Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz cool13 #105026 üzenetére

    Pfuh bszki, ezt a kontárkodást.. aki ezt így megálmodta és kivitelezte. Atya ég.. :O

    Mondjuk itt valami a tetősíkkal sem stimmelhet, így fotóról elég nagy "propeller" szerű csavarodás van benne..

    Itt a probléma kapásból 3 okból is fakadhat:
    - A légkamrás polikarbonát ilyen jellegű beépítésre alkalmatlan! Ugyanis a légkamrában elkerülhetetlenül lecsapódik a pára. Ezt tökéletesen illusztrálja a fényképed. Tiszta penész a pk. alsó fele és az oldalán is párásak a kamrák. Magyarán nem tud belőle távozni a nedvesség. Még jó, h valahol engednie kell, szivárogni fog belőle befelé...
    A légkamrás pk. helyes kivitelezése előtetőknél pl. h a felső peremét párazáró szalaggal is U profillal zárják, míg az alsót, ami lejtésben - lecsapódott pára folyásirányában - van páraÁTeresztő szalaggal zárják és fúrnak rá apró lyukat az alsó felére, h ki tudjon belőle csöpögni alul..

    - Más felől az a millió megküldött, átfúrt csavar is hibaforrás. A tömítések elöregszenek, ott is beázhat az egész.

    - Nem beszélve arról taknyolásról, ami a pk. körül van...

    Szóval, a kérdésedre válaszolva, ajánlok ragasztót, ez pedig a szélvédőragasztó. A fenti kívánalmaknak ellenáll, megfelel. De biztos vagyok benne, h a fenti okok miatt a beázást / szivárgást az sem oldja meg!

    Ha végleges megoldást szeretne, be kell építtetni szakszerűen egy tetőablakot. Vagy bádogossal kell beszélni, h gyártson a nyílás - és mondjuk tömör polikarbonát köré tisztességes bádogot.

    lemmy71

    Igen. De én elengedem a dolgot. Nem fogok veletek erről vitatkozni. Ha szerintetek jó anyag, használjátok.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák