-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-HajTömeg-
őstag
Ez a paljoc féle sziklás-sicurta nagyon pöpec. Szerintem az egyik legjobb a maga klasszikus műfajában.
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz Eyesis #15788 üzenetére
A kávé krémessége nagyon eltérhet, előfordulnak olyan kávék,amiknek alig van cremája, mégis finomak.
Milyen kávéval próbálkozol?
WDT-zni szoktál? Ez annyit jelent,hogy a ledarált kávét átkevered pl egy hústűvel,hogy eltűnjenek belőle az esetleges rögök, szép,egyenletes őrleményt kapj. Így kevesebb az esélye a csatornásodásnak is. Mindenképpen ajánlanám,ha eddig nem tetted.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz Eyesis #15790 üzenetére
A megoldás,hogy kivágsz egy joghurtos poharat és azt teszed a szűrőbe. Így daráláskor és kevergetéskor sem fog mellé menni a kv.
Biztos jók az ipari darálók,de ,hogy a graeffel is lehet jót őrölni az tuti,úgyhogy próbálkozz
MIndenképpen kevergess az örleményen,sokat számít, én sosem hagyom ki.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Azért szerintem a rögtelenítés is nagyon fontos
Nincs valami ötletetek arra,ha fel szeretnék ragasztani egy elosztót a csempére? Mit használjak? Eddig sziló-val volt feltéve,de nemrég lepottyant. Kis 3-as elosztóról van szó,nem nagy súly és valami olyan megoldás kéne,aminél nem kell leszedni a csempét,ha már nem kell az elosztó.
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Fórumosoknak kicsit drágább
[link]Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
-
-HajTömeg-
őstag
válasz hanolfe #15887 üzenetére
Ezzel én is így vagyok.
Esetleg hozzá lehet adni web számlát,amin sosincs pénz vagy ilyesmi,de inkább én is kihagytam,hogy ilyen alibabáknak adjam a bankkártya adataimat
2hónapja rendeltünk többen is ugyan így akcióban power bankot. Állítólag azóta is a kínai vámosok vizsgálják,azért nem érkezik meg
Nagyon alaposak[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Asszem jó vétel volt annak idején ez a graef ))
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz zorzy4 #16010 üzenetére
Amit szeretnél az nem létezik.
Kb olyan a kérdés,minthogy milyen sütőt vegyél ahhoz,hogy 2perc alatt cukrász süteményt kapj otthon.
Semmilyet,ilyen nincs.
A kvfőző csak egy kiegészítő a sok közül,önmagában semmit sem ér.
Ezért ajánlották a kapszulás/podos főzőket, még azok állnak a legközelebb ahhoz,amit szeretnél.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz zolnagy #16053 üzenetére
Jól néz ki nagyon, a kávé is,meg a gép is.
Én teljesen úgy emlékeztem,hogy vajszínű a gépcsodaMa kaptam ismerőstől cyprusi kávét.
Ezt elvileg úgy készítem el,hogy réz kübli, abba kávé és cukor meg persze víz, lassú tűzön forráspontig melegítve,majd mikor már épp elkezdene bugyogni,akkor leveszem és ha leülepedett a zacc,akkor ihatom?
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz mester6 #16060 üzenetére
De lehet,csak nekem anno vajszínűnek tűnt,de a fényképező is csalhat ennyit.
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
-
-HajTömeg-
őstag
Korábban írtam erről,hogy nem értem ezt miért olyan nehéz megtanulni.
Legyünk őszinték,nem kell egyetemet végezni egy kv elkészítéséhez, ha adottak a készülékek,akkor pár dologra kell figyelni és erről sincs figjuk se a kávézók 90%ban.
Én ezt nem értem...Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz hanolfe #16176 üzenetére
Én keresztbe-hosszába bejártam már az országot 100szor kb.
Olyanokat csinálnak kv-néven,hogy már semmi sem tud meglepni.
Tényleg csak az bosszant,hogy ott a gép, a drága daráló, sokszor még a kv is jó minőségű és ahogy írtad csattogtat kettőt a kar fölött, fel a gépre és 3mp lötty,egészségedre
Korábban volt már erről szó, fragola is írta,hogy a gépek sincsenek beállítva normálisan.
Hiába a nagy név,ha nincs karbantartva, helyesen beállítva.
Attól tudok kiakadni,mikor olyanokkal jönnek,hogy "a darálóhoz nem szabad nyúlni,be van állítva..."
Ez olyan,mintha egy szakács azt mondaná a sütő be van állítva ,mindent 180fokon sütünk és kész.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Írtam egy kis összefoglalót, mert gyakran előfordul, hogy egy laikus idetéved és felteszi a szokásos kérdést: „Milyen kávéfőzőt vegyek 30ezerig?”
A kérdés teljesen jogos, az átlagember, mikor úgy dönt, hogy kotyogós helyett valami minőségibbre vágyik, akkor elsőre maximum ennyit szán a kávéfőzőre.
Nos, egy pár dolgot tisztázni kell, hogy laikusok is értsék, erre miért nem lehet válaszolni!
Akit érdekel szánjon erre az írásra 5percet.
Maga a kávéfőző csupán egy technikai eszköz, nem elég a presszókévá főzéshez!
Pontosan olyan, mintha valaki otthon jó ételeket szeretne sütni-főzni és venne egy tűzhelyet, ennyi.
Önmagában egy tűzhellyel még senki sem fog tudni semmiféle ételt elkészíteni.
Nélküle sem, tehát fontos, de ez csak egy a szükséges eszközök közül.
Ami a minőségi presszókávé készítéséhez elengedhetetlen:
Kávéfőző (az ajánlott készülékek fel vannak sorolva az összefoglalóban), eszpresszóképes daráló
(pl: Hario Mini Mill , Tiamo (mindkettő kézi és mindkettő kb 10e)
Ascaso i mini, Iberital, Graef (ezek belépő szintű eszpresszóképes őrlők 25-40 ezer körül) vagy valami használt ipari (Mazzer és társai) )
Daráló nélkül nem lehet kávét főzni, ugyanis a minőségi gépek 9-15 barral nyomják a vizet,ami
a bolti előre darált kávékon pár másodperc alatt átzubog és egy keserű ihatatlan löttyöt kapunk a méregdrága kávéfőzőnkből.
Konkrétan ihatatlan!
Mivel minden kávé más és más őrlési finomságot kíván, az sem megoldás,hogy ledarálják a csíbóban vagy ledarálja a haverom, a Laci…
A legolcsóbb szett kb. egy használtan 20-50 közt árult gépből (Pl Gaggia Evo, Baby vagy Classic) és egy 30ezer körüli belépő szintű őrlőből áll.
Ehhez kell még egy tamper kb 5ezerért és utána kezdhetünk nézelődni kávék után, okosodni,hogy hogy is kell jó kávét főzni.
Akinek ez nagyon sok,annak a kotyogós Bialetti Brikkát szokták ajánlani (ez nem presszókávé ízvilág,de jobb,mint a sima kotyogós) illetve E.S.E. podos kávéfőzőket vagy kapszulásat, melyek ugyan megosztják az embereket, de szerintem arra jók,hogy reggel gyorsan főzzünk velük egy közepes kávét.
Az automata kávéfőzők jó alternatívák lehetnek, de a fórumot olvasva elég gyakori,hogy elállítódik a darálójuk és sajnos viszonylag hamar elromlanak, eléggé szervizigényesek.
Filterezésben nem vagyok otthon,arról írhatna más…
Légy szíves egészítsetek ki![ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
-
-HajTömeg-
őstag
válasz radi8tor #16583 üzenetére
Igen,szerintem te túl sokszor moderálsz tök fölöslegesen,mint aki unatkozik...
Semmi házirendet sértő nem volt abban,ahogy páran vitatkozgattunk.
Sértő nem volt, logoutban abba se lehet belekötni mennyire szorosan kapcsolódik a témához, úgyhogy fogalmam nincs mi bajod volt vele.
Ha valamin vitatkozunk,azzal szerintem semmi baj.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Na,ma csapra vertem az adapter által beharangozott Monterosa Yirgacheffe Aychesh-t nagyon fincsi, tényleg iszonyú erős baracklekvár íz, semmi kellemetlen savanya.
Pedig annyira nem is volt csöpögős az első két húzás és a gépemben sincs pid MÉG! (szia Adapter )
Úgyhogy mondhatni ez azon ritka újhullámos (ha ez az), amelyik eléggé bolondbiztos.
Ti egyébként benne szoktátok hagyni ebben a hozzá adott visszazárható tasakban?Blaze Annyi szó esik ezekről, mibe fáj egy ilyen gép?
Parci:
Itt, ezen a fórumon azért szerintem nem szokott elfajulni a helyzet.
Beszólogatás van,de az hiányozna is,ha nem lenneAlias: Júzer error
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen