-
Fototrend
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Alap havi 1-2 sütögetésre jó lehet egy ilyen Jameston gömbgrill: [link]
Vagy van jobb ajánlat hasonló árban?
-
Nem étterem. Ez egy amerikai középosztálybeli kertes házas kinti konyha. Mondjuk biztosan hobby a sütés. Hirtelen pár kép még a csoportból:
-
Olyat én is tudok nyomtatni!
elég jól felszerelt hely.
-
Külföldi csoportból
-
válasz
Bandit21 #2812 üzenetére
Àr/érték arányban jók ezek a grillek. Vegyél öntöttvas lapot azt rakd a szén fölé egyik oldalra, a másikra meg a húsokat. Az már egy mini smoker setup.
Amúgy ha a nyári szezonban 10x sütsz vele akkor simán elég ez is.
A Kamado viszont télen is használható tökéletesen egy fedett helyen. Egyszer majd biztos lesz egy...Smokerezés az külön szakág szerintem. Zebegényi Füstölgőbe voltunk párszor. Az valami briliáns, de hogy 24 óráig füstölni otthon... ahhoz nekem nem lenne sok kedvem. Ez a 6 óra is bőven elég
-
válasz
Flashback #2811 üzenetére
Köszönöm! Én is néztem az olcsóbb kerámia cuccokat de 200-250 lenne a legolcsóbb legkisebb.
Így hogy ezt a landmann-t tudom használni grilre bbq ra is (fekete oves smokeresektol elnézést) így nekem eddig bevált.
Most azon agyalok hogy a rácson ha lent össze szorítom a tüzet, akkor az eddigi 1/2 -1/2 helyett akár 2/3-1/3 is lehetne a hús hely aránya és akkor fel fér több is. -
válasz
Bandit21 #2810 üzenetére
A Ninja Woodfire is nagyon jó alternatíva, ha:
- Nem akarsz a faszénnel foglalkozni
- Gyorsabban takarítható
- Marha precíz a hőmérsèklet szabályozás
- Airfry, hidegfüstölès, funkció
- Plancha sütő lap opcionálisan vehető
- Egy "töltet" pellet kb 1 óráig tart.Viszont a faszenes/brikettes sütök esetèn:
- Sokkal jobb a füst aroma
- Nagyobb a mérete
- Több variàció a fütèsre
- Hangulatosabb (szerintem)Mind a kettőn kiváló ételeket lehet csinálni. Füstben egyértelmű az utóbbi a nyerő. Kertbe csakis ezt választanám. Mondjuk egy Kamado grill lenne az igazi megoldás, viszon ez 5-öd annyi.
Városi környezetben pedig Woodfire nyerő. Erkélyre ultimate. Sokan veszik kerti/kinti konyhába is. -
válasz
Flashback #2809 üzenetére
Még ami érdekelne - arról jutott eszembe hogy írtad a füst illatot - hogy, így, hogy Nálad otthon a modern elektromos van, ami fa pelletet vagy mit csak az íz miatt adagol, a nagyszülőknel meg a hagyományos, tudnál írni pár gondolatot arról, melyik milyen egymáshoz képest?
Akár a használat, akár az eredmény bármi érdekel. Köszönöm. -
válasz
Bandit21 #2808 üzenetére
Vissza olvasva kicsit összekevertem. Tehát:
- Csak akkor fér fel ennyi hús ha direktbe sütsz. Viszont van annyira flexibilis a sütő hogy teljesen leengedett tálcával pár szem előre izzított brikettel tudod hozni a kb 110-120 fokot. Èn még a füstölő dobozt berakom jobb oldalra ahonnan a levegő jön.
- Indirekt módon kb a fele van a sütőtérnek ahogy te is írod, de az biztosan jobb végeredményt hoz.
Tegnap este a húsokat kibontva ételesből rögtön meg is csapott a füst
-
válasz
Bandit21 #2806 üzenetére
Ja igen ha igy direkt hővel csinálod akkor valóban kevés. Tény hogy az indirekt a szép megoldás. Kevesebb brikett széthúzva ès a szèn tálcát teljesen le kell engedni! Ha így tele pakolod akkor le fog csöpögni azzal nem tudsz, mit kezdeni. Kicsit több lesz a füst... Takarítani persze rosszabb, de nem vèszes.
A ràcsokat èn be szoktam áztatni egy lavòrban, majd grill kefe.
A szèn tàlcát ki lapàtolom, aztàn porszìvó ès hideg zsìroldó.
Kb ennyi. -
válasz
Flashback #2805 üzenetére
Így már ok.
Köszi!
Itt azt tanultam, h a hús ne legyen a faszén/brikett akármi fölött. Nekem egy tepsi van vízzel jobb oldalt, az alatt a brikett, és mellette bal oldalt a felén a hús.
Az egészre nekem is odaférne, ez csak akkor hova rakom az alá szánt másik tepsit (csepp tálca)?Még 1 kérdés, ezt mivel takarítjátok? Egy 6-8 órás menet után sajna a zsír megáll mindenféle lyukábam mélyedésében és köv. grill alkalmával szépen tud füstölni. Ki szoktam takarítani, de pl. grill tisztítót félek rá fújni. Így marad a meleg víz mosogató szer slag. Akkor meg attól félek a víz cseszi szét, ezért kicsit döntve szárítóm.
A fedelét kész rémálom takarítani mert abba az alsó "válla" miatt mindig megáll a víz. -
Az olcsó Landmann sütö mostmár BBQ-ra is fel lett avatva.
2+1 dolog készült:- Lapocka (4kg) 75C maghö után csomagolás vajjal és hosszú pihentetés thermobox-ban.
- Oldalas (6kg): 90C maghö után csomagolás vajjal majd 1.5óra pihi, BBQ szósz és vissza alacsony hőfokon kb 1 órára.A rácson csak akkor mértem hőfokot mikor az oldalas lekerült. Kb 20 fokkal több volt mint a fenti a beépített Landmann hőmérőn. A maradék hön pedig 1,5kg csípős csirkeszárny készült.
A lapocka nem lett az szét omlós, valószínűleg az extra hö miatt gyorsabban elért a kíván meghöt... A többi tulajdonsága rendben volt. Szép smoking ring is lett! Ezért egy kis glaze után visszakerült a végén.
Viszont az oldalas életem legjobbja lett! Puha, omlós, szaftos. Mindenki széjjel dicsérte, szerencsére.
-
fo_di
őstag
-
Több húsfèlèt kell megsütni.
Egy nagy sertès oldalas, ès egy sertès tarját, aztán pár grill cuccot. Csirke szárny, grill sajt...
Hogy csináljam, a húsokat mikor pàcoljam be? Menni ideig süssem? Van maghőmèrő, SPG, Magic Dust... -
válasz
soldi3r #2791 üzenetére
Mondjuk azt nem próbáltam még!
Eddig 3 és fel módszert próbáltam (landmann teglalap alakú két oldalsó rostely és egy kémény):
- Elsőre csak brikett ment bele, de keveset tettem, és a víz sem volt forró. Vissza fogta a hőt. (Császár volt). A hamu megmaradt rajta és megfojtotta.
- Másodjára még mindig császár de már forró volt a víz de még mindig keves az egyszerre bent lévő brikett.
Ekkor kezdtem az otthon évek óta halmozott diófa metszés tüzelőbol mellé táplálni.
De ennek ugye savanykás füstje van. Viszont fel óránként 2 30 -40 cm hosszú közepes vastagságú gally vitte állandóan 120 körül.
- Harmadjára borda, hagytam a francba a brikettet és csak a dió gallyakkal ment. Fust sok elég karakteres ízzel.
- negyedjere újra brikettet tettem de most 3x annyit mint az elején (a fél tuz tálca tele volt) több volt a víz (egy tepsi) és végre elértem hogy rostely ha jól állt órákon át 110-120 lett.
Füst miatt óránként kapott egy gallyat, és kb 8 óra alatt ²* kellett 6-8 brikett rá.
Meg a vizet potoltam.
A borda keskenyebb részét kivettem 6 óra után meg azt hamarabb csomagoltam be a vastag része ment tovább.
A szomszédok már kérdezték hogy mit csinálok hetente mert kérnének belőle.
Egy idosebbnek elmeséltem mi ez hát mondta hogy ad tárcsát süssünk azon mert az hamar kész van.
Mondtam hogy az is jó de ez más. Nem értette igazán. -
fo_di
őstag
végül ma megcsináltam a pulled porkot, egy kicsit 2,5 kiló fölötti darab tarjából. az alutálca köré körbehánytam végül brikettel (weber brikett), a tetejére meg hickory chipset és egy kevés bükkfaszilánkot tettem, kb 120-130 volt elöl, így fél 1-től kb fél 7-re megsült 95 fokig.
szerintem kifejezetten finom is lett és szép foszlós
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Bandit21 #2782 üzenetére
Valami? Semmi nem jó vele, még csak linknek sem látszk, nem is kattintható.
Újra próbáltam küldeni 2x is, előtte mobilon két külpn böngészőbe is bemásoltam, és ott megnyílt az oldal, itt meg most még maga a link is csak egy szürke szöveg volt semmi kattinthatóság nem volt. Majd ha gép előtt leszek és nem mibilon úgy is megpróbálom. -
Essejó
Topikgazda
Egy pulled sütésnél biztos hogy töltened kell. Érdemes a gömb grillbe egy indirekt kosarat tenni. Érdekes módon a Temun a leg olcsóbb
-
fo_di
őstag
-
Janusz001
őstag
A pirítás valóban nem szerencsés megfogalmazás volt, de kis mennyiségű húst (lapockát preferálom) én mindig igy csinálom, rácson kezdem, aztán be a zacskóba, almalét én is is adok hozzá. Igyekszem 110-130 fok között tartani a grillt.
Atomszaftos marad, szálakra szét lehet szedni, a füstös bukét is meg megkapja.
Nekem eddig bevált. -
fo_di
őstag
tavaly nyáron próbáltam egy egykilós lapockát, akkor kb másfél óra alatt volt 70 fok körül, akkor becsomagoltam alufóliába, onnan kb másik másfél óra volt max a 90 fok körüli maghőt, de már nem a könnyen szedhető volt, hanem inkább keményebb, sült húshoz közelebbi állagú (közelítő értékek voltak, amiket írtam, mert azért tavaly nyári sütés volt, és viszonylag az elején a gömbgrillel való ismerkedésnek)
idén inkább tarjával, és valamivel nagyobbal próbálkoznék (talán max 2 kg), azzal talán lehet elérni pulled pork állagot
nem tudom egészen, hogy a kis méret, vagy esetleg magas tűztérhőmérséklet lehetett inkább az oka, bármelyiket el tudom képzelni
-
Essejó
Topikgazda
Ted a húst a rácsra és süsd, aztán csomagold be grill fóliába, de előtte alaposan spricceld be almalé és almaecet 1:1 arányú keverékével. Időket és maghőt mem írok mert az függ a hús méretétől és a sütőtől is.
A spriccelése mehet már csomagolás előtt is kb fél óránként.
1 kg-nál kisebbet nem próbáltam még. -
fo_di
őstag
sziasztok,
gömbgrillben mekkora az a legkisebb tarja, amit értelmesen meg lehet csinálni pulled porknak, hogy ne száradjon ki? értem, hogy a munka kb ugyanannyi egy kisebbel meg egy nagyobbal is, de négyünkre (amiből kettő 4 év alatti) nem akarok 5 kiló húst lesütni, hogy egy hétig csak pulled porkot együnk -
hcol7
senior tag
válasz
Flashback #2636 üzenetére
tipp a sok oras suteshez:
rendes faszen kell, kemenyfabol, nem benzinkutas/multis/obis/baumaxos, hiaba van rairva h premium, budos, fustol, nem jo hatasfokkal es, es nemfog kitartani orakig.
pl bullfaszen.hu -n lehet akar nagydarabos hargitai szenet venni, azokhoz begyujto kocka/folyadek sem kell, csak egy 200p wattos holegfuvo. es akkor a kaja sem lesz paraffon szagu. -
6030D
addikt
válasz
Flashback #2759 üzenetére
Vasárnap családi összejövetelt szerveztünk, és kitaláltuk, hogy a szomszéd új Ninjájában sütünk meg két szelet csontos marha tarját (1,9 kg). 1,5 óra füstölés után átraktuk grillre , ahogy a videóban is mutatták, de közben én visszamentem a mi kertünkbe (esőre állt, ott volt tető alatt a gép a biztonság kedvéért), majd amikor visszamentem, már a világfájdalmas arc fogadott: " A preheating végén kiírta, hogy most már visszarakhatod a húst.... "
A fele elkokszolódott a p***ba, mert az előfűtést sokkal magasabb hőfokon csinálja, ezért ki kell venni előtte. Kb a fele kuka lett, a másik fele száraz. Tanultunk belőle, lesz mit mesélni az unokáknak.
-
Ki mit sütött az OFF alatt?
-
jozsi252
veterán
válasz
Janusz001 #2752 üzenetére
Aliexpressen is van Vevornak store és ugyanúgy EU raktárból jön a cucc, csak sajnos pont a 14"-os verziót nem szállítják Magyarországra, pedig az van is készleten.
18"-os verzió 2800W-os fogyival sok lenne mi?
Ha nem fogyasztana ennyit a 26"-os verzió akkor én azt vettem volna, de 4kW már azért bőven sok lenne azon a helyen ahol használnám. Nem bírná el a hálózat.De nem vagyok nagyravágyó mert a 21"-os sütőmnek is van 54x30cm-es sütőlapja, mindent meg tudok rajta sütni amit akarok. Egy 5 fős családnak elegendő mennyiségű grillkolbi elfér rajta.
-
jozsi252
veterán
válasz
Janusz001 #2750 üzenetére
Ez 2kW-os csak nincs raktáron most.
https://eur.vevor.com/flat-top-griddle-c_10589/vevor-commercial-electric-griddle-2000-w-countertop-flat-top-grill-122-572--p_010450968700 -
jozsi252
veterán
Köszi a tanácsot, kipróbálom ezt a lehetőséget!
Amúgy nagyon jól bevált ez a Vevor rostlap. Nagyon jó áron is volt, rettentő könnyű takarítani, jól tartja a hőt, gyorsan felfűt, egy rossz szavam nem lehet rá. Már vagy 40-45 hambit csináltam rajta, mellette bacont, tükörtojást (gyűrűben), akkor grillkolbikkal is teszteltem, úgyhogy maximálisan tudom ajánlani aki ilyet szeretne venni!
Így néz ki a felület az előző napi takarítás után, olajozás után. Takarítása tényleg pár perc mindennel együtt. Semmi vegyszer nem kell hozzá csak langyos víz plusz spakli és papírtörlő, ennyi az egész. Pár perc alatt meg van az egész. -
AdamTaylor
csendes tag
válasz
spiky03 #2745 üzenetére
Ma próbáltam ki a Lidl-s téglalap alakú rostlapot amit talán előző héten (vagy előtte) vettem, a szintén lidlis gömbgrillben smash burgerre. Teljesen jól működött a dolog, fél kémény szénnel bőven jó volt. Hétvégén ugyanezt a rostlapot felraktam a Jaxon XL-re és lazac meg valami tengeri egész hal ment rajta és zöldségek, ott is jól működött.
Nagynak nem nagy, a gömbben két húspogácsát nyomtam szét rajta hogy se túl forró se túl hűvös ne legyen a lapon, bár lehet ha jobban eloszlatom a szenet alatta akkor 3 szét nyomott pogi elférne. Ha rarakom a gömb tetejét a két fül kilóg.
Összességében jó cucc, nem bántam meg, hogy elhoztam ezt. Ha méretben találsz passzentost szerintem főnyeremény, nekem nem volt türelmem szétnézni -
jozsi252
veterán
A legutóbbi pár napban grillkolbászokkal is leteszteltem a rostlapot és nagyon jól működik. Viszont lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban. Érdemes szerintetek valami nagyobb téglalap alakú dómot venni amit ráteszek a kolbászokra hogy egyenletesebben süljön?
Csináltam Wiesbauer grillkolbikat, azoknak 180-190fok környékén olyan 25-30 perc kellett mert elég vastagok voltak. Viszont Spar Regnumos kolbászoknak elég 15-20 perc hogy olyan 75 fok környéki maghőt elérjek.
Vagy aki kolbászol nyitott rostlapon mi a bevált megoldása, érdemes vele egyáltalán foglalkozni? Így is szép lett a végeredmény, de azért olyan nem lesz mint pl egy gömbgrillnél, ott ugye a zárt fedél miatt a hő jobban körbejárja.Köszönöm!
-
spiky03
veterán
Szeretnék venni a grillre vaslapot, amin pl a hamburger húst vagy zöldséget, hagymát lehetne sütni, úgymint pl a gázos grilleken.
Egy Jamestown Jax grillem van, aminek a rács része 3 részre van bontva. Két nagyobb téglalap meg egy kör közepén (gondolom ide lehetne tenni wok serpenyőt). Így az egyik téglalap helyére gondoltam tenni a sima lapot.
Van ilyen gyári kiegészítő esetleg hozzá? Vagy, hogy keressem?
Vagy esetleg egyszerűbb, ha veszek külön egy vaslapot (Aldi, Bauhausban)?Köszönöm szépen előre is az infókat, tanácsokat
-
beci
őstag
Sziasztok.
Megjött a Ninja, hétvégén teszt.
Oldalas fog készülni. Remélem.
Kaptam már hozzá egy két jó tanácsot itteni fórumtárstól, viszont még lenne egy olyan kérdésem, hogy mindenképpen le kell egy szintbe vágni róla a húst? Sok veszendőbe menne. (legalábbis itt, mást lehet belőle csinálni)
Az oké, hogy a sallangokat levágom a széléről, de a tetejét is szintbe kell hozni? ( tudom, így egyenletes a sütés,de hát na.)
-
beci
őstag
Sziasztok.
Pár füszert előre megvásárolnék,ki mit ajánlana?
Oldalas,csirke,zöldségek elsősorban. Valamint füstölnék pisztrángot és lazacot,ehhez mondjuk nem tudom kell e fűszer egyáltalán. -
Régóta foglalkoztat a kérdés:
A gázos grilleken a kis egok a grillracs alatt vannak.
Ha lecsopog és rá eg a zsír akkor mivel lehet takarítani? A csövek közt mellett alatt fúvóka resekben?
A faszen esetben hamu kidob és helló. Mehet egy kis sika mika. De a gázosnal ez hogy néz ki? -
Most volt/van NINJA15 kóddal a magyar webshopban.
Fantasztikus jó sütö... Plancha plate az kell hozzá, meg a füstölő magasító betét (nem tudom mi a hivatalos neve). Pár kép az elmúlt 2 hétböl.
A világ leggyorsabb grill kajája. Bolti csevapcsicsi megszórva extra fűszerekkel. Grill sajttal ajváros zsömlében.
4 steak (Ìgy volt olcsóbb (: ) pihentetés után. Ebböl is szendvics lett, grillezett hagymával, kamaberttel, BBQ szósszal, és Ajolival -
-
jozsi252
veterán
válasz
jozsi252 #2727 üzenetére
Megvolt az első teszt, hibátlan lett a végeredmény. Reggel csináltam egy beavatást mert
sok utánajárást követően azt vontam le hogy kell ezeknek is. Úgyhogy felmelegítettem fokozatosan max hőfokra, és minden állításnál kapott egy kis olajat amit egy törlőkendővel elkentem a felületén.
Ilyen lett a sütőfelület.Késő du. megvolt az első sütés, utána meg ilyen lett a végeredmény.
Smash burikról nem tudtam képeket felrakni mert pikk pakk elfogyott. Vettem festékboltba egy spatulát azzal lehetett legjobban felkaparni a burit. Volt a Vevornak a gyárija az nem volt jó, vettem IKEA-ba Grilltidert de az meg nem elég éles, viszont a festékboltos hibátlan lett. Úgyhogy maximálisan tudom ajánlani a sütőt. Ár értékbe tényleg kiváló ahogy Youtube teszteken is megállapítják.
Kövi alkalommal grillkolbi lesz a tesztalany.Ha esetleg valakit érdekel egyéb infó szívesen válaszolok a kérdésekre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- LED világítás a lakásban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hyundai, Kia topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Siguro AC-C140W Cool 9 Mobil klíma, mobilklíma + ajándék
- Kisvasút - saját kép - 40x60 - clip kerettel, prémium poszter, fényes fotópapír
- Segway Ninebot F40i - elektromos roller
- KARCHER Akkumulátoros magasnyomású mosó kiegészítőkkel
- Eladó Philips EP3510/00 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző, klasszikus tejhabosítóval
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest