Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Csabroncka #56007 üzenetére

    Köszönöm a választ! ;)

    Vitán felül érdekes, és hasznos cikk! (Bár nem minden részével értek egyet.)

    Mindenesetre az eltelt időben utánaolvastam a Nespresso saját vízkőoldó megoldásának... Érdekesség, hogy maga a Nespresso "sem tudja eldönteni", hogy citromsav, vagy tejsav. (Mást írnak a Youtube csatornájukon, és mást a honlapjukon.)

    Viszont mivel a Youtube csatornájukon nagyon sokan szidták, hogy kellemetlen utóíz marad utána (gyanítom, mégis inkább tejsav lehet), akár még 50 főzést is követően, ezért végül nem rendeltem meg.

    Hanem készítettem kristályos citromsavból 20%-os oldatot, és azzal főztem át a készüléket. Kifogástalanul kitisztította, és "fel is frissítette" (tompította a "régi kávé" illatot, a vezetékrendszerben, ami óhatatlanul átjárja a készüléket egy idő után).

    Egyáltalán nem maradt utána kellemetlen utóíz, így én azt hiszem, ezentúl mindig ezt fogom használni.

    (Itt jegyzem meg, hogy ez "filléres" megoldás, és a DeLonghi, Saeco, Philips méregdrága folyadékai ugyanúgy citromsavból állnak.)

    Másfelől, mivel lágy vízzel készítem a kávét, a vízkő képződés problémája ezentúl gyakorlatilag már nem jelentkezik.

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák