-
Fototrend
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fonok87
aktív tag
Új topic a kedvencek-listára
A hétvégén haladni fogok a saját építésű kerti sütővel, mindenképp jelentkezem képekkel majd.
Illetve megosztom (itt is, részletesebben) a mindent ütő pác receptet, amit nagyszüleim fél évszázadon keresztül tökéletesítettek
Hozzávalók (kb., hús kg-onként):
- só, bors ízlés szerint
- 2 fej hagyma
- 3-5 gerezd fokhagyma
- pirospaprika (én édeset használok, csípőset tesz mindenki magának az elkészült húsra)
- 3-4 ek. mustár (egy nagy flotty)
- 1 ek. kecsap (egy kis flotty)
- 2 dl olajHúst felszeleteljük (én tarját szoktam ezzel a páccal készíteni, azt max. ujjnyi vastagra vágom). Hagymát karikázzuk, félretesszük. Fokhagymát passzírozzuk vagy apróra vágjuk, és a többi fűszerrel, kecsappal, mustárral elkeverjük az olajban. A 2dl olaj nincs kőbe vésve, annyira van szükség, hogy miután felvette a mustárt meg a többi sarat, maradjon egy kis leve. Ez ugye azért fontos, hogy amíg a hús pácolódik, levegővel ne érintkezzen, tehát a pác lepje el és közte se maradjon levegő. Edénybe rétegezzük a mindenfélét: aljára kis pác, hús, teteje megken, hagymával megszór, ismétlés az első lépéstől amíg megtelik az edény vagy elfogy a hús. Legjobb, ha egy napig ázik, de ha nincs idő, 5-6 óra múlva is nyugodtan lehet sütni.
Truss me, I'm an engineer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Shelly Duo RGBW (GU10) WiFi-s, színhőmérséklet és fényerőszabályozható fehér + színes okosizzó
- Workzone 2 fokos erősített acél háztartási létra fellépő
- Irobot Braava 380 felmosó és feltörlőrobot
- LDNIO SEW1080 okos konnektor dugalj Wi-Fi és Bluetooth támogatással fogyasztás mérős 3db
- Gosund SP1 wifi okos konnektor dugalj TUYA SMART 16A 3680w fogyasztás mérős 2db