Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • general

    addikt

    válasz Csápájev #87632 üzenetére

    Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat! :R

    Hagytam fél órát bemelegedni, de ekkor is esik ennyit a PIDen a hőfok, esetleg próbálom meleg vízzel, valahol láttam ilyen véleményt. Ha jól gondolom, végül is a rézcsövezés is előmelegíti a bojlerbe bejutó vizet.

    Ma meglett a mérleg, a mérőpohár és a tamper is (AVX 57,5mm tökéletesen illeszkedik), eddig még kevés is volt a kávé, amit használtam, nem hogy sok, csak a műanyag csodával nem lehetett tömöríteni, ezzel egyből helyére került minden.

    Van itthon egy frissebb vásárlású kávé (csomagolás vagy pörkölés? október közepe a felirat szerint), Starbucks medium. (nem ér röhögni, 2 hete vettem, még nem gondoltam, hogy lesz Lelit Anna.. :D). Na de a lényeg, hogy ez nem rossz, duplával is készítettem egyet, 14g, rendesen tamperelve, bár ezt még gyakorolni kell, de végre megvan az állag, a szín, az íz! :) Ugyan még nem tökéletes, a mennyiséget, a darálást és a csapolás idejét még finomítani kell, de állagra máris ég és föld, igazatok volt a kávét illetőleg, ez a frissnek mondott nagyságrendekkel jobb. Ha majd veszek/rendelek minőségi friss pörkölést, még jobb lesz remélhetőleg. A lefolyás is sokkal finomabb, csöpögve indul. Bár a nyomás sztem magas, mert most 12 barra megy fel, hogy rendesen tömörítve van. Lehet ennek a Lelitnek is fixálva van 12 baron.

    - Amit viszont nem értek, hogy a kávépogácsa állandóan felragad, pedig inkább kevesebb a kávé a szűrőben, mint sok, 7-7,5g volt eddig a szimplában.

    - Ha duplában készítek kávét, akkor 50-60ml-nek kéne lefolyni 20-25mp körül, jól gondolom?
    Nem stabil még a dolog, legutóbb túl lassan jött, pedig ugyanazokkal a paraméterekkel szimplában meg túl gyors volt. Fura, hogy ennyire különbözik.

Új hozzászólás Aktív témák