-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
killerjohn
addikt
hello urak! vettem egy nespresso latissimát, de most hogy látom mennyi fogy, havi 30-40e kiadás 2 főre kicsit soknak tűnik... nem tudom hogy 'kilóra' hogyan jön ki, meg nem is arról van szó hogy nem bírja el a költségvetés, de akkor is, ez már elvi síkon sok Nem vagyok egy nagy kv szakértő (ha meghallom a testes szót, elfog a röhögőgörcs, 'aztasznobrohadtéletbe'), ezért kérdem: van nem-nespresso kapszula kb fele ennyiért, közelítő minőségben, vagy felejtsem el, és hagyjak a Boutique-ban minden hónapban egy fél minimálbért? Kicsit bánom már hogy lecseréltem a Philips párnásomat (csak az nem tudott capuccinot, asszony meg nyaggatott)...
-
killerjohn
addikt
válasz ronin s8 #20413 üzenetére
fogalmazzunk úgy hogy megértem hogy nem az 1500/kgos wiener extra a minőség, de a 20000/kg egy kicsit dúrva... Soha, sehol nem iszom kv-t kb 4 éve - amióta meg van a párnás főző. A dark roast nevű párna olyan kv-t csinált hogy egyszerűen nem tudok már a házon kívül kávézni Értem én a minőséget, de ott is van egy ésszerűségi plafon. Ez olyan hogy van 1200, 4000, és 120000 Ftos HDMI kábel... Utóbbinak is biztos van piaca... Jelenleg épp az arpeggioból főzött hosszúmat kortyolgatom 2 bogyóval, és elégedett vagyok az életemmel, de ez az ár konkrétan rablás.
-
killerjohn
addikt
válasz -HajTömeg- #20417 üzenetére
ehh
félek a zasszonytól, me' pofánvág ha most azt mondom hogy a 75 ezres kávéfőző nemjó, és kell egy 100 ezres (és az még capuccinot sem tud)... miután az előző is 70 ezer volt...
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
-
killerjohn
addikt
ez az egész remekül hangzik, dé
1) elképzelni se tudom hogy milyen az ennél SOKKAL jobb kv, és igazából nem is izgat, tekintettel arra hogy amit BÁRHOL kapok (megbeszéléseken, üzleti tárgyalásokon, jobb kávézókban) ahhoz képest a párnás is és a nespresso is maga a menyország
2) macerás: mérni, darálni, karbantartani, etc. nemár...
3) választékról annyit hogy ittam az összes espresso és lungo típusú nespressoból, és számomra alig van különbség. Nem mondhatnám hogy van igényem arra hogy 100 féle szemes kávéból válogathassak. Kell egy nekem, egy a zasszonyak és pá.
Ezért mondom hogy sok szempontból a nespresso az ideális számomra, de az ára több mint röhejes...[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz soldier2 #20422 üzenetére
megnéztem, és csak pár bajom van ezzel:
- olasz minőségben nem bízom, de ez a legkevesebb
- vajon ki fogja szervizelni? még a csapból is az folyik a fórumokon hogy az olasz kávégépek többet vannak szervízben mint üzemben
- darálni kell hozzá a kávét, ami idő, macera, kosz, és szintén fórumos infók alapján úgy veszem ki hogy még az sem mindegy hogy melyik égtáj felé fordulunk darálás közben. Előre látom ahogy kiderül hogy X kávéhoz Y daráló nem jó, mert a szubatomikus izébizbasz nem jön ki belőle rendesen... (ha nem lenne ez a hisztéria, akkor gondolom létezni 1 féle darálója minden márkának) -
killerjohn
addikt
válasz BlacKSouL #20431 üzenetére
nem, hanem kv-t szeretnék INNI. érted, nem darálni meg főzni, meg gőzölni meg nyomást állítani, meg tömni (napkelet felé fordulva 2x megcsapkodva érlelt diófa asztal lapján) meg tököm tudja mit csinálni, hanem meginni. A kérdés az volt hogy van-e jó minőségű, olcsóbb (~50 ft) kapszula. Ez 10.000 ft/kg. Ha ez neked allinclusive bahama 2 csillagos áron, akkor mesélj, milyen kilónkénti árat tartasz reálisnak hogy megfizessek? Most akkor túl sokat (vettem a Klúni poént) fizetek a kávéért és balf@sz vagyok, de ha csak a felét szeretném akkor meg az általad leírt forma?
Az meg egészen személyes preferencia, hogy az olasz elektronikai cikkeket valaki szereti vagy sem, azt hiszem hogy autós fórumon se kreténeznek le valakit, amiért cikizi a francia kocsikat... Mondok jobbat, még én se kreténeztem le senkit azért mert JAVAban fejlesz, miköben TUDJUK (ugye) hogu C#-on kívül nincs élet.
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz -HajTömeg- #20444 üzenetére
ez ledarálja a szemes kávét, továbbítja betömöríti stb, lefőzi nagy nyomáson, van belőle tejes verzió, és én lenni boldog? asszony most hívott, miután 15.000 ftnyi kapszulát megittunk egy hét alatt, hogy 35 perc alatt nem tudott az andrássyn a 'Boutique'nál parkolni, ezért nem tud kávét hozni...
bl4ze: az vicces, most adtam apámnak a párnás Senseo káféfőzőmet. Amit imádtam, és az is 50Ft körül volt, csak nem tudott tejjel dolgozni
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz Agostino #20450 üzenetére
jaja, én is hosszúkávés vagyok, igaz hogy barbár 'bogyós' módon iszom (nespressoban is a lungot szeretem). nem tudok mit kezdeni 4cl kávéval mert abból egy nap én meginnék kb tizet tejezni meg nem fogom...
HajTomeg: minden netes teszt azt mondja hogy az utángyártott nespresso kapszulák sokkal roszabbak mint a gyári és ugyanannyiba kerülnek. Eredetileg azért jöttem ide, hátha Ti tudjátok a frankó helyet ahol frankó kávét rendes áron adnak kapszulában. Ha jól tudom vannak jóféle kézműves kávés boltok itthon, gondoltam hátha valamelyik tölt kapszulába
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz soldier2 #20453 üzenetére
köszönöm a részletes leírást! igen, az a baj hogy a kávé nálam úgy néz ki hogy 'megnyomja, megissza'. Mivel itthon dolgozom, ezért időm mint a tenger, de valahogy a kávéval nem alakult ki ilyen viszonyom. Pl sonkát olyat pácolok és préselek, hogy ha kóstolnád, boltit soha nem ennél többet - pedig azt is egyszerűbb megvenni. Az meg egészen sanszos hogy a harmadik rosszul sikerült kávénál kivágom az egészet a kukába... Sokszor mondom magamnak, hogy 'nem kell semmi más csak egy jó kv'. És ha azzal szívnom kell, az már rég rossz...
-
killerjohn
addikt
Hello!
Kezd letisztulni a kép:
- A Nespresso marad, mert kell hogy a kávék 90%-a gyorsan elkészüljön. Továbbá kell a capuccino, meg a kényelem, stb.
- Minden nespresso kapszula iszonyat finom, de valahogy egyik se jön be lungonak - mert én úgy szeretem a kávét. Sőt, abból is kettővel indul a nap... Próbáltam a napokban "utángyártott" kapszulával, de uram isten, az valami rettenet.
- Jelenleg ott tartok, hogy visszasírom a Senseo gépet, mert amit a Dark Roast nyújtott (lényegtelen, hogy hány bár nyomáson) annak a közelébe sincs semmi. Nem tudom miért, pedig elvileg az egy sokkal gyengébb, espressotól (még)távol(abb) álló gép...
- Automatáról azt írjátok hogy gáz mind, máshol is azt írják, szóval egyértelmű, hogy az ki van zárva.Maradt 3 opcióm:
- veszek még egy Senseo gépet a Nespresso mellé. Ez a tuti, mert megkapom amit szeretnék. Pontosan azt, és csak azt. Mivel ez a rendszer már "kifutó", ezért nem szívesen választanám ezt.
- veszek e.s.e. pod rendszerű kávéfőzőt, de itt a rizikó, hogy pénzkidobás az egész, ha azzal sem tudok hasonló kávét főzni. Szóval szintén kockázatos...
- veszek egy darálót, meg egy espresso gépet, aztán azzal töltöm a 2015-ös évemet, hogy megpróbálok valami ihatót csinálni vele, aztán TALÁN összehozok vele valami Dark Roast szerűséget.Visszaolvasva láttam, hogy ebben a közösségben annak aki a bort meg a kávét anélkül issza hogy a savasságát meg teltségét nézi, annak minden bizonnyal a szex is csak "megvolt" vs "nem volt meg", illetve az életben még semmit sem élvezett, ezért halkan kérdezem, aztán már itt sem vagyok:
100-150e Ft keret esetén milyen darálót + gépet (+ami kell még) kell ahhoz venni, hogy ne akarjak fél év múlva újat, relatív jó eséllyel kísérletezhessek?
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz ronin s8 #20658 üzenetére
OK, már nézem is a jegyet!
komolyra fordítva: nekem tök mindegy hogy 1 lungo vagy 6 espresso egy pohárba öntve. A lényeg hogy sok legyen. A Senseo leghosszabb kávéja nekem bejövős volt. Erős íze volt, nem vizes (ezek az utángyárott nespressok olyan lungot csinálnak mint a mosogatólé), de néha átmentem állatba és dupla filteren nyomtam át, aminek elég masszív íze van
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz killerjohn #20659 üzenetére
*két filteren=2párnán
-
killerjohn
addikt
köszönöm! egyre tisztább
kérdeznék még:
- mi van ha egy időzítős konnektor hajnalban (6:00) bekapcsolja a gépet és akkor van ideje felmelegedni (megoldható?)
- egész nap be lehet kapcsolva?
Így nem kellene a bemelegítésre várnom (ébredés után 10 percen belül nekem kv kell)PID-et gondolom nem homemade szerel be az ember, ugye?
és akkor egy biztosítékkiverő de őszinte kérdés: cukor nélkül nem minden kv keserű? mit értesz az alatt hogy 'keserű mert megégett'? nekem cukor nélkül minden kv vagy keserű vagy savanyú (presszókban, irodákban, párnásból, kapszulásból...)
-
killerjohn
addikt
válasz dugesz77 #20664 üzenetére
Csak ronin terjeszti hogy nekem mindegy a minőség - én azt mondom hogy a Senseo/Nespresso engem (jelenleg) kielégít (6 éve még instant/kotyogós kávét ittam egy evőkanál cukorral). Csak a Nespressonál drágállom hogy évi 720 ezerre jön ki a kávéfogyasztásunk és a lungo sem az igazi: 2 Arpeggioból főzöm jelenleg a reggeli első kávémat.
Ez a french press gyanúsan egyszerű - milyen kávét főz?
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
Helló!
Van valakinek tapasztalata Nespresszó kapszula töltéssel kapcsolatban?
Vettem Hario Mini Millt, meg isteni Davidoff 57-et, és az istennek nem tudok olyan örleményt csinálni, amit ez a szar le tudna főzni. Akár tamperolom, akár szuperlazán teszem a Coffeeduck utántöltős kapszulába a kávét, egyszerűen majd beledöglik a gép, alig tudja lefőzni (általában nem is tudja). Ha lenne most 100e-em, már indulnék is a boltba egy rendes(ebb) presszú gépért, de nincs...[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz killerjohn #25219 üzenetére
ha így megtömöm akkor kereken 0 mp alatt feladja a gép, és elkezd villogni...
-
killerjohn
addikt
válasz ronin s8 #25221 üzenetére
azon kívül hogy azt mondják hogy nincs benne kv-n kívül semmi más, erre van valami proof? mármint nem különösebben érdekel, hogy mivel érik el, merthogy pont azon vagyok hogy ne a gyári kapszulát igyam... És ja, tudom hogy ebből kettőt kell lefőznöm ugyanahhoz a presszóhoz, de egyelőre egyet se tudok...
-
killerjohn
addikt
egyébként, ha már erre jártam, megkérdezem: milyen espresso gépet javasoltok 50-80-110-140 ezres ársávokban (azok környékén) ? Azt tudom hogy a Gaggia Classic az amit ajánlotok 100 körül, de azt olvastam róla hogy nem túl ideális kezdőknek, meg aztán valaki arról írt, hogy 40 perc mire bemelegszik, meg hát gyári állapotában szar PID nélkül, és akkor úgy éreztem hogy kihagyom
-
killerjohn
addikt
válasz nemethsza #25225 üzenetére
A Hario Mini Mill az a rendes őrlő kategória? Itt ajánlottátok régebben, azért is mertem ezt venni Iberital helyett (szerintem tökre feelinges kézzel őrölni, túl sokat egyébként sem kell, ráadásul nem kell még egy gépnek helyet fenntartani a konyhában).
Én 97 alatt sehol se látok Gaggia Classicot
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
Hát, most nincs. Talán 60-at el tudnék különíteni egy presső gépre, de többet biztos hogy nem. Szeptemberben már olyat vennék amilyet akarok, de most "recesszió" van, kérem
dugesz77: ha ezt korábban tudom, akkor rohadtul nem veszem meg. Csak többször is olvastam itt a topicban hogy ezt javasolták "budget" megoldásnak...
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
Ha meg lesz a Baby ('ha'), akkor utána köv. lépés egy Iberital challenge, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz soldier2 #25278 üzenetére
Dozó azt mondja hogy:
- vakszűrő nincs
- a karon egyes kifolyó van
- szűrőkosárból van szimpla és dupla
a Babyhez.Tehát kell vennem:
- vakszűrőt (izé, nincs valahol egy jó leírás hogy mi micsoda?)
- kettes kifolyót(?)
- tersonet tisztító ízé
- tampert (apámmal esztergáltatok egyet bruhaha /csak vicc/) -
killerjohn
addikt
válasz Surda- #25287 üzenetére
Szerintem tökre nem jó példa, mert a jó ételhez ugyanúgy elég egy közepes edény meg rendes alapanyag, mint a szar ételhez, csak érteni kell hozzá hogyan csináld meg Tudom, mert én vagyok a családban a nagy főző ember (hétvégén itt hegyekben állnak az emberek nyaranta), persze nem szuperspéci dolgokról van itt szó.
ON: Figy, az érdekel, hogy hozzam egy Nespresso-féle ristoretto szintjét. Mármint először! Baby + Hario + no magic és b@szakodás. AZTÁN ha ez meg van a maga teljes igénytelenségével, akkor onnantól már lehet hobbizni, PID-ezni, milligrammokban mérni a tamperelést, meg a századmillimétereket állítani a darálón, meg vizet tiszítani, és felvágni a haverok előtt. De az első lépés egy stabil nespresso minőség, akkor is ha most undorodtok tőlem, bevallom. Viszont ha 45 percig kell imádkoznom az északi istenekhez, hogy aztán kapjak valamit ami alulról közelíti a másnapos vizezett nespresso-t, csak azért mert 0.5 nyúlseggnyivel jobban kellett volna tamperolni, akkor most szóljatok, mielőtt belefogok
Egyébként erre teljesen jó példa (szerintem) a kompaktról átállás DSLR-re. Ha az első DSLR gépemmel szarabb képet kaptam volna, mint a kompakt trágyával előtte, akkor lehet hogy visszavittem volna még aznap. De nem, mert jobbat kaptam, örültem, bódog vótam, aztán kb 2 év alatt megtanultam rendesen használni, a trükköket, a beállításokat, a játékot a fénnyel, vakuzási módszereket, stb. És most mégjobb, mégkirályabb képeket csinálok, és mégbódogabb vagyok
ronin s8: nem hiszek neked (na jó, hiszek, csak furcsállom, látva a nagy igényességet errefelé, egy esztergálós poénra nem ilyen reakcióra számítottam )
tamper állvány <- próbálom dekódolni, de nem értem
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz ronin s8 #25296 üzenetére
Gondolom nem azokra a mosogatólevekre gondolsz, amit random helyeken (üzleti tárgyalások, gyerek játszóházak) adnak? Mert azoknak a 99%-ánál a Nespresso simán mérföldekkel jobb. De mivel te az igazán jóra gondolsz, ezért maradjunk a "nem"-nél, mint válasz. Ha matematikailag akarom megközelíteni, és veszek a híglé vs nespresso közötti különbséget, majd ezt hozzáadom a nespresso-hoz, akkor gondolom megkapom egy rendes presso kávé minőségét, nem?
Surda-: bizony, lesz rajta egy timer mint az akváriumon, és reggel 6-kor áramot ad majd a gépnek. Mert ha 6:30-kor felkelek és 6:45-kor nincs kávém, akkor nagyon morci leszek. Na jó, max 7:00-ig
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
Nyitott vagyok a javaslatokra. Davidoff-ot gondoltam, mert imádom az illatát, meg az ízét is (mármint az ízének az árnyékát, amit ki tudtam eddig belőle hozni). Eleinte a Hario őrlővel, amíg nem lesz keret egy Iberital Challenge-re. Eszem ágában se volt olyan állványt venni, csak azért linkeltem, mert nem értem, hogy mire jó
-
killerjohn
addikt
Ronin szerint ON, ezért ide írom: milyen egy jó tamper? lapos talpú vagy konvex, ív nélkül (az alsó peremen), vagy némi íveléssel?
[link] <- ez pl lapos talpú, némi íveléssel az alsó peremen.
-
killerjohn
addikt
válasz soldier2 #25303 üzenetére
Az LM szűrő mit csinál? Egyébként én remekül el leszek "always-double" módban, mert vagy megiszom a duplát egyedül, vagy egyébként is ketten isszuk a párommal.
Habosítónak ott van a Nespresso gép (Latissima), azt nagyon szeretjük. A gépet egyébként sem adhatom el, mert ha nem vagyok itthon, akkor is kell hogy a feleségem tudjon kávét főzni. Az biztos hogy ő nem fog tampereléssel foglalkozni ahhoz hogy igyon egy kávét.
Parci: én nagyon jó húslevest főztem már elsőre is Az egyetlen titka hogy idő kell hozzá és szeretet!
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Drug Lord 2 - Mafia Empire
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- EAFC 24
- NBA és kosárlabda topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...