Új hozzászólás Aktív témák

  • petipetya

    nagyúr

    Korona útja, stabilitása, dátum és idő beállítása.

    Lorus RT321CX9:
    Az első kattanáshoz nagyon rövid úton kell kihúzni a koronát, szinte csak alá kell nyúlni körömmel. Nem könnyű eltalálni, mert kattanást szinte nem is érezni. A dátumot korrektül állítja a manualban írtaknak megfelelően. A második kattanás kihúzásakor az idő beállítása is stabil, a mutatók elég erősen ülnek a helyükön, a korona visszanyomásakor pedig egy hajszálnyit sem ugranak el. Gondolom a vízállóság miatt ilyen stabil és rövid a korona útja az első és második kikattintás során is.

    Megir 2011:
    A Lorushoz képest itt sokkal hosszabb a korona útja, és mindkét fokozatot érezhető kattanás mutatja. A dátumnál egy helyett kétszer kellett megforgatni a koronát ahhoz, hogy napot váltson. A mutatók nem annyira stabilak a Lorushoz képest, és a korona alaphelyzetbe állításakor is ügyesen kell visszanyomni, de nem vészes.

    Curren 8236A:
    Még a Megirhez képest is silányabb. A Lorushoz képest itt is sokkal hosszabb a korona útja, és mindkét fokozatot érezhető kattanás mutatja. A dátum beállítása közben egyszer csak nem léptette tovább a napokat, holott hallható volt a kis kattanás, amely alatt ugrania kellett volna. Kicseleztem és teljesen kihúztam a koronát, majd az idő előretekerésével léptettem egy-két napot, amíg újra el nem kapta a fokozatot. Ekkor a koronát visszanyomtam a dátum állításának fokozatába, és ekkor már újra léptette a napokat. Az idő beállítása során a mutatók olyan szeszélyesen és gyorsan mozognak, amint egy beolajozott banánhéj csúszna a jégen. A korona alaphelyzetbe állításakor is ügyesen kell azt visszanyomni, hogy a beállított mutatók a helyükön maradjanak.

    [ Szerkesztve ]

    "nincs rá lezsóidő"

Új hozzászólás Aktív témák