Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WiZARD

    veterán

    válasz zoknee #75388 üzenetére

    Ha már a képzés a kérdés, akkor én a Madal-os képzésről tudok beszélni.
    Tavasszal voltunk a feleségemmel. 4 nap, első nap elmélet (hol termelik a kávét, különböző feldolgozási eljárások, pörkölés, stb), második nap őrlő állítás, ismerkedés a kávégéppel, nap végén némi tejhabosítás, öntögetés, harmadik nap egésznap gyakorlás, latteart alapok, negyedik nap még kis gyakorlás, filterezés, vizsga.

    Szerintem alapnak nem rossz, de nyilván sok gyakorlás kell, hogy valaki barista legyen, és élesben, egy pörgős kávézóban dolgozhasson.
    Pár éves otthoni kávézás, fórum/internet olvasgatás után nagyon sok újat nem tanultam. Ami új volt nekem az a gőzölés (mármint egész más volt a La Marzoccon, mint ami gőz otthon jött a Gaggia-ból), és a latteart-ban sokat segített. Illetve picit be lehetett gyakorolni, hogy hogyan lehet "egyszerre" megcsinálni 2-5 különböző kávét.

    A meglévő tudásommal, és ezzel a tanfolyammal, aránylag nyugodtan (vagy csak vakmerően? :D) vágtam bele a saját kávézóba, úgy érzem eddig sikerült jól helyt állni, és úgy gondolom, hogy mindenki jó kávét kapott (még ha nem is feltétlen szépet) eddig szerintem. Feleségem is meg tud csinálni mindent, ha én elszaladok valahova.

    (Asszony neve előtt is ott a Dr., ő jogász, 2 éve még más terveim voltak nekem is, és MBA-re jártam. Most se az az életcélunk, hogy a pult mögött álljunk túl sokáig...)

Új hozzászólás Aktív témák