-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz killerjohn #20411 üzenetére
ha meghallom a testes szót, elfog a röhögőgörcs, 'aztasznobrohadtéletbe'" LOL. bár Nespressoval soha nem fogsz egy jó testes kávét főzni )
Olcsó kapszulát nem tudok hozzá, de van ujratölthető kapszula, azzal sokat sporolhatsz (igaz, a minőségen is sokat rontasz szvsz ". Bár ha ennyit költesz rá, fél év alatt megtérül egy espressogep-daráló ára. De persze ez a te dontésed. Mióta megvan az otthoni cucc, inkább korábban kelek 10 percel, és otthon kávézok nem a munkahelyen a kapszulásból. egyszerűen ég és föld.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #20411 üzenetére
Azt kell életednek ezen szakaszán eldöntened, hogy az olcsóság, vagy a minőség irányába teszel egy lépést...?
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #20415 üzenetére
jók ezek az elpuffogtatott panelek, csak éppen 5-6e ft-ért is van már olyan kávé, ami után kapuskirúgással qrod ki az ablakot a párnát, kapszulát
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-HajTömeg-
őstag
válasz killerjohn #20411 üzenetére
Mammut 1 - ben van egy olasz kv-s, nála 95ft 1db kapszula.
Média Marktban van rengeteg utángyártott 1000-1500 kozt /10db.
Én az újratölthetőt nem javaslom, nehéz eltalálni milyenre kell őrölni, ha befullad az nem tesz jót a motornak.
Ha ilyen sokat kvztok akkor ese podos vagy automata a megoldás, vagy normális örlő+ gép páros és az eszpresszó pepecselős világa.Alias: Júzer error
-
5381
aktív tag
válasz killerjohn #20418 üzenetére
90-100 a gép, plusz kell hozzá daráló is. Meg pár apróság, mérleg, tamper...
De aztán havonta 15-20E-el kevesebb lesz a kiadás, amit elkölthet az asszony[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz killerjohn #20418 üzenetére
Ezt el kell adni és venni egy jó gépet + őrlőt ami 70-80ból megvan, gép használt innen fórum - őrlő meg új.
És nem 22,000 Ft per kiló árban iszod a kávét hanem 5000 Ft per kiló mondjuk. Pár hónap alatt vissza is jön a befektetés, és SOKKAL (!) jobb kávékat iszol, és nagyobb a választék szemesben is egy "picit"
.:. bl4ze .:.
-
And06
aktív tag
válasz killerjohn #20415 üzenetére
a HDMI kábel pont nem jó példa, mert ott nincs különbség a képminőségben, ha átviszi a képet(és hangot)
-
5381
aktív tag
válasz killerjohn #20423 üzenetére
1. Mint a frissen sült és a mirelit pizza.
2. Macerás, de megtanulható.
3. 100 féléből több jó is akad, mert ugye előbb utóbb ráun az ember ugyan arra az ízre.
Anyagilag és minőségben is jobban járnál. Igaz, kicsit foglalkozni kellene vele.[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
válasz killerjohn #20423 üzenetére
amit te akarsz, az nem létezik.
azaz létezik, nespressonak hivják. meg kell fizetni a gombnyomásra kávét, ami aranyárban az iható eszpresszó mércét éppen megüti.
ha nem akarsz dolgozni vele, akkor ez van. vagy befektetsz a gépparkba, és akkor 5-6e/Kg-ért iszod az ennél 1-2vel jobb kávét, vagy 10-12e/kg-ért iszol kurva jó kávét.
Te döntesz. az információ rendelkezésedre áll.legközelebb ha veszel valamit, számold ki a fenntartási költséget is, mert egyre több a nespresso féle üzleti modell.
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
-
bl4ze
veterán
válasz killerjohn #20428 üzenetére
- olasz minőségben nem bízom, de ez a legkevesebb
Szerintem itt kell befejezzük a tanácsadást, oktatást.
További jó Nespresso-zást Klúnival 22 Ezer per kilóért
.:. bl4ze .:.
-
bbuffy
senior tag
válasz killerjohn #20428 üzenetére
- olasz minőségben nem bízom, de ez a legkevesebb
Nagyon rossz helyen jársz. Indeksz nespresso fórum, ott még meg is tapsolnak ezért.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
BlacKSouL
addikt
válasz killerjohn #20428 üzenetére
Kezdem érteni. Ötcsillagos allinclusive szállodában akarsz nyaralni a bahamákon 2 csillagos félpanziós tiranai árakon.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
5381
aktív tag
válasz killerjohn #20428 üzenetére
Néha még a meglévő pár égtáj nem is elég, hogy megfelelő irányt lehessen belőni a daráláshoz. Jó látod egyébként, néha(sokszor) túl vannak misztifikálva itt a dolgok. a való életben 40E-es darálóval is sokan boldogan élik az életüket, sokan meg elégedetlenek a 200E-es darálójuk torkába ragadt pár szemcse miatt is.
A Gaggia Classic mindenhol az ajánlott kategóriát képviseli, érdemes lehet lecsapni egy ilyenre. -
Agostino
addikt
válasz killerjohn #20428 üzenetére
"még a csapból is az folyik a fórumokon hogy az olasz kávégépek többet vannak szervízben mint üzemben"
sose nyomd fullba a kretént
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #20428 üzenetére
Tévedtem. Sok más kérdést is meg kell válaszolnod az életben...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
BlacKSouL
addikt
válasz killerjohn #20439 üzenetére
Kérdés:
"...van nem-nespresso kapszula kb fele ennyiért, közelítő minőségben, vagy felejtsem el, és hagyjak a Boutique-ban minden hónapban egy fél minimálbért?"Válasz:
IgenDe hogy ne érezd magad kiutálva: Igen, van, de azt nem fogod tudni nespressoban rendesen használni. a nespresso egy szabvány, egy brand, most azt fizeted.
És igen, azt kb. el is felejtheted, mert még annál a nespressonál is gyengébbek többségében, amit te most jó drágán, de szeretsz. Így marad a lóvé kicsengetése.[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Paqito
senior tag
válasz killerjohn #20439 üzenetére
A felvetésedre egy örökbecsű kétsoros...
-Lekurváztak, most mit tegyek?
-Ne járjon ilyen társaságba...."...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
bl4ze
veterán
válasz killerjohn #20439 üzenetére
egy ajánlott Gaggia Classic, Gaggia Baby nem egy ördöglakat - nem romlanak el csak úgy, hacsak a kezelő nem rontja el.
de mindegy, te eldöntötted 5* kiszolgálás , kényelem kell 2* áron
azt nem tudunk javasolni, csak minőséget olcsón egy pici "munkával"..:. bl4ze .:.
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #20439 üzenetére
Szép dolog az önazonos helyzetfelismerés, de ha mindenki szembe jön, kicsit előbb kellene reagálni...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-HajTömeg-
őstag
válasz killerjohn #20439 üzenetére
Én a helyedben tuti automatát vennék.
Felújítva vagy újonnan 50-60 , lehet szemes kávéval etetni és az igényeidnek tökéletesen megfelel.Alias: Júzer error
-
WiZARD
addikt
válasz killerjohn #20423 üzenetére
1, Akkor irány vmi valóban jó kávézó, ezek szerint még sose voltál, legalább 1x próbáld ki (vagy ha valóban a podos/nespresso ízlik legjobban, akkor maradni kell annál)
2, Neked kell eldönteni megéri-e a jó kv a macerát.
3, Majd ha kipróbáltál párat, talán megváltozik a véleményed. (bár amíg "2 bogyóval" iszod a kávét, addig kár erről beszélni, kóstolj meg valóban jót cukor nélkül, vagy kevés cukorral (persze, ha cukros vagy akkor nem alternatíva a kevés cukor))Mondjuk azt is hozzátenném, hogy szerintem a nespressot hülyeség kilóra számolni.
Ott ugye 4 meg 6 g kávé van 1-1 kapszulában, és így ~110 ft 1 kávé.
Otthon meg legalább 7g örlemény kell 1 kávéhoz, de sokan tömnek szimpla szűrőbe is 8-9-10 grammot, azokról meg ne is beszéljünk, akik szerint 20g-ra tömött dupla alatt nincs is jó kávé.
Ha jobb kávék 6-8-10-12ezer/kg árával számolunk, akkor a végén kijön hogy a nespresso nem is olyan drága[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
bl4ze
veterán
válasz killerjohn #20445 üzenetére
Akkor Neked ESE POD rendszer kell, az 55 Ft per pod ártól van - és lehet hozzá venni kapucsinátort, és kiválóan elkészíti a kapucsinót-lattét az asszonynak, gyereknek, szomszédnak, házi cicának stb....
.:. bl4ze .:.
-
And06
aktív tag
válasz killerjohn #20445 üzenetére
C#, ugyan
én szeretnék minden nap éttermi minőségü steaket enni, a csirkemell árának feléért, mikróban melegitve persze, mert a melóban csak az van. de kurva jó mikróm van ám itt! én csak ENNI szeretnék, értitek!?majd fáradj vissza a garancia idő után pár héttel, és megnézzük, hogy a nem olasz müanyag nespresso csoda hány napig muzsikál még.
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
válasz killerjohn #20449 üzenetére
a párnás senseot ne keverd ide. az kb ha egy bar nyomason áttolja neked a cuccost. a fent említett bár párnás, rendes, hagyományos "presszós" módon, tehát többszörös nyomáson tolja át a cuccot. viszont egyszerűbb takarítani. nem rossz a senseo, nekem is van de inkább hosszúkávéra való. arra viszont egyáltalán nem rossz. igásló, elbír mindent.
illetve kiegészítés: a párnás senseo tud tejjel dolgozni. a szimpla, egypárnás kosár alá lehet venni egy műanyag kiegészítőt. abba tejet, tejszínt kell önteni. arra rámegy a szimplás, lecsukod és lefőz. a dupla kosár helyét használja ki.
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
-HajTömeg-
őstag
válasz killerjohn #20449 üzenetére
Bár nem próbáltam, de valami ilyesmire gondoltam.
Itt neked kell tejet habosítani,de biztos van olyan is,ami azt is megcsinálja helyetted.
Gombot benyomod reggel és ledarálja, kinyomja, ennyi
Ezeknek is vannak hibái, elállítódik a daráló, blablabla, de ha gombnyomásra kell a kávé,akkor én ilyesmik közt keresgélnék.(Média marktokban van utángyártott nespresszo kapszulából annyi mint a rhadás, ne bumszlizzatok be ezért az Andrássyra...)
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
soldier2
őstag
válasz killerjohn #20449 üzenetére
A Senseo nem ESE pod. Amit Blaze linkelt az a Senseonal sokkal jobb kávét csinál kb 50-150ft/kV áron.
Az automata azt tudja, amit leírtál, csak mivel nem tud a megfelelő égtáj fele befordulni, majd tömörítés után kocogtatva elfordulni meg 15 fokkal észak északkelet irányba íny kb soha nem lesz tökéletes az eredmény. Bár közel sincs akkora tapasztalatom mint Hajtömegnek de automatából én még Nespresso szintű kávét sem ittam (igaz mindig valahol idegenben kóstoltam - barát, kolléga, iroda, sarki pék stb).
Abból amit írsz az espressogep külön darálóval nem neked való. Ott az elkészítést, pepecselést is kell szeretni, különben szenvedés az egész, és a harmadik bedöglött kávénál földhözvágod az egészet.Az olasz elektronika tényleg nem a végtelennek készült,kivéve talán a kávéfőzőiket. Végül is nem a holdraszállást kell megoldaniuk, egy Gaggia Classic pl belülről egyszerű mint egy faék. Ha elromlik is (nem fog) akár otthon is javítható az esetek nagy részében. Egy automata gépben, viszont már több dolog romolhat el, és ott el is romlik. Vsz ez az oka, hogy arról olvastál, sok olasz gép van szervizben, mert azok 2-3 év után tényleg szerelőért kiáltanak. Az itteni fórumozók nagyon nagy része (szinte kizárólag) káros géppel főzi a kávét. És ez nem ok nélkül van így.
Kapszulába nem tölthet a helyi kézműves bolt, mert azért fizetnie kéne a licenszet, vagy akármit. Pod-ot már lehet találsz ilyent is, az nemzetközi szabvány.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-HajTömeg-
őstag
válasz killerjohn #20452 üzenetére
Az a baj,hogy itt kevesen neszpresszóznak. Nekem tartalékban van egy, a MÉdia Marktos Don Jimenez kifejezetten ízlett.
Mammut 1-ben van egy olasz kávébolt,ott lehet darabra is venni, próbáld ki őket. (anyámnak ízlik az ottani full arabica)Alias: Júzer error
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #20428 üzenetére
"nem, hanem kv-t szeretnék INNI. érted, nem darálni meg főzni, meg gőzölni meg nyomást állítani, meg tömni (napkelet felé fordulva 2x megcsapkodva érlelt diófa asztal lapján) meg tököm tudja mit csinálni, hanem meginni."
szerencsére a kávé azon nagyon kevés témák egyike, ahol mindenki azt kapja, amit megérdemel. teljesen elfogadható, hogy nem akarsz semennyi energiát sem áldozni a készítésére, van ilyen. igyál nespressót. azért írom, hogy szerencsére, mert aki meg szenved vele, annak a jutalma egy igazi, jó kávé.
az pedig, hogy fogalmad sincs, hogy az milyen lehet, csak téged minősít: menj el egy jó kávézóba bp-en (fekete, madal, tamp&pull, espresso embassy például) és láss csodát.
az olasz gépes hülyeséget meg inkább tényleg egy autós topikban erőltesd (de ott is óvatosan, hallgasd el például, hogy többnyire a bosch elektronika az, ami beszarik, ezzel szemben a német autóba tett magneti marelli nem), ugyanis maximum a matolcsy-féle közgazdaságtankönyvben olvashattál folyamatosan elromló, problémás olasz espresso gépekről. a valóság ezzel szemben az, hogy a szartalicska automatákat leszámítva (aminél meg mindegy, hogy milyen gyártmány) a normális gépek jók, itt a fórumban is 20-40 éves (!!) gépeket használunk.
a hdmi kábeles marhaságra nem is érdemes reagálni, a különbség tényleg a mirelit pizza és egy jó, frissen elkészített olasz pizza. mirelitből is van ám ehető. az a pont az i-n pedig, hogy előre eldöntötted, hogy itt mindenki hifibuzul, önkielégít és értelmetlen az egész. akkor miért kérdezel?
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Agostino
addikt
válasz killerjohn #20452 üzenetére
kapszulás témához még egy gondolat, megerősítendő az esetleges váltást: szüleim pár éve az aldis martello kapszulását vették meg. az sem volt olcsó, erre elég hamar rá is jöttek. azóta inkább visszatértek a hagyományos kotyogóshoz. tölthetsz egyébként otthon is kapszulát, vannak hozzá szettek. még olcsóbban is kijössz, de kétlem, hogy el lehet érni velük azt a tömörséget és kávéösszetételt, amit a gyári ad. kísérletezni persze lehet, de mókolással is jár. a kényelem nem olcsó.
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
vendingo
veterán
válasz killerjohn #20423 üzenetére
Mintha csak magamat olvasnám 1 évvel ezelőttről.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
tariattila
veterán
válasz killerjohn #20428 üzenetére
hé ombre! milyen fórumokat olvasgatsz Te?
az 1956-os évtől datálva minden évtizedből van egy-egy OLASZ kávés relikviám! mai napig mind működik és nagyon szervizelni sem kell őket...
arról nem beszélve, hogy kávéügyileg én ezekre szavazok...na jó! van egy svejci masinám is ami szintén etalon de nem az a jellemző, hogy az olaszokon kívül sokan tettek volna le valamit az asztalra... (ez a svejci is csak egy olasz találmány másolata/továbbfejlesztése)
na további jó olvasgatást!
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #20652 üzenetére
"Visszaolvasva láttam, hogy ebben a közösségben annak aki a bort meg a kávét anélkül issza hogy a savasságát meg teltségét nézi, annak minden bizonnyal a szex is csak "megvolt" vs "nem volt meg", illetve az életben még semmit sem élvezett, ezért halkan kérdezem, aztán már itt sem vagyok:"
bár az (eredeti, majd így-úgy újra ismételgetett) entrééd/prekoncepcióid után kicsit nehezen veszi rá magát az ember, hogy foglalkozzon a kérdéseiddel, de:
ha újonnan akarsz vásárolni, úgy nehéz ügy, de:
- gaggia classic gép
- imat/nemox lux, esetleg ascaso i-mini, esetleg iberital challenge darálóha használtan akarsz vásárolni, akkor képbe kerülnek a nagyobb, ipari darálók is, illetve gépből is akár a nagyobbak. ezzel együtt a pid-elt (gyárilag nincs ilyen ebben az ártartományban) kisgép (gaggia classic/baby, rancilio silvia/audrey/nancy, faema family, brasilia lady stb.) és egy ilyen daráló párosa már tényleg mindenre elég, amit még drágább cuccokra költ a nép, az már főleg a hobbi miatt van.
de egy kofi elkészítése körülményes ezekkel. vársz 20-40 percet, amíg bemelegszik a gép, darálsz, őrleményt elrendezed, tömörítesz, lehúzod a shotot, aztán takarítasz stb. simán 5 perc, amit elmolyolsz minimum a gépnél. megéri, mert a nespresso labdába sem rúg mellette, de ha valakinek nem fér bele az idejébe, akkor mindegy.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vendingo
veterán
válasz killerjohn #20654 üzenetére
A gépnek kell egy kis idő, amíg bemelegszik üzem stabil állapotra.
Ez gépenként változó, hogy melyiknek mennyi idő kell.A PID pedig hőmérséklet szabályzó.
Amúgy relatív, hogy mi a drága. Szerintem az a drága, ami nem csinál jó minőségben kávét
Amiket mi említettünk itt neked, azok az olcsó gépek. A drága gépek 200-300 ezertől indulnak a több millióig.Egy új belépő gép (gaggia classic) 90 ezer +50k egy új daráló.
Használtan egy gaggia 30-50 ezer + hozzá egy használt ipari daráló 50-80 ezer ft.
A használt gépektől nem kell félni, javíthatóak, mindenhez van alkatrész (még az 50-60 éves gépekhez is), nem gyakori a meghibásodás, házilag szerelhetőek.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz killerjohn #20656 üzenetére
A bojler hőmérsékletét szabályozza.
Amelyik 2 bojleres, abban a gőz hőfokát is.Jó cucc.
Egy PID-es gaggia classic és egy ipari daráló (pl. mazzer SJ) elég sokáig kiszolgálna.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #20654 üzenetére
Ácsi! Semmit ne vegyél addig, amíg nem kóstoltál pár valódi, igazán jó kávét! Utána kezdj el gondolkodni (hidd el, meg is lesz a válasz!).
Jó lungo-t én még nem ittam, mert nem létezik. Helyette egy jó café créme-et próbálj ki (Franciaországban)![ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #20659 üzenetére
Ez a "mindegy, csak sok legyen" a legmerészebb reményekre jogosít fel. Emlékszem még tőled a "mindegy, csak olcsó legyen"-re is, ami nem gáz, hidd el, csak ezekhez az igényekhez nem kell espresso-szettet venni méregdrágán.
Bőven jó oda bármi, amit eddig jónak éreztél. Ezért javaslom: tegyél pár kóstolási próbát...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
válasz killerjohn #20659 üzenetére
esetleg kipróbálhatod még az americanot, azaz normál espressot forró vizzel higitani lungo hosszúra.
-
killerjohn
addikt
válasz killerjohn #20659 üzenetére
*két filteren=2párnán
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #20654 üzenetére
- ezek a kávégépek úgy működnek, hogy egy viszonylag kicsi (1-2-3 dl-es) bojler ül egy komoly tömegű (1,5 kg) réz fejen. 20-40 perc ahhoz kell, hogy ne csak a pici bojlerben lévő víz legyen üzemmeleg, hanem a fej is, amin aztán csapolni fogod a kávét. mert hogy annak meg az a jó, ha végig azonos hőfokú víz éri a tömörített pogácsát. ha a fej még hideg volna, akkor hiába csapolsz mondjuk 93 fokos vizet, lehűl, mire kilép a fejből és szar lesz a kofi
- a pid egy elektromos szabályzó. alapesetben a kávégépekben van egy termosztát, ami mondjuk 85 foknál bekapcsolja, majd mondjuk 105 foknál lekapcsolja a fűtést. azaz a gép ciklikusan fűti magát, és egy-egy ciklus végén szép lassan visszahűl. a pid ehhez képest folyamatosan csekkolja a hőfokot, és pont annyin tartja, amit beállítasz. aztán, ha csinálsz egy kávét és mondjuk keserű lesz, megsejted, hogy megégett, ezért a pid-et átállítod 93 fokról 88 fokra és megnézed újra. könnyű kísérletezni így. pid nélkül annyit tudsz tenni, hogy megvársz egy fűtési ciklust, amikor végzett (a példánkban 105 fok), akkor vársz valamennyi időt és akkor csapolsz. előbb-utóbb kitapasztalod, hogy milyen típusú kávéhoz hány percet kell várni.
- az espresso gép sokáig miliós téma volt (akkori valutában) és csak kávézókban létezett. az már egy következő szint volt, hogy egyáltalán létezik otthoni espresso cucc. a mai napig nem triviális eszköz azért (bár a legbonyolultabb a használata, nem a gép), 100e ft egy új gépért sajnos nem sok, sőt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
dugesz77
őstag
válasz killerjohn #20659 üzenetére
Ha a mennyiség a lényeg akkor french press irányába lenne érdemes elindulni. Ott meg aztán bőven van játék az íz/erő/mennyiség között. Mondhatni talán az a legolcsóbb "sport". Nem egy nagy befektetés. Jó oda is kell 5 perc mire elkészül a kávé.
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz killerjohn #20666 üzenetére
Ha szereted a hosszú kávékat,akkor tényleg nem rossz megoldás a french press.
Alias: Júzer error
-
5381
aktív tag
válasz killerjohn #20665 üzenetére
A Lungo az gondolom a hosszú kávé lehet, szerintem akkor neked nem való az eszpresszós irány.
Ajánlották neked a Gaggia Classicot és a Lux darálót. Én ezeket használom itthon és minden kávézásom ünnep vele. Hajnal 4-kor sem azért iszom, hogy felébredjek és mert rutinszerű tevékenység, hanem az íze miatt. Egyébként én is kevés(egyre kevesebb) cukorral kávézok, szerintem igényli.
Az időkapcsoló jó ötlet, vannak akik így használják.
A PID ráér, nekem sincs a gépben. -
dugesz77
őstag
válasz killerjohn #20666 üzenetére
Tényleg egyszerű maga a művelet. Hosszú kávét készít.Viszont benne van a "játék" lehet játszani a vízmennyiséggel a saját kávékkal a hőmérsékletekkel. Egy friss őrlésből lazán hozza a Sanseo minőséget de itt mivel saját kávéból készül tudod,hogy tényleg csak az van benne. Itt egy magyar írás az egészről. Ha nem válik be teaáztatónak még simán elhasználható az üvegedény.Az őrléshez sem kell "drága" presszóképes őrlő. Egy kis kézi is megteszi.
-
5381
aktív tag
válasz killerjohn #20671 üzenetére
Na az mindjárt jobban hangzik. Én is azt, vagy inkább dupla ristrettot iszok. Ez a dupla sem sok, de baromi sűrű és 20 percig garantáltan ott marad a szádban az íze.
Előtte én is bögreszám ittam a khm khm neszkáffét. Semmi élvezet nem volt benne. -
-HajTömeg-
őstag
-
soldier2
őstag
válasz killerjohn #20671 üzenetére
Ha Gaggia+daráló mellett döntesz, mint mániákus új cucc vásárló mondom, nem érdemes annyit kiadni egy új gépparkra. Ha van türelmed, kivárhatsz itt egész jó állapotú használtat, kb féláron ha meg kopott, lefested olyanra amilyenre tetszik .
Abból, hogy neked nem "vizes" kávé kell én is arra gondolok, hogy neked egy dupla espresso kell. Ami azért is jó, mert duplából könnyebb jót húzni, mint szimplából - bár mióta többet pakolok a szimplába, volt párszor nagyon jó is, de a legjobb kávémat edig duplával húztam.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #20666 üzenetére
Én nem terjesztem. Te magad rögzítetted a minőséget a kapszulással, ami "neked megfelelt".
Azt tudnod kell, hogy a kapszulás kávé csak részben valódi, az íz stabilitása, intenzitása érdekében aromásítják, tehát kémiai íz az, amit érzel. A kapszulába töltött 5-6-7 g kávé hónapokkal előre leőrölve nem tud jó minőségű kávét adni. Ezt mi, valódi kávét fogyasztók tudjuk, de aki kapszulásat iszik, nem. Én magam 4 évig nespressoztam, tudom, mit beszélek.
Mondom: a kulcs a kóstolás. Azzal tudod belőni a valódi igényszintedet, utána tudod kiválasztani azt a fajta kávét, amire majd költeni akarsz."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #20665 üzenetére
az időzítős konnektor bevett módszer, nincs vele gond, így kell megúszni a bemelegítést. egész nap is maradhat bekapcsolva egyébként, de fölösleges pazarlás szerintem, no meg nem szívesen hagynék ott magára azért egy 1300 wattos fűtőszálat.
pid-et sajnos leginkább neked kell beszerelni, vagy valamelyik kávés fórumról keríteni egy szakit, aki megcsinálja. ez sokáig SiD volt, de ő már nem vállalja, viszont valaki írta múltkor, hogy ő meg igen. kb. 20e ft-ot számolj rá még viszont (egyszerűbb egyébként kivárni és egy már pid-elt gépet venni valamelyik fórumozótól, aki meghülyült és cserél valami 300e ft-os króm csodára ).
ami viszont a kávékat illeti, tényleg el kellene kezdened csekkolni egy-egy jobb helyen a kávékat, hogy mi tetszik meg az egészből. tök fölösleges 100e ft-ot költeni egy espresso szettre, ha közben rájössz, hogy a hosszú kávékat szereted és elég lett volna egy 6e ft-os aeropress vagy ilyesmi.
múltkor írtam egy listát a kávézókról, keress rájuk egyenként a googlén, aztán hajrá.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bbuffy
senior tag
válasz killerjohn #20683 üzenetére
Át.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthonfelújítási program (2024.)
- Facebook és Messenger
- A régi node-okra koncentrál a szankciók miatt Kína
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...