemzően kell cserélni ? Ha nem, akkor nem igazán releváns.
Igazad van, a szűrőtakaró lehet aggályos. Majd kiderül meddig bírja. De az csupán esztétikai.Sok jó kávét az új géphez. Már azzal tesztelsz?
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz GAgyiXyXy #51897 üzenetére
igy,hogy finisben van a v1em eladása, elmondom, én hogyan tudom a műszaki részét.
V1 kazánján külön cserélhető a fűtőszál, a későbbieken csak egyben az egész kazán
nyomás mindegyiken beállítható
V1 szűrőtakarója fém, a későbbiek műanyagok, és lekopik a króm
ulka szivattyú ugyan más, a későbbi 5ös vizhozama nagyobb, de sztem ez inkább kárára válik, ebben sztem jobb a kisebb. egyébként 4e Ftos tétel.az új mellett a designt mondanám, nekem jobban tetszik a kopás nélküli V3..V5. gőzcsap mesteri, a csepptálca szintén igényesebb. sztem minimális egyébként a difi akár a műszaki, akár design oldalát nézzük, de semmiképp se gondolom rosszabbnak a V1et, mint a későbbieket.
[ Szerkesztve ]
-
SzuMe
tag
Tegnap beüzemeltem az új gépem, amin már a csapolás közbeni nyomást is látom. Az első csapolásról gyorsan csináltam is egy videót, amin látszik, hogy nem megy 6 bar fölé a mutató. Meg ugye gyors a lefolyás is. Tudom, hogy finomabb őrlemény kellene...
Nem ment feljebb a nyomás finomabb őrleménnyel sem.
Rotoszivattyús a gép.
Vakszűrővel teszteljem?
Videó[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz Keresztapper #53641 üzenetére
Azért nem zaccos a kávé, mert észreveszem és letörlöm a finom szemcsékből álló "porréteget" a szűrő aljáról csapolás előtt. Eureka Mignon-t (a karbaőrlős verziót) használok.
Tavaly januárban vettem újonnan, max. 6-8 kg kávét őröltem vele eddig. Szerintem elég konzisztens a szemcsemérete. Ált. 17 g-ot teszek a 12/18-as IMS kosárba, és naked karral húzok egy dupla risztrettót
(17g -> 40-43 g). Lehet, hogy inkább 1-2 grammal túl kellene tölteni és lejjebb venni az őrlésfinomságot. -
Keresztapper
senior tag
-
John3:16
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában azt vettem észre, hogy WDT után a finomabb kávéőrlemény részecskék átjutnak a szűrőn és megtelepszenek a kosár alján. Túl finomra darálok vagy ez mindenkinél így van? -
senior tag
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
cekkk
veterán
válasz paljoc #53628 üzenetére
De ez a gép se jó
Új de már nem jó.
Feladom.(#53630) soldier2
9010
Visszavette a forgalmazó.
Ez pl teljesen új gép, gőz van, a másik bojler meg nem melegszik amiből kávéhoz jönne a meleg víz.
Ez is a forgalmazótól van, holnap mondom is nekik, go vissza és sztornozzák a számlát.
Vagy én vagyok hozzá hülye[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Ez a melyik Catler? Mi lett a másikkal, sikerült eladni? Nem semmi a márkahűséged, miután annyit szívtál az elsővel. Remélem ezzel már lesz sikerélmény, és jött vele rendes kifolyó is.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
#13880064
törölt tag
válasz Corsair90 #53625 üzenetére
Túl finomra se jó őrölni mert beüt a szemcseméret-eloszlás második csúcsa a savas-gyümölcsös első csúcs után (ha nem elég jó az őrlő). Nálam ilyenkor ha 10 ml-enként elkülönítve főzök le egy eszpresszót, az első gyümölcsös-savas, a második rendkívül ihatatlanul keserű, a harmadik németes filterkávé íz.
Jó lenne kihagyni a közepét, vagy durvábbra állítani az őrlőt, mert így már ellaposodik a középső szakasz, így gyors a lefolyás ugyan de iható a végeredmény.Nálad a dupla risztrettó lesz a nyerő ha a szimplán átszalad.
-
Corsair90
tag
válasz JDMKid #53617 üzenetére
Köszönöm hogy utánanéztél nekem és sikerült kideríteni. Végül is jól csináltam eredetileg. Így már értem miért volt olyan rossz a kávé, a pod-os szűrőben, mikor próbálkoztam vele 2-3x.
Illetve fény derült arra is, hogy ha ugyan abba a szűrőbe kell a szimpla eszpresszót is készítenem, akkor az őrlési finomságot nálam mindenképpen finomabbra kell vennem.
Írta valaki, hogy nála nem kell módosítani a finomságon, akár duplát, akár szimplát szeretne készíteni. Ez nálam most akkor hátrányt jelent, úgy értem hogy a lefőzött kávé minőségre negatív hatással lehet, hogy ugyan azt a szűrőt kell használnom szimplához is?Picit másabb jellegű téma:
Danettitől szeretnék rendelni 1-2 dolgot és kipróbálnék onnan néhány kávét is. Van valakinek tapasztalata, mit érdemes venni 100% arabicák-ból? -
HÁZIGAZDA
válasz neumanki #53611 üzenetére
Fogalmam sincs. Nagyon rég volt Gaggiam, sosem használtam együtt a DC-vel. Megmondom őszintén, én azért vettem meg, mert jó áron el lehetett hozni egy olyan gépet, amivel már nem kell ezen gondolkodni. Ha így nem jó valami, az nem a gép baja. Plusz kellett a jó gőz, az e61-hx nem jött be, de amúgy sem volt ez drágább.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Sinisi
senior tag
válasz Deadzone41 #53622 üzenetére
Az addig mind szép és jó és hasznos is, hogy fel van hívva a mélyen tisztelt publikumnak a figyelme a dolgok állására. Személy szerin az ilyesmit nagyon hasznosnak tartom!
A hibára való figyelemfelhívás az orvoslás része (és most nem ennek a megtételével kapcsolatos stílusra gondolok! vagy arra az esetre, hogy valaki nem ("jól") fogadja a visszajelzést), ez ok. de ha nem társul mellé konkrét iránymutatás, akkor önmagában nem lesz elég a boldogsághoz. Ezzel azt szeretném mondani, hogy szerintem a topikra vonatkozó összefoglalóban hasznos lehetne a "frissen érkezők" számára figyelmet szentelni arra, hogy hogy állítsunk be egy koffee-t alapszinten (ez mint a ketkező lépés lehetne ha már megvette vki. a gépparkot és beszerezte a jó alapanyagot.
Tehát egy összefoglalóban elhelyezett, pl.: hogyan csalogassuk elő általánosságban egy kv.ból a benne rejlő potenciált fejezet (alapszintre gondolok, pl.: miből vehető észre ha egy kv. hőhiányos, vagy ha savanyú, ha keserű... mit, és hogyan érdemes variálni, - akár képekkel is megspékelve - )... Egyfajta irányba állítás jelleggel, célzattal és akkor lehetne hivatkozni is rá az adott eset problémjánál. Pl.: az összefoglaló vonatkozó részének tanúlmányozása után (ha még mindig lenne kérdés/gond) visszatérünk rá...
Szerk.: Deadzone41: nem neked szántam a hsz.-t (véletlenül a válaszgombra nyomtam... :-) )
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
-
weinmaker
őstag
válasz Bazsee71 #53619 üzenetére
Ez nem azt jelenti, hogy nincs másnak létjogosultsága, csak az ilyen dolgokon mosolygok én is, mint Parci, hogy azonnal érezni, hogy mennyivel finomabb. Ezer más létjogosultsága lehet egy másik gép vásárlásának, még akár csak a szerelem, szépség, kíváncsiság, bármi, de nem árt helyén kezelni a dolgokat. A GC sem csodaszer, más sem az, de ebbe nem akarok belemenni, így is megszegtem, hogy nem szólok hozzá.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Bazsee71
őstag
Szerintem kár ezen rugózni, hogy érdemes-e GC-tól feljebb lépni. bajnokpityu véleményét osztom, hogy az előkészítés ezer és egy tényezője mellett a gépben is lehetnek még különbségek, amik kedvezhetnek az italnak. Pl. a nyomásgörbe alakulása, vízterítés, vízhozam csak ami hirtelen eszembe jut.
Szeretem a GC-t, de attól még tervezek majd más gépeket is kipróbálni (nem vásárlás értendő alatta), mert azért csak van létjogosultsága a többi típusnak is.
-
weinmaker
őstag
-
mdav88
aktív tag
válasz bajnokpityu #53612 üzenetére
A bz 99 "szárnyai" a karhoz viszonyítva kb 45 fokot el vannak fordítva.(hasonlóan mint a gaggia-nál) A Mitica-nál viszont (szerintem) natúr e61es felfogatás van, azaz a karhoz képest 90fokot zárnak be.
Hacsak nem buziztak valami egyedit, mint a Stregánál (mert ott meg a kar pereme magasabb 5mm-vel a normálhoz képest.)
-
bajnokpityu
félisten
ilyet nem is mondtam.
a kiscsillag egyik tulajdonsága, hogy nagyon finoman, lassan adja rá a nyomást a pogácsára. Ez szerintem jó tulajdonság, meg egy 5mp előáztatást is ad (külön is lehetne, de ez eleve mindig így működik) a nyomás meg másodpercek alatt épül fel. Ez pl önmagában más izt eredményez. logikus.
gondolom minden komolyabb gépben vannak ilyen apróbb trükkök, amik nem szúrnak szemet, adatlapra nem irják fel, mégis valahogy jobbá teszik a végeredményt. pl. csomót járt agyam, hogy mi a bánattól lesz egyik gép jobb, mint a másik. nem találok más magyarázatot, mint "elrejtett" trükkök kellenek. ÉS ezekért a trükkökért kell fizetni. Amit persze meg lehetne csinálni egy GCn is,csak hát a végén vagy összeáll a sok mod, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #53594 üzenetére
"ahogy egyébként a silviám is remek példány, és első 3 naptól eltekintve folyamatosan jobb KVkat iszok a kiscsillagból, mint a silviából. ha valaki abban akar hinni, h a tuning GC mindenre elég, úgyis meggyőzi magát."
jó, hát ezt a monitor mögül nyilván nem lehet cáfolni. de maradjunk annyiban, hogy egyszerűen nem hiszem el (azt, hogy van különbség, azt igen, de mindig az a kérdés, hogy miért. amit nem hiszek el, az az, hogy azért, mert ez "csak" egy silvia, az meg egy xy)
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Sinisi
senior tag
Eladóvá vált egy danettitől vásárolt IMS 35 µM felsőszűrő. Képeket linkeltem.
Ár: 1200 pénz + 500 posta (MPL: Csomagautomata, vagy Webox). -
neumanki
tag
válasz Deadzone41 #53573 üzenetére
Melyik podcastjukra gondoltál?
-
soldier2
őstag
válasz rallypix #53600 üzenetére
Köky pláza, Costa (tudom, nem szabad ilyen helyre beülni ) - dupla ristrettot kértem, és meglepően jó volt. Nem volt szénné égve, még némisavassága is volt (nem az alulkivonatoltság miatt). Testben talán lehetett volna erősebb, de határozottan iható volt.
Van a kínálatban a flat white mellett speciality latte, erre majdnem elcsábultam, de mint kiderült ízesített lattét takar (kösz nem). A másik opció a Frei lett volna, de végül is a costába ültem be, és nem bántam meg.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest