Új hozzászólás Aktív témák

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz Peter668 #5304 üzenetére

    Én is fékfolyadékot írtam és nem olajat.

    Nem véletlenül írtam azt, hogy műszakin kötelezővé tenném a vizsgálatát. Botrány ami van ezen a téren is.

    A friss folyadék a fékezés és autó mozgás hatására egyrészt elkeveredik, másrészt keveredés nélkül is a friss átveszi a nedvességet az idősből.

    Az autós forumok tagjainak egy jelentős része álomvilágban él. Ahol olajcsere 10.000 (nagyon max 15.000)kmenként akkor is ha 30.000kmet írnak elő, fékfolyadék max 2évente, hogy a nemrég felbukkanó váltóolajcseréről ami elő sincs alapon írva ne szóljak.
    A valóság viszont az, hogy 29.800kmmel viszik az autót gari miatt kötelező olajcserére. Mert azt mondták márkaszervízben, az van a gépkönyv első oldalán és ő alapos gépkönyv 330oldalát is megnézte és az van benne.
    Egy 3-4éves fékfolyadék minimálisan zavaros. Azután kissebb majd egyre nagyobb fekete szörhöz hasonló kukacokat látsz. Amikor már fekete az egész az tippem szerint 8+év. Anno merítésem alapján tippre minden 3-4. 12+éves autónak min 5+éves a fékfolyadéka. De a jóval több se ritka.
    Egyik kedvencem az xy márakszervízben ahol vissza akarták tölteni a leengedett hűtőfolyadékot. Mindez úgy hogy ott álltam. Mert így szokták. Az extra ebben még az, hogy csomagban vettem amiben fixen benne volt. Akkor te azt gondolod, hogy ha nem látod 2évente cseréli a márkaszervíz a fékfolyadékot? Ahol motorolajjal szemben vizuálisan tényleg kb megmondhatatlan, hogy új vagy 2éves? Max leszív vele 2dlt a leírt módon és feltölti. Soha nem mondod meg szemre.
    Mindez úgy, hogy egy olajcsere+fékfolyadékcserére a legolcsobb vidéki ajánlat olcsó KIAra márakszervízben 135.000Ft.
    A nem cserélem márkaszervízben 60.000Ftért helyett a lecserélem így magamnak 1.500Ftért sztem nem egy rossz gondolat de már sajnálom leírtam.

    [ Szerkesztve ]

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák