Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    válasz KilgoreTrout #105967 üzenetére

    Nálunk több mint 30 éve a páraelszívó egy nem használt kéménybe van belekötve. Sose volt semmi gond, azt nem tudom hogy a kémény belsejében mi lehetett télen, de kívülről nem lett penészes a kémény.

    Most csináltattuk meg a tetőt, tettem bele 2 méter 110-es PVC-t, purhabbal kifújtam azt a kis hézagot a cső körül, felül össze van kötve flexibilis csővel a cserép, gyönyörűen kimegy a pára.

    A fürdőben van egy bontott kémény, abba is van 2 méter pvc, ugyanígy flexi cső és a cserép kivezeti a párát. Igen, hideg is jön be, ez tény. De nálunk mióta megépült a ház sose volt penészes a fürdő, se a közvetlen szobák. Kimegy a pára, igen valamennyi meleg kimegy ígyis, a páraelszívón keresztül is, de legalább kiszellőzik. A kéménybekötőjét letakartam egy ilyen kis papírral, nem is csúnya és talán kisebb is így a kémény huzata. Sokak szerint biztos hülyeség, de mi nem így vettük észre. Itteni fórumtárs ajánlására tettem bele a PVC-t, ő is mondta a páralecsapódást, de ez szerintem minimális. Ezt a fürdőszobai példát is azért írtam le, mert ez 50 éve van így, gondmentesen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák