-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoknee
csendes tag
válasz
SirRasor
#83901
üzenetére
Szerintem az is tökéletes, ha a Brikka nem tud jó lenni. Én mindkettőt szoktam használni. Nyilván mivel kicsit máshogy működik, a végeredmény is más, de ugyan úgy jó, Egy nagy, asszem négyszemélyes brikkám van, meg egy egyszemélyes Moka express, és öcsém meg a kétszemélyest hajtja megelégedéssel.
-
zoknee
csendes tag
Egy kellemetlen élménnyel lettem gazdagabb pénteken. Korábban nagyon szerettem a My Little Melbourne kávézót, mert speciality hely létére volt egy olaszos blendjük is az őrlőben. Beugrottam pénteken is, és kérdeztem, milyen kávék vannak, majd rákérdeztem, hogy olaszos már nincs? A válasz az volt, hogy hát az már évek óta nincs. Ami persze így nem igaz, mert a felújítás előtt még ittam náluk ilyet. De hogy igyak világos pörit, kóstoljam meg. Mondtam neki, hogy nem szeretem a világost. Itt jött a győzködés, de hogy meg kell kóstolni, meg satöbbi. Végül kértem egy etiópot, mert ebből még sehol nem kaptam olyat, hogy kijöjjön belőle az az igazi málnás epres dolog, mondom hátha.
Megkaptam a kávém, finom volt, meglepően kevés savval, de a keresett gyümölcsök nem voltak jelen. Utána kérdezi a srác, hogy milyen, meg fogom kedvelni, hogy jó ez, csak meg kell szokni. Újra mondom neki, hogy nem szeretem a világos pörit. Mondtam neki, hogy rendszeresen iszom világos pörkölést, elég sok fajtát, de az olaszt szeretem (mert többek között kávét tesztelek). Erre győzködött még, de mentem inkább a dolgomra.Nem értem, miért nem tudják elfogadni, ha valaki nem szereti a világost. Nem azért, mert nem ismeri, hanem épp azért mert ismeri, de egyszerűen mást szeret. Időnként jól esik, de általában mást fogyasztok.
Kár ezért a helyért, most már lekerült a térképemről, pedig eddig nagyon kedveltem. -
zoknee
csendes tag
válasz
nemethsza
#81366
üzenetére
Hogy olaszos vonalú webshop is bekerüljön, épp most rendeltem megint egy nagyobb adagot a kavegourmet.hu -ról. A webshopban ki van írva a kávékhoz a pörkölés/csomagolás dátuma szinte minden kávéhoz.
Azt azért nem sok helyről tapasztaltam még, hogy délután háromkor megrendelem, és másnap délután az asztalomon a csomag
Náluk elég széles ártartományban lehet találni valamit, pont mInt Olaszországban. (Ahol általában az alsó polcról, 10Eur/kg körüli áron szuper kávékat szoktam kifogni) -
zoknee
csendes tag
Lelit Anna tulajok!
A géphez adott 57mm-es karon lehet cserélni a kifolyót kettesről egyesre? Vagy ők is ráragasztották már, mint más gyártók?
Köszi -
-
zoknee
csendes tag
válasz
simi.esp.28
#80569
üzenetére
Azért ne adjunk ilyen tanácsot, hogy húzza le a földelést, és kapcsolja be, és kiszárítja magát.
Elég egy véletlen, bejön valaki a konyhába, és véletlen hozzáér, előbb mint hogy mondanád, hogy NE! és kész a baj. Inkább kapcsolja ki, és várja meg míg kiszárad, vagy dobja be az egészet a sütőbe 50-70 fokra, vagy hajszárítózza meg, annyi mód van rá ami biztonságosabb.Szóval a Védőföld nem játék. Főleg egy fémházas gépnél.
-
zoknee
csendes tag
válasz
troszti
#80357
üzenetére
Én 3-4 éve egy Arduino Nano (made in China) -val csináltam, akkor még kevésbé volt elterjedve az ESP.
Viszont ehhez a feladathoz kb bármi elég, amíg a szabályozás és valami megjelenítés a cél, a Wifi, BT és egyebekhez kellhetnek jobb controllerek, ha mondjuk akar az ember touchscreent, szines ábrákkal
Magához a pid-hez elég egy fixpontos proci is, ami párszáz miliszekundumonként beolvassa a hőmérsékletet, lefuttatja a szabályozót, és ez alapján ki/be kapcsolja az SSR-t.
A komolyabb rész nem is a kód összerakása volt, hanem egy jóféle analóg áramkör a Pt100 fogadásához. -
zoknee
csendes tag
GC tulajok!
Milyen szimpla és dupla szűrőt érdemes manapság venni, ha ki akarom cserélni az egyszerű gyárit és az utángyártott LM szimplát? És persze hol érdemes?
Köszönöm
-
zoknee
csendes tag
válasz
mdav88
#75769
üzenetére
Nekem sajnos már újkorától csöpög a gőzcsapja., hol jobban, hol kevésbé. Az évek alatt megszoktam... De rohadt dühítő, ha elfelejtem alá tenni a tejhabosítót, akkor úszik a pult a környéken, ha meg épp gőz van bent, akkor a gőzt eregeti.
Újat venni meg azért nem két forint. -
zoknee
csendes tag
válasz
hogyaza
#75536
üzenetére
Én abszolút bátorítalak pedig, ha van kedved hozzá. Az első működő verzióra nem kellett sokat várni,az tényleg gyorsan megy.
Utána rájöttem, hogy nem alfanumerikus, hanem grafikus lcd-t szeretnék, Pt100 szenzort három vezetékes méréssel, szép igényesen kivitelezett áramkört, stb stb az idő. Elég igényes vagyok ilyen szempontból, és fejlesztés közben jöttem rá, mit is szeretnék, így folyamatosan változott a cél
Ha nem változnak menet közben a célok, akkor gyorsan megvan.A szoftveren még mindig lenne ötletem, mit kéne még beletenni, vagy javítani, módosítani, de legalább egy éve nem nyúltam hozzá. vagy kettő

-
zoknee
csendes tag
Én is ilyet építettem. Elsőre olcsóbbnak tűnik magadnak megcsinálni, de ha nem vagy hozzáértő, számolatlanul mennek el rá a napok, ha esztétikus végeredményt is akarsz. Alkatrészköltségben valóban olcsóbb az ebay-ról, szenzortól függően 10eFt körül ki lehet hozni, ha nem kell bluetooth meg nyomásprofilozás.
Én csak bátorítani tudlak, nekem nagy boldogság, hogy magam csináltam. Eredetileg csak Omron/Sestost akartam, de gondoltam, ha értek hozzá, akkor inkább tervezek egy sajátot, legalább gyakorlok
Az első működő deszkamodell az szerintem néhány este munkája volt, de míg kireszeltem a szoftvert, megterveztem az áramköröket, legyártattam a végső verziót, sok idő. Mert persze az első után jöttek az újabb ötletek, másik kijelző, grafikusan ábrázoljon, számoljon mindenfélét, az már egy éven túl volt. Igaz belassul a fejlesztés, ha már működik az első próbaverzió, kicsit csökken a motiváció 
-
zoknee
csendes tag
válasz
WiZARD
#75390
üzenetére
Mi kb a két évvel ezelőtti helyzetedben lehetünk
Feleségem most gyesen, de nem akar feltétlen visszamenni az állami szférába. Én meg nem alkalmazott mérnökként képzelem el az életem, legalábbis itthon. Kell a B terv, ha már ez egy jól működő hobbi.
Anno én csináltam Tamp&Pull latte art traininget, az is rendkívül hasznos volt, és otthoni körülmények között kb fél év gyakorlás kellett még a szép Latte Arthoz azután, hogy elméletben már megvolt a tudás.(Hol van nektek most kávézótok? Kissé nem vagyok up to date a fórumban, az apává válás sok időbe kerül, de megéri)
-
zoknee
csendes tag
Sziasztok!
Salgótarjánban, és úgy egyébként Nógrádban hol lehet jó kávét, főleg olasz vonalat kapni? Meg persze finom sütit. Salgótarjánban milyen a G&D Kézműves cukrászda?
-
zoknee
csendes tag
Ó hát ehhez nekem is van már sztorim. Persze mi is kapunk mindent, de majd mit kapunk, mikor elkezdjük úgy nevelni ahogy mi gondoljuk. Szóval múltkor egyik kollégámmal beszélgettünk, és mondja, hogy akkor miután megszületik, csak pár évet kell kibírnunk, és utána lehet vala utazni.... Hát, kicsit vitatkoztam vele, de egyszerűbb ráhagyni. Azt még nem sokan tudják, hogy tavasszal Szicília a cél hármasban, főpróbának. Hogy a kirándulás túrázást ne is említsem, már idén szép fokozatosan, kezdetnek Budai hegyek délutáni séta. Elég különc szülők leszünk, erre már készülünk, hogy sokan ferdén néznek majd ránk, és kapjuk majd a megjegyzéseket.
-
zoknee
csendes tag
válasz
Keresztapper
#74613
üzenetére
Igen, első gyermek, köszönjük a jókívánságokat. Ma hozhatom haza őket a kórházból.
Gyerekszoba kész, kávék is betárazva konyhába, lakás rendberakva, tejfakasztás kiheverve.Jól időzített a fiam, megvárta a lehűlést, és behúzta magának a házassági évfordulónk napját

-
zoknee
csendes tag
Sziasztok, kicsit vág csak ide, de el kell mondanom

Vasárnap délután megszületett a kisfiam

Jó eséllyel egy ifjú kávészerető hegymászóval több lett a világon
-
zoknee
csendes tag
A csoki/egyéb csatlakozó alapvetően nem hülyeség, mert ha mondjuk a gép külső oldalára van rakva a pid, akkor ha ki akarod venni a bojlert, nem kell kifűznöd a hőérzékelő vezetékeit. A K hőelemeket mondjuk nem tudom mennyire szokás megszakítani egy csatival, én nem nagyon láttam ilyet. A Pt100 az egy más tészta, más elven működik. Egyébként a Rex C100 is tudja a Pt100-at, ha jót vesz az ember

-
zoknee
csendes tag
válasz
prandris
#74155
üzenetére
Bocsi, hogy lusta vagyok végigkeresni, de le tudnád írni, hogy mivel, és hogyan mér a PID, ami szabályoz?
Mikor fejlesztettem a saját PID-em, akkor nekem olyan volt, hogy a pőid szerint jó volt a hőmérséklet, de valójában sárkányos volt a gép, csapolás elején jött a gőz. A gond a hőmérő szenzor volt, aminek rossz volt a hővezetése, kontaktusa, és a reakcióideje is elég lomha volt így. Nem is látta a Pid, hogy kicsit túltolta, mert már a szenzor maga szűrte kicsit a jelet.
Miután kicseréltem egy jóféle Pt100-ra, a probléma megoldódott. Én az eredeti bimetál termosztát helyére, a bojler oldalába raktam be a szenzort, ez egy 3mm átmérőjű henger, amit betoltam, hővezető pasztával kitömtem, majd FBS-el fixáltam. -
zoknee
csendes tag
válasz
zoknee
#71739
üzenetére
Sziasztok!
Multkori bénázásom során nem tudtam válaszolni a megkeresésekre, csak aki emailban írt. Így nekem sajnos, de a cuccok nagyrésze megvan még.
Képek az előző postomban1 db SSR-25DA szilárdtest relé - 900Ft
2 db SSR-40DA szilárdtest relé - 1000Ft
1 db Rex-C100FK02 PID + K hőelem - 3000 Ft, van egy zártszelvény darab, ezt ingyen adom hozzá, ha érdekel valakit.
1 db Sestos D1S-VR-220 - 7600 Ft
csúszó saruk - 40Ft/db
Y saru (230V-ba közdarab a táp levételhez) - 80Ft/dbA PID-ek csak kipróbálva voltak, beépítve nem. Dobozuk nincs meg.
Érdeklődni lehetőleg emailban.
-
zoknee
csendes tag
Sziasztok!
PIDelésekből megmaradt jópár alkatrészem, kellékem, amitől most megválnék. Aki most tervezi, ezeket nem kell megrendelnie az ebay-ról

1 db SSR-25DA szilárdtest relé - 900Ft
2 db SSR-40DA szilárdtest relé - 1000Ft
1 db Rex-C100FK02 PID + K hőelem - 3000 Ft, van egy zártszelvény darab, ezt ingyen adom hozzá, ha érdekel valakit.
1 db Sestos D1S-VR-220 - 7600 Ft
60x30x1,5 mm-es rozsdamentes zártszelvény, 1,5m (XMT7100-as PIDhez jó) - 4000Ft
csúszó saruk - 40Ft/db
Y saru (230V-ba közdarab a táp levételhez) - 80Ft/dbA PID-ek csak kipróbálva voltak, beépítve nem. Doboz nincs hozzájuk. Budapesti átvételt preferálok, nem akarok a postára járni ilyen kis dolgokkal.
Érdeklődni privát üzenetben. -
zoknee
csendes tag
válasz
weinmaker
#69441
üzenetére
Pontosan, GC-vel is lehet tökéletes tejhabot csinálni, maximum több gyakorlás kell hozzá.
Igazából téynleg sok-sok idő és gyakorlás kell (vagy elmész egy kávézóba dolgozni, és gyorsan összejön az a párszáz kapucsínó). Én anno voltam egy Latte art trainingen Tamp&Pull-ban, de utána még kellett vagy 3-5 hónap, hogy tényleg szépeket tudjak önteni. És akkor csuklóbol ment. Most, hogy kevés caput csinálok, azt is alternatív tejekből szinte, így sima tejből már nem áll rá a kezem annyira. -
zoknee
csendes tag
válasz
mdav88
#69254
üzenetére
Én is anno az ő ötlete alapján csináltam meg az ArDuino-s vezérlőmet a classichoz.
Az a legjobb benne, hogy ha eszedbe jut valami fícsör, akkor csak az a kérdés, le tudod-e programozni. Pl espresso számláló, karbantartás számláló tersonethez, vízkőtelelnítéshez, csapolás alatti átlag hőmérséklet számítás, grafikus ábrázolása a hőfoknak. -
zoknee
csendes tag
válasz
weinmaker
#63915
üzenetére
Én latte artból voltam egy napos tréningen, az nagyon megérte. Épp a fent említett dolgok miatt. Akkor ott mindenki fejenként 10l tejet elgőzölt és öntögetett. Amit otthon biztos nem csinálsz meg egy szombaton. Persze kellett még kb 3-6 hónap, hogy tudjak szépet önteni, de ez csak azért, mert otthon heti 3-4 caput kellett gyártani, és lassan jött a gyakorlat

-
zoknee
csendes tag
Én Deák környékén a My Little Melbourne-ba szoktam menni (a Madách kapu alatt), mert tartanak az újhullámos kávék mellett egy olasz blendet is, illetve ott van a 9bar (a Bazilika vonalában), ami olasz vonalon speciality kávézó.
Mivel én olasz vomnalat keresek, csak ilyeneket nézek mostanság
-
zoknee
csendes tag
válasz
Bazsee71
#51191
üzenetére
Az ötletet itt láttam, miután eldöntöttem, hogy nem gyári lesz: http://www.cyberelectronics.org/?p=458
Ő az eredeti ötletet pedig innen: http://playground.arduino.cc/Main/BarebonesPIDForEspresso ha jól tudom.
Én meg tőlük vettem át a kód egy részét, amit átírtam saját kedvem szerint, saját funkciókkal, stb stb.
Mivel félig ez a szakmám, igazából hobbiprojekt és szakmai játék is
A Hardver saját, 3 vezetékes Pt100 hőmérővel, grafikus 84x48 pixeles LCD kijelzővel. Egy ebay-es arduino van benne, és a többi elektronikához terveztem és gyártattam nyákot.
Figyeli, mikor van indítva a csapolás, ez alapján megy a stopper, illetve vezet statisztikát, és akár csapolás alatt lehet más fajta PID paramétereket is alkalmazni. A gőztermosztátot is kihelyettesítettem vele, sokkal gyorsabban lehet így tejet habosítani, nekem 145°C-ra szabályoz, de ehhez ki kellett venni a gyári bimetált, mert az is itt billen.Egy kis video: [link] [link2]
Visszakeresve itt, meg szerintem az indexen valahol szintén kell lennie egy-két hozzászólásomnak a projektről, képekkel megtűzdelve. -
zoknee
csendes tag
Kell hozzá tejfőző gép, nekünk midzu, erre van a recept:
1 mérőpohár pörköletlen natúr kesudió (ez kb 3dkg lehet)
pár csepp olivaolaj
csipet só
1,3l vízÉn szoktam a kávéba tenni egy csipet xilitet is, mikor felöntöm a tejjel, mert semmi sincs benne, amitől lenne egy kis édes íze a tejnek, de ez egyéni ízlés kérdése
-
zoknee
csendes tag
Korábban volt téma az alternatív tejekből készítendő tejes italok.
Történt, hogy a hétvégén párom csinált kesudióból tejet, és én próbaképp nekiálltam felgőzölni. Elsőre is már majdnem olyan lett, mint a tehéntejből készült hab! Hármas tulipánt gond nélkül tudtam belőle önetni. Tanulni kell még, hogyan lesz pont jó állagú a hab, mert egyenlőre kicsit sűrűbb, és nem lehet finom kis mintát önteni, de nagyon jó. Eddig csak egy bolti szójából tudtam jó mintát önteni, de a kesudió legalább finom is, páromnak nagyon ízlik. Örült is, hogy végre újra ihat tejes cuccokat, mert most sajnos a bolti italok felejtősek.
Szóval aki ilyen megoldást keres, érdemes kipróbálnia. -
zoknee
csendes tag
-
zoknee
csendes tag
válasz
Surda-
#44888
üzenetére
Én benéztem délután egy órácskára.
Nagyon tömve volt a hely, a nagyobb pörkölőkhöz 5-10 percet is sorba kellett állni. Én csak világos pörkölésű kávékat láttam, kóstoltam, bíztam benne, hogy lesz egy olaszos képviselő is.
Sikerült filtert is kóstolni, Párom régóta kíváncsi volt, most legalább meg tudtuk ezt is ejteni, neki ízlett, én meg tudtam mit kapok
-
zoknee
csendes tag
válasz
zoknee
#44290
üzenetére
A 9bar, elég szimpatikusnak tűnt, zárás körül voltunk, és csomót beszélgettünk a pultosokkal, a végén már a növényi tejből készült cappuccinok, latte art, meg minden előkerült. Kaptam is tippet jól használható rizstej beszerzésre, majd beszámolok erről, ha sikerült is venni.
-
zoknee
csendes tag
válasz
meander
#44276
üzenetére
Én kifejezetten az ilyen kávézókat kerestem most nyáron is Toszkánában, ahova a helyi arcok bemennek, és a pultnál bedobják a café-t. Olyan helyen nem is voltam, ami csillivilli turistacsapda volt.
A legjobb kávét valahol egy út melletti bár-ban ittam, ahol közeltávol nem volt semmi, korábban lehet meg sem álltam volna, mert féltem volna bemenni. De msot az egyik legjobb kávém ittam ott, és nem mellesleg 90cent volt.Tegnap barátommal benéztünk a 9Bar nevű helyre a Bazilikánál, annyit áradozott róla, hogy muszáj volt. Olaszos vonal kedvelőknek kötelező hely. Sajnos csak egy féle kávéjuk volt már, de azt ígérték hoyg pár napon belül visszatöltődnek a készletek. Ha jól láttam, többféle olaszos pörkölésű blendjük, és némi SO is van.
-
zoknee
csendes tag
válasz
verti1
#43490
üzenetére
Szia!
Az Auto-tuninggal elég jól be lehet lőni a szabályozót. Elképzelhető, hogy többször kell egymás után lefuttatni, és valószínűleg elfogadható eredménye lesz így már. Lehet utána még bizonyos paramétereket állítgatni, de ez attól függ, hogy milyen típusú a PID, milyen a hőmérő, a kávégép, és a tuning után hogyan viselkedik.
Amit érdemes lenne megnézni, hogy milyen periodus idővel/ ciklus idővel (Working cycles a REX C100-nál) dolgozik a szabályozó, SSR-es vezérlésnél ez tipikusan minimum 1 - 2 sec szokott lenni, erre kellene beállítani, és megnézni a hőmérséklet mérés pontosságát, mennyi offset van szoba-hőmérsékleten. Ez utóbbi a pontosságot nem befolyásolja, csak a kijelzett érték lesz közelebb a valósághoz, azaz nem 19°C-ot fog kiírni bekapcsoláskor 24°C-os szoba-hőmérsékletnél. -
zoknee
csendes tag
Páromat idézném növényi tej témában.
"Pár hét/hónap után megszokod az ízét, és utána a tej lesz a furcsa."
És valóban, ma reggel kért egy tejes cappuccinot, egy év után, és azt mondta, hogy a szójatej jobban ízlik.
Szerintem kóstold végig az alternatívákat, otthon is készítve, és meglátod, melyik jó neked.
Nekem házilag főzött tejjel nem sikerült gőzölni. Mandulatej nekünk sajnos nem játszik, lehet hogy ő a joker, de az allergia erősebb, úgyhogy marad a többi. -
zoknee
csendes tag
Valóban, ebből az íz nem látszik. Toszkánában ittam eddig a legfinomabb szójás cappuccinot (bele szoktam nyalni hogy milyen
)
Mivel én sima tejet iszom, még a laktózmentes tej sem ízlik. A házilag főzött szójának túl erős volt nekem az íze.
Kávéba csak bolti szójatejet gőzölök, egyébként szójából, rizsből és kókuszból szokott otthon főzni. -
zoknee
csendes tag
Én szójatejből csinálom Páromnak a cappuccinot és a többi tejes italt. A Joya és a Lidl új szójateje nagyon jól gőzölhető, és szép minták is önthetőek.
(Kávézóban még nem tudtak olyan szójatejes capput adni, amin értékelhető minta lett volna. Sokszor még nem is finom. Olyat is kaptunk, amikor a szójatejet a kávéval összekeverve gőzölték fel, egy egyébként elég jó pesti helyen).
Ez mind szójatej:
-
zoknee
csendes tag
válasz
Gravity1234
#38712
üzenetére
Jó kis video!
-
zoknee
csendes tag
Homárra most került ki egy írás az MLM.-el kapcsolatban, nem tudom hogy igaz-e. [link]
Személy szerint én szeretem őket, mert azon kevés újhullámos helyként tartom őket számon ahol lehet olaszosan pörkölt kávéból is espressot kapni. És tény hogy ha baj van, helyben azonnal érdemes reklamálni, én is kaptam már újabb kávét, ha nem tetszett valami az elsővel. Pedig akkor csak annyi bajom volt hogy espressot kértem, és ristretto lett belőle
-
zoknee
csendes tag
-
zoknee
csendes tag
Én csalódtam az ebay-es ledszalagokkal amiket rendeltem. Hiába volt 120db led/m, a legegyszerűbb, Lomex-ben kaphat 60db/m-es is szebb, és erősebb fényt adott, pedig csak 4,8W/m. Meg a kínaiak el is haltak gyorsan, és nem értem miért.A Lomexesnek nagy előnye hogy még Alu profil sem kell alá mert nem melegszik. De van 60led/m-ből egészen 12W/m-ig is náluk.
Szalagban én mindig IP54 jellegűt nézek, mikor az egész levan burkolva valami gumis cuccal. Egyrészt tisztítható, másrészt nem sérül.
Én magam szoktam ilyeneket építeni, hozzá illesztett tápegységgel, és olyan husszúra vágni a szalagot mint ami épp kell
.
[link]Elég sok féle van:
[link] -
zoknee
csendes tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
#34974
üzenetére
Már beszippantotta az espressok világa. De néha egy szivecskés cortado is telitalálat lenne

-
zoknee
csendes tag
Sziasztok!
Szója/mandula/kókusztej habosítással kapcsolatban mik a tapasztalatok? Latte-artra alkalmas valamennyire? Barátnőm sajnos nem ihat tehéntejet. Ha valakinek van bevált márka, az is jöhet. Köszi
-
-
zoknee
csendes tag
Sziasztok! Szemezgetek egy La San Marco SM 92/A használt darálóval. Mit érdemes erről tudni, mire kell figyelni? (Alkatrészek, javíthatóság, időtállóság)
Ő is fokozatmentesen állítható? Egy Iberitalt váltana a GC mellett. -
zoknee
csendes tag
válasz
adriankoooo
#30256
üzenetére
Én kábelösszefogó spirál néven vettem. De ha bemész egy villamossági boltba és elmagyarázod, szerintem tudni fogják.
[link] -
zoknee
csendes tag
Sziasztok!
Valodi_robot fórumtársnak PID-eltem egy Classicot, egy XMT7100 típusú PID-et kért. Az eszköz egy rozsdamentes, polírozott egyedi házba lett beépítve, így tökéletesen passzol a Gaggiához látványban. Belül Pt100 hőérzékelő, szilikon vezetékek felsaruzva/ érvéghüvelyezve.
-
zoknee
csendes tag
válasz
St.Roger
#30073
üzenetére
Ha figyelek akkor már sikerül elég jó habot csinálni. Most az a terv hogy a gőzölést is szabályozott hőfokon csinálom, csak neki kell ülni valamikor programozni, meg kísérletezni. (nem akarom kiiktatni a gőztermosztátot, a billenési hőfoka alatt akarok játszani). Haver szerzett valami HX-es Rancilio-t, azzal pikk-pakk megy a gőzölés, de jó is az. (Egyébként nekem nem volt nehéz megszokni a nagy kávéházi gépen a gőzölést, mikor okításon voltam, ott másodikra jó habot tudtam csinálni. Gyorsabban megvolt a két adagnyi gőzölt tej mint ahogy lejött a dupla...) A Classicon nekem most egy régi fajta Silvia gőzcső van, sokkal jobb hogy hosszabb mint a gyári
-
zoknee
csendes tag
Szia!
Simán be lehet menni hozzájuk, van egy kis múzeumuk, meg be lehet nézni az üzembe is. A végén pedig lehet kóstolni kávékat, mindezt ingyen. Azért persze jelentős pénzt otthagytunk némi pörökölt babért
Sajnos szombaton voltunk, így az üzem nem termelt, de érdekes látvány volt, illetve idegenvezetés sincs, így túl sok mindennel nem lettünk okosabbak.
De majd ha időm engedi szedek össze egy csokorra valót, és megosztom veletek a képeket
-
zoknee
csendes tag
válasz
paljoc
#27762
üzenetére
Szívesen a képet!
És íme a bizonyíték, hogy nem csak fotó hanem kávé is készült
Rengetek finom kávét ittunk ezalatt a majd két hét alatt Triesztben, és a Garda tó környékén is (Verona, Vicenza, Sirmione, Lago di Garda). A Dolomitokban már kicsit más volt a színvonal, de azért még mindig jó kis olasz kávék voltak. Meglátogattunk kávéüzemet is, meg sok helyi kis kávézót. Majd szedek össze egy csokorra való képet

P&Y Black LXR, Dolomitok, Brikka (Szegény Brikka valószínűleg most járt először Olaszországban...) 2100m-en is nagyon finom
Aki esetleg Triesztben jár, augusztus végéig van egy kiállítás a kávé és a kávézás történetéről.


-
zoknee
csendes tag
válasz
mézespálinka
#27234
üzenetére
Egy kis kedvcsinálónak.
Az első videó a GC PID-ről, a saját fejlesztésű PID szabályozómról, összeépítve.
[GC PID] -
zoknee
csendes tag
válasz
Surda-
#27182
üzenetére
Én náluk: [link] vettem. Most már itt is van mindenféle teflonos cucc, de nekem az alap van, kicsit hegyes csőrrel. Tamp&Pull-ban latte art okításon az oktató csajnak is hasonló volt. Én szeretem, ezzel tudok azért jókat önteni, bár minden gyakorlás, és még több gyakorlás kérdése

-
zoknee
csendes tag
válasz
greenlizard
#27107
üzenetére
Igen, Nano hajtja.
Majd lesz jobb fotó is, telefon nem szereti a sötétet
. Dobozolni meg muszáj, a prototípus is csak oda van téve, mindenfele madzagok és ez engem már zavar, meg nem is szép.Ez meg így még kezelhetetlenebb ráadásul, mert a gombokat meg a kijelzőt a dobozra kell szerelni, most csak lógnak. Csak a dobozból is először prototípus készül, nem fémlemezből. -
zoknee
csendes tag
-
zoknee
csendes tag
válasz
Surda-
#27096
üzenetére
Miután emberi beavatkozás nélkül tud tersonetezni meg vízkőmentesíteni azokat is rögtön beépítem

Egyenlőre röviden felsorolva tudja felrajzolni a hőmérséklet diagramot, méri az időt, számolja hogy hány kávé készült az utolsó karbantartások óta (külön mindkettőre), meg az érzés hogy saját termék.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- JBL ProFlora CO2 Starter Bio Set biológiai CO2 készlet 10-40 l-es édesvízi akváriumokhoz
- PS 5 Portal // Számla+Garancia //
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest






