-
Fototrend
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Brandynew #1167 üzenetére
"Én nem magamnak szeretnék építeni grillezőt" ezt most hogyan is gondolod, most építeni akarsz vagy venni egyet a "boltban"
Amit linkeltél az grillezni jó, de bbq -ra gyenge, rettenetesen vékony anyagból készülnek ezek az obis praktikeres stb, áruházban kapható smokerek. Ha már magát csak a súlyát nézed az a 35 kiló egy smokernél vicc, egy valamire való smoker cirka 150 kilónál kezdődik, tehát az anyagvastagság egyből megmutatkozik már a súlyában, na és az ár is húzósabb olyan 450 - 500 körül indulnak. Itt már olyat árulnak amit smokernek lehet nevezni
Mátra Turán smoker olyan határ eset de szerintem az a 2 milliméteres falvastagság kevés
Olvas visszább ha valami olcsóbb és használható grillt akarsz, tavaly az egyik fórumtárs vett egy grillt amire füstölő fát is lehet tenni.[ Szerkesztve ]
-
Essejó
Topikgazda
válasz Brandynew #1167 üzenetére
Szia
Ez az építése szerint egy offset BBQ. De sajnos borzasztóan vékonyka anyagból van készítve. Egy bbq-ra alkalmas eszköz falvastagsága 2mm-nél kezdődik, ha fával fűtenéd akkor meg inkább 4 mm-nél, bár inkább még vastagabb a jobb. Egy Landman vagy Weber gömb grill jobb választás lenne, de azokból is a kb 56 cm körüli rács átméüjröjűek, viszont azok sem olcsók. Van pár csapat aki épít rendelésre offset vagy reverse offset bbq-t, akár olyat is amivel grillezni illetve még bográcsozni is lehet, de azok ára kb. 200.000 Ft-tól indul. Anyagvastagságtól építéstől függően.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Brandynew #1170 üzenetére
Itt van Precorus fórumtárs grillje ha jól emlékszem az OBI -ban ezt vette kisebb tömítetlenségi hibák vannak vele de egy öntapadós hőálló tömítéssel könnyedén orvosolható.
-
Essejó
Topikgazda
válasz Brandynew #1170 üzenetére
Bizonyos feltételek mellett igen.
Kell bele egy faszén-parázstartó az alsó rácsra, mellé egy akár eldobható alu tálca. A felső rácsra a parázs fölé egy vizestál, és a vizestál mellé pakolod a hust. Arra figyelj, hogy a felső rács legalább részben felnyitható legyen. Mert a sok (6-8-10) órás sütés alatt zicher, hogy kell utántöltened a parazsat, és kellemetlen a komplett felső rácsot lepakolni. Ami még kellhet az a Hentespapír link 10 méter kb 3000 Ft. Vagy jó széles grill fólia, az vastagabb is a normál konyhai alu fóliánál. linkAz emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz Brandynew #1173 üzenetére
Ahogy fentebb írtam a gömbgrill bbq setupot.
Alul egyik oldalt a parázs, mellette a csepegö tálca,
Parázs felett vizestál, tál mellett a hús. Ebben még jobban is elférsz mint a gömbgrillben.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Precorus
tag
válasz Brandynew #1176 üzenetére
Neeeeem.
Én még nem csináltam meg. kb. 2mm vastag, 1cm széleset vegyél.
Egyszer körberagasztod, és ott marad. Mint az ablaknál a szigetelés, csak ez hőálló legyen.
(mármint, a két felület közé ragasztasz, én a tetőre tervezem, lefelé nézve, hogy elzárja a rést, nem körbe )Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
válasz Brandynew #1178 üzenetére
[link] na, videót megnézed, egyértelmű lesz, de azért besatíroztam képen.
Ha megnézted a videót: Én a felső elemre ragasztanám, csak így egyszerűbb volt bejelölni.szerk.: azért nem csináltam meg, mert grillnek kb. mindegy. viszont bbq-nál ugye úgy tartod a hőfokot, hogy több vagy kevesebb levegőt adsz a tűznek(parázsnak), és ha így össze-vissza ereszt, kb lehetetlen feladat.
[ Szerkesztve ]
Könyvtár == Old-school Netflix
-
makkai
aktív tag
válasz Brandynew #1184 üzenetére
Az amazonos-t vettem, csak a kamadoshop-ból rendeltem.
[https://www.kamadoshop.hu/cloud-bbq-vezeteknelkuli-digitalis-hushomero-maghomero]Az olaszsped-et találtam közben én is, csak nem látok szín választási lehetőséget.
szerk.: Egyelőre marad akkor a végig vezetés kézzel, hogy melyik szondának melyik a vége. :-(
Csak elég macerás, amikor a szekrény szonda bevezető nyílásán már be van vezetve a 6-8 szonda szála.
[ Szerkesztve ]
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
fonok87
aktív tag
válasz Brandynew #1199 üzenetére
Attól függ hol Úgy emlékeztem grillezni szabad, de azért rákerestem.
A Katasztrófavédelem oldalán ez áll. A leírás szerint az erdők, fásított területek közelében lévő külterületi ingatlanokra is kiterjed a hatálya. Tehát ha település közig. határán belül van a kert/telek és nincs 200m-n belül erdő vagy fával beültetett terület, akkor a tűzrakóhelyedet használhatod tilalom idején is.[ Szerkesztve ]
Truss me, I'm an engineer.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Brandynew #1201 üzenetére
Általában a "nem lepusztult" tűzrakóhelyeken is kiteszi az illetékes "erdőkerülő" a tízgyújtási tilalomra szóló figyelmeztetést.
Sokat járunk jávorkútra és a felvezető út mentén van egy két kisebb nagyobb irtás ahol padok és tűzrakó helyek is vannak. Ott tűzgyújtási tilalom idején kiteszik a tiltótáblákat kép. -
lemmy71
Topikgazda
-
mirci18
addikt
válasz Brandynew #1231 üzenetére
Ilyenre gondoltam.
De ezt fillérekből lehet csinálni.
Mi is így dobtuk össze.
Amúgy meg be kell verni vagy bentre vagy kintre a nyársalón kívül.
Én pl tavaly vettem egy óriás nyársalót. Stabil alap Nehéz mint a föld.
Sok helyen nézelődtünk de ár érték arányban a legolcsóbb az volt hogy egy sírkövestől vettem.
Ami nem is meglepő hiszen a sírkövesek gyakran öntenek ki sírköveket egyéb dolgokat s ez is egy bevétel forrás a számukra. 60 e ft-volt
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Brandynew #1235 üzenetére
50 -60 centi mélyre levered az már nem borul ki és cirka 15 centi van beledugva az akasztófa állványból. Kimész a helyi vastelepere (MÉH) és ott fillérekből megvan hozzá minden, még tűztértálca anyagot is össze tudsz szedni. Utána csak körberakod azzal a praktikeres kővel, de amúgy a "kéménytéglát" is szépen kilehet rakni vágás nélkül is
Sok helyen a mezei kerítés oszlopok is olyan 60 centire vannak le ásva és azokat sem döntöd ki -
lemmy71
Topikgazda
-
Essejó
Topikgazda
válasz Brandynew #1265 üzenetére
Ez linkspeciel nagyon jó, és olcsó is,de obiban nem kapod, Pesten ingyen hozták házhoz tavaly. Ha Obihoz ragaszkodsz akkor pl a Weber-el nem tudsz mellé nyúlni, de drága.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Brandynew #1265 üzenetére
A Lidl - s sem rossz, tavaly sokat elhasználtam belőle, ez sem rossz csak ritkán van akcióban.
#1264 gu007
Nincs az túl gondolva egyszerűbb dupla oldalfalúra megcsinálni, mint tapaszolni samottozni. De egy ajtót mindenféleképpen tegyél rá, ha csak egy agyag cserépből kivágsz egy formát és beteszed a beadó nyílásba, az már rengeteget számít, hasonlóan mint a hagyományos kemencéknél. Akár egy marék agyagból egy kis samottlisztből és némi pelyva keverékéből is megformázhatod. -
Precorus
tag
válasz Brandynew #1265 üzenetére
Gratula, én is ilyet vettem tavaly, nekem eddig bejött!
Faszén: én a lidl-ből a brikettet vettem sokat(4-5csomag), nemrég pedig [link] ilyet.
Igazából szerintem mindegy, én eddig csak a kutasban csalódtam. Tapogasd meg, hogy milyen, a brikett azért jó, mert az egyenletes nagyságú, viszont én át szoktam olvasni a leírást, hogy tuti adalékmentes legyen.Grillhez: Ha kezdő vagy, akkor én egyrészt ajánlom a gyújtókémény + viaszos préselt kazángyújtó kombót, másrészt a kétzónás grillezést(faszén elhelyezés, ill. hasonló címszavakra sok anyag van róla, lényeg hogy egyik oldalt raksz szenet, másikra nem, így egyik oldalt lassan tudsz sütni, ha oda átteszed ami már szépen megpirult, tuti nem tudod elrontani.)
Könyvtár == Old-school Netflix
-
jim bcs
MODERÁTOR
válasz Brandynew #1276 üzenetére
Ugyanilyen kocsim van, csak éppen máshogy hívják.
Aldi és Spar faszén is tökéletes, nálam legalábbis bevált, mindkettőt használom rendszeresen.
Az aldisat (gömb) inkább akkor mikor van időm tökölni, indirekt sütök vele, csak az elejét gyújtom be, kb. ~1-1.5 óráig 80-100°C között mozog a hőtartomány ami tökéletesen elég arra, hogy mire elkezd izzani a fele addigra az első adagot kényelmesen átsütöd a meleg füsttel. Pl. a tarja így átsült vajpuha szaftos marad, nem szárad ki.
Ami nálam bevált, hogy nem 2 oldalra húzom ki a faszenet és a közepét üresen hagyom, hanem bal vagy jobb oldalra, nekem most ez adja. Nagyobb mennyiségű hús esetén 2 oldalra húzom.Itt most tarjával kezdek sütő tálcán 60-70 között mert ennek a legtöbb most a zsiradéka és nem akarom a faszénre csepegtetni, ahogy kész megy rá a csirkecomb és a mini grillkolbászok. Most szorít az idő így teli tálca faszenet kap.
A mennyiség most mindenre 2 felnőtt 1 gyerekre van belőve, azaz 6 szelet tarja 10 csirkecomb 12 grillkolbász ☺️
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
veterán
válasz Brandynew #1396 üzenetére
Borzasztó egészségtelen és pont azt veszíti el a steak ami az esszenciája.
De hát kinek a pap, kinek a kántor.Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
veterán
válasz Brandynew #1403 üzenetére
Nem.
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
veterán
válasz Brandynew #1405 üzenetére
Nem írtad hogy a konyhámban gázsütőnek kell lenni, nem is az van a legtöbb konyhában. A gázsütőt sem nyitva használod, ahogy pl egy vaslapon sütéskor a grillezőt. Plusz a három égősáv sokkal hamarabb nagyobb hőfokot készít mint a konyhai.
De gondolom ezek amúgy egyáltalán nem érdekelnek...
[ Szerkesztve ]
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Brandynew #1657 üzenetére
Az attól függ milyen sütött használsz, egy mezei általános grillbe gömb grillbe, jók a Lidl Penny által forgalmazott szenek is olvass vissza többször kitárgyaltuk már ezt a témát
Amúgy a Lidl -s brikett is jó, kipróbáltam és írtam is róla pár szót, vagy ott van még a minőségi Weber brikett
Ha a közelében laksz akkor Black Rock[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Brandynew #2038 üzenetére
Nekem kétszer hoztak tavaly BlackRock -t, nem volt vele gondom. Amúgy nagyrészt LIDL -s faszenet és brikettet használok grillezésre, nekem eddig bevált. (bár a jómúltkorában Essejó kollégának volt vele problémája, de lehet csak egy műszakvégi csomagolásba futott bele, amibe minden szemetet belesepertek) tescos faszénnel már én is jártam hasonlóan.
8 - 10 éve ezt a Terragrill faszenet árulták a Pennyben, akkor az nagyon jó volt -
Essejó
Topikgazda
válasz Brandynew #2195 üzenetére
A Lidl -el jártam már úgy, hogy kb a fele por volt, meg úgy is hogy teli volt szeméttel. A Borock prémium az direkt nagydarabos, meg persze van benne apróbb is.
Legutóbb az offsetben sütöttem oldalast 3+2+1 szerint, teljesen jól ment, igaz én nem is prémiumot vettem legutóbb.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz Brandynew #2198 üzenetére
Grillezni újabban csak gázon szoktam. Az offsetben használok szenet, az meg evidens, hogy egy 6 órás sütés alatt újra kell töltenem. De nincs is szükségem oda prémiumra.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz Brandynew #2194 üzenetére
Van egy pumpás spricnim azzal bbq sütés közben óránként 1x megspriccelem a hús felületét. 1/1 víz és almalé vagy 4/1 víz és almaecet keverékkel. Egyfelöl jót tesz a végeredménynek a savas közeg, másfelöl a hideg vízre jobban tapad a füst aromája. De ugye ez 110-120 fokos füstön sütéses technika.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest