-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz prandris #23499 üzenetére
Elvileg a nyomásfokozó javít a helyzeten, de csodát tenni gyári téglából nem tud, munkahelyen a poemiának ezért kellett menni. Amíg nincs darálód addig sokkal többet ne várj. A kezdeti, baromi hosszú üres csapolást mondjuk nem értem miért csinálod, az tönkrevágja még a komoly kisgépek hőegyensúlyát is. Próbáld elhagyni, esetleg csak annyit engedj ki, amíg gőz jön.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz prandris #23620 üzenetére
Az elkészült kavé íze már 2-3 fokos vízhőmérséklet eltérés esetén is jelentősen eltér. Ezen gépek termosztátja gyaníthatóan 5 fok feletti hőmérsékletingadozásnál kapcsol, ez az oka, hogy néha jobb, néha nem jó az ital. Azt próbáld ki, hogy fogyeled, hogy hűtőcsapolás nélkül mikor kapcsol be a fűtés, majd mikor kapcsol ki, és mennyi idő kell, míg bekapcsol újra (visszahűl a víz magától). Ezzel játszva talán stabilabban hozzá a gép ugyanazt a minőséget (mikor kikapcsol a fűtés, akkor a legmelegebb a víz, ha pont ekkor indítasz egy csapolást, akkor vsz nem lesz savanyú, de lehet megég egy kicsit. Ha kiméred, hogy felfűtés után pl 3 perc, míg újra fűteni kezd - ekkor a leghidegebb a rendszer - akkor a csapolást 2:50-kor indítva a lehető leghidegebb vízzel készül a kávé vsz kicsit savanyú lesz. Hogy a két végpont között mikor csapolsz azt magadnak kell kimérnek. Stabil minőséget persze így sem kapsz, de kicsit talán javul - nekem hamar elfogyott a türelmem, de általában ezt javasolják.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
And06
aktív tag
válasz prandris #23620 üzenetére
sajna ez ilyen, ki kell ismerned a gépet. ha nem elég a hő a felső holtponton sem, akkor a gőzgombbal lehet segiteni feljebb vinni a hőmérsékletet. (pár másodperc csak, ezt is ki kell tapasztalni)
ui: ruházz be vastag falú eszpresszós csészébe, ezt az ikeásat gyorsan felejtsd el, a formája sem megfelelő (nekem legalábbis)
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz prandris #23710 üzenetére
Casino Mocca, Kapucziner, Paljoc választékát böngészt, bár aktív szén tartalma lényegesen kisebb ezeknek a kávéknak mint a Freinek, így esetleges mérgezés esetén nem védenek annyira. És mivel az említett pörkölők az aromákat is kispórolják (ennek ellenére van képük Frei árban adni a kávét) a mogyoró, és más magvas/gyümölcsös ízeket csak ők magyarázzák bele a kávéikba.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz prandris #23896 üzenetére
Próbáld leszedni a felsőszűrőt (amiből a víz spriccel), Vsz lerakódott benne a vízkő, egy kis vízkőoldós vízben áztasd. Ha ránézésre nem vízköves, hanem nagyon kávés, akkor vízkőoldó helyett használj hideg zsíroldót.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz prandris #24274 üzenetére
Szvsz vízkőoldáson, tisztításon kívül más tennivaló nincs. Ha könnyen befullad daralj (daráltass) kicsit durvábbra, a tömörítéssel is lehet játszani kicsit (én fürdőszoba mérlegen gyakoroltam a megfelelő erősségű tömörítést).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
dugesz77
őstag
válasz prandris #24373 üzenetére
A Krups gépet gyorsan el kell felejteni. Nem eszpresszó képes. Ugyanaz az őrlőkés van benne mint a de'longhi ban. Használhatatlan. Vagy durvára darál vagy megeszi egymást a két kés. Kár ,hogy annak idején nem csináltam róla képet, tanulságos lenne. Ha új darálóra nem tudsz ennyit összeszedni akkor maradnak a kézi darálók. Ott is el lehet szállni árakkal de a hario mini az jó alap. Simán lehet vele akár befojtós púdert is darálni. De egy elektromos sokkal kényelmesebb. Abból meg nincs nagyon használható ennél kevesebbért sajnos. Én azt mondom ,hogy próbálj meg még hozzá gyűjteni. Akinél a kávézás minden napos "szeánsz" az hamar megérzi,hogy kár volt azt a +10-es megspórolni ezen mert ez szinte a legfontosabb dolog az egészben.
Fél óráig örülsz,hogy "olcsót" vettél de évekig benned van a tüske,hogy kár volt spórolni. -
soldier2
őstag
válasz prandris #28559 üzenetére
Igen. De ha visszaolvas van ott mpst eladó baby is, ha jól emlékszem. Mivel az a fórum kimaradt a HX / nem HX vitából gyorsan át lehet futni az elmúlt hetet (azért nekem mint zöldfülűnek jó volt olvasni, ha kihámoztuk a tényeket az érzelmek alól tanulságosnak is nevezhető.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
HÁZIGAZDA
-
soldier2
őstag
válasz prandris #29481 üzenetére
Tedd amit Parci mondott. Esetleg csak átmenetileg 1-2 alkalommal próbáld átszitálni az őrleményt (akár egy A4-es lapra, amiből egyenletesen tudod a szűrőbe önteni).
Ez már az Ascasoval van?Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz prandris #29484 üzenetére
abból is adódhat, például figyelj arra, hogy mielőtt tömörítesz, egyenlő mennyiségű legyen az őrlemény mindenhol. oké, hogy ha például egy kúp alakban van az őrlemény és lenyomod, síkot kapsz, de a közepén értelemszerűen sokkal nagyobb lesz a pogácsa ellenállása. szóval síkba igazított őrleményt tömöríts és ne ferdén.
de sajnos a gépen is sok múlik, drága gépek is tudják egész pocsékul teríteni a vizet, sokat "ámokfutottam" már erről...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
válasz prandris #29702 üzenetére
Az attól függ mivel pörkölték őket villannyal vagy gázzal
Nyugodtan tedd bele, de én várnék vele amíg elfogy a yirga. Egy alapos babtartály mosás, porszívózás és 1-2 duplányi után visszaáll az egyensúly. Az én mogyorós vaníliás kávém után legalábbis így volt.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Surda-
őstag
válasz prandris #30297 üzenetére
Persze,mindenki ezen filózik,aki ilyen tanfolyamot keres.
Ha már becsenget az ember egy 100ast, akkor jó lenne valami elismert papírt kapni.
Gondolom itt is úgy van,mint az eladóknál,akik addig nem dolgozhatnak,míg el nem végeznek egy államilag elismert tanfolyamot.
Én bízom benne,hogy van olyan,ahol jók a tanárok és a papír is használható, nem csak ott..."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
ronin s8
senior tag
válasz prandris #30302 üzenetére
Én kicsit másképp látom ezt a papíros barista dolgot.
Pont az alapokat nem tanítják meg. Azokat itt a fórumon vagy a youtube-on lehet összeszedegetni apránként, és begyakorolni, fejlesztgetni - otthon. A papírnak meg akkor lenne értelme, ha vendéglátós fogásokat, rutinokat, stílusokat lehetne elsajátítani. Arra meg igazából születni kell, és egy jó helyen, munkával eltölteni sok időt. Ismerősöm (food&beverage manager) meséli, hogy ez mindenütt a világon probléma. A jobbnál-jobb helyekről kikerülő jelölteket baltával fazonírozzák, mire csatasorba állhatnak. Igaz ő egy zürichi és egy dohai ötcsillagos szállodában dolgozott...
Esetleg olyan tanfolyamokra érdemes időt, energiát, pénzt áldozni, amit bizonyított helyek szerveznek, pl. az Espresso Embassy.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
bbuffy
senior tag
válasz prandris #30306 üzenetére
Én egy hónapig rágódtam ezen az elején. Tök felesleges, egyik iskola sem ér sokat. Mint a youtube. Jó, tejet önteni megtanulsz kicsit, az ő gépükkel. A papir meg nulla, nem OKJ-s így mindegy. Bocsánat most már Centrumos.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
soldier2
őstag
válasz prandris #30351 üzenetére
Ha a környéken kicsit odébb is tudsz menni, a kis földalatti vegallomás mellett térj be a Memories kávézóba. Van sötét és világos pörkölésű kavéjuk is, és eladásra is van többféle (avx, Monterosa)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PHP programozás
- Cyberpunk 2077
- Motorola Moto G24 Power - hol van az erő?
- Hálózati / IP kamera
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Yettel topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...