Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zozy84

    senior tag

    válasz soldier2 #86290 üzenetére

    A Super Crema nagyon ízlik. Ennyi. :)
    Régen az Illy volt nagy kedvenc de ha kg árát nézem akkor nem fogok annyiért kávét venni. (kb 12eft/kg)
    Akkor egy ilyen tároló jobb lenne? [link]

    Amúgy erről a hűtős/fagyasztós tárolásról írnak minden félét.

    "Felejtsd el a frigót!

    Bárki bármit is mond, a kávénak semmi keresnivalója a hűtőben vagy a fagyasztóban. A kávébab egyik meglepő tulajdonsága, hogy erősen nedvszívó, ezért hiába húzná tovább a frigódban, közben átvenné a maradékok szagát.

    Peter Giuliano, a Specialty Coffee Association fejlesztése vezetője azt mondja, egyesek szentül hiszik, hogy a mélyhűtőben feljavítható a kávé íze, a megfelelő készítési móddal azonban sokkal nagyobb hatást érhetsz el. A lényeg, hogy frissen őröld a kávét, és kellően forró (90-95 Celsius-fokos) vízzel főzd le, hogy kiereszthesse az ízét.

    Sam Sabori összegzésként hozzátette, a kávéval úgy érdemes bánnod, ahogy a kenyérrel is teszed.
    Ne hagyd, hogy közvetlen napsütés érje, tartsd relatív hűvösen és szárazon, és ne hűtsd le. Ilyen egyszerű."

Új hozzászólás Aktív témák