-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fragola.6035
aktív tag
Az indexen van bagóért egy eladó duál bojleres E61. Vegye már meg valaki!!
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz levytee #37964 üzenetére
Amit nálam láthattál, az egy Vibiemme Domobar Piccolo. Lényegében ugyanaz, mint a dual bojleres gépek, csak nincs benne gőzbojler. Tehát egy nem HX E61, 8 decis bojlerrel.
Magamnak építem át, pidet és mindenféle tuningot kap.
15 perces felfűtési időt remélek tőle.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Eladó egy Gaggia Evolution. Minden tuninggal, PID, nyomásmérő, rézcsőtuning, ipari felsőszűrő, nyomásszabályozó szelep (OPV), új pumpa.
A gép nem az enyém, hanem egy itteni fórumosé.
A gép pár hónapja felújításon és tuningoláson volt nálam. Teljesen fel lett újítva, minden tömítés cserélve, tiszta, vízkőmentes, műszakilag patika állapotú. A bojler szép, krátermentes. Esztétikailag is szép.
Jár hozzá gyári kar dupla szűrővel és egy Motta 58-as tamper.
Ára fix. 55e. Ft. 6 hónap szóbeli garanciát adok rá.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Hátha valakit érdekel, Rancilio felsőszűrő tuning: [link]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Eladó egy nagyon szép Gaggia Classic. [link]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz soldier2 #38241 üzenetére
Mivel egy rendszerben a lenagyobb elleállású rész határozza meg az átfolyó víz mennyiségét, ami itt ugye a kávépogácsa, lényegében bármilyen szűrőt használhatsz, nem változtat semmit. Szimpla ált.isk. fizika.
A renekába egyébként durvább őrlemény kell, mint a vst-be. Semmi másért, minthogy kisebb a keresztmetszet.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz bajnokpityu #38245 üzenetére
A szűrő formája határozza meg a szemcseméretet, nem a szűrő áteresztő képessége.
A renekának durvább őrlemény kell, mint a vstnek és ezek szerint finomabb, mint a rancilio iparinak.
De olyat kijelenteni, hogy a renekának finomabb kell a jobb áteresztőképesség miatt, ez szembemegy mindennel, legfőképp a fizika törvényeivel.
Persze mindig ugyanannyi őrleményt használva!!!![ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz bajnokpityu #38251 üzenetére
Együtt használtam renekát vstvel. Tudom, hogy hova állítottam a darálót.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz soldier2 #38253 üzenetére
A legkisebb ellenállású elem a mérvadó. Az is tökmindegy, hogy 2 vagy 3 mm átmérőjű a pumpa nyomócsöve.
De ha azt vesszük Figyelembe, hogy ha valaki filterpapírt tesz a pogácsa tetejére, attól nem valószínű, hogy az őrleményen változtatni kell, pedig a filterpapír áteresztése elég kicsi, de a 25mp/60ml/9bar átfolyáshoz bőven elég.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Szűrőt vennék! Eredeti VST szimplát és 20g duplát.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Ez azért nem teljesen igaz. A szenzor elhelyezése fontos a csapolás közben. A jó szenzor és a jó elhelyezés számít, hogy a pid azonnal reagáljon a hidegebb víz beáramlásra, ettől kisebb lesz a csapolás alatti hőmérsékletet esés.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz fragola.6035 #38484 üzenetére
A múlt héten egy itteni fórumtárssal classic kávéval próbálgattuk a lenti két eladó gépet és az EVO hozta a Classic szintjét.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Én szívesen olvasom a tapasztalataidat az új gépeidről, mert érdekel. De ez a túlzott ömlengés az éppen aktuális gépeidről kicsit komolytalanná teszi a véleményedet. Így volt ez a Bricolettánál is, ami az egyik legsilányabb E61, amit valaha láttam.
Most végre klassz cuccaid vannak, szerintem mindannyian szívesen olvasnánk a tényszerű véleményedet.Én szeretem Parci véleményeit olvasni, mert mindig objektív és főleg elfogulatlan.
Ott voltam, amikor egy éve KK megérkezett a Kávébazárra egy többmilliós gépparkba, páratlan magabiztossággal, hangoztatva ültetvény szelektált kávéját, aztán kaptunk tőle egy ihatatlan lőrét. Ettől elég komolytalanná vált, azóta egy-két kávézóban kóstoltam a kávéját és némileg változott a véleményem.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
még nem volt rá példa, hogy ki kellett volna szerelniük a bojlert
Hát ez elég szomorú. Egy felújítás szerintem abból áll, hogy vázra kell szedni a gépet, alkatrészenként felújítani és újraépíteni.
A citromsav felejtős, nyugodtan nekimehetsz sósavval. De ne a bojlert töltsd fel, hanem vedd ki és tedd be sósav oldatba. Ha csak feltöltöd, akkor a csövekbe nem jut el a sósav. A csapokat és szelepeket úgyis ki kell venni, a kazánt kivenni sem bonyolult.
Úgy látom, hogy a hollandi csatlakozások is folynak, ezeken lehetséges, hogy csővégeket kell cserélni.
A fejek is úgy látom, hogy eléggé odavannak, azokat fel kell újítani, amit csak lehet, cserélni bennük.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Bazsee71 #38909 üzenetére
Renekáról csak én szoktam itt rosszakat írni. Azt tartom is.
Viszont nemrég megint volt nálam egy GC, amihez Reneka szűrő volt. Próbálgattam egy hétig. Aztán elkezdtem olyan kávékat készíteni, amit itt a fórumon sokan, amit duplának neveznek.
Szóval főztem a Renekával 1:2 árányú kávékat, tehát 15g kávéból 30g (kb. 27ml) italt. Na erre tényleg jó a Reneka, ha valaki ezt a tömény italt szereti. Tele volt ízzel, jó gejl is volt, aki szereti az efféle italt, arra kiváló ez a szűrő.
De tartom azt, hogy presszózni nem jó és kicsi is, normális két szimplát húzni vele számomra esélytelen volt.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz killerjohn #38915 üzenetére
Azzal kezdtem, hogy nyomást mértem, ami 15 bar volt, így az opv hiba tűnt egyértelműnek. Az opv beragadásán kívül semmi más problémát nem láttam.
Azt mondtam, hogy a bojler hegesztve volt, ami még nem is probléma, de az alu bojler szilikonragasztóval volt tömítve a fejhez. Ezt nem értem, hogy miért kell csinálni indokolatlanul, ha meg pl. a kráteresedés miatt ragasztani kell, akkor legalább a tulajnak el kellene mondani. Nekem ez a szilikonragasztózás eléggé kókányolás. Szóval kicsit gányolva volt a gép.
De ha akarod elhozom még egy hétre és megnézem paljoc kávéval is. Csak a műhelykávémmal próbáltam. Szétszedem és rendbe is teszem a bojler ingyen és bérmentve.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Deadzone41 #38936 üzenetére
Az 1:2.5 már szerintem is jó, az 1:2 nekem nekem már elég tömény, de két ember sem egyformán érzi az ízeket. Én inkább a 9.5-10 grammos szimplákat szeretem 22-25 ml-re húzva.
Újhullámra lehet, hogy jó az 1:2 is, de nem nagyon írja itt senki, hogy folyamatosan újhullámos kávét használna. 16 grammból szimplát pedig legkevésbé adnak az újhullámos kávézókban.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Csak érdekességképpen, Tariati veterán Faema gépének a kazánvég eleme. Jobb oldalon az eredeti, teljesen szétrohadt. A bal oldalit most gyártattam le, mert nem volt ehhez a típushoz utángyártott. Találtam egy lézervágó műhelyt, ahol egy utángyártott kazánvég töredékéért megcsinálták, 5 mm-es rozsdamentes acél lemezből.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #38990 üzenetére
Érdemes rákérdezni a lézervágó szakira, hogy milyen anyagból dolgozott.
Az első dolog, amire rákérdezek minden szakinál. Még a tampereim is élelmiszeripari acélból vannak.
A "food grade acél" kifejezést pedig valószínűleg a Te agyadban született.
Az anyag, amiből a bojlervég készült EN 1.4301. Az eredeti pedig horganyzott vas volt.Kb. 35 évvel ezelőttig horganyzott csövekben vezették az ivóvizet, de még most is használják és engedélyezett. De a nagyvárosokban még akár ólomcső vezetékek is lehetnek, lehet, hogy Te is ólomcsőből szívod az innivalódat, vagy valami kemény anyagot szívsz, mert elég sok hülyeséget hordasz itt össze.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #38998 üzenetére
Attól vagyok ingerült, hogy hisztit keltesz az idióta feltételezésed miatt.
Szerintem a legkörültekintőbb vagyok a felhasznált anyagokat illetően. Mind élelmiszeripari, mind érintésvédelmi szempontból.
Remélem jól látszik:
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz tariattila #39004 üzenetére
Nagy Sándor is ónkupából itta a bort. Nem is élt szegény sokat. De azt csak a Jóisten tudja, hogy az ónkupa vagy a bor volt a veszte.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #38998 üzenetére
"Érdemes rákérdezni a lézervágó szakira, hogy milyen anyagból dolgozott. A "food grade" rozsdamentes anyagot nem szívesen használják a fémmegmunkálók, mert macerásabb."
A rozsdamentes acéloknál nem használják a "food grade" jelölést.
Az alábbi linken megtalálható a különböző minőségű acélok jelölése és felhasználási területe:Az 1.4301 (EU) vagy 304 (USA) jelzésű általánosan használt rozsdamentes acélok megfelelnek azoknak a követelményeknek, amihez itt a kávégépeknél szükség van, ez a minőségű acél az egyik legtöbbet használt anyag, így az ára is kedvező. Ezt az anyagot szívesen használják a fém megmunkálók, mert jól hegeszthető, polírozható, stb. és 300 ^C-ig megtartja tulajdonságait.
Az élelmiszeripari acél nem mágnesezhető, így egy egyszerű mágnessel már némi fogalmunk lehet az acél minőségét illetően.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #39019 üzenetére
Nekem is saját tapasztalat, bár én nem polírozok, egy szakihoz hordom a cuccokat polírozni, szinte hetente járok hozzá. Mivel én ilyen szinten már nem értek hozzá, kénytelen vagyok elhinni, amit mond.
És amit szakmai oldalakon olvasok. Pl. ez: [link]Wnr. 1.4301:
Legáltalánosabban elterjedt saválló acél.
Különösen jól megmunkálhatóak.
Összetételüktől függően változik hegeszthetőségük pl. Wnr. 1.4301 (KO-33), Wnr. 1.4541 (KO-36) és Wnr. 1.4571 (KO-35) kiválóan hegeszthető, míg a jól forgácsolható Wnr. 1.4305 (KO-36S) nem ajánlott hegesztésre.
Hidegen és melegen is jól alakíthatóak.
Korrózióálló képességük nagyon jó.
Bizonyos körülmények között nem mágnesezhetőek.
Rossz hővezetők.
Kristályközi korrózióval szemben általában ellenállóak.
Jól polírozható minőség a Wnr. 1.4301 (KO-33) és a WNr. 1.4404, kevésbé polírozhatóak: Wnr. 1.4541 (KO-36), 1.4571 (KO-35).
Más:
Mellesleg a rossz hővezetőképesség miatt mondom mindig, hogy a eBayes K hőelem nem a legjobb választás a kávégépek pidelésére pont a fenti tulajdonsága miatt, nem mellesleg a vezetég külső fém harisnyája is veszélyes lehet érintésvédelmi szempontból. Nem muszáj elhinni, csak egy vélemény.
De inkább kerüljétek, súlyos baleset, vagy a gép károsodása is lehet belőle.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
-
fragola.6035
aktív tag
válasz zolnagy #39204 üzenetére
O-gyűrűt gondoltam tömítésnek, mondta az esztergályos, hogy az o-gyűrű nem lesz jó pumpatömítésnek, de nem hittem neki. Nem is lett jó. De tömítés nélkül is kiváló.
A közepére a 6-os furat is utólag került rá, mert felhúzáskor vissza is szívott. Lenyomáskor ujjal be kell fogni.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Dragon Age: Origins
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Ghost of Tsushima technikai teszt
- Vicces képek
- Egyre közelebb a Poco F6 startja
- Prémium külsőt kaphat a Motorola Moto G85 5G
- Bugfix van, magyarázat nincs az iOS-ben újra feltűnő, korábban törölt fotókra
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest