-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HÁZIGAZDA
válasz zozy84 #20643 üzenetére
hát, ha 5 év garival adták, akkor használd ki, élj vele, csinálják meg. és majd még jó sokszor, mert szükség lesz rá. viszont 5 év garral király vétel, fura is, hogy ennyit adtak rá (ezek mind elromlanak, egy egész iparág épült a javításukra, és természetesen a gyártó hülyére keresi magát a nem olcsó, de amúgy filléres műanyag kis biszbaszokkal, amit igényelnek).
disclaimer: elnézést kérek minden seaco-hívőtől, akinek még működik a gépe és megsértettem
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
salapp
addikt
válasz zozy84 #20643 üzenetére
Én vásárlás előtt sokat kutakodtam a neten, tapasztalatokat gyűjtve, és megállapítottam, amit parci is írt, hogy minden automata gép ugyanolyan ipari hulladék, időzített bomba, mindegy, hogy mekkora marketing-bullshitet építettek köré.
Úgy gondoltam, ha szembe jön egy visszautasíthatatlan ajánlat, akkor max egy Xsmall lesz, amit kipróbálok (legkevesebb felesleges pitypalattyoló elektronika, leggyorsabb felfűtés, stb.) Én 40-ért vettem egy egyhónapost két év garival, így ugyanennyiért el tudtam adni egy évesen, még egy év garival (akkor még 70 alatt nem lehetett semmilyen akcióban kapni ilyet bótban).
Szóval használd nyugodtan, vidd el mindig a szervízbe, aztán 3-4 éves korában szabadulj meg tőle és válts egy GC+Iberitalra vagy valami ilyesmire (ha komolyan akarod nyomni a presszózást)!Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz zozy84 #20669 üzenetére
Én ugyanezt kerestem, erre az Xsmall - leszerelve a babtartót és alatta kézileg finombeállítva a tárcsákat - alkalmas volt (amíg jól tette a dolgát). Kísérletezz még vele, hiszen rengeteg garanciális időd van még, és ha nem jó, vidd el a szervízbe!
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
soldier2
őstag
válasz zozy84 #20735 üzenetére
Olyannyira megteszi, hogy az az ajánlott Esetleg borkősav. ecetet kerüld, tömítések nem szeretik, és az ízétől is nehezen szabadulsz meg.
Használ valaki nyitott kart, viszonylag olcsó darálóval (Graef, Nemox, Imat, Iberital, stb)? Bármit csinálok csatprnásodik és összespricceli a kávéfőző körül az asztalt (WDT, szitálós módszer is kipipálva, egyik sem segített, néha, ritkán sikerül viszonylag tisztán megúszni, de nem az a jellemző. Kezdem azt hinni, a daráló a hibás)
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
ronin s8
senior tag
válasz zozy84 #20743 üzenetére
Melyik szűrőről beszélünk? (A gépedhez amúgy fogalmam sincs, melyik kell.)
A Tersonet az olajos lerakódásokra jó, tehát a szűrőkhöz, karhoz, fejhez, ill. a fejhez kapcsolódó szelepekhez. A gép belsejéhez, a vízkövet leoldani kell a citromsav, de az XSmall-hoz majd elmondják a hozzáértők, miként is kell használni.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
adpeter
tag
válasz zozy84 #20997 üzenetére
Édes Istenem! Fantasztikus szaki lehet! MELITAAAA
Egyszer én is voltam egy pörkölőüzemben (XI.ker), ahol láttam vagy 30 féle
jobbnál-jobb zöldkávét.
ééééés haver,figyejjé...képzeld eeel...hogy a falon is ki volt rakva vagy 40 blend
receptje......és ebből a rengetegféle kávéból és receptúrából...figyejjé...csak egyfajta
szarrá égetett szemetet gyártottak és gyártanak a mai napig!Szóval óvatosan a profiknak látszó tagokkal,amíg nem vagy eléggé képben!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
válasz zozy84 #21024 üzenetére
Semmi bajom a céggel.Ismerem valamennyire. Vásároltam már tőlük zöldárut.
Csak arra próbáltam utalni,hogy nem kell mindent készpénznek
venni egy profi vagy profinak látszó személytől (sem).Megvan a létjogosultsága egy automata vagy akár kapszulás gépnek is.
Lehet praktikus,kényelmes stb....de semmiképp nem rúghatnak labdába
egy profi karos gép+őrlő kombóval az elkészített kávét tekintve."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
soldier2
őstag
válasz zozy84 #76503 üzenetére
Semennyire nem automata, csak egy házba van téve a daráló és a kávégép. Ugyanúgy neked kell csinálni mindent mint külön gép/daráló esetén, ennek minden előnyével és hátrányával. Elvileg van rajta pid, de a bojler mérete, stb nem derül ki.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz zozy84 #76515 üzenetére
Ha a kávé minősége fontos, akkor az automatát elfelejted.
A karos gépek között a thermoblock-osak a belépő szint (ilyen amit linkeltél is) mivel nem hőstabila rendszer a pid gyakorlatilag parasztvakítás. A munkahelyen egy ilyen gép van, nyomásfokozó nélküli szűrővel az olaszos, sötétebb pörkölésű kávékkal már egész jó eredményt ad (nem baj ha van benne egy kis robuszta is, nálunk a Paljoc Locavore jött be), de már a közepes pörkölésű kávék esetén is nagyon gyakran érezni, hogy kevés.
Bojleres gépek: Gaggia Baby/Classic alatt nem adnék értük pénzt. Megfelelő tuningal már igazi igáslovak, velük már világos pörkölésű kávébó is kaphatsz finom italt.
Nyomásv. áramlás szabályozott gépek - 7 számjegyű árcímkévelKözben írtál még....
A Sage (régen Catler, Breville, Gastroback stb) nem egy régi márka, de vannak jó gépeik (pla Catler 9010 dual boileres csúcsgépük) de a linkelt gépért ennyit nem adnék. Fogtak egy darálót és egy gépet és egy közös házba építették. Ennél olcsóban ki tudsz jönni egy Graef 702 darálóval és egy használt Gaggiával.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
MODERÁTOR
válasz zozy84 #76517 üzenetére
Nekem a 8011-es van ami lényegében ugyanez csak örlő nélkül. A sage/catler/breville jónak számít konyhai gépek területén, de ennyiért (újonnan) sztem nem éri meg. Lelit gépek között érdemes lenne körbenézni.
Sage-ből amit megvennék az a bes 920-as. (de az is elég drága)[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
addikt
-
OPiiPO
addikt
válasz zozy84 #86125 üzenetére
A topicot alapvetően nagyon segítőkész emberek látogatják, de ez itt nem tartozik az érdeklődési körbe - én annyi tanácsot adhatok hogy egyes drágább Jura típusok (jellemzően 200+) esetében tudtam inni elfogadható kávét, ha rendes alapanyaggal volt kiszolgálva.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Noroo
tag
válasz zozy84 #86125 üzenetére
Ha van egy géped, remélhetőleg nem a legsürgősebb dolog lecserélni.
Én várnék a helyedben balck friday.ig és akkor a Sage bes870 200 alá is BESzokott csúszni. Összevethetetlen egy automataval . :) Cégnél egy ilyen főz már jó ideje kávét, naponta elég sokat... Eddig még nem csalódtam benne. Bár az otthoni minőségét nem éri el. Cserében cca 10 perc alatt bemelegszik annyira, hogy már egész értékelhető az eredmény. Nincs woodoo nincs extra idő... Őröl főz finom...
Szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz zozy84 #86131 üzenetére
Hallgatnék Noroora de van automatás topik itt: https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/friss.html
Mik a fontos szempontok? Kapucsínó, egyéb tejes ital gombnyomásra? Maceramentes, heti egy karbantartás?
-
-
HÁZIGAZDA
válasz zozy84 #86136 üzenetére
ha az xsmall működik, én tuti nem variálnék. de hogy milyen kávét ad, arról fogalmam sincs, azt neked kell tudni. nézd, ezek az automaták nem jók. nem tartósak (az öt év szuper, nálunk az xsmall egy évet sem bírt ki hiba nélkül), a kávé pedig nem jó. cserébe kényelmes.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz zozy84 #86285 üzenetére
A helyedben vennék 1 kg Locavore-t Paljoctól 250g-os kiszerelésben. Ha valami csoda folytán úgy érezném, hogy nincs kellő előrelépés, kitörölném a mester email címét de a zacskókat megtartanám és kedvenc Lavazza Super Crema kávémat bontáskor kiporcióznám a zacskókba, amik fémgőzölt zacsik simítózárral, nagyon jól zárnak. Vagy rendelhetsz Szegedről az AVX-től kávés zacskókat. A merev falú edényeket hanyagolnám, mivel ahogy fogy a kávé egyre több O2 marad a dobozban. A vákuumos dobozok meg elősegítik a CO2 és egyéb illékony anyagok távozását a kávéból, rontják a minőségét.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz zozy84 #86308 üzenetére
Én azt mondom felejtsd el a dobozos tárolást.
Ha adagonként üvegben vagy fagyasztva nem vesz át semmit, sehonnan, zacskóban valóban nem teszem én se fagyasztóba. De a Super Cremával ne erőlködj, azon nem változtat semmilyen tárolási mód, ha csak nem sikerül pár hónapos pörkölést szerezni belőle. A boltba már többnyire döglötten érkezik, a döglött lovat meg hiába ütöd (vagy abrakolod) nem fog húzni. Kóstolj meg pár igazán jó kávét és vsz rá se bírsz nézni többé régi kedvencedre.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!