Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz @mriya@ #82583 üzenetére

    Így szoktam, halak még nem panaszkodtak. :) Bár lehet, hogy kefíressel joghurtossal jobban kapnának , talán soha nem próbáltam úgy. Viszont csináltam már sokszor úgy is csak sós vízbe a kukoricát minden tej vagy egyéb nélkül. Akkor is megerjed.

    Elvileg a só megakadályozza a vajsavas erjedést, és a tej vagy akár maga a kukorica nem egy steril dolog. A csapvíz sem az. Elméletileg kell legyen benne baci. :) Olyan még soha nem volt nem kezdett el erjedni. + az erjesztő vödör sterilitása , az se egy laboratóriumi eszköz. Tej nem savanyodik , próbáld meg egy dobozos nem uht tejet kiraksz a napra nyáron szerintem 1 nap múlva felpuffad a doboz annyira steril a cucc. :) Oké abban vajsavon kívül millió féle baktérium lehet és só nélkül nem biztos a vajsavas erjedése lesz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák