-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Toobee
veterán
válasz t-bali3 #2583 üzenetére
A helyedben megvennem a regi Gaggiamat, amit tariatti szamolt be. Az nagyjabol orok elet meg egy nap es mar benne van a PID. A daralo kotelezo kelleke ezeknek a gepeknek. Ugysem uszod meg. Abbol 25-35 korul talalni megfelelot. En is Ascasoval etetem az Erorikat.
https://barbieripnk.hu/
-
fishi
tag
válasz t-bali3 #2605 üzenetére
Pont a hétvégén kóstoltam Caffé Perté Classico-t szarvasiból. Nekem nagyon pozitív csalódás volt, ajánlom a figyelmedbe.
Dare2Live (DVD lemezekről): ''elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?'' - perempe: ''Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik...''
-
And06
aktív tag
válasz t-bali3 #3009 üzenetére
első és lefontosabb: kávéminőség. de ne vegyük egy kalap alá a kapuszulásat a PODossal, mert külön kategória. valahogy igy néz ki a képlet: kapszulás > PODos >>> karos gép. (mindjárt jön a nespresso-kommandó és lehord mindennek )
tehát vegyük a kapszulás vs karos gépet:
mindenben jobb egy jó espresso gép! kávéminőség, üzemeltetési költség, tartósság, minőség. Pl az én Gaggia Babym 10+kg fém vs 2kilós müanyag kapszulás.
a kapszulás két helyen domborit: a fancy faktor igen magas, és kényelmes használni. -
ronin s8
senior tag
válasz t-bali3 #3018 üzenetére
Hát próbáld ki! Itt már szerintem rajtad kívül mindenki tudja.
Ha a gyakorlat nem igazolná ezt a rengeteg szócséplést, ami itt folyik, nem lenne ekkora érdeklődés.
Persze van egy elhanyagolható réteg, aki nem érzékeny a minőségre, pontosabban fordítva van bekötve. Az én öcsém és tágabb családom pl. kifejezetten keserűnek érzi a kávéimat. Ők továbbra is kotyeszben főzött Karavánt kortyolgatnak, és csettintgetnek közben: "ez milyen finom!"Ha Te is ebbe a körbe tartozol, felejtsd el mindazt amit itt olvasol...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
adpeter
tag
válasz t-bali3 #3027 üzenetére
A TP előtt ugorjatok be a Molinari kávéházba Váci ut 99. bejárat a Forgách utcàból.Itt rá tudtok kóstolni a "klasszikus" eszpresszóra.Utánajánlom a Tamp&Pull-t.Ott kipróbálhatjátok az újabb hullámú ízeket.Két sarokra vannak egymástól.A molinariban ráadásul vagy egy világbajnok szolgál ki vagy egy nagyon csinos hölgy! ha mégsem,akkor majd legközelebb!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Toobee
veterán
válasz t-bali3 #3098 üzenetére
A halál kómaság ellen sokan más elkészítési módszereket alkalmaznak (Brikka, pod, kapszula, alterek). Aztán, ha már élsz, akkor lehet precízkedni. Nekem mondjuk nem gond a hajnali elkészítés, bár én sohasem koffeinforrásnak tekintettem a kávézást.
https://barbieripnk.hu/
-
And06
aktív tag
válasz t-bali3 #3098 üzenetére
őrlő nélkül nem ér semmit a legjobb gép sem.
fontossági sorrendben:
őrlő: 20e+ (új/használt)
tamper, csésze, egybé biszbasz: 5+2+1= 8e
gép: úgy emlékszem a másik fórumon azt irták, hogy ez a delonghi használható, de kis befektetéssel nagyobb minőségi ugrás érhető el, pl egy használt gaggia (régi evo, baby, classic) beszerzésével. 30-40e+ (lehet kifogni olcsóbban is, de nagy mák kell) ez mind használt.
tehát a legolcsóbb szett, amire nem kell később rákölteni 60-70ezer.
ez alatt csak a kompromisszum van, akkor már inkább egy brikka 12e-ért. -
-HajTömeg-
őstag
-
-HajTömeg-
őstag
válasz t-bali3 #3108 üzenetére
Én sem értem,de hidd el óriási a különbség.
Kb úgy tudnám laikusként leírni,hogy a bolti tégla homok finomságú, az espressohoz való pedig kb porcukor finomságú.
(ahány gép annyiféle,de durván vedd ezt így)
Én is úgy voltam vele eleinte,hogy elleszek én egy 5ezres késes darálóval,de sajnos nem.
Nincs mit tenni, muszáj örlőt venni.
A graef cm70-ez említik,mint belépő daráló.
25ezer körül van.
Hario kézi darálókat dicsérik még,ezek olyan 10ezres kategóriák, nem is ajánlják őket minden géphez,de egy Delonghit lehet kiszolgál.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
ronin s8
senior tag
válasz t-bali3 #3106 üzenetére
Azért nem árulnak presszógépbe való őrölt kávét (amúgy árulnak, csak az nagy eséllyel nem jó bele), mert a presszósok pontosan érzik, hogy a döglött őrlemény nem finom, és rengeteg fajta gép van, sok különböző szűrővel, amik különböző őrlési finomságot igényelnek. Mondjuk egy darálót 3 különböző fokozattal is használhatunk, és ez a bolti téglánál nincs így.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz t-bali3 #3123 üzenetére
Az espresso-zás nem is első sorban anyagi invesztálást igényel, mert sokan gond nélkül elb..nak annyi pénzt más kütyükre, amennyibe egy kezdő, de jó szett kerülne, hanem a ráfordított idő, figyelem, innen-onnan összeszedhető tudás az ami sok.
Először inkább ismerkedj az igazi espresso-val, csak utána verd magad kiadásokba. Ha esetleg jártál Olaszországban, és feltűnt, hogy ott jó eséllyel finom kávét kapsz szinte mindenütt, és ez hiányzik itthon, akkor már jó úton jársz. Ha viszont néhány kóstolás után még mindig nem nagyon érzel különbséget a kávék között, akkor ez nem a te utad lesz...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Hami33
aktív tag
válasz t-bali3 #3123 üzenetére
A bar 14 delonghi jó mert szivattyús 15 bar os model ezek még a delonghi icona modellek. Ufesa felejtős! Delonghi ec152 nem 15 baros gép,sem a szarvasiak. Legalább 30 ezer környékén kezdődnek a szivattyús 15 báros modellek. Delonghi,philips saeco!!! Bár én inkább saeco,gaggia párti vagyok!
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz t-bali3 #3130 üzenetére
Én árulok egyet.
[Delonghi Ec330s] 15 báros, ha érdekel nézd meg. -
And06
aktív tag
válasz t-bali3 #3296 üzenetére
az alsó képen látható ebben a hozzászólásban: 3261
sajnos nem tudom megfogalmazni rendesen, de lágyabb mint ami a hagyományos cappuccinoba kell.amikor levegőt viszel a tejbe, akkor keletkezik a hab. ez akkor történik, amikor "szörcsög". ha le van merülve a gőzcső a szörcsögős szint alá, akkor csak melegiti a tejet.
-
adpeter
tag
válasz t-bali3 #3771 üzenetére
Nem, a finomabb őrleményen természetesen nehezebben megy át a víz.
De az biztos,hogy a duplához finomabbra kell venni az őrlést. Valószínűleg amiatt,mert a dupla szűrő perforált felülete(alja) sokkal nagyobb. Én is meglepődtem legelőször,hogy mit művelt a szimplához állított finomsággal.
Mondjuk az én dupla szűrőm lyukai sokkal nagyobbak mint a szimplán.Gondolom ez is jelenthet különbséget.[ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
HÁZIGAZDA
válasz t-bali3 #3887 üzenetére
ezek az új szarok mennek tönkre mondjuk egy év alatt. a régi, ipari alkatrészekből összerakott, használt kisgépek pedig full alkatrész-ellátottak (legalábbis a gaggia mindenképp) és 20 év múlva is gépek lesznek. néha esetleg javítani kell, de alapvetően működni fog. és képes igazi eszpresszóra, ellentétben az új 180 baros csodákkal.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, koffer
- Vadonat új, csomagolt O'neal kerékpáros termékek
- Turbo Racing 1:76 RC DRIFT C64 Giroszkópos távirányítós autó
- Eladó 0km-es új elektromos roller (iScooter i9)